Keresés

Aktív témák

• Mókus88

csendes tag

Köszönöm a választ! Mindenképp megfontolom tanácsaidat.

• Mókus88

csendes tag

Sziasztok!
    Pár kérdést szeretnék feltenni a DarkBasic Pro-val kapcsolatban.
    Szeretnék készíteni egy Minecrafthoz hasonló játékot. Egyik barátom ajánlotta a DarkBasic-ot mint programnyelv. Olvastam róla jót, rosszat, végül emellett döntöttem.Sajnos a nyelvet magát nem ismerem (ahogy semmilyen más, erre alkalmas nyelvet), de elsőre egyszerűnek tűnik. Olvastam 1-2 Tutorialt Azokban lévőket kipróbáltam de sajnálatomra volt mindig 1-2 sor ami nem tetszett neki, pedig úgy csináltam ahogy le volt írva(igen, kimásolva sem volt jó). De magát a nyelvet megértettem, a programozás menni fog. Mivel lényegében csak kockákból áll az egész ezért modellezéssel nem kell bajlódnom, ez még mindig belefér a munkaörömbe, textúrák terén sem kell először 10-20 félénél többet megalkotnom. Későbbiekben, ha a játék egyáltalán eljut olyan szintre hogy a mapon már megtudok tenni pár métert és persze ha szükségem van rá(igen, elismerem lesz) akkor valamiféle kis csapatot megpróbálok majd magam köré gyűjteni. Időm van elég rá, és ha kell segítséget is tudok kérni pár hozzáértő embertől(végszükség esetén/Csak azért mert -nem komálnak annyira engem/)
    Nos a kérdéseim a következők:
    -Érdemes-e mindezt DarkBasic-ben vagy válasszak valami mást?
    -Ha más programnyelvet kell választanom, mi legyen az?/Java Kizárva/
    -Kell-e a Minecraft alkotójától engedélyt kérnem abban az esetben ha a játék semmilyen kereskedelmi forgalomba nem kerül és csak én -illetve szűkebb baráti kör- használja?
    -Mi az amire mindenképp figyeljek oda a játék készítésénél?/Jótanácsok, Intelmek/
    -Ha ezt a programnyelvet választom körülbelül hány munkaóra után alkalmas arra hogy a játékon már csak finomhangolásokat kelljen végrehajtani(Szóval egy két végzetes bug kijavítása, stb)?/Félreértés ne essék rengeteg időm van rá és nem azon vagyok hogy készüljön már el minél hamarabb, inkább azt szeretném hogy stabil legyen és valami kezdetleges dolgot elérjek először, aztán jöhet a fejlesztés.

Kérlek titeket ne szemeteljétek tele a topikot azzal hogy "Ne kezdd el Nincs értelme","Szánalmas", "Szerezz csapatot" stb. Köszönöm!

A válaszaitokat előre is köszönöm!

Aktív témák