- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lifeforce
őstag
válasz
ericssonfan2 #3869 üzenetére
Ha jó neki a sleep is akkor igen.
-
Lifeforce
őstag
válasz
#88470784 #3816 üzenetére
Teljesen mindegy melyiket választod, a j1900-án is tökéletesen müxik az ubuntu bárnelyik változata.
Én csak azért használok debiant, mert stabilabb, és én választom ki mit szeretnék.
Pl: lightdm helyett slimet használok, kár, h nem nagyon fejlesztik már. (sokkal gyorsabb). -
Lifeforce
őstag
A 83-as szériás miniket már nem hozok, mert nem éri meg. J1900, 3160, i3 (5005), i5.
J1900-ból megy egy rakat már a cégnél, igaz a flashes raktárunk miatt meg vannak kenve 8gb rammal, de nagyon szépen muzsikálnak. Az irodákban megy 6db i3 és 2db i5, illetve két helyen a dual ISP-ket is 4 LAN-os J1900 irányítja debiannal.
Nekem meg otthon egy J1900 debian + kodi + smb + ftp + torrent 50 csíkkal, kívülről is ellrhető felületekkel. (nem lehet agyoncsapni őket.)
-
Lifeforce
őstag
Én ugyan ennek a kategóriának a kínai változatait gyűröm édestova 1 éve.
Eddig 70db-ból egy sem volt rossz, a cégnél pedig elkezdtem rendszeresíteni az i3-as és i5-ös változatokat is, a kollégák rajonganak érte. (Csak szólok, hogy asus is made in chína)
Felesleges nucokra meg a nevekre kiadni annyival több pénzt... -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3682 üzenetére
Ez így van
-
Lifeforce
őstag
válasz
gulac12 #3678 üzenetére
Ott is olvasok, de ott mégrosszabb a helyzet.
Igaz nagy a fejlődés, de az android olyan korlátok közé van beszorítva még így is, hogy LE lejátszásra tökéletes, hogy nem éri meg vele foglalkozni.
Ritkán értünk egyet Interstate76 kollégámmal, de abban igen, hogy a Wintel készüléknél nem igazán van jobb vétel, vagy feljebb a J1900 vagy 3160 kategória ami még számomra nagyon nyerő.
Részemről lassan egy éve egy J1900-val tolom debian+kodi párossal, és eddig verhetetlennek bizonyolt. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3674 üzenetére
Köszönöm kérdésed, mostanában csak read only
Annyi ilyen eszköz jön ki, lassan nem lehet követni, pedig szerintem értelme sincs.
Kérdeztem a kínai beszállítót, állítólag ugyan olyan vacak a tronsmart minősége, rengeteg megy vissza belőlük.
Most éppen egy i3-as és egy i5-ös minipc-t tesztelek kínából
Sajnos az áruk még mindig igen magas, AMD-ből meg nem nagyon találtam csak a régi mobil procisokat.
Azt meg inkább nem. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #3652 üzenetére
"szinte kizártnak tartom, hogy a Tronsmart jobb legyen"
Ezt én is, sőt... -
Lifeforce
őstag
Ilyet forgalmaztunk, nagyon megbízható!
Itt a melóhelyen is a pusztuló pc-ket ezzel cserélem (J1900).
A 2. verzióba már nem csak msata megy, hanem egy 2,5"-os hdd hely is van, igaz kicsit drágább lett.
Itt a cégnél elhajítottam a méregdrága cisco routert, és egy 4 lanos j1900 foglalta el a helyét, ezerszer jobban teszi a dolgát mint a cisco, és sokkal többet is tud így.
Látom ki mit csinál, mikor hol jár, mennyi sávszélességet eszik, statisztikázva minden, a két isp-s-vel pedig ezerszer jobban működik mint a szerencsétlen cisco.
Úgy scripteltem be, hogy ha a p.loss 4 fölé kúszik, már is váltja az isp-t.
Közületek is használják már páran, úgy tudom nagy megelégedéssel.
Legalább is azóta sosem látom itt őket... -
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2854 üzenetére
Sajnálom, hogy nem csináltam fényképet a visszaküldött szállítmányról...
Úgy 10-ből 8...
Most ezt képzeld el 100-as tételben...
Megértenéd ha meglátnád.
Ráfognám, hogy típus hiba, de sajnos nem tehetem, mert minden típusnál ez volt.
Ez nem jelenti azt, hogy a Tronsmart Ara nem lett jól megcsinálva, de kétlem...
Én biztosan nem kockáztatnám meg még egyszer.
Wintel nálunk is nagyon jól fogy, még egy darab... igen, egy darab sem jött vissza! -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2835 üzenetére
Csak tronsmart...
Én elgondolkodnék rajta, hogy ha állandóan csak a tronsmart "jó vétel", akkor ennek lehet-e valami köze az irtó trehány gyártáshoz... -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2834 üzenetére
Nem szeretem a logóst, jobban szeretem az eredeti OEM változatot.
De ha az a kérdés, hogy rámegy-e a belinkes firmware, akkor nem tudom a válasz. -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2828 üzenetére
Ezek az eszközök nem alkalmasak erre, még openeleccel sem.
Szerintem várj egy kicsit az s912-re, talán az képes lesz rá.
Ám még mindig nem a hardver a szűk keresztmetszet, de ha mást nem akkor legalább erőből talán... ismétlem talán kinyomja ami neked kell.
És ha szeretnél esetleg egy HDMI átengedést is, akkor bizony a H típusok, abból pedig nincs sok választás.
Tronsmart (amit nem ajánlok), vagy Minix... -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2799 üzenetére
Mint látod, az rtl8723bs wifi/bt párost kell beleforgatni a debianba, pont ugyan úgy ahogy tettem a xubuntuval.
Semmi új nincs benne. (ezt hívják beleforgatásnak, és nem a telepítést) -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2796 üzenetére
Tudom melyik készüléked halt meg, akkor sem hallgattál rám.
Ennyire egyszerű, tudom mire való.
De gyanítom benne van a gyári repóban is. -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2792 üzenetére
Ezeknek a gépeknek egy hátránya van, körültekintően frissíteni kell (ezért adnak ki BIOS javításokat is).
A tied azért halt meg mert félre frissítetted.
Wintelről még nem hallottam, hogy meghalt volna, a Pipok biosát kell frissíteni.
És igen, linux alatt kevésbé melegszik a processzor, és a kodi is jobban fut alatta. (nem annyira energiaigényes mint a windows)
Azt sem értem, hogy minek akarsz beleforgatni acestreamet amikor az linuxos alkalmazás (csak letöltöd repóból), és úgy portolták windowsra... -
Lifeforce
őstag
válasz
kukszi1 #2790 üzenetére
Nem kell a segítség, ez nekem is megy
Annyi az egész, hogy én a saját eszközeimen fordítottam kernelt és állítgattam be amit kell.
Egyébként nem szeretem a Unityt, én a XFCE-vel használom.
A legjobban egy debiannak örülnék, sokkal stabilabb és fele ennyire bugos mint az ubuntu, de azzal nem szenvedtem.
Pedig sokkal kisebb helyet foglalna. -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Másik témában kérdezted, de azért leírom ide is, mert ide tartozik.
A Linux telepítőt én ígértem mert nekem a Pipora és a Wintelre is azt raktam. (Xubuntu)
Megvan az USB telepítője is, megígértem, hogy kiteszem, de azért várok még ezzel, mert a WiFi és a BT nem megy vele, ahhoz kernelt kell forgatni.
Én megtettem, de majd kitalálok rá valamit, hogy közkincsé tudjam tenni kernelforgatás nélkül.
(32bit UEFI miatt vannak a problémák ami miatt nehéz telepíteni, de azt már megoldottam) -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2705 üzenetére
Az újak olyanok, ami a házra ragasztott fémhez hozzáér.
-
Lifeforce
őstag
válasz
FireKeeper #2688 üzenetére
Nem tudom hogy megy a plex rajta, sosem próbáltam.
Neten keresztül, FTP-ről szépen streameli a HD-t a Kodi. -
Lifeforce
őstag
válasz
FireKeeper #2686 üzenetére
Szia!
Erre tökéletes!
Én is îgy használom, csak Kodi felülettel, a deluge pedig csak démon webes felülettel.
Verhetetlen.
Van egy wintel a Kedvesemnél, nálam meg egy pipo x7s.
meg egy j1900. Az utóbbi a legjobb, de a másik kettő egy kis hűtésmod után tökéletes!
Mindhárom ugyan az az op.
Első kettőnél kicsit játszani kell a 32bit uefi miatt, kell a botia32.efi és egy kis konfig. -
Lifeforce
őstag
válasz
LógaGéza #2646 üzenetére
Bizony alá, a számítás technikai termékek, köztük a miniPC is vám mentes.
Ha valakinek még is tesznek rá vámot az azért lehet, mert a Media player mint médilajátszó már vám köteles.
Mivel kici kínaiak ezt előszeretettel használják a számlákon is, ha nem nyilatkozol, hogy ez egy számítástechnikai termék, akkor biza megvágják a vámon. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2624 üzenetére
Használtat egy újjal összehasonlítani... na de kéreeeeem...
Projektor + miniPC + Mele F10 (de lehet bármi más).
Ezek rögzítve a tárgyalóban, szinkronizálva éppen aki prezentál.
Így aztán még vinni sem kell
No de nem akarom szétvágni ilyen badarsággal a témát, csak örülök, hogy kezd szélesedni ez a piac is. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2622 üzenetére
A hordozhatóság részemről nem csak abban merül ki, hogy prezentálok, hanem abban, hogy a tesómhoz a merevlemezeim helyett a rámásolt kütyüt viszem mint médialejátszó.
De ha már prezentáció, nálunk projektorral történik, így sok értelme nincs a kijelzőnek.
Én már látom is a lelki szemeim előtt a lehetőséget... éppen ilyen projektben vagyok benne -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2620 üzenetére
Tudod, ezt beszéltük, hogy felhasználó függő.
Nincs ebben semmi.
Nekem viszont nem kellene laptop, a Samum is idegesít a J1900 és a Z8300 mellett.
Mint írtam, én már hadrendbe állítottam pár ilyet a cégnél, és az eddigi reakció:
Bakker Life, nem lehetne lecserélni a laptopomat/asztali gépeket J1900-ra?
Teszem hozzá, hogy a laptopjaink i3/8gb/120ssd, az asztali gépeink pedig AMD FX-ek szintén hasonló felállásban.
Na most ugyan ezt képzeld el egy DVD mentes vékony Laptoppal...
Sajnálom, hogy itthon még nem terjedt el, gondolom mert nincsen még ékezetes billentyűzettel, de azért árban és felhasználhatóságban szerintem messzemenőkig tökéletes lehet... -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2617 üzenetére
Wintel is az, te mire használod?
Arra jó, hogy jó esetben megválaszthatod a memória nagyságát, mégjobb esetben pedig a processzort és a részegységeket is.
Lássuk be, én is üzembe állítanék egy i5-ös tenyérnyi gépet a TV alá hasonló áron mint mondjuk egy Zidoo XX vagy egy Minix.
Egyébként már van ilyen, kértem árakat, és rendelek is párat tesztre. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2615 üzenetére
Én szinte semmit nem vettem észre a Z3736 és a Z8300 között.
Futtattam rajta fullhd filmet, megnyitottam egy rakat oldalt, meg ezt a két játékot próbáltam ki.
Látszik, hogy config fájl van megpiszkálva, valóban teljesen minimumra véve. -
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #2610 üzenetére
És a legszebb az, hogy a gyártók végre kezdenek rájönni, hogy igény van a laptopok adta méretre, tudásra, és hordozhatóságra.
Egyre több olyan kütyü jön ki, ahol ezt próbálják kiaknázni. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2608 üzenetére
Neki estem 2 játékkal izzasztani ezeket, hááát ne tudd meg.
Van nálam teszten pont egy ilyen.
Counter Strike és League of legends.
(Pipo Z3736 vs Wintel Z8300 vs Intel J1900-N2-B)
Az első kettőn hulladék a CS (CS:GO), semmilyen formában nem játszható, a LoL pedig minimumom nagyon megizzasztja a masinát, közelít a játszhatatlan minőséghez.
J1900-án, a CS-vel majdnem megöltem, mert bár bírta minimum és medium beállítások között, lévén passzív hűtés (pedig igen nagy + a ház), annyira felmelegedett, hogy lekapcsolt.
A LoL pedig tökéletesen ment max. és medium beállítások között, kéz-meleg hőmérsékleten.
Sajnos ezek után, amit eddig is sejtettem, a Z széria inkább játszadozásra való, felidézni a régi játékok emlékeit, vagy internetezni, esetleg médialejátszónak.
A J1900-n nem kicsit meglepődtem azért.
Kíváncsi leszek a Z8500-ra, de mire kijön, ott lesz a J2900... -
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
válasz
DoItYourself #2539 üzenetére
Tronsmartot nem vennék senki helyében.
-
Lifeforce
őstag
válasz
envagyok #2501 üzenetére
Természetesen megy minden.
Bár ha használsz BT-os eszközt, és egyedüli a KODI felületed, akkor konfigolgathatsz "kézzel", én nem állítottam be a BT-t mert nem használom.
De felismeri és látja.
Semmi extra, debian netinstall, bootia32.efi segítségével, és gyia.
Kellett 2 drivert leszedni, de semmi exta (kiírja mi kell, és csak be kell másolni a pendriev firmware köbnyvtárába). -
Lifeforce
őstag
válasz
DoItYourself #2497 üzenetére
Az én pipomat linuxxal használom, debian + kodi, smb és webes torrent.
Úgy száguldozik, hogy én soha nem raknék rá windowst.
A szabad helyről pedig inkkább nem is írok.
A Windows 12gb-on terpeszkedik, a linux amit ráhúztam nincs 700mb. -
Lifeforce
őstag
válasz
htom127 #2298 üzenetére
Az oldalunk hülyesége miatt lett elnevezve Bluelinenak, keress rá így: J1900-N2-B (wifis verzió)
1. Nagyon halk aktív
2. Igen mehet, sőt...
3. Elvileg igen, külön vezérlésűek (kérdéses bírja azt amit szeretnél)
4. Ha rákeresel akkor találsz specifikációt.
Ám ne feledd, 64 bites, x86 architektúrájú, így amit nem tud azt ráköthetsz -
Lifeforce
őstag
Az a baj ha leválasztod processzor családra a témát, nagyon szétforgácsolódik.
A HTPC nálam pedig nem az integrát processzoros gépeket fedi, de súrolja a határát, ahogyan ezeknek a home miniPC-knek is.
Ugyan ez van az s802 témába, az öszes Amlogicos oda jár, nincs ezzel semmi baj szerintem. -
Lifeforce
őstag
válasz
tgyurcy #2294 üzenetére
Akkor tényleg nem értem minek akarod terhelni windowsal...
Rendelkezésedre áll Opera, Firefox, Chrome, minden amit windows alatt használnál.
Nem tudom milyen linux van rajta, de ha ubuntu akkor berhelés nélkül rá tudod húzni a Kodit (XBMC), ami külön felületként is tudsz használni.
Próbáld meg USB-s billentyűzettel, biztos ami biztos. -
Lifeforce
őstag
válasz
tgyurcy #2291 üzenetére
2 dolog lehetséges.
Lassú vagy, ugyan is a linux sokkal gyorsabban bootol mint a win (én a helyedben nem tennék rá windowst, mert mi az amit nem tudsz megcsinálni linux alatt?)
Vagy rossz gombbal akarsz biost behívni.
Ezeknél a kütyüknél általában az ESC-vel kell előszedni. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2285 üzenetére
Tévedsz, nem ez a hobbim, de szívesen csinálom. Nem az ismertségért, nem az elismerésért, és nem pénzért, hanem mert bosszant a "rendetlenség". Vagy szerinted a rendmániás is szívesen takarít?
És még mindig igen, nézzd meg a Mediamarkt miből él és mit hirdet, és mi...
Szóval ha majd fényképezőgépet fogok neked linkelni, 1 millás objektívvel, akkor igazad lesz.
Részemről én is befejeztem
Bocsánat az off-ért. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2283 üzenetére
Neked az verte ki a biztosítékot, hogy a végére biggyesztettem, hogy aki innen jön vásárolni, az akciósan megkapja (közel a beszerárhoz).
Akkor sem tudtam veled megértetni, hogy a teszt a fórumtársak kérésére készült, és sem ez az oldal, sem a munkahelyem nem fizetett érte. (majd én hallgattam, hogy miért adtam ennyire olcsón)
De rávilágíthatok másképpen is, külföldön működik a közösségi támogatás, a'la "hívj meg egy sörre - paypal", itthon nem.
Tehát vagy hozzájutok teszt készülékekhez, és a saját szabadidőmben tudom fejleszteni őket, (így viszont forogniuk kell), vagy nagy ívben az egészre...
Egyet tudok, rengetegen voltak bent ennél a cégnél akik Kínából vették a készüléküket, és ingyen javítottam amit tudtam, anélkül, hogy a cég nyekergett volna.
Ez is azt mutatja, hogy inkább közösség építő, és amennyire lehet, nem haszonleső/központú.
Tehát ha reklámnak veszed azt ami a cégnek és nekem veszteséget hoz, akkor megígérem többet nem próbálom veled megértetni az okát -
Lifeforce
őstag
De igen, folytatják a munkámat, ahogyan én is romozást
Ez az amin vitáztunk annak idején Interstate76-al, hogy itt én magánszemélyként vagyok jelen, és nem mint a cég képviselőjeként.
Ha pedig linkelek egy céges hirdetést, vagy egy akciót, akkor nem azért teszem, hogy a cégnek jobb legyen, hanem azért, hogy nekünk mint magánszemélyeknek legyen jó, de legalább is kölcsönösen.
Ha ebből élne a cég még csak-csak megérteném a felháborodást, de ennek a piaca annyira kicsi, hogy csak úgy érdemes és tudok vele foglalkozni, hogy közben más a munkaköröm (rendszergazda).
Tehát bizony állíthatom, hogy sok-sok lassan évekbe mérhető szabadidőm ment el az androidos kütyük "hegesztésére", ami szintén nem a munkahelyem javát szolgálja hanem a tiéteket.
A munkahelyem pedig csak egy alternatívaként szolgál Kína helyett, akinek fontos a magyar garancia, semmi több. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2277 üzenetére
3 vagy 4 típust forgalmaztunk, mindegyik úgy hullt mint a le irtózott legyek...
Soha többet Tronsmart!
És az a baj az egészben, hogy teljesen mindegy volt rk3188, s802, s812, vagy rk3288. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
És még egy...
Láttál Tronsmartot az oldalunkon?
Szerinted véletlen?
Nem az -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
A kedvedért meg, ezen nem is vitáznék. (De azért felmerül a kérdés, hogy ha nem itt dolgoznék, miben más mint a többi link?) Mert ugye ezt beszéltük, hogy egy egyszerű senki vagyok ennél a cégnél, tehát semmit nem nyerek vele ha bárki itt vásárol. Így aztán tudod mi a véleményem...
Egyéb iránt januártól nem itt dolgozom, és ugyan úgy fogom linkelni az itthoni boltokat.
Amit linkeltél most akciós, mert igen nagy beragadt készletük van belőle, ezt konkrétan tudom.
Már ha van még -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2269 üzenetére
Ezért az árért biztosan nem vennék még használt laptopot sem, inkább a J1900.
Ezeket legalább lehet fejleszteni. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2247 üzenetére
És a MeegoPadok is ilyenek, sőt, még rosszabbak.
Volt rá itt példa, nem is hoztam teszt után egy darabot sem, pedig őrületesen keresték. -
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #2244 üzenetére
Windows Binghez sajna csak a gyártók jutnak hozzá.
Nagy kár, mert több mint elég egy otthoni felhasználásra.
És igen, jól látod a dolgokat, a Pipoba nem csak a hűtést lehet könnyebben applikálni, de ha valaki modolni szeretné, van hely bőven.Én kipróbáltam az új inteles gépeket, pont ugyan úgy melegednek a használat során mint az elődeik.
Szerintem ezzel nincs semmilyen probléma, ha a gyártók számolnának ezzel, ahogyan a MeegoPad T05,06,07 esetén tették. -
Lifeforce
őstag
válasz
s_e_n_k_i #2239 üzenetére
A Wintelen nem bing van hanem 128 napos windows pro.
De az az eszköz a legolcsóbb, tehát kérdezd meg magadtól, hogy ha csak windows bingről is beszélnénk ami 8-10e ft, akkor benne van-e a 28000Ft-ba.
Kapsz-e 18000-ért egy wines PC-t?
Nahát, így kell gondolkodni, én már kinőttem a csodákban való hitből -
Lifeforce
őstag
válasz
Sándor -P20- #2191 üzenetére
Azon gondolkodom, hogy vajon direkt szivatjátok-e magatokat.
Eddig aki stickes megoldást vett, mind eladta.
Szét lassul, forrósodik mint a fene.
Akkor miért akarnak az emberek még mindig ilyet venni ha tele a fórum, hogy senki ne vegyen ilyet? -
Lifeforce
őstag
lejátszás szempontjából nincs különbség linux és windows között.
Annyi a különbség, hogy a linuxnak stabil a megosztása, sokkal kisebb helyet és erőforrást igényel mint a windows, és nem kell kínlódni a driverekkel.
És talán még annyi előnye van, hogy a Kodi asztalként viselkedik a linuxon, tehát ha főként lejátszásra használod, akkor úgy bootol be, azzal az asztallal amiből kiléptél. -
Lifeforce
őstag
Kell egy Universal-USB-Installer, egy Xubuntu.iso, és kész.
Csak figyelni kell rá, mert csak 32bites megy fel pl. a Pipora.
Viszont lehet elhamarkodottan írtam, mert ha emlékezetem nem csal, a 32bites linux boot nem UEFI, ezért le kellett cserélnem benne az egyik fájlt. (Sorry, nem most telepítettem már, de hamar megvolt) -
Lifeforce
őstag
Nem tudom mit vártok a Cherry Trailes gépektől, de a helyzet ugyan az.
Nem megfelelő hűtéssel pont ugyan úgy melegszik, csak kicsit drágább, mert új.
Miben jobb?
Semmiben, abban jobb, hogy "kijött egy úúúúj, cseréljük le a régit" típusú emberek megvegyék.
Természetesen ha valaki csak most vesz ilyet, bár mérlegeléssel (mert még mindig jóval magasabb az áruk mint kellene), de az újabbat kell venni.
Szerintem jöhet az is ide, mert a rendszere ugyan az. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2121 üzenetére
Ez egy jó kérdés.
Nem ízt írom, hogy nem megy vele a fullHD, de néha meg-meg akad egy szemrebbenésnyi időre. -
Lifeforce
őstag
Egy baj van azokkal a készülékekkel amik nem Z3735F vagy Z3736F.
Még pedig az, hogy gyakorlatban ugyan azt a célt szolgálják ki, mint a Z3735F és Z3736, csak 2x annyiért.
Rengeteg e-mailt kapok, hogy milyet vegyenek.
Nekem, és a cégnél ezek üzemelnek:
Pipo X7s, ZOTAC ZBOX CI322 nano, Zidoo X9, Wintel.Én a következőt vettem észre, és ez az én véleményem.
El kell dönteni, mire szeretnéd használni.
Ha játékra, felejtsd el, ezek nem erre valók.
Tehát akkor miért éri meg a drágábbat megvenni?
Ha megéri, hogy bele tudsz rakni 2GB-al több ramot, és 2,5"-os HDD-t, mert agyon akarod magadat torrentezni, megéri.
Ha csak arra veszed, amire a laptopodat is használod/tad, akkor teljesen felesleges.
Netezésre, bdrip, dvdrip (max 720p) anyagokat nézni, teljesen tökéletes.
Tehát ha valaki utóbbira szeretné használni megszokott wines környezetben, még mindig sokkal jobban megéri a Z3735F vagy Z3736F, még hűtésmoddal együtt is!
Viszont fel kell tenni a kérdést, hogy ehhez meg minek a min 12GB-ra duzzadt vacak win, fostalicska java-s android, a dualboot, meg a többi user vakítás?
Semminek...
Ma egy linuxot (xubuntu) gyerekjáték installálni, nem kell szenvedni a driverekkel, kicsi, gyors, okos.
100 féle böngésző, firefox, Chrome, és minden más amire szükséged van.
Megszokott játékaid, még talán jobbak is mint ami win alatt elfutnak, amit "repoból" telepíthetsz (olyan mint a google play).
Torrent kliens hegyek, Kodi, kitűnően működő smb (megosztás).
Nem vagyok linux fan, de egy szűkös 32gb-ra minek egy lassú, sok helyet foglaló windows?
Számomra a kakukktojás Zidoo X9-et leszámítva (androidos), mind ugyan az, ugyan olyan, és egyik sem gyorsabb vagy lassabb.
A ZOTAC ZBOX CI322 nanoban van 4GB RAM, 1Terra HDD, de nem megy vele a FullHD szaggatás mentesen sem win sem linux alatt nem tökéletes. -
Lifeforce
őstag
válasz
tibcsi0407 #2026 üzenetére
A Tronsmartot inkább hagyjuk
Soha többet nem hozok Tronsmartot. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2024 üzenetére
Én már most tudom, hogy lesznek...
De nekem azóta sincs gondom a Pipoval, csak a hűtést kellett megcsinálni. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2016 üzenetére
OpenElec sok armos készülékre van.
M8s, M10, M12, Minix...stb -
Lifeforce
őstag
Látod ez a különbség az itt fórumozók többsége, és te közötted.
Mi nem személyeskedünk, és nem mondjuk meg mit csinálj vagy mit ne.
Mivel én is magánszemélyként vagyok itt jelent, én is hirdetem, hogy ha ezeket az eszközöket olcsóbban akarod, akkor vedd meg a geekbuyingon.
Vállalod az ezzel járó kockázatot ha a készüléked meghibásodik.
Aki pedig biztonságra vágyik, az megveszi itthon.
Amin felkepták a vizet, az a számolásod és a lehúzásod volt...
Ha a te szempontodat nézzük, igazad van, ne a magyar kereskedő gazdagodjon (aki majd a segélyedet fizeti), hanem a kínait
Én fel sem veszem amiket írsz, mert részemről nem igazán érdekel a szemléleted, azt csinálsz amit akarsz.
Ami viszont engem érdekel, hogy ha már hasonlítasz, tedd valósan.
Tehát megbízható kínai eladót linkelj, és korrekten számolj.
Mert a 60$-os termék ma nálam majd 21500, és nem 16800.
Arra nem adhatsz, hogy véletlen a Svéd postán keresztül jön, és véletlen átcsúszhat a vámon.
Ha meg nem, akkor jól átba... azt aki a hülyeségedért onnan rendelt.
És még valami.
Tudod mennyi olyan vásárló van, hogy megkérnek legyek kedves rátenni Linuxot, vagy OpenElecet?
És bizony ha időm engedi akkor úgy is megy ki innen a boltból.
Na ezt csináltasd meg 啄木鳥畿內 Úrral -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1927 üzenetére
Nem ugrom már ilyenre, csak az zavar, amikor eszembe jut, hogy mi megfizetjük ami ezzel jár, ő meg vastag bőrrel a képén tartja a markát a munkanélküli és egyéb segélyért amit mi befizetünk.
Szerencsére nem mi gyarapodtunk 250e ilyen emberrel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestbuy játékok
- Milyen processzort vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Motoros topic
- Macska topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest