- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24864 üzenetére
P5Km volt Q6600 alá. az alapján:
először is csak három fázisú.
alapórajelen se volt atomstabil, de 3.0ára már esélytelen volt. brutálisan és össze-vissza dropol, olyan 0.14-0.16 között. ez kb az asrock szint, csak azokat nem hazudták OC lapnak. tehát, 1.21hez kell majd 1.35-1.36 biosból. emiatt nagyon sok feszt ad, 1.285ös VID mellett defaulton 1.35öt állított be nálam. értsd, ha 3.2höz 1.35 kéne, akkor olyan 1.50et kell adni biosból. olyan 1.38nál többet elméletileg se lehet elérni. pár funkció a biosban semmit nem csinál (pl loadline calibration, bár az jobb is, hogy nem megy), ellenben a weboldalon bőszen hirdették vele.
tetejében ddr2+ddr3 kombólapok háklisabbak szoktak lenni.eladtam, ráfizettem a giga p35-ds4re, estére már stabil volt a rendszer. na ez a p5kval sose jött össze, pedig szívtam vele pár hónapot
3.2-3.4 azzal a lappal nem fog összejönni. p35ös asusok közül csak a p5k Deluxe/WiFi ajánlott quad alá, meg félig a p5k EPU (p35ds4 jobb vétel volt). én nem cserélném el...
sleszy: gyors körbenézés után a neten az a lap 300as FSBt sem bír, a yorkok meg 333mas FSBt mennek. q6600 van hasonló teljesítménnyel, bár melegebb lesz. york abban szerintem nem fog menni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24834 üzenetére
próbálj az NB és a Fetek fölé odaerősíteni egy ventit először. azt lenne érdemes megnézni, hogy prime+furmark hatására mennyivel lesz melegebb a házban, pl a Northbridgen/procin egy sima primehoz képest. nálam a codegenben ez +10fok volt, a cosmosban nincs különbség.
esetleg ha van otthon erősebb venti megpróbálhatod azt is berakni hátra, bár azt meg a táp lehet nem fogja szeretni (extrém esetben előfordulhat, hogy annyival erősebb a hátsó venti, hogy a tápból is húzza a levegőt.).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24821 üzenetére
hm, látom nem adtad alá a maxnál
nagyon jól megy a rendszer leírás alapján.
a ds3mon csak 4pines a proci tápcsatija, fetek szellőzésére is ügyelj a proci körül. proci hőfokaival nem lehet baj. tápcsati legyen rendesen rádugba.
lap EPs, az nagyon jó. DES illetve Everest tud fogyasztást mérni procira számolva, arra ügyelj, hogy ne menjen semmilyen körülmények között olyat 140-145W fölé, ott összeéghet a lapon a 4pines procietető csati a lapon a tápcsatival. feszből biosból ne adj többet olyan 1.50-1.52nél. NB melegedésére is ügyelj, víznél kisebb a légmozgás az alaplapon.
szerintem 9x333 default feszen megteszi, aztán lehet menni feljebb olyan 50-100as lépésekben.
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24648 üzenetére
sőt, kifejezetten jó darab
venti tekintetében tudni kell róluk, hogy jól skálázódnak. értsd, van értelme rájuk rakni egy 3000res Scythe Ultra Kazet (3000rpm, 51dbA, 200m3/h!), ha a felhasználó történetesen süket/cél légen a maximum.
márkatárs IFX14 alapján (skálázódás+valszeg fokok) annyit tudok mondani, hogy egy 900as Glacialtecchel kb egy AC7 szintjét fogja hozni, csak éppen halkan. 1200-1300as ventikkel érezhetően jobb lesz, azok még nem is hangosak (Swif2vel nekem rossz tapasztalataim voltak). 1500-1600 körül van az átmeneti tartomány: ezek olyan 700-800ig lassíthatóak szabályozóval (nem PWMesek), tehát lehúzhatóak eléggé halkra (nem lesz teljes csend, de ez háztől és elhelyezéstől is függ). teljes sebességgel is általában 30dbA körül mozognak, ami eléggé elfogadható érték. 2000rpm határeset: 1000ig lassítható ventik, tehát ott még nem igazán lesz hangjuk (de ez tűrésküszöbtől is függ), de 2000 rpm egy nyitott házban már soknak tűnhet, kb 35dbA várható. mondjuk pár házat alapból ilyenekkel szerelnek. a 2000 rpm fölötti tartomány igazából már csak a PWMesek közül játszik, hacsak nincs nagyon jó zajcsillapítás, szabályozó és az user tolerálja a leszabályozva is 1200-1500 körüli fordulatszámon forgó ventiket.
szóval kérdés, hogy zajból mennyit bírsz. rendesen szabályozva (lapnak kell tudnia) 1600-2000resek jók, ezek lefolytva elfogadhatóak és teljes hangerőn már teljesítenek is erősek is (az Ac Extremeben 1500as van, ez egy 1600as venti 11Von), 3.4re kelleni fog az erő.
márkára: olcsóak közül ott az AC 120as ventijei, ezeket ár/érték miatt szeretik. Coolink Swif2őt sokan használják, bár szerintem annyira nem jók légnyomás szempontjából. Scythe Ultra Kaze 2000 jó átmeneti megoldás és nem is drága, viszont 38mm vastag, van motorzaja és nehéz szerezni (aquaban tudnak), valamint alacsony az MTBFje. aztán ott az S-Flex1900, ennek nincsen motorzaja, viszont nehéz beszerezni és drága. süketeknek Sunon/Ultra Kaze3000 /Delta ventik ajánlottak
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24642 üzenetére
mennyibe kerül az a hűtő?
mondtad nekik, hogy q6600ra kell 3.4re, és úgy is azt ajánlották? láttam, hogy valakinek egy 1090Tre is ajánlották, aztán végül rosszabb hőfokokat produkált, mint a gyári hűtő (bár halkabban).
csakmert szerintem az egy gyenge hűtő ami quad tuningra csak hellyel közzel alkalmas. az AC7pro ajánlott, de csak és kizárólag azért, mert 3.5k hufért olcsó kompromisszumként végülis megfelel a célra (nekem is volt olyanom átmeneti megoldásnak a codegen házban).
szerintem ha biztosra akarsz menni 3.4en, akkor az abszolút minimum a Xigma S1283. esetleg a Hyper212+, arra is jókat mondanak (végülis a 2800ig felmegy a ventije, szóval teljesítményben nem lehet baj). jó léghűtő q6600 tuningra a TRUEnál kezdődik, de az alaphangon venti nélkül 12k.
-
i are robot
senior tag
válasz
szijartg #24634 üzenetére
Gyári hűtővel nem hiszem hogy sokáig jutnál. Az elég hasonló konfigomban egy Xigmatek 1283-as hűti, és így a CPU alapfeszen, némi RAM fesz emeléssel megy 3,2 GHz-en, viszont 100%-os kemény terheléssel felmegy 65 fok körülre, pedig ez egy nagyságrendekkel jobb hűtő, mint a gyári légkavaró. Úgyhogy mindenképpen szerezz be egy jobb hűtőt, aztán lehet neki küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest