- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Bogdán Máté #26 üzenetére
Ugye hülyéskedsz? A vásárlás pillanatában kapsz mindent a Telekom fiókodba. Viszont készülékhez kapcsolódó számlát még akkor sem küld a Telekom papíron, ha papír alapú havi számlalevelet kérsz.
-
DraXoN
addikt
válasz
Bogdán Máté #26 üzenetére
telekom oldalán belépve letölthető a garanciapapír.
-
DraXoN
addikt
meglepően sokat bírnak a modern kijelzők üvegei ... azonban kívétel nélkül mindben vannak pontok ahol nagyobb a feszültség (mert nem kerek, hanem szögletes kijelzőink vannak), ha pont ott éri ütés könnyebben sérül. Valójában az ívelt kijelzős telefonok sokkal erősebbek, de még is sérülékenyebb lehet összességében mert nagyobb a kijelző felület amit el tud találni az ember.
de belegondolva, 20 évvel ezelőtt csoda lett volna bármilyen gorilla glass üveg sorozatgyártott terméken. A gyártó is több mint 20 évig kb. semmit se kezdett a termékkel, mert nem talált piacot neki amíg az apple meg nem jelent (ez mondjuk ténylegesen az apple érdeme, hogy nem elégedett meg a műanyag kijelzővel mint az addigi piaci szereplők).
-
Silenzio
addikt
Jaa nagy telóknak vannak szuper hátrányai, rendszeresen nem férnek bele a farmerzsebeimben, a Honor Magic V2 is sikeresen a betonra pottyant a rövidgatyám zsebéből, nagyon örültem. Szerencsére csak a tokra esett, az is megúszta egy apró karcolással. Mi van, ha a vajas felére esik?
-
DraXoN
addikt
Lehet másfél centi vastag becsukva (mint a régi telefonok kb.), de cserébe nem 150mm+ a magassága, így nem olyan zavaró, sőt, jobban le lehet ülni vele miközben a zsebében van az embernek.
Oké, "extrém méretű" de Huawei Mate 20 X 5G telefonommal volt hogy 2x kellett leülni mert az elsőre inkább... bevágottfuh... fe sok "félreolvasható jelentés" lehet ebben a kommentben. Kéretik rendesen olvasni
-
Silenzio
addikt
válasz
Bogdán Máté #15 üzenetére
Mivel jártam magyar szakra (is, amíg láttam értelmét), abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szembesültem azzal, hogy egyetemen tök máshogy oktatják a magyart, sokkal kevésbé szabályalapú, MTA-központú, nem a helyesírásból indul ki, hanem ún. nyelvi kompeteciákból, ami mindenkinek más, meg abból, hogy él a nyelv.
Mivel a nyelveket használjuk (kivéve a holt nyelveket), folyamatosan alakulnak és változnak, a beemelt szavak jelentése is módosul, torzul. Nekünk, használóknak azonban érdemes ügyelni arra, hogy a választékossága ne csorbuljon.
Elnézést, nem szoktam nyelvtannáci lenni, biztos másnapos voltam. Nem is érzem zavarónak az uszkve módosult, újabb jelentésű használatát. Inkább az szokott fájni, amikor a választékosság csorbul. Néhány évtizede valaki(k) elkezdték az angol "epic"-re a magyar "epikus" szót használni, holott az epikus azt jelentette, hogy az epika műnemében íródott mű. Elfelejtették, hogy erre van egy kurvaSZÉP magyar szó, az eposzi. De már az epikus is helyes, amivel nem lenne semmi gond, ha nem kezdenék agyonhasználni, és nem kezdene általa kikopni az eposzi szó a nyelvből. Idegbajt kapok, hogy minden második videojátékos tesztben és filmkritikában szerepel, hogy epikus. Menjenek a p*csába, ennyire futja fantáziából.
Ja, hát hardveresen tényleg előremutató azonos árszinten, de engem baromira zavarna, hogy 1.5 centi vastag becsukva, meg hogy lényegesen gyengébb a kamerája, mint a Xiaominak. A többségnek nyilván az előbbi a lényeges, a kamerát meg pont leszarják. Számomra a Magic V2-nál kezdődik a foldable, most is a zsebemben van, és pont olyan, mint egy átlagos phablet. Persze annak, aki táskában tartja, sájszegál.
-
DraXoN
addikt
Most megnézem az aktuális árat a Flip 5 esetén ... "nagy internet és telefon" mellett... (ami havi 20eFt havidíj) 160eFt ért elhozható részletre a telefon (a nagyobbik 512GB-os, a kisebbik kb. egy 10-essel olcsóbb)... emellé kérve a Watch 6-ot (ami ha nem kell eladja az ember)... gyakorlatilag szemtelenül jó ajánlat ez most.
(én novemberben hoztam el 340-ért amiből az akkor melléadott watch5pro órát eladtam 100eFt ért felbontattlanul, mert nem kellett, az is jó ajánlat volt akkor a nagyobb tárhelyes mellé).
Ekkora akció a flip 4-nél se volt.. persze lehet-e erre számítani előre (nem). Mind1 már, 7 és fél hónap alatt amióta megvan nem bántam meg. Bár ha tudom mi lesz itt megvárom a mostani akciót -
DraXoN
addikt
válasz
Bogdán Máté #8 üzenetére
Ha a T-nél vettétek akkor még okosórát is igényelhettek mellé a samsung oldalán Június végéig. Érdemes élni vele. a 2024. 05. 03. - 06. 30. ig vett készülékek mellé lehet kérni Watch 6-ot "ajándékba".
Talán a legegyszerűbb a samsung Members alkalmazásán keresztül megtalálni a promóciót (07. 31.-ig lehet igényelni).Most jön az új generáció, így szemtelenül jó áron adják.
Nekem november eleje óta van a Flip 5, bajom nincs vele (csak a DEX-et hiányolom). -
PTM
aktív tag
Hú, Communicatorra én is vágytam, egyszer mondtam is, hogy ha lesz pénzem rá, akkor ilyet veszek és kirakom az asztalra, milyen menő. Utána az Asus P526 (PDA phone) és HTC Kaiser volt nyálcsorgatós, de már azért, mert mennyi mindenre lehet őket használni.
Régi idők, egyikhez se jutottam amúgy hozzá.
A Fold érdekes, ismerősnél látok néha, magamnál nem tudnám elképzelni. Egyébként én azt hittem, hogy ezek sokkal olcsóbbak is már, de ezek szerint nagyon nem.
-
-myself-
tag
válasz
Bogdán Máté #15 üzenetére
Mint igazi felhassnalo: lehet a kulso kepernyorol is uzenetekre valaszolni? Van eleg hely a billentyuzetnek? Ha igen, en is bele ugrom egybe, mert igy akkor nem kell mindig kinyitni a nagy kepernyot. Ergo-tobb kepernyo ido
-
Bogdán Máté
csendes tag
Imádom, amikor valaki műveltebbnek és rögtön felsőbbrendűnek is hiszi magát, de nem az. Ajánlom az MTA rendes tagjának figyelmébe, érdemes elolvasni, mielőtt másba is beleáll, egyébként alaptalanul:
https://szabadfold.hu/orszag-vilag/2015/03/gretsy-laszlo-uszkve
A fontos, hogy sikerült megragadni a lényeget a hsz-ból.
Mivel jobb a Flip (még egyszer, ugyanannyiért):
- 512 gb ram 256 helyett
- jobb SoC
- gyorsabb tárhely (ha jó emlékszem UFS 4.0 vs 3.1)
- kinyitva ugyanolyan nagy kijelző/telefon, de összecsukva nagyon kis helyen elfér és védve van a fő kijelzőDe azt is írtam, hogy nem régóta van a háztartásban, még tapasztaljuk milyen az üzemidő, kamerák, stb.
A lényeg pedig az lett volna, hogy elérhetővé vált árát tekintve a kategória. Lasd még Magic V Flip arazásról szóló mai cikket is.
-
Vtwo
senior tag
Kínàban pezsgő(ke)t bontottak.
A samunál meg hamarosan üresedés lesz a marketing és / vagy pènzügyi osztályon. -
Silenzio
addikt
válasz
Bogdán Máté #8 üzenetére
Mivel jobb a Flip? Imádom, amikor az emberek választékosnak szánt kifejezéseket használnak rosszul. Uszkve azt jelenti, -tól -ig.
Magic V2-t vettem a Telekomnál, ha jó áron adom el az ajándék Nintendót, akkor 400 alatt jövök ki bőven. Ennyit megér. Már nem használnék mást, csak foldable-t.
-
Lajmund
őstag
Aki megveszi lista àron az meg is érdemli. Szerintem max 500 körül fog menni lekuponozva az 512g de inkább lesz az 450. Annyiért simán cserélek. A jelenlegi fold5 makulàtlan állapotban spigen üveggel és zsanér védős tokkal elmegy simán 350 körű 2 év gyàri garival még ràdobok egy százast és meglesz az aktuális azt ennyi. Ugyis csökken évente az àra szóval inkább legyen az aktuális legfrissebb.
-
Departed
őstag
Viszketek a gondolattól hogy egy lassan 1millió forintot megközelítő árú telóval mászkáljak.
Mondjuk az se túl egészséges hogy 800ezer forintos telefon árába csak 256GB tárhely férjen.
Ha Xiaomi jobban hozná az ilyeneket Európába talán kevésbé gurulna el a samsungnál a gyógyszer. -
jacis
nagyúr
Eddig olyan olcsón adták őket így megértem ha kicsit tesznek rá 😈
-
Bogdán Máté
csendes tag
Feleségemnek most vettem T-nél egy ~7500 HUF havidíjú csomag mellé egy 512 GB Flip 5-öt uszkve 206.000-ért. Vertem a fejem a falba, hogy fél évvel ezelőtt kénytelen voltam beleugrani egy Xiaomi 13T-be kb. ugyanennyiért. Erősen gondolkozom is, hogy eladom és beleugrok én is egy Flip 5be. Így azért már abszolút az elérhető kategóriába került a hajlítható műfaj és az 5. generáció azért már eléggé kiforrottnak tűnik (persze csak pár napja van a családban egy, de elég fasza eddig).
-
clon
senior tag
válasz
Fritz Teufel #6 üzenetére
A fold egy rétegtermék sokáig az is lesz és nem esz belőle "egyszerű" felsőkategóriás telefon. Nekem sincsen rá szükségem DE kipróbálnám ha megérős közeli árban lenne.
A fold gyakorlatilag olyan mint annak idején a Nokia 9xxx Communicator bármelyike amire akkor szintén nem volt rá szükségem DE csak az ára miatt nem vettem (de ettől még vágytam rá, hogy legyen). -
Fritz Teufel
addikt
Fele ennyiért sem hajíthatót vennék, mert ennyiért még mindig drága egy ilyen félig kész valami.
-
tms+
aktív tag
ez valószínűleg elég nagy öngól, mert épp arról szólnak a cikkek, hogy egyre kisebb szeletet hasít ki magának a Samsung a Foldable piacon, ráadásul jelentős fejlesztések sincsenek náluk, a versenytársak nagyon beérték őket, bizonyos dolgokban le is hagyták a Samsungot
-
Lajmund
őstag
Volt valami samsung sztrájk koreába a gyenge fizetések miatt ami az első a samsungnál gondolom emiatt van a pletyka. Nem hiszem hogy jó ötlet dràgitani amikor szeretnék hogy több hajlíthatót vegyenek és a konkurencia is elég erős ebben az érában szóval szerintem nem lesz dràgulás.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ez nem jó hír.
De talán pár év múlva sikerül kifogni valami jó akcióban. Remélem sok év még van a mostani Fold-omban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest