Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz adam_ #4868 üzenetére

Tudok németül, szóval nekem nem gond, de annak, aki nem tud, idegesítő lehet. Mondjuk nekem is idegesítő még úgy is, hogy értem, mi van odaírva. :DDD Az is szokott zavarni, ha valaki magyarul kódol (lehet sznobizmusnak tekinteni, de akkor is az az elfogadott szokás, hogy angolul kódolunk).

Egyrészt jsFiddle-ön át kell kattintani "No wrap - in <head>"-re vagy "No wrap - in <body>"-ra a bal fölső panelnél. Ez azt határozza meg, hogy hova fogja beágyazni a JavaScript-kódot a <script>-tagekkel. Ha megnézed a böngésző webfejlesztő eszközeivel a generált kódot, akkor ezt pontosan tudod követni. De múltkor pontosan ugyanez volt, ami miatt nem működött nálad. :)

Másrészt nem perzisztens módon tárolod az adatokat, így érthető, hogy a lapújrafrissülések esetén minden elvész.
    Tárolhatnád mondjuk sessionStorage-ben vagy localStorage-ben (hogy melyikben, az felhasználásfüggő) a kosár tartalmát, itt egy egyszerű példa:
    http://stackoverflow.com/questions/2010892/storing-objects-in-html5-localstorage/2010948#2010948

Harmadrészt semmivel nem akadályoztad meg, hogy lapújrafrissülés történjen azonnal az alert után, akármi is volt az eredmény, például ha tök üresen hagyom a mezőket, kapok figyelmeztetést, de ettől még megköszönöd szépen a rendelést, aztán el is mennek az adatok szerveroldalra.
    Itt ráadásul tök felesleges minden alkalommal alerttel megköszönni a rendelést, hiszen még meg sem rendeltem, csak kosárba pakoltam.

A kosárba pakolás során egy jó UI esetén nem frissül újra az egész oldal, mert tök felesleges. Az egyéni döntés kérdése, hogy a kosár tartalmát el akarod-e küldeni szerveroldalra is, vagy csak kliensoldalon tárolod. A szerveroldal mellett az szól, hogy eltárolhatod későbbre is a kosárba pakolt tartalmat, és akárhol máshol jelentkezik be, akkor megint előkotorható a korábbi kosártartalom, hogy mondjuk később folytatni tudja a vásárlást. De legtöbbször csupán kliensoldalon intézik el az egész kosárba pakolgatást, az adatok tárolását, például az előbb említett módszerekkel.
    Az űrlap elküldését pedig az eseménykezelőben kell megakadályozni. Például event.preventDefault() segítségével.
    A HTML-kódba bedrótozott onclick-attribútumokat és társait pedig kerülni kell, szépen szeparáltan legyen a JavaScript-kódban az eseménykezelés, a kettő legyen jól elválasztva. .addEventListener() segítségével tudsz hozzáadni egy adott elemhez eseménykezelőt. Példa (a többi hibát nem javítottam, csak ezt szemléltetem!): http://jsfiddle.net/r4s0ef87/2/

Új hozzászólás Aktív témák