Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Mr Dini #6155 üzenetére

    Az ilyen halál egyszerű kódrészleteket egyébként nyugodtan kipróbálhatnád a fejlesztői panelben is, úgy, hogy bedobod a konzolba, csak alakítsd át egy picit úgy, hogy tesztelhető is legyen. Nyomsz egy Ctrl+Shift+I-t (vagy F12-t), rányomsz a Console fülre, majd bedobod a kódodat. Vagy erre van a jsFiddle, csak akkor is nyisd le a konzolt, hogy lásd az esetleges hibákat, amiket oda dobál ki. Meg hát nyilván ennél kicsit szofisztikáltabb módszerek is léteznek, például valami komolyan vehető fejlesztőkörnyezet használata, JSHint, JSLint, meg egyéb módszerek, amik hozzájárulhatnak a kódod minőségének javításához.

    Amúgy igen, inicializálni kell a változódat, mielőtt a nemlétező korábbi értékéhez akarsz hozzáfűzögetni bármit, és ha nem akarsz "Uncaught ReferenceError: <VALAMIVALTOZO> is not defined" jellegű hibákat kapni. Például ezeket a hibákat azonnal láttad volna, ha a konzolba dobálnád be a kódot, vagy abban a környezetben, aminél használod a kódot, kihasználnád a rendelkezésre álló, hasonló jellegű hibakeresési módszereket.
    Ezenkívül JavaScriptben nem szokás a változókat nagy kezdőbetűkkel írni.
    Plusz ha alert-üzenetbe akarod mindezt kiírni, akkor valami nem stimmel, valószínűleg lenne ennél szebb megoldás (az alert-dialógus elég bénácska és korlátozott, persze tesztelésnek néha elmegy (ha nagyon muszáj), ha nem tudsz épp debuggolni, plusz nem felel meg a console.log, stb.).

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák