- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi, megnézem, átszokok.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #7549 üzenetére
Ok köszi, ez is egy vélemény, pláne megerősít, hogy vágjak bele.
Egy alap HTML/CSS/JS-t felszedek w3schools-on (szerintem jó), aztán udemy és utána meglátjuk. Valszeg a tudás nagyja az egyébként valljuk be, itt-ott hiányos alapokra úgyis menet közben jön meg.
Csak ez a k*sok ilyen-olyan-amolyan zárójel, hülyét kapok..
Na, akkor némileg fiatalabb vagy nálam, én 40 és az utolsó kód, amit írtam, nem tegnap volt és szerintem még csak nem is Windows-on
Köszi.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
instantwater #7547 üzenetére
Köszi a hasznos tanácsokat és az Előtted szóló kollégának is
Rá is tettetek az útra (lehet, csak egy kis biztatás kellett)
a JS frameworkok jönnek-mennek évről évre, hiába jó valami, ha alacsony a kereslet rá, és 2 év múlva eltűnik
Na ez a bajom a Frontenddel is, ezek jönnek-mennek, oké, hogy gyorsan változó világban élünk, de ENNYIRE gyorsan ne változzunk már..
Mire kitanul az ember vmit, már kukázhatja is, na ennél egy kicsit "lassabban" fejlődő, de stabilabb dolgot keresek, amiből később lehet egy full-stack plecsnim, ha rászánom magam mégis a FE részre, de egyelőre tényleg nem érdekel.
Célom amúgy egy saját webshopot megírni, hobbi szinten. Már minden van a világban, szóval élesben nemigen használnám semmire, bár csajosnak lehet beröffentek vmit, próbáljon rá 1-2 kozmetikai termékre.. meglátjuk.
Másik cél kapcsolódni 1-2 kripto tőzsdéhez az API-jukon keresztül és valamiféle logikát később használni, a puszta adatkinyerésen túl, az adatokon. Szóval kifejleszteni valami passzív "nyerőautomatát"
(Nyilván nincs ilyen, különben mindneki ezt csinálná, de élveznék egy saját kereskedő progit, aki helyettem ad-vesz ilyen-olyan-amolyan coin-t, a megadott relatív primitív feltételeim mentén - szóval még nem a neurális hálóra gondolok, sem egy mégszofisztikáltabb AI-ra. Egyelőre adatom legyen és irányíthassam, paraméterezhessem a motyót kívülről, anélkül, hogy kódba nyúlnék ).
Erre sztem a python lehet még jobb is, de egy frontend-JS-Angular-Vue-React-ös vezető fejlesztő haverom szerint a JS is tökjó mindenre, most pedig trendi nyelv, éhenhalni sem kéne, ha nem jön be a privát projekt, szóval még elhelyezkedni is lehet vele...
Konkrétabban nem tudtam fogalmazni, keresem az utat ki a ködből (a sűrű erdőbe)
No, mindenesetre köszönöm a tanácsokat
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, elkezdenék JS-ezni, de rájöttem, hogy a frontend annyira nem érdekel kifejezetten. Backend viszont igen és ha azt mondom devops, az 'ops' része meg is volna, a dev hiányzik.
Nagyon ördögtől való Node.JS-el indítani úgy az egész JS 'karriert' ? + SQL/NoSQL, REST API fejlesztgetés, szóval alulról építkeznék felfele és a végén tanulnék frontend-et, hátha addigra megjön a kedvem hozzá. Na meg van egy Raspberry Pi-m is, elkezdeném használni erre-arra (GPIO), kisebb érdekes hobbi projektekhez.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, kezdem.
w3schools, Udemy. A jó öreg klasszik menetrend: HTML, CSS, JS.Hogy állnátok neki ? Adott egy desktop gép. Szemeteljem össze a W10-emet a vackaimmal, vagy rántsak fel pár virtuális gépet VirtualBox alatt a gyakorlásokra, mit ajánlotok ? (Vmi Ubuntuval bennük, de tőlem lehet az is mind W10, van elég RAM is, CPU is).
Illetve kicsit minden mást is érintve, mennétek a sok cég által használt úton, hogy van egy fejlesztőkörnyezet (DEV), egy vagy több tesztelő (DEV TEST, UAT stb.) illetve éles (PROD), vagy egyelőre nem szarakodnátok ilyennel ? Infrához konyítok alap dolgokat, VM-ekben linuxot, docker konténereket megoldok, de valami jól bevált gyakorlat kellene nekem, amivel a frissen telepített és alapvetően Photoshop-al és játékkal belakott W10-emet nem szemetelem agyon (gondolok böngészőre, előzményekre, minden fiszfaszra).
Valami jólbevált utat szeretnék járni, ami saccperkábé optimális lehet elmélyedni a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest