- Telekom mobilszolgáltatások
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Netfone
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Alap kérdésem lenne: külföldre megyek, ott nem szeretnék mobilnetet használni. Elegendő, ha a telefonon beállítom a a 2G-t, vagy más megoldás szükséges? (Setting/Cellular/Voice&Data)
Ettől függetlenül Wifi-re tudok kapcsolódni, ugye?-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107462 üzenetére
Régebben használtam, most kikapcsoltam, hogy kiszűrjek minden lehetséges hibaforrást. Vissza fogom kapcsolni, hasznos funkció.
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107394 üzenetére
Többszöri újraindítás (telefon, számítógép - hard reset) és iCloud Photo Library beállítások ki/be kapcsolása után végre elindult az icloud szinkronizálás. Érdekesség, hogy a My Photo Stream-et hiába kapcsolom ki, folyamatosan visszakapcsolgatja a rendszer telefonon és Mac-en is (nekem elég lenne, ha csak az iCloudba töltené fel és onnan leszinkronizálná a képeket és módosításokat)...
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107394 üzenetére
Nem Windows-t használok, Mac-en pedig minden jól be van állítva. Syncios-tól (és minden 3rd party alkalmazástól) meg idegenkedem, anélkül is mennie kellene Nem szeretek mindenfélét telepítgetni a Mac-re. Várok még frissítésre, ha az sem oldja meg, akkor elgondolkodom a javaslatodon.
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107341 üzenetére
Szia, köszi a választ. Egy-két hírt én is hallottam arról, hogy vannak kezdeti nehézségek az OSX Photos iCloud szolgáltatásával, de azért nem tömeges a probléma (nincs vele tele pl. az apple discussions fóruma sem). A képek feltöltése egyszerűen megállt nálam. 11 fotóból 6 képet töltött fel néhány perc alatt. Utána próbálkozik ugyan (ez látszik a beállításoknál az iCloud Photo Library-nél), de nem folytatja. Az iOS Photos allkalmazás hétfő óta azt írja, hogy "Wifi required - 10 photos to Upload" - a darabszám nem is stimmel. Pedig nem túl nagy az elvárásom, tényleg csak annyit szeretnék, hogy a telefonnal készült képek automatikusan felmenjenek az iCloud-ba és megjelenjenek az OSX Photos alkalmazásban és a módosításokat is leszinkronizálja. One drive-ot nem használok (nem is szeretnék), a Dropbox automatikus upload szépen működik (ezt szeretném kiváltani a native alkalmazásra).
Azért is bosszant a dolog, mert töröltem minden korábbi iCloud fotót annak érdekében, hogy kiszűrjem a hibát és tiszta lappal induljak...Kicsit kiábrándító, hogy egy lassan egy évvel ezelőtt demózott szolgáltatás ilyen későn jelenik meg ... és (nálam) most sem működik rendesen.
Ha valakinek van ötlete, tapasztalata, akkor szívesen venném a segítséget.
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107331 üzenetére
Sziasztok! Továbbra is az a gondom, hogy nem működik megfelelően az iCloud Photos. A telefonommal (i5, iOS 8.3, szabad hely 3,5GB, iCloud szabad hely 4,7GB) készített képeknek csak töredéke kerül fel az iCloud-ba (nem látszik az OSX Photos és az icloud.com-on sem).
MInden előzményt töröltem, összesen 7 képet készítettem szombaton. Azóta minden este töltőn lóg a telefon, a wifi is működik rendesen, a 7 képből mégis csak 3 db-ot bírt feltölteni. Mit lehet tenni?-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #107316 üzenetére
Köszi.
Esetleg be lehet állítani, hogy a mosoly arc helyett a földgömb legyen az alapértelmezett?-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy swiftkey billentyűzetről hogyan tudok gyorsan váltani másik billentyűzetre (nincs ott a kis földgömb ikon)?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Most, hogy az iCloud Photo Library kilépett a beta állapotból azt reméltem végre rend lesz a fotóim között, azaz minden eszközön ugyanazon fotók találhatók majd meg. Azt vártam, hogy bármelyik eszközzel készítek/töltök fel/módosítok/vagy törlök egy képet az a többi eszközön és az icloud.com-on is szinkronizál. Legfrissebb rendszert használom telefonon és számítógépen is, minden beállítás a helyén van, van elég tárhelyem is. Hagytam egy éjszakát szinkronizálni az eszközöket (telefon wifin, számítógépen is internet kapcsolat). Kb. 200 db fényképnek és 2 rövid videónak kellet volna szinkronizálódnia, de még mindig teljes a káosz (nem egyeznek a képek az egyes eszközökön és az iclod.com-on sem). Szeretném törölni a teljes iCloud Photo Library-t és előről kezdeni az egészet (törlődjön a felhőből, és az összes eszközömről valamennyi fotó és videó). Átolvastam az apple support oldalait, mégsem tudom, hogy hogyan álljak hozzá...
Tudna valaki segíteni?-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Az üzenetek közül véletlenül kitöröltem egy beszélgetést (iOS8). Vissza lehet valahogy állítani? (Mint pl. a törölt fotókat?)
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
iOS8-on a gyári mail appot használom, gmail fiókkal. Kérdésem, hogy ha egy bejövő emailt kéretlenbe helyezek, akkor a feladót végleg spam-listára kerül-e, vagy ehhez a gmail felületén kell spam listára tennem?
(Az az érzésem, mintha ugyanazon feladó már korábban is küldött volna reklámanyagot)-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iOS8 fotókezelésével kapcsolatban nem értek néhány dolgot.
iOS8-on iCloud drive és Fotók bekapcsolva (iCloud-fotókönyvtár, Feltöltés saját fotóstreambe, iPhone tárolás és optimalizálás, iCloud fotómegosztás aktív). A telefonnal készített képek felkerülnek az icloud.com-ra és Mac-en iPhoto/icloud/saját fotóadatfolyamba is megjelenik, de ha Mac-en adok hozzá képet a fotóadatfolyamhoz akkor az már nem látszik a telefonon.Jól gondolom, hogy az iCloud fotókönyvtár aktivizálásával iphone-on megszűnt a régi fotóadatfolyam, de Mac-en az iphotoban megmaradt, de csak egyirányban működik (telefonról Mac-re)?
-
-
koma106
senior tag
válasz r3dsnake #90900 üzenetére
Elég káoszos az Apple új fotókezelése. Végigolvastam a friss iPhone használati útmutatót is, de továbbra sem értem a gondolatmenetet. Külön-külön értem én, hogy hogyan működik a fotó-adatfolyam, az icloud fotókönyvtár, az iTunes fotómegosztás és a fotóalbumok kezelése, de az egyszerűen használható és átgondolt rendszert nem látom mögötte. Csak remélem, hogy ez egy átmeneti időszak és ha az icloud fotó kilép a bétából akkor leegyszerűsítik az egészet.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
iOS8-ra frissítenék. Az normális, hogy a frissítés letöltése kb. 8 órába telik? A sávszélességem rendben van. Ilyen lassan megy itunes alatt vagy közvetlenül a telefonon keresztül is...
8Mbit-es a netem, a sávszélességem rendben van.-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! jelneleg nincs iPhone-om és a SIM kártyám egy hagyományos mobilban van. feleségem iPhone-járól nem tud rá SMS-t küldeni, az üzenet mindig iMessage-ként megy el. Hogyan tudna SMS-t küldeni?
-
-
koma106
senior tag
sziasztok
iOS8 szépen csendben a háttérben letöltötte magát, most ott foglalja a helyet. Nem tudom, lehet-e ezt törölni...Ez még nem is zavarna annyira, de nyugtassatok meg, hogy ha nyomok egy restore-t, akkor nem telepíti magától az iOS8-at és marad az iOS7!?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Képszerkesztő alkalmazást keresek iOS8-ra, amiben kép feliratokat, szövegbuborékokat is lehet helyezni egy képen. Köszi.
-
-
koma106
senior tag
Üzenem azon iPhone 5 és 5C tulajok számára, akik azon gondolkodnak, hogy frissítsenek-e iOS8-ra:
iPhone 5C - a rendszer szépen fut, nem érzek különbséget a sebességben. Néhány (nem Apple) app hangyányit lassabban nyílik meg, facebook appnál találkoztam minimális "laggal", görgetés közben, de ez az app hibája...majd optimalizálják, gondolom.
-
-
koma106
senior tag
Gyykran előfordul, hogy a kamera appban egyszerűen eltűnik a videó opció. Ilyenkor csak az segít, ha bezárom a háttérben futó alkalmazásokat. Ez a helyzte az én 5C-men és a feleségem i5-én is. Mindkettőn iOS7 van és nincs JB.Mi állhat a héttérben, ha nem az hogy valamelyik app(ok) fogja a kamrát?
Másnak nincs ilyen tapasztalata?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Be lehet valahol állítani, hogy a kamerához csak bizonyos alkalmazások férhetnek hozzá (úgy, mint pl. a mikrofonhoz)?
Gyakran előfordul ui, hogy nem tudok videót rögzíteni a kamera alkalmazással, mert a kamerát foglalja valamelyik más alkalmazás. Ilyenkor be kell zárnom a háttérben futó alkalmazásokat...így aztán általában lecsúszok a jó videó témákról..
Köszi : (-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Ha szeretnék egy "clean istall"-t (gyári állapotot visszaállítani), úgy hogy iOS7 maradjon a telefonon/iPad-en, akkor ezt meg tudom tenni a szeptember 17 után is (iOS8 hivatalos megjelenése után), vagy akkor már az iOS8-at fogja beállítani?
A művelethez iTunes-ra kell csatrlakozni?Köszi.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! A "Fotók"-ban ha visszajátszok egy videofelvételt akkor hogyan tudom a hangerőt szabályozni (csak a gombokkal)? Ha a "Videók"-ban nézek egy filmet ott van digitális hangerő szabályozás.
A kérdés azért merült fel bennem, mert videó-airplay esetén nem tudom a hangerőt szabályozni az iPhone-ról. (hangerőszabályzó gombok ilyenkor nem működnek, digitális hangerőszabályozó pedig nincs)
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
T-Mobil függő i5 érintett a bekapcsoló gomb és az akku csere programban is. Már nem garis. Kérdésem, hogy hova kell vinnem (apple szerviz vagy T-mobile), illetve cserélik vagy javítják?
Van egy pici leütődés a bekapcsoló gombnál (kicsit eldeformálódott a keret is, de a gomb rendesen működik), ez ugye nem befolyásolja a programban történő részvételt?
Köszi.
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #83378 üzenetére
A naptárban szépen bekerültek a névnapok, de nekem sem jelez (9-kor sem). Mit hagytam ki?
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #83354 üzenetére
Szuper, köszönöm. A naptárban már ott vannak a nevek. A Notification Centerbe is be tudom valahogy varázsolni a névnapokat?
-
-
koma106
senior tag
válasz mettek #83351 üzenetére
Sajnos nem egyedi a probléma. Ragnar95 kolléga is jelezte már és nekem sem szinkronizál rendesen sem a Kontaktok, sem a Naptár (így a fb szülinapok szinkronja sem működik). 200 ismerősön közül 21 főt adatait emeli csak át. Szerintem a fb fejlesztései állnak a háttérben...
Utána olvastam, de nem találtam megoldást....ha Te találsz, akkor oszd meg légy szíves.univerzita: névnapokat hogyan tudod megjeleníteni?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
koma106
senior tag
válasz Ragnar95 #82904 üzenetére
Valószínűleg az "új" facebook dizájn az oka. Fokozatosan vált át a fb az új megjelenésre és ahol már megtette, azok kontakjait nem látja az OSX Kontaktok. Az a 21, akit mutat a 200-ból vélhetően még a régi fb-ban van.
A gond az, hogy a fb születésnapok eseményeket sem tudom szinkronizálni, de még exportálni sem az "új" fb alatt.
Remélem a Yosemite majd megoldja...-
-
koma106
senior tag
válasz univerzita #82906 üzenetére
köszi, de nem szeretnél külső alkalmazást ... ennek mennie kéne alapból is ... és ment is régebben
-
-
koma106
senior tag
válasz Ragnar95 #82904 üzenetére
Akkor legalább nem egyedi az eset...Kiléptem az icloudból, majd vissza. Az internetes fiókokat is újból beállítottam (facebook fiók kontaktok, naptárak), de sajnos nem történik semmi. Neten nem találok hasonló tapasztalatokat...
ráadásul a napokban elszállt a TV kábel is (mini display port átalakító + HDMI kábel - nem érzékeli)
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Facebook ismerőseimet szeretném a kontaktok közé szinkronizálmi. Beállítottam Mac-en is, iPhone-on is, a kb 200 ismerősöm közül azonban csak 21-et tesz be a kontakok közé. Tudja valaki, hogy mi lehet a hiba?-
-
koma106
senior tag
új iPhone, minden beállítva. Akárhányszor vezetékkel csatlakoztatom a Mac-hez és indítom az iTunes-t, mindig kéri, hogy regisztráljam a készüléket. Már többször meg is tettem, mégis újra és újra felajánlja. Mi lehet a gond?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Facebook születésnapokat szinkronizálom a naptárral, azonban nem minden ismerősöm szülinapja jelenik meg a naptárban. Mi lehet az oka?
-
-
koma106
senior tag
Egyértelmű minőségi különbség van a mobilról feltöltött videó (wifi) és a MAC-ről feltöltött videó között. Ugyanaz a videó, ugyanolyan beállításokkal, és a mobilos butított. Nálatok is így van?
Bosszant, hogy a telefon magától eldönti minőségrontást és ezek szerint beállítani sem tudom, hogy ne így tegye...-
-
koma106
senior tag
Ha iPhone-ról töltök fel videót facebookra, vagy mondjuk vimeo-ra, akkor butított minőségben teszi fel, függetlenül attól, hogy wifin vagy mobilhálózaton teszem azt. Be lehet valahol állítani, hogy eredeti minőségben töltsön fel? Egyáltalán az iOS a felelős ezért?
-
-
koma106
senior tag
válasz pana0017 #82224 üzenetére
Csak tippelek, hogy talán intervallum edzésnek hívják. Nézd meg ezt az app-ot (nem ismerem, nem használom), vagy keress rá az interval timer alkalmazásokra.
... mindenre van app
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Valószínűleg az van, hogy az irodában gyenge az LTE lefedettsége és a telefon folyamatosan ugrál az LTE és a 3G között. Olyan gyorsan vált a két hálózat között, hogy a térerő kijelzés ugrik egy másodpercre 1-ről 5-re, de az LTE felirat már nem ugrik át 3G-re. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez a sok váltás nem szívja-e jobban az aksit (elvileg ugye az LTE nemcsak gyorsabb netet, de hosszabb üzemidőt is eredményezne)?
Köszi a választ kali!
-
-
koma106
senior tag
sziasztok
i5c dobálja a hálózatot (belvárosi irodaépület, T-mobile, LTE). A térerő általában 1 pöttyön áll, 1-1 másodpercre felugrik 5 pöttyre. Néha kiírja, hogy nincs internetkapcsolat, de a TELEKOM-HU és LTE feliratokat mindig mutatja a felső sorban. Az internet érezhetően lassú (nem mértem). Mellettem ülő T-mobileosoknak (nem iphone) maximumon van a hálózat. Ez lehet hardveres, garanciális hiba? Ha igen, akkor tudnom kell reprodukálni a szervizben?Szerk: nyomtam egy HOME+POWER-t, most max a térerő, de csak 3G van (beállításokban LTE engedélyezve)
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz B-L-A-C-K #82096 üzenetére
Van, hogy egyből számláznak, és van hogy csak pár nappal később. Kis összegű vásárlásoknál valószínűleg nem éri meg nekik egyenként számlázni, ilyenkor szoktak várni néhány napot, hátha vásárolgatsz még valamit és majd egyben levonják. Gondolom a banki tranzakciós díjak miatt van. Ne aggódj miatta.
-
-
koma106
senior tag
válasz Palika71 #81675 üzenetére
1. iTunes szinkronizációnál szerintem nem kerülnek mentésre a készülékkel készített képek, csak a számítógép megadott mappájában lévő képek szinkronizálódnak az eszközzel. Link
Menteni a képeket PC-n így tudod: link2. Szerintem vidd szervizbe, nem normális viselkedés.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Messenger alkalmazásban minden be van állítva (alkalmazáson belül és az iOS beállításokban is), a zárolt képernyőn mégsem mindig jelenik az érkező üzenet. Van, hogy működik, van hogy nem. Másnál is csinálja ezt? Messenger bug?-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Kamera appban eltűnt a videó funkció. Hogyan kell vissza varázsolni?
-
-
koma106
senior tag
válasz ádika86 #81518 üzenetére
Gariban cserélt, refurbished ("új", gyári fóliás, aktiválatlan - még be nem kapcsolt), 90 nap gyári garis példányok esetében az 5c 16Gb 100k körül szokott menni (+-10k), de ritka, mert kevés van belőle. Az i5 16Gb kb. 120-130k között szokott menni, ez gyakori - most is hirdetnek ilyet. Azt vedd, amelyik jobban tetszik, érdemi különbség csak külsőben van.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz gabormgp #81489 üzenetére
Hivatalos szerviz kereső:
Ha még él az Apple kiterjesztett jótállása (apple warranty check oldalán kiírja), akkor elég csak a telefonnal besétálnod (nem kell doboz, számla, kiegészítők).
-
-
koma106
senior tag
válasz viperabácsi #81472 üzenetére
Beállítások/Általános/Billenytűzet/Automata javítás
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz szekfizsolt #81437 üzenetére
Az lesz a gond, köszi. IPad-et egyébként mutatja ... de gondolom, ott nem gps alapján (mert abban az nincs). iphone-on meg mindenképpen keresi hozzá a gps-t is. Furcsa. Ha épületben hagyom el, akkor nem is ér semmit a find my iphone funkció?
iPhone-t nem is látja online, ha az altatás gombot megnyomtam? Így ha elhagyom és valaki nem ébreszti fel, akkor is nem is küld jelet? Vagy valahogy fel lehet távolról ébreszteni?
-
-
koma106
senior tag
sziasztok
iPhone keresést szeretném kipróbálni. Telefonon beállítva:
- iCloud / iPhone keresés
- Adatvédelem / Helymeghatározás be / iPhone keresése / iPhone keresése be, állapotsori ikon beezután asztali gépen icloud.com
Saját iPhone megkeresése: iphone online, de nincs elérhető helyadat.Mi lehet a gond, miért nem mutatja a helyet (belvárosi irodaházban van?
-
-
koma106
senior tag
A gyári ébresztő rezgése önállóan kikapcsolható valahol? (vagy még mindig össze van kötve a csengetés rezgésével)
-
-
koma106
senior tag
Új iphone kerül a családba, feleségem is kap egyet, így szóba került az icloud családi megosztás kérdése. Azt látom, hogy az őszi szoftverek hoznak ebben újítást, de addig is működnie kell valahogy.
Külön ID-t fogunk neki regisztrálni és ha jól látom, akkor a naptár és az emlékeztetők szépen megoszthatók icloud megosztáson keresztül.Fotóknál már nem látom ennyire egyszerűnek. Itt külön adatfolyamot kell indítani mindkettőnknek és megoszthatjuk a másikkal, vagy csak az övét kell megosztania velem? Ebben az esetben az én icloud tárhehlyemet is fogja foglalni a megosztott tartalom? Azt szeretném elérni, hogy mindkét iphone-on bizonyos fotókat (ne az összeset alapból), autómatikusan megoszzuk egymással és szinkronizáljon a macen lévő iphoto-val.
Kontaktokkal vagyok még bajban, mert ott nem tudok csak csoportokat megosztani (kontaktjaink egy része közös, de pl. az én céges partnereimet nem kéne az ő telefonjára szinkronizálni). Úgy látom, most az egyedüli megoldás, ha külön felhasználót regelek neki a mac-en és ott állítom be az ő kontakjait. Ígx az csak az ő telefonjával fog szinkronizálni. ... remélem ősztől ez is egyszerűbb lesz
itunes zenék, alkalmazások stb normális családi megosztása (ha jól látom csak ősztől lesz megoldva.
Segítsetek, Ti hogy oldjátok meg a családi iphonok, ipad-ek, mac-ek megosztását, közös használatát?
-
-
koma106
senior tag
Ékezetes betűk gyors elérése iphone-on nem működik, úgy mint ipaden (pl e betün gyors felfelé legyintés az é karakter elérése). Van rá valami nem JB módszer?
-
-
koma106
senior tag
sziasztok!
konktaktoknál vagy az összeset engedélyezem icloud megosztásra, vagy egyiket sem? Nem lehet valahogy csoportot kialakítani és megszabni, hogy csak bizonyos névjegyek kerüljenek át icloudon mac-től iphone-ra?
-
-
koma106
senior tag
"...hazai APR vásárlásnál is ujra indul a gari..."
Érdekelne, hogy ezt mire alapozod? Örülnék, ha így lenne. Engem is érdekel a téma, utána is olvasgattam az Apple oldalán és telefonon is érdeklődtem APR-nél. Tudtommal 1 év korlátozott jótállás van, ami max 90 nappal hosszabbodik (ha az 1év jótállás végén cserélik). Ezen felül Magyaroszágon 1 év szavatosság jár, amit már a boltnak kell vállalnia (de ennek más feltételei vannak, mint a jótállásnak). Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
-
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #80634 üzenetére
Utánaolvastam, valamint beszéltem egy APR szervízzel is. Lényeg: Apple egy év korlátozott jótállást vállal. Ez időn belül (indokolt) esetben cserélik refurbished készülékre és vagy az eredeti jótállási idő ketyeg tovább, vagy 90 nap jótállás (attól függ, melyik a több).
Ha lejárt az egy év és kiskereskedelmi forgmalmazásban (magánszemélyként) vásároltad a készüléke,t akkor Magyarországon további 1 év szavatosság van. Ezt a forgalmazó vállalja, de szemben a jótállással itt a vásárlónak van bizonyítási kényszere. Ha APR-ben vetted, akkor a bolt ezt a bizonyítást elvileg átvállalja, de ez sem jelent biztosat. Lényeg, hogy a szavatossághoz kell a számla is.(csak azért írtam le, mert hátha mást is érdekel)
-
-
koma106
senior tag
Gariban cserélt telefont vásárolnék. Az eladó állítása szerint még 10 hó gyári gari van rá (2 hónapja cseréltette, gyári független készülék), az apple szerint már lejárt a gari. Az almárium pro telefonon azt mondta, hogy a cserétől számított 90 nap garancia lehet csak a gariban cserélt telefonra, függetlenül attól, hogy hol vásárolták. Mi az igazság, honnan veheti az eladó a 10 hó garit, mivel tudja igazolna, ha így van?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
i5 modellszáma ND298B/A. Ez a szám milyen adatot hordoz magában? Ebből megállapítható, hogy magyarországi-e készülék?-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #80353 üzenetére
Használt iPhone-t tervezek vásárolni (gariban cserélt, refurb,alig használt, garanciás). Megpróbálom összeszedni, hogy mire érdemes odafigyelni és kérlek titeket egészítsetek ki:
1. Telefon és összes gyári tartozéka külsőleg hibátlan. (SIM kiszedő gyári tartozék?)
2. Telefon kapcsolói, gombjai megfelelően működnek. Hangszórók, mikrofon, érzékelők, wifi működik. Hívás indítható, fogadható.
3. IMEI szám ellenőrzése itt (ebből kiderül független-e?) IMEI telefon menüből is kiolvasható?
4. i5 esetén bekapcsoló gomb csere ellenőrzés itt.
5. Szeriaszám ellenőrzése (doboz, készülék, telefonmenü, cseréről szóló papír) Szeriaszám telefon menüből is kiolvasható?
6. Garancia ellenőrzés itt
7. Eredeti számla a vásárolásról és a cseréről szóló munkalap (az igaz, hogy a refurb készüléknél, ha megint gond van a telóval, akkor gariztatásnál már kell vásárlásról a számla? - első alkalommal tudom, hogy nem kell)
8. adásvételi (tudna valaki mobiltelefonos szerződésmintát küldeni?)
9. iphone keresése funkció kikapcsolása megtörtént-e? (ezt hogy tudom ellenőrizni?)
10. icloud-ból kilépett-e? (ezt hogy tudom ellenőrizni, okozhat-e icloud gondot?)
11. iphone restore (lehe-e itunes nélkül, akár a vásárláskor?)
12. új tulajdonos aktiválás (wifi-vel és itunes nélkül lehet-e?, SIM kell-e hozzá?)
13. Saját SIM kipróbálása (most csak normál méretű dominós SIM-em van, ha ezt egy használtmobilos 500Ft-ért kivágja kisebbre az fog-e működni és kell-e a tartanom attól, hogy beszorul a készülékbe? - ez csak átmeneti megoldás, előfizetés lesz rá.
+1 kérdés: T-mobilnál keresek valami megfizethető előfizut, amiben van egy átlagos iphone használónak megfelelő adatforgalom (gondolom ez 500Mb-1Gb) és lebeszélhető a havidíj - mit ajánlotok?Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok. Refurb, "új" aktiválatlan i5 (120k-ig) vagy i5C-t (110k-ig) keresek, ami gyári független és van még rá garancia. Sajnos mostanában nem nagyon hirdetnek ilyet (legalábbis nem ebben az árfekvésben) így kacsingatok a T-Mobile függő példányokkal is. (i5C 16Gb az aprón van most pl. 90k-ért is, amit egy sokat értékelt kereskedő hirdet, csak félek a letiltástól. Az adásvételiben tett nyilatkozat engem nem nyugtat meg.)
Kérdésem:
Ha az eladó hitelt érdemlő módon tudja igazolni, hogy a készülékre lejárt a hűségidő, akkor azt a jövőben a szolgáltató által már nem tiltható? Ha igen, akkor van-e erre bevált formula?Köszi.
-
-
koma106
senior tag
válasz szekfizsolt #75747 üzenetére
Vidd be, kicserélik a telefont (én az utolsó napon vittem be egy Ipad 2-t, hasonló hibával).
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Vadi új T-s, előfizetéses iPhone 4S.
1. Nem tudok vele SMS-t küldeni (fogadni tud, telefonálni lehet vele).
2. iMessage sem kapcsolható be (sokáig gondolkodik rajta, de végül nem aktiválódik)Mi lehet a probléma?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Gyárilag hálózatfüggetlen, új, Magyarországon érvényesíthető hivatalos apple garanciás, EU töltős i5 készüléket szeretnék vásárolni. Az "árösszehasonlító" oldalak sok kis boltok listáznak, ahol 160k körül kínálják a telefonokat. Tud valaki ajánlani megbízható boltot, ahol a fenti feltételeknek megfelelő telefont árulnak?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest