-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Nem tudom, hogy erre gondoltál-e, de csináltam egy példát, hogy én mire: http://jsfiddle.net/aaddnh98/
-
Jim-Y
veterán
Figyeled az input field onchange (change) eventjet és valtozaskor az addig bevitt karaktersorozatot hasonlitod össze a kívánt szóval. Ha egyezés van, akkor vegrehajtod a parancsot. Pl azt ami kékre színezi a karaktereket. Ha ez nem kielégítő válasz akkor javaslom kérdezz jobban mert nem egyértelmű a kérdésed. Nagyon hiányos. Üdv
-
Sk8erPeter
nagyúr
Egyszerűen nem értem a tanítási koncepciót (hogy mit? Sokszor ilyen tanároknál nem biztos, hogy van olyan...). Számológép készítését erőltetik rátok, visszaszámlálós órát készíttetnek, "bejelentkezős" formot csináltatnak JavaScripttel (!!), aztán pedig WEBSHOPOT akar veletek készíttetni a tanár, CSAK JavaScript-alapokon - de mindeközben nem tanítja meg, hogyan lehet validálni normálisan egy űrlapot, hogyan lehet átszínezni oldalon lévő elemeket, stílust változtatni, meg egy csomó gyakorlatias feladatot fel lehetne sorolni, ami biztos, hogy előkerül egy honlapkészítés során. De egy visszaszámlálós óra, számológép? Ki a francot érdekel? Előkerülhet egy bizonyos projekt során ilyesmi, de a leggyakrabban előforduló feladatokat kellene először begyakoroltatni, megmutatni ilyeneket, mint a fejlesztőpanel használata, stb., nem pedig a diákokon kiélni a gyökér kreativitását. Tényleg elkeserítő a helyzet a webfejlesztés "tanítása" során...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja hogy Te a forráskódból szedted, sorry, azt nem néztem
, csak azt néztem, ami magában a szövegben van, példaként bemutatva:
function createCookie(name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000));
var expires = "; expires="+date.toGMTString();
}
else var expires = "";
document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
}
function readCookie(name) {
var nameEQ = name + "=";
var ca = document.cookie.split(';');
for(var i=0;i < ca.length;i++) {
var c = ca[i];
while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
}
return null;
}
function eraseCookie(name) {
createCookie(name,"",-1);
}Na, de ha azt akarod használni, ami ott szerepel, akkor nézd tovább a forráskódot, láthatod, hogy ez a JavaScript-fájl is include-olva van:
http://www.quirksmode.org/quirksmode.jsitt pedig szerepel a Cookie objektum:
/* COOKIES */
var Cookies = {
init: function () {
var allCookies = document.cookie.split('; ');
for (var i=0;i<allCookies.length;i++) {
var cookiePair = allCookies[i].split('=');
this[cookiePair[0]] = cookiePair[1];
}
},
create: function (name,value,days) {
if (days) {
var date = new Date();
date.setTime(date.getTime()+(days*24*60*60*1000));
var expires = "; expires="+date.toGMTString();
}
else var expires = "";
document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
this[name] = value;
},
erase: function (name) {
this.create(name,'',-1);
this[name] = undefined;
}
};
Cookies.init();ha ezt is beteszed a kódba, már működni fog.
Felraktam neked a kódot, ami amúgy nem valami szép:
===
Az tényleg durva, hogy tanítanak nektek JavaScriptet, de nem mutatják meg a fejlesztőpanelek használatát... -
Sk8erPeter
nagyúr
Ha nyitottál volna egy konzolt, elég gyorsan kiderült volna, mi a hiba.
Tehát első körben nyomj egy F12-t (vagy Ctrl+Shift+I), aztán kattints a Console panelre (ha FF-ot használsz, akkor ugye telepítve van a Firebug?). Aztán kezdd el kattintgatni a linkjeidet.
Gyorsan rájöhetsz, hogy valszeg elég hiányosan másoltad ki valahonnan az amúgy is szar kódot, mert se saveIt(), se readIt(), se eraseIt() függvényed nincs definiálva...Linkeltem neked egy oldalt, ahonnan szedhettél volna példakódot, arra nem reagáltál.
-
Sk8erPeter
nagyúr
összefoglaló, ami bemutatja a cookie mentését, olvasását, törlését:
http://www.quirksmode.org/js/cookies.html -
sztanozs
veterán
Simán meg lehet csinálni, és pont ahogy írtad - az alap weboldal tartalmazza az alapadatokat (és a placeholder elemeket a dinamikus tartalomnak). Cookie-ba (vagy HTML 5 local storage-ba) elmented, hogy az adott illető miből mennyit vásárolt. Az oldalmegjelenítésnél pedig nem szerveroldalon generálod le a dinamikus részeket, hanem kliensoldalon (a cookie-ban tárolt infó alapján).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Spórolós topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged