- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- A Motorola Edge is különleges textúrával várható
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Elég sokat keresgéltem, de ilyen jellegű problémája még nem volt senkinek, csodálkoztam is, úgy tűnik, hogy kevesen álltak még át a 4-es verzióra.
Köszönöm a segítséget, ez alapján már sikerült összehozni a megoldást:
setup: function(editor) {
editor.on('init', function(e) {
var width = parseInt($(editor.getElement()).css('width'));
var height = parseInt($(editor.getElement()).css('height'));
editor.theme.resizeTo(width, height);
});
}Szívesen, jó, hogy megosztottad, végül mire jutottál! Hátha másnak is hasznos lesz.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Sajnos ez nem jó opció, sok helyen van textarea és egy helyen, függvényben van benne a tinymce betöltése, 9 különböző elrendezésben és, pluginokkal. Emellett kb 50-100 különböző méretű textarea is lehet, amik egy része - mivel csak méretük tér el - inline css-be van beírva. Olyanra gondoltam, hogy talán valahogy elő lehet hívni a selectort az initbe és annak lekérdezni a méreteit, csak sajnos még nem találtam ilyet.
Itt vannak az eventek:
http://www.tinymce.com/wiki.php/api4:class.tinymce.EditorEbből szerintem ezt tudnád használni többek közt (legalábbis próbáld meg mindenképp):
http://www.tinymce.com/wiki.php/api4:event.tinymce.Editor.inittinymce.init({
...
setup: function(editor) {
editor.on('init', function(e) {
console.log('init event', e);
});
}
});Ez mondjuk AZUTÁN fut le, miután már az editor inicializálódott, de hátha így meg tudod oldani, mert elvileg akkor mindegyik külön editorra lefut ez az esemény - persze azt nem tudom, lesz-e így valami villanás az utólagos átméretezéstől, vagy sem.
szóval amikor az esemény bekövetkezik, akkor átállíthatnád a szélességét:
http://www.tinymce.com/wiki.php/api4:method.tinymce.ui.Control.widthGyakorlatban nem tudom, hogy néz ki, mert a 4-es TinyMCE-t még nem próbáltam, de én először ezzel próbálkoznék, aztán esetleg keresgélnék, van-e jobb módja, hátha írják vhol.
-
Sk8erPeter
nagyúr
TinyMCE 4-et használ valaki? Meg szeretném adni a selector magasságát, szélességét a tinymce editornak, de nem sikerült eddig jó megoldást találnom.
Eddig ez az, ami a legközelebb van hozzá, csak hogyha több textarea is van ezzel a classal akkor ugyebár mindegyikre az elsőnek a méreteit lövi be:tinymce.init({
selector: "textarea.tinymce",
width: parseInt($('textarea.tinymce').css('width')),
height: parseInt($('textarea.tinymce').css('height'))
});Ötlet?
"csak hogyha több textarea is van ezzel a classal akkor ugyebár mindegyikre az elsőnek a méreteit lövi be"
Akkor adj egy újabb class-t az adott szövegmezőnek, amivel egyedibbé teszed, és akkor aszerint tudod lekérni az adatait...
pl.
<textarea class="tinymce valamiegyedi"></textarea>
a JS-kódban meg akkor már lehet $('textarea.tinymce.valamiegyedi').css('width') is
-
raczger
őstag
[link]
Próbálkozok egy ajaxos fájlfeltöltőt csinálni, de már alapvető problémákba ütköztem, egyszerűen nem jövök rá mi a baja... Máshol működött nekem ez a kód, de itt nem.
firebug nekem semmi hibát nem ír ki, viszont az ie azt írja, hogy az objektumot kötelező megadni (ajax.js 60. sorára írja ezt). Valami ötlet?Megoldva, én idióta elfelejtettem megadni az id-t

-
Hujikolp
őstag
hy
nemigazán értek a js-hez, csak egy apró kis segítség kéne nekem (nyugi--- mostanság akarom majd tanulni, csak sosincs időm:S)
http://balazskerekparbolt.hu van ez az oldal, nos itt a legördülő menüvel az a probléma hogy nem minden esetben akar visszameni, hogyan tudnám ezt megcsinálni?thx

egy jobb script?
[link] -
csirkemano
csendes tag
Én nem értek hozzá, de van egy ilyenem:
<script language=''JavaScript1.2''>
//Specify the marquee's width (in pixels)
var marqueewidth=''300px''
//Specify the marquee's height
var marqueeheight=''25px''
//Specify the marquee's marquee speed (larger is faster 1-10)
var marqueespeed=2
//configure background color:
var marqueebgcolor=''#ffffff''
//Pause marquee onMousever (0=no. 1=yes)?
var pauseit=1
//Specify the marquee's content (don't delete <nobr> tag)
//Keep all content on ONE line, and backslash any single quotations (ie: that\'s great):
var marqueecontent='<nobr><font face=''Arial''>És akkor ide jön a szöveg<a href=''http://www.csirkemano.try.hu''>Mano Design!</a></font></nobr>'
////NO NEED TO EDIT BELOW THIS LINE////////////
marqueespeed=(document.all)? marqueespeed : Math.max(1, marqueespeed-1) //slow speed down by 1 for NS
var copyspeed=marqueespeed
var pausespeed=(pauseit==0)? copyspeed: 0
var iedom=document.all||document.getElementById
if (iedom)
document.write('<span id=''temp'' style=''visibility:hidden;position:absolute;top:-100px;left:-9000px''>'+marqueecontent+'</span>')
var actualwidth=''
var cross_marquee, ns_marquee
function populate(){
if (iedom){
cross_marquee=document.getElementById? document.getElementById(''iemarquee'') : document.all.iemarquee
cross_marquee.style.left=parseInt(marqueewidth)+8+''px''
cross_marquee.innerHTML=marqueecontent
actualwidth=document.all? temp.offsetWidth : document.getElementById(''temp'').offsetWidth
}
else if (document.layers){
ns_marquee=document.ns_marquee.document.ns_marquee2
ns_marquee.left=parseInt(marqueewidth)+8
ns_marquee.document.write(marqueecontent)
ns_marquee.document.close()
actualwidth=ns_marquee.document.width
}
lefttime=setInterval(''scrollmarquee()'',20)
}
window.onload=populate
function scrollmarquee(){
if (iedom){
if (parseInt(cross_marquee.style.left)>(actualwidth*(-1)+8))
cross_marquee.style.left=parseInt(cross_marquee.style.left)-copyspeed+''px''
else
cross_marquee.style.left=parseInt(marqueewidth)+8+''px''
}
if (ns_marquee.left>(actualwidth*(-1)+8))
ns_marquee.left-=copyspeed
else
ns_marquee.left=parseInt(marqueewidth)+8
}
}
if (iedom||document.layers){
with (document){
document.write('<table border=''0'' cellspacing=''0'' cellpadding=''0''><td>')
if (iedom){
write('<div style=''position:relative;width:'+marqueewidth+';height:'+marqueeheight+';overflow:hidden''>')
write('<div style=''position:absolute;width:'+marqueewidth+';height:'+marqueeheight+';background-color:'+marqueebgcolor+''' onMouseover=''copyspeed=pausespeed'' onMouseout=''copyspeed=marqueespeed''>')
write('<div id=''iemarquee'' style=''position:absolute;left:0px;top:0px''></div>')
write('</div></div>')
}
write('<ilayer width='+marqueewidth+' height='+marqueeheight+' name=''ns_marquee'' bgColor='+marqueebgcolor+'>')
write('<layer name=''ns_marquee2'' left=0 top=0 onMouseover=''copyspeed=pausespeed'' onMouseout=''copyspeed=marqueespeed''></layer>')
write('</ilayer>')
}
document.write('</td></table>')
}
}
</script> -
faster
nagyúr
A php-ban semmi bonyolult nincs, és bizonyos esetekben pont, hogy egyszerűsíti a problémák megoldását, gondolok itt pl. a közös kódrészeletek, pl. menü külön fájlba helyezését leegyszerűsítheti, ami sima html-nél csak a körülményes framesetekkel lehet megoldani. Ha mást nem is, a fájl include-ot érdemes megtanulni.
-
RAM
őstag
-
akasp
senior tag
-
emitter
őstag
akkor ez jó bíztatás lehet arra, h elkezdd tanulni
én is ma kezdtem el, jelentem, jól haladok
kár h jövőhéten már kezdődik az egyi 
-
RAM
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150 i5 7600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB AIO Kendo DeepCool 400W
- Prémium Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X /ROG 6900XT LC /32GB DDR4 /512SSD + 1TB HDD
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte Gaming RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én is ma kezdtem el, jelentem, jól haladok