- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudok németül, szóval nekem nem gond, de annak, aki nem tud, idegesítő lehet. Mondjuk nekem is idegesítő még úgy is, hogy értem, mi van odaírva.
Az is szokott zavarni, ha valaki magyarul kódol (lehet sznobizmusnak tekinteni, de akkor is az az elfogadott szokás, hogy angolul kódolunk).
Egyrészt jsFiddle-ön át kell kattintani "No wrap - in <head>"-re vagy "No wrap - in <body>"-ra a bal fölső panelnél. Ez azt határozza meg, hogy hova fogja beágyazni a JavaScript-kódot a <script>-tagekkel. Ha megnézed a böngésző webfejlesztő eszközeivel a generált kódot, akkor ezt pontosan tudod követni. De múltkor pontosan ugyanez volt, ami miatt nem működött nálad.
Másrészt nem perzisztens módon tárolod az adatokat, így érthető, hogy a lapújrafrissülések esetén minden elvész.
Tárolhatnád mondjuk sessionStorage-ben vagy localStorage-ben (hogy melyikben, az felhasználásfüggő) a kosár tartalmát, itt egy egyszerű példa:
http://stackoverflow.com/questions/2010892/storing-objects-in-html5-localstorage/2010948#2010948Harmadrészt semmivel nem akadályoztad meg, hogy lapújrafrissülés történjen azonnal az alert után, akármi is volt az eredmény, például ha tök üresen hagyom a mezőket, kapok figyelmeztetést, de ettől még megköszönöd szépen a rendelést, aztán el is mennek az adatok szerveroldalra.
Itt ráadásul tök felesleges minden alkalommal alerttel megköszönni a rendelést, hiszen még meg sem rendeltem, csak kosárba pakoltam.A kosárba pakolás során egy jó UI esetén nem frissül újra az egész oldal, mert tök felesleges. Az egyéni döntés kérdése, hogy a kosár tartalmát el akarod-e küldeni szerveroldalra is, vagy csak kliensoldalon tárolod. A szerveroldal mellett az szól, hogy eltárolhatod későbbre is a kosárba pakolt tartalmat, és akárhol máshol jelentkezik be, akkor megint előkotorható a korábbi kosártartalom, hogy mondjuk később folytatni tudja a vásárlást. De legtöbbször csupán kliensoldalon intézik el az egész kosárba pakolgatást, az adatok tárolását, például az előbb említett módszerekkel.
Az űrlap elküldését pedig az eseménykezelőben kell megakadályozni. Például event.preventDefault() segítségével.
A HTML-kódba bedrótozott onclick-attribútumokat és társait pedig kerülni kell, szépen szeparáltan legyen a JavaScript-kódban az eseménykezelés, a kettő legyen jól elválasztva. .addEventListener() segítségével tudsz hozzáadni egy adott elemhez eseménykezelőt. Példa (a többi hibát nem javítottam, csak ezt szemléltetem!): http://jsfiddle.net/r4s0ef87/2/
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest