- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
plömplöm #2671 üzenetére
Ha eléggé elveszed a lábad a gázpedálról, motorféket tapasztalsz. Ez abból áll, hogy adagoló/karbi/injektor csak az alapjárathoz szükséges naftát tolja a hengerbe.
Ha nem kap benzint ilyenkor, akkor azért érzel erősebb fékhatást, mert cirka ugyanazt éred el, mint teherautónál a kipuff-fékkel. (feltorlódó gázok miatt még nagyobb erőkifejtésébe kerül a dugattyúnak átmenni a holtponton).Amúgy felesleges ezen az ABS dolgon vitázni, ugyanúgy, mint a légzsákon, ASRen, FBI-on, CIA-n. Az egésznek annyi az értelme, hogy még nagyobb biztonságérzetet ad az embereknek, emiatt még gyorsabban mennek, ahol pedig ezeknek a kütyüknek a jótékony tulajdonsága plusszként jelentkezik (több biztonság), az a többletsebesség miatt elveszik. Fura mi?
Szóval mindenki fékezzen úgy, ahogy akar, de gyakorolni nem árt néha. Ennyi. -
lsc
nagyúr
válasz
plömplöm #2671 üzenetére
Amennyiben nem tűnt volna fel , egész végig vészfékezésről beszéltem , normál fékezésnél én is hülyeségnek tartom a kuplung azonnali kinyomását , csak azért írtam ezt , hogy emiatt lehet , hogy mostanában így oktatják . Befecskendezősnél egy számítógépet csatlakoztass rá a motorra , rögtön látod . Én konkrétan a Corollámon láttam , gázelvételnél nem rögtön nullára teszi az üzemanyag ellátást .
A motor fékezésére pedig egy egyszerű mérés , pörgesd meg a motort , aztán mérd meg , mennyi idő alatt áll vissza alapjáratra . Amennyiben vészfékezel kuplung nélkül , akkor a féknek kell lefékezni az egész forgattyús mechanizmust , ehhez nem kell kandidátus .
Egyébként személyautónál is van ez az érték min egy másodperc , teherautónál meg még nagyobbak a tömegerők .
Az ABS -el kapcsolatban vissza kellene olvasnod , miket írtam , talán smileyt kellett volna használnom , hogy értsd az iróniát . -
lsc
nagyúr
válasz
plömplöm #2661 üzenetére
Az a bizonyos kijelző tudom szent és sérthetetlen , hülyeséget sosem mutat . Az , hogy nem hirtelen ejti le a motor fordulatszámát ez viszont tény , amennyiben felpörgetsz egy befecskendezős motort , amikor elengeded a gázt , akkor a befecskendezés nem egyből áll nullára , talán egy teszterrel neked is meg kellene nézni . Én láttam nekem ez elég bizonyíték . Az alapjáratot ezzel nem igazán kellene összekeverni , az egy teljesen más dolog .
Egyébként majdnem jól mondtad a végén , csak nem az a baj , hogy hajtva van , hanem az , hogy ha nincs kinyomva a kuplung , akkor a komplett erőátvitelt és a motort is a féknek kell lefékezni , mondjuk blokkoló fékezésnél állóra . A különbség nem nagy , viszont nem egyszer 1 m is számít .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest