- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
válasz
C4mp3r #109856 üzenetére
Gyakran jarok moziba! Sose lattam meg biztonsagi ort!
De ha lenne se osztana szorozna,amilyen formakat alkalmaznak. Az Auchanban mar lattam peldat,mikor a 65 kilos 60 eves or probalt intezkedni es szo szerint elzavartak.En altalaban nem oda ulok,ahova a jegyem szol. Inkabb elonytelenebb helyre ,de ne uljon mellettunk senki.
De van,hogy "okosan" foglalok jegyet ugyanilyen okbol! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
C4mp3r #109240 üzenetére
3000 mAh-al az a baj, hogy azt már nem nagyon tudná 1.5 óra alatt feltölteni egy mezei töltő. Meg sokkal jobban melegedne, ha olyan gyorsan akarnák feltölteni. Szóval ezekre is gondolni kell.
Persze engem nem zavarna, ha lehetne választani gyors és lassú töltés között. Ha nem kell rögtön a teló (éjjel a töltőn) simán ráér nekem 6-7 óra alatt is. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
C4mp3r #109238 üzenetére
Nem biztos, hogy annyival erősebb a telefon. Lehet a tesztprogram épp ARM-re van optimalizálva, és egy X86-os processzoron csak döcög.
Akkura úgy hallottam már van megoldás, csak nem elérhető még.
Most épp ezt dobta a kereső. -
manchester85
veterán
-
válasz
C4mp3r #65497 üzenetére
sok olyan - gazdaságilag...stb jobban álló - ország van, ahol még ettől is vészesebb a helyzet.
ez persze minket nem vigasztal, én is a falra tudok mászni, ha vidékre utazunk néha a családi házba és csak gprs van, bár állítólag alakul már a környéken is a 3g, de még mindig több km távolság választ el attól...Totheground; az frankó, mostanában nem metróztam, utoljára még h+ volt a csúcs.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
C4mp3r #63973 üzenetére
áljás rágálóm! (ezer ilyen riport van, villanyvezetékre dobott patkányok, teleszemetelt folyók, életveszély...)
vagy elővehetnénk a Tolvajkergetők egyik újabb részét, ahol egy lopott bringával mennek be asszem Debrecen ...-telepére, de azonnal kisereglik a nép, fenyegetőzve, szitkozódva. Mikor rendőrökkel mentek vissza, a kapitány szólt rájuk nem túl sok idő után hogy ne maradjanak soká így se és visszahívta a járőröket, mert még őket is megtámadják...
aki szerint nem szabad előíteletesnek lenni, gondolom épp olyan nyugodtan sétálgatna este ilyen helyeken mint a belvárosban? ez nem előítélet, ez tapasztalat és óvatosság... engem is akartak már kirabolni és nem kínaiak.
-
SÖ
addikt
válasz
C4mp3r #63884 üzenetére
A Jobbik semmit nem fog megoldani, csak pofázik. Mindegyik a hatalomért ígér fűt fát. Ez világméretű jelenség, amióta a Föld forog. Az oka, alul iskolázottság, és mély szegénység, Cigányokkal kapcsolatban még rátesz az is, hogy elutasítják az integrációt. De nem kell messzire menni, az oroszoknál is ez a helyzet, csak nem cigányok, hanem orosz újgazdagok, akik azt hiszik magukról, hogy törvényen kívüliek. De meglehet nézni az USA-ban négerek töltik be ugyan azt a negatív társadalmi szerepet, mint itt a cigányok. A megoldás az lenne, ha az állam emberhez méltó életkörülményeket biztosítana a cigány családoknak, kötelezővé tenné az érettségit, és akkor is generációknak kéne felnőni ahhoz, hogy a helyzetük normalizálódjon. Ne erre sem pénz, sem hajlandóság sincs. De kohéziós pénzekből menne. Na fel vagyok háborodva, mekkora hülyeségeket írtam. Még mi pénzeljük az élősködőket? De az éremnek van egy másik oldala! Mi az Uniotól mi a francért kapunk pénz? (Sok ezer milliárdot.) Puszira? Majdnem! Csak azért, hogy betartsuk az alapvető demokratikus normákat. Ahogy a hülye apa mindent megtesz a hülye gyerekéért, hogy elvégezze az egyetemet. ...és elvégzi! Ha ez működik, mikroba, működnie kéne makróba is. De nem fog működni, mert ha itt ingyen jólétet biztosítanának a cigányoknak a konvergencia jegyében, ellepnék az országot a bevándorlók, ahogy Kanadában. A határokat meg nem engedi lezárni az Unio.
De lehet, hogy pénz sem kéne ahhoz, hogy megszűnjön - úgy általában - a szegénység, és mindenki polgári életet élhesse, ha a fizikai munka anyagilag is el lenne ismerve, és nem a munkaadó profitját növelné az az összeg, amit a födeke, vagy a műhelyekben kétkezi munkával előállítanak.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
C4mp3r #63884 üzenetére
Nem én egy gondolkodni képes liberális vagyok. Elítéltek minden nemű faji, vallási egyébb hátrányos megkülönböztetést. És erre büszke is vagyok. Nem sokan képesek így gondolkodni ma már ebben az országban. Ha holnap megverve egy roma, akkor is így gondolnám. Én nem gondolom, hogy kollektív tudatuk lenne. Ők nem a borg! Genetikai ok meg egyenesen nonsense!
-
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #63398 üzenetére
Ugyan már, az USA egy illegális munkaközpont, szarik ott mindenki mindenre, amíg nem követsz el bűncselekményt. (Persze a feketemunka is bűncselekmény.
)
Mindenesetre a barátnőjével már kell angoloznom, FaceTime angoltanítás
, az meg Londonba megy, de egy szót nem tud angolul, úgyhogy egyelőre nekem van hasznom a dologból.
-
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #63383 üzenetére
ESTA-val, de ez a legkisebb dolog. Áhh, nem divat már ez a visszafordítgatás. Én is azzal járok, és hát...
Na dumáltam pár haverral, és hát több a nem szavazat, mint az igen.
Áh, szar ez az egész. Mind1. Mindenesetre ez a helyzet megpecsételte a varázst úgy érzem, akármi is legyen a háttérben.
Ha márciustól működik a dolog, az a baj, mert ma már tudjuk, mire képesek a picsák, ha az érdekük úgy szolgálja.
Ha nem működik, akkor ugye minek vinném, de akkor meg borul az egész, ebben sincs semmi hepi.
Hát nem vagyok az a hűbelebalázs típus, inkább vagyok gyanakvó, mint jóhiszemű, még akkor is, ha nincs rá okom. Szar ez mindenhogy.
b4zsi!
Ismerem, ismerem, de már az érzelmek kialakulása előtt ilyeneket tervezni eléggé "veszélyes vizek"-nek tűnik. Amúgy meg ki a francot ismer az ember, évek után is derülnek/derülhetnek ki érdekes dolgok.
-
nord_
veterán
válasz
C4mp3r #61457 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
Persze, nyilván ez szakterülettől is függ... engem páros lábbal rúgnának picsán, ha egy szerződést szűkített karakterkészlettel tennék a főnök elé. Meg ugye, hál' istennek nem vagyok annyira elfoglalt, hogy ne legyen időm az ékezetes betűket leütni. -
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #61439 üzenetére
Jaja, egészen pontosan theoretical linguist, szal morphology, syntax stb.
de mar alig emlekszem valamire. Nem tudja ezt szerintem senki megmondani. A tudomány azert jo, mert több kétkedéssel van tele, mint amennyi egy általános iskolai tanárban van.
Az a baj, hogy ez language aquisition téma, az meg alkalmazott nyelvészet, mi emléletisek meg mar azt is leneztuk.
Hát még az irodalmasokat.
Ahh amugy nem, az irodalom kemeny, mert rengeteg olvasmány van ugye (nem neked kell részleteznem), en mindig a sparknotes-bol dolgoztam.
Viszont az alkalmazott nyelvészet elég ratyi, sok mesével.
Chomsky meg generativ nyelvész, tehát úgymond az elméleti irány atyja. Pl. szerinte véges számú gondokat es mondat van, hisz a nyelvtan es a mondatszerkezetek is véges szamúak, véges számú szavakkal.
En amugy nem hiszek abban hogy X éves korig lehet egy nyelv az anyanyelved. Habár biológiailag ugy alakul ki a nyelved is gyerekkorban, de évtizedek alatt simán átvált az egyik nyelv a másikra. Ha 10 évig csak angolul beszélhetnel, igencsak keresned magyarul a szavakat. Szerintem amelyik nyelven gondolkodsz inkabb, az az anyanyelved. Persze ezt nem en döntöm el
, de abban biztos vagyok, hogy megfelelő idő utan környezettől függően megváltoztatható a first language még felnőtt korban is. Persze ehhez teljesen ki kene szakadni az anyanyelv bárminemű használatát elősegítő környezetből. De ez csak vélemény.
-
Ragnar95
félisten
válasz
C4mp3r #61439 üzenetére
Ja, de ha egyszerre 2 nyelven beszélnek hozzá kis korában, akkor mindkettő anyanyelvévé válik. Ok, lehet,h hivatalosan nem lesz mindkettő anyanyelv nyelvészetileg, de a lényeg,h mindkettőt anyanyelvi szinten fogja beszélni onnantól,h megtanul beszélni és valószínűleg az angol lesz a domináns nyelv, ha egyszer mindenki úgy beszél hozzá az apját kivéve...
Onnantól meg,h mindenki, aki körülötte van az apján v a szülein kívül angolul beszél hozzá születésétől, mivel angol nyelvterületre születik ugyanúgy fogja megtanulni, mintha énis angolul beszélnék hozzá, csak így a magyart is elsajátíthatja.
Ismerősi körünkben sok család van, ahol a 2 szülő különböző nemzetiségű és arra is láttam példát nem is egyet,h mindkét nyelvet tökéletesen beszéli a gyerek és semmi problémát nem jelent számára percenként váltani attól függően,h épp kihez beszél, de sajna olyat is,h a magyarral szenved, mert nem beszéltek eleget magyarul hozzá... -
nord_
veterán
válasz
C4mp3r #61418 üzenetére
Az, hogy az ember idegen nyelvet beszél, nem jelenti azt, hogy minden helyen azt kell használni. Különösen nincs sok értelme a néhány panellel dolgozó mobiltelefonok, navigációk esetén.
"es ez valami patriota dolog?"
Igen, olyan ódivatú hülyeség, mint a "nyelvében él a nemzet". De ugye ez utóbbit nem fórumos arcok írták, így nyugodtan lesöpörhető érvként ne is foglalkozzunk vele."gagyi szinkronos film"
Hm, a magyar szinkron minősége szó szerint messze földön híres volt. -
Ragnar95
félisten
válasz
C4mp3r #61418 üzenetére
Nem, a patriotizmus a lehető legtávolabb áll tőlem, egyszerűen ez az anyanyelvem, akkor használom is, ha van rá lehetőségem. Főleg,h a lehető leggyorsabb után hagyom el az országot és hosszútávra nem is tervezek sose visszajönni, szóval sok mindent el lehet rólam mondani,h de h patrióta lennék, azt nehezen
7.5-ös IELTS után nem éppen egy oprendszer használata fog javítani a nyelvtudásomon, főleg,h szerintem ez jó nagy butaság,h így lehet nyelvet tanulni. Persze azt az 50-100szót megtanulod, ami a telódon van és nap, mint nap találkozol vele, de ez édeskevés, ráadásul azok nagyrésze olyan, amit amúgy sem használsz a mindennapokban...
Az idegen nyelvű filmnézés/olvasás viszont valóban nagyon sokat segít, főleg a szókincsben -
GALARDO
addikt
válasz
C4mp3r #61368 üzenetére
Persze, mert ez nem a google hivatalos böngészője. Ami a Motnál, a gyári böngésző.
61373:
Nagy badarság volt venned egy "noname" androidos telefont.
Ezt a mondatot volt badarság leírni. Teljesen mind1, hogy értetted(61379), ez akkor is FAIL!
mondjuk a hozzáállással baj van.........minden olyan hibát belinkelj ami user error
Meg a rendszerrel. Ne tegyünk már úgy, mintha a droid olyan tökéletes lenne.
A iOS sem az, mielőtt belém kötnél. A G2 topicba is mimegy? Szerencsétlen embereket oltjátok szanaszét, mert nem tetszik a rendszer.
A leírt hibák 80%, nem user error!
Mellesleg van még pár böngésző a playen.
Persze, mindenre ez a megoldás.
Minek is van a gyári.
SÖ: Felesleges volt engem belekeverni, látod nincs magyar nyelv.
madgie:
Noname androidos telefon... LOL, egy G2 tulajdonos szájából. Komolyan, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek ezen.
Na hát ez nálam is kütötte a biztosítékot, szeretne az a mikrógyártó olyan noname telefongyártó lenni, mint a Motorola.
Vagy az a zabszem csíp, ami miatt nem ugrálok örömömben, minden hibáját lenyelve? Majd én eldöntöm, mivel és miért fogok együtt élni, pillanatnyilag ott tartok, hogy utálom a Google-t és a Apple-t is, mert egyikőjük mobilos rendszere sem olyan, amire azt mondanám, hogy ez igen, ez fasza.
+1
-
válasz
C4mp3r #61282 üzenetére
Igazából, a sertés tulajdonos jár jól, feltéve, hogy az amúgy 52k-t megéri. Ugyanis a sertés élősúlyban kb. 400 ft/kiló áron mozog (szüleim most adtak el kettőt), így egy 100-110 kilós 40-44k-t ér. Mondjuk az más kérdés, hogy tudod mikor cserélnék én el egy kolbász-sonka-szalonna-hús alapanyagot egy iPhone 4-re, vagy bármilyen hardverre...
-
rayoliviero
veterán
-
válasz
C4mp3r #61247 üzenetére
Ezt mindenki így gondolja, nem csak te... Gyakorlatilag kártyafüggetlen áron adják, sőt volt idő amikor listaáron a T DRÁGÁBBAN adta, mintha az Apple-től közvetlenül rendeled...
Egyszerűen tényleg egy forint kezdvezményt nem adnak azért cserébe, hogy két évre elkötelezed magad -.-
Szánalmas.
-
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #61241 üzenetére
Azért neked is lehet elfogult véleményed ebből kifolyólag. Ha jól rémlik, előbb volt neked 4S-ed, mint 4-ed, ezt tetőzted ezek szerint még iOS 7-tel is.
Azért ez nem ugyanaz, mint 5-rol váltani (ezerszer jobb hardver, a kijelző is nagyobb) ráadásul en pl. iOS 6-on vagyok, szélsebes az i5. Egy szeretett rendszerről váltani nem ugyanaz, mint egy 4 éves hardverrol aminek az iOS 7 a kegyelemdöfést is megadta. Ettől persze még lehet igazad Gazsi00-val szemben, csak megjegyeztem ezt is.
-
manchester85
veterán
-
joey04
titán
válasz
C4mp3r #48840 üzenetére
szerintem szarni bele mi az elfogadott. szerintem jó dolog ez a "sorbanállós" móka, legyen az iPhone, vagy konzol, vagy játék. egy cod meg fifa partyn is jó a hangulat. más kérdés, hogy itthon valóban szarabb, mert Harsányi Levi féle szemetekkel csinálnak showt. na így valóban szar.
-
SÖ
addikt
válasz
C4mp3r #47537 üzenetére
3 év ios után váltottam droidra, és nagyon nem vágyok vissza. A lényeg, hogy ne csak a rendszert nézd, hanem a készüléket is. Winen szerintem a nokia a legjobb. 1020?
Felhőszolgáltatás platformfüggetlen, így él mindenhol a regisztrált email címed. Pont ez a lényege, hogy elérd más eszközökön is.
Cica
Te kínai szutyokról váltottál, nem?Opporól, még szép, hogy jobb az iPhone, de nálam a Nexus ios élményt nyújt droidon. Ezért nem mindegy a hw sem.
-
-
-
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #46266 üzenetére
Hát nem tudom, de régen is és ma is ugyanazok a lehetőségek. Házasság vagy munka alapján szponzorálás. Ja vagy a lottó.
whitezo88!
Hát hogy? Eldolgozgatott szépen, a gyerek meg akkor is járhat ott suliba, ha nincs papírja. És az anyja a gyerek után azonnal meg is kapja. Csak fordítva nem így működik.(Kivéve, ha 21 év alatti.)
-
whitezo88
nagyúr
-
manchester85
veterán
válasz
C4mp3r #45962 üzenetére
Bizonyos zip code-on belul?
Azert azt nem hiszem. Anyám kinn a straight talkot használja, utazgat is, és mindenhol tudja használni a szolgáltatást. Durva lenne, ha helyhez lenne kötve egy mobilszolgáltatas.
Blaise!
Mindegy, megoldódott, csak még mindig vacillalok, hogy 435-ért (bruttó) magamnak is rendelni kene egyet. Elvileg a verizonos független modellt árulják.
-
Ragnar95
félisten
válasz
C4mp3r #43270 üzenetére
Jaja, elég durván más a hangulata, mint egy itthoni APR-ben... A tömeg mondjuk elég durva, főleg annak tekintetében,h mekkora az Apple Store, simán van bent egyszerre 3-400ember....
És nagyrészük vásárol is valamit, az a durva, elég komoly lehet a napi bevétel
Meg fizetésnél se rossz,h az iPhone-ján van az eladóknak egy speciális tok, amivel lehúzzák a kártyát, aztán az iPhone-on írod alá ujjal a számlát isMeg az is elég korrekt,h segítenek beüzemelni a készüléket vásárlás után, mondjuk az eladó pont elment segíteni valakinek, mikor elkezdtem a set up-ot és mire visszaért, kész is voltam vele, pedig kb 1-2percre ment csak el, szóval tényleg gyorsan jött volna segíteni
Xero: engem idén csak az iPhone izgat, de az nagyon, mert már nagyon megérett a cserére a 4SGépet most cseréltem, újra amúgy se lenne pénzem, iPadből meg bőven elég a 3 is még 1 évig minimum...iPhone-t viszont mindenképp cserélek, max sima 5-re, ha nem győz meg az új modell, 1 oka lehetne, h ne tegyem, ha sikerülne rávennem anyámékat, h kapjak 18.szülinapomra autót vagy quadot, de sajna erre elég kicsi az esély
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest