Hirdetés
- Légből kapott hírünk van képekkel
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
K82
őstag
Az (optimális) alapesetet: Telekomnál már a P7 megjelenése óta problémamentes a telefonálás, a Vodafone és Yettel hálózaton a márciusi update óta szintén; a Digi kérdéses.
Jól érted, ha nem helyi kártyával használod külföldön lehetnek hívásproblémák de többnyire akkor ha nincs 3G - és sok helyen már külfödön sem nagyon van.
Ezen még bonyolíthat a VoLTE roaming meg- illetve meg nem léte. Attól függ a szolgáltatók hogyan egyeztek meg egymással, mit engednek roaming közben; cégcsoporton belül sem feltétlen alapértelmezés a VoLTE roaming.
Aztán lehet olyan h pl. Yettel hu - A1 megy, Vodafone hu - Orange megy, Vodafone hu - Vodafone DE megy, de az ellenkezője is előfordulhat, ennyire nem követem a roaming témát.
Ami biztos: az adatkapcsolattal nincs gond egyik hálózaton sem, mindegy h roamingolsz vagy sem.A Pixel is le tud váltani 2G-re de (trehány módon van megírva a driver? rosszul programozott firmware?) h mire végigzongorázná a hálózatokat időtúllépés miatt leszakad a hálózatról.
A Telekom 2022. októberére az egész 3G hálózatát lekapcsolta, a 7-es széria már tartalmazta a szükséges profilt így nem is nagyon volt panasz.
A Vodafone akkor kezdte a lekapcsolást, de nem országosan, hanem megyénként haladtak. Itt utalnék vissza a #19-re: nálam Veszprémben október végén megvolt a lekapcs, akkor vettem a saját P7-emet. Meló után h elmentem a telefonért, elkezdtem próbálgatni: nem nagyon ment a telefonálás, csak az sms-ek jöttek a nem fogadott hívásokról. Másnap mentem Bp-re, gond nélkül tudtam hívni - persze, ott még megvolt a 3G hálózat. Ahogy visszaértem a megyébe, kezdődött elölről minden; este már rootoltam h legyen VoLTE és lehessen telefonálni is. A Vodafone ütemterve szerint ahogy jött a következő megye, úgy szaporodtak a posztok h "eddig jó volt, tegnap óta viszont használhatatlan". Márciussal ennek vége lett, feltéve ha az illető frissítette a telefonját és bekapcsoltatta a VoLTE-t a szolgáltatónál is. Ezért mondom ha valakinél nem jó a Vodafone, egy jó nagy adag user error is van a történetben - nem tudok olyanról ahol a VoLTE aktiváltatása után is megmaradtak volna a hívásproblémák. Ettől függetlenül persze lehet szidni a Vodafone-t is, lehetett pillanatnyi megakadás, lehet olyan helyszín de még a Digisek migrálása is megakaszthatta a rendszert.
A Yettel esete kicsit más: ők nem megyénként hanem településenként haladtak, és nagyrészt ott sem a teljes 3G hálózat került lekapcsolásra. A térképükön volt egy %-os lista: adott egy város ahol pl. 50%-os volt a lekapcsolás, akkor mondjuk a város nyugati felén tudtál telefonálni, a keletin nem. De volt olyan nagyváros ahol csak 10% volt a lekapcsolás, így adott esetben ha nem volt azon a környéken/nem volt hívása észre sem vette h változott volna valami. A Yettelesek másik nagy mákja h a VoLTE (ha jól emlékszem) már a januári betában benne volt és mire eljött a március "összeért" a lekapcsolás a hivatalos támogatás megjelenésével.
Ezért láthatod a nagyságrenddel több panaszt a Vodafone-re és ezért sokkal kevesebbet a másik kettőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- New World - az új Amazon MMORPG
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB minden szín KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Poco F7 Pro 512GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Iphone 17 Pro,256 GB, Független!
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest