- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
KROK640
nagyúr
Bár teljesen igazad van, DE : azért a maga idejében igencsak ment, láttam én itt 5GHZ-re húzott példányt is. Alap dolgokra pl netezni, filmezni, ilyesmire pedig még ma is elég.
Ráadásul valamilyen érthetetlen okból mai napig meglepően jól tartja az árát, pl múltkor láttam itt az oldalon 2nd gen I7-eset "akciósan" 26000-ért. Annyiból van zsír újonnan 3 év garanciával, I3 10100F, ami egy minden szempontból jobb proci.
"Bármi, amit veszel hozzá, sok éve elavult." - így van, DDR3-as RAM, meg semmi M2 port és még sorolhatnám. A lap amiben ment meg már 10 éve is technológiai zsákutca volt. -
Udimm Ecc elvileg mindennel megy (értsd indul) de nem mindennel működik az ecc része.
Rdimm Ecc pedig x58, x79, x99, x299 lapokkal megy (+kínai akár melyik chipsettel 1366/2011/v3-ban) prociktól függetlenül kivéve 9xxx 10xxx széria mert azoknál intel kivette mikrokóddal (es verziókkal lehet megy). Lga775-ben is mintha menne kínai lapon rdimm asztali procival.
Amd oldalon szerintem asztali procikkal rdimm ecc meg sem nyikkan.
Azzal van a bajom hogy szerverekből fillérekért tonnaszám kerül ki rdimm ram (nem sima udimm ecc) amit asztali lapok fent említett generációi is használtak. Ma meg már a szemétbe köt ki a rdimm ddr5...
Sima ecc szerintem próba szerencse hogy ma mivel megy.Hozzáteszem én egyszer láttam működni amikor javított is és az x99 ddr3 lapban volt 1066-os ram 1866-on ment és a tuning miatti hibákat javította,mert amúgy szervereknél még soha nem volt logban ecc javítás sok sok éven keresztül. Részemről csak tuningnál van értelme.
Lga3647-nél az ecc már a trainingnél megáll ha nem megy a tuning. -
Bezzeg ecc reg-et skylake i9 utániaknál elfelejthetjük.(már skylake refreshnél sem ment) Pedig rohadt nagy előny volt a használtan negyedébe kerülő tuningos ecc reg ram. Amdnél meg ilyen sem volt. Igaz ecct nem számol csak ha xeont rakok bele de azok meg lockosak.
Ddr5 nél meg már fizikailag is más..totál fail.Hynix DJR chippes ecc reg 3200-as 6eft volt darabja, mindegyik megy 4000 felett akár 5000-et is csak IMC gyenge már hozzá. 8 slottal, egy mai asztali lapon meg van kettő max 4 és még azok is válogatósak. De akár melyik random ecc reg szokott menni 3000-3600 körül alapból. Úgy dobálják utánad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest