- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
Den
veterán
válasz
Flashcash #70 üzenetére
Azért ehhez a csípőfogós dologhoz, az is hozzátartozik, hogy ezt azért lehet megtenni, mert a mérnökök a ddr ramok minden körülmények közötti megfelelő áramellátása érdekében, túlméretezték a szükséges áramköri elemeket, így két kondenzátort tettek oda ahova egy is elég, biztos ami biztos alapon. Ezért lehet csípőfogóval az egyiket eltávolítani anélkül hogy a lap működőképtelenné válna.
Egyébként nem vagyok epox hívő, túl drágák ahhoz képest amit tudnak. -
Nekem volt Abit BH6, BE6-2, ST6.
A BE6-2 nem igazán tudta elviselni a GF2 GTS kártyát, rendszeresen indítás után bííííp-bip-bip hanggal indult, majd egy jól irányzott resettel újraindítva már hang nélkül bootolt. Az ST6-tal nem volt ilyen probléma, ment rendesen.
Az BH6 csinált még néha ilyet a Diamond V770 TNT2 kártyával. -
Én meg egyik céget sem akarom leszólni.
Szerintem az Abit elég jó cuccokat dob piacra mostanában. KX333,P4 lapok is jók.
A Kt7A meg egy régi lap nem ez alapján kell megitélni egy gyártót, szinte bármelyik márkába bele lehet kötni ilyen alapon.
A kompatibilitáson meg tényleg van mit javítani. :) -
chros
őstag
Heheheheeee ...
Egyre jobb lesz a topic :))) -
Epox hivatalos álláspont:
Ha nem fér be a Gef4 az AGP slot mellett található kondi miatt a kondenzátort egy csípőfogóval el kell távolítani. :) -
Az Asus a7v 266-ot berakod suspend (S2) módba erre a lap leállítja a proci ventillátort de a fesz. marad az XP procin.
Na mi következik ezután? :)
Persze vegyetek csak Asus-t. -
Agyzuzo
addikt
KG7 tönkreteszi az Audigy kártyákat. Amúgy vedd csak. :)
-
guest
veterán
Ja, és ha egyszer jól belőtted, megy, mint az álom... De azért vegyétek csak az Epox-ot meg az Asust, kétszer annyiért, oszt' ha valami gond van, megvan az az örömötök, hogy az oprendszert/drivert/kártyát szidjátok, nem az alaplapot... (Bocs, senkit nem akartam megsérteni, csak a saját tapasztalataimból indultam ki... ezek pedig: sz*r Abit lapot még nem láttam - a gyárilag hibásat leszámítva, dehát ezért van a garancia, meg ez minden más lappal előfordul - , csak nem megfelelő felhasználót...)
Azért rem -
guest
veterán
Ne haragudjatok, de ez az Abit fikázás már sok egy kicsit... Nekem legalább 5 ismerősöm van, aki Abit Kt7A/E-t használ egy-másfél éve, minden gond nélkül... Jómagam KT7E-t, atomstabil a konfig, pedig nyúzom rendesen. Az ismerősök közt a legkülönfélébb procik, kártyák, stb. - semmi gond... Az igaz viszont, hogy egyikőnknek se ez az első alaplapja... Azaz: ha egy chipset-driver frissítés, vagy egy biosz frissítés kell, nem megyünk a falnak. Az Abit szerintem még mindig a legjobb ár/érték lapokat kínálja, más kérdés, hogy érzékeny a biosz-beállításokra nagyon, sokkal inkább, mint más lapok.
-
Azért nem csak az Abit gyárt szar lapokat szinte minden gyártóról derülnek ki rossz dolgok.
Én pl. már a harmadik panaszt olvaom Iwill lapra hogy nem tudja lekezelni az AMD XP-t rendesen.
Thunderbird-el stabil Xp-vel fagy, pedig ennek is megkérik az árát.
Én is Abit kt7a-t használok nekem se volt fogalmam a revízió számokról de én v1.3-at kaptam.
Én így teljesen elégedett vagyok vele,te meg rosszul jártál. Pech. :( -
chros
őstag
Nos, sikerult a visszavasarlas/csere ! Orulok, hogy vege lett ennyivel!
Rog uzenetere: En sajnos ugy gondolom, Magyarorszag nem jogallam a gyakorlatban: ha nem szopotnak meg egyszer (ez barmire ertendo), akkor koszond meg !!!, hogy legkozelebb se jusson eszukbe ! Mert egyebkent csak a szarakodas marad hatra, abbol pedig (visszaterve erre a peldara) sem penz, sem mas jo megoldas nem lesz ... Sajnos ...
Egyebkent ez veled tortent, vagy talatad a linket ?
Annyit pedig erdemes tudni: az ABIT nagyon alb*szta ezt a sorozatot, mi sem bizonyitja jobban, hogy ebbol a sorozatbol is 3 valtozat keszult: 1.0,1.1,1.2,1.3 !!!
A fent emlitett BIOS frissites 9r az 1.3-hoz keszult ! (Nekem termeszetesen a masikak kozul az egyik ... :) , ahhoz csak 7N van ...)
Ha mar elojott, egy kis adalek:
Bizonyara emlekeztek kb ket eve, ha valaki AMD procit akart venni (Thunderbird 700-1000),akkor csak VIA chipsetet valaszthatott: VIA-KT133. Nos az abit ebbol szerelt 2 alaplapot is: ABIT KT7 es KT7A (a deli hidban ternek el egymastol). Szoval mielott megvettem az alaplapom (egy eve), 2 honapig olvastam a netet, nehogy ugy jarjak mint annak idejen az ABIT BH6 (lehet hogy nem ez volt, 300-450 Mhz -es Celeronokhoz keszolt Intel chipset) ahol tobb revizio volt (1.0, 1.2, stb). Sot, masik chipsetek utan is neztem: SiS, VIA KT266 (ekkor tolodott fel evet, mert a VIA elcseszte), ALI ... De egyiket sem lehetett kapni csak a VIA KT133A-val szerelteket... Nos az ABIT site-jen nem volt emlites akkor tobb reviziorol, igy (mivel kb 3/4 eves volt mar a lap) ugy gondoltam vegre ez sikerult ... Tevedtem: Megvettem, s ra egy honappal lattam (az ABIT sitejen), KT7A 1.3 ! Hat mondom: GGGrrrr, Argshdgjshkjs !!!!! (Nem vicc, ket honapot vartam !)
Ez a frissites azert kellett, mert az uj Athlon XP-k nem mentek a fasza Abit KT7A-ban !!! Ugy, hogy masik par gyartonak csak BIOS-t kellet frissiteni (asszem MSI, EPOX). Magyarul kisporoltak a minosegi cuccot !!!!!
Ez nem is lenne gond: ha nem 36000+AFA-ba kerult volna. (Ponyvaregeny idezet:) 'Azert vettem ennyiert mert szeretem a jo dolgokat, ha a baratnom vasarol o szart vesz ...' Nos azt hittem, ami ennyibe kerul, az megbizhato ! Ha nem kene megbizhato, akkor vettem volna Acorp, Matsonic, Sector (mittudomenmilyenvanmeg), ami kb felebe kerul, s ugyanilyen szar !!!! Hat ez itt a gond!!!
Elnezest ha valakit is lefarasztottam ezzel ...
Kellemes hetveget mindenkinek -
Most néztem a legújabb biost:
'' kt7s9r.exe Bios Issue Date: 2002/06/11
BIOS ID: 9R
Fix nVidia GeForce4 Ti4x00 AGP card compatible issue with Windows XP.
HPT 37x BIOS version 1.11.0402.The RAID function is for KT7A-RAID only. This BIOS version is also for non RAID boards and HPT BIOS will be automatically disabled while RAID controller chip not detected.
BIOS Compile Date: 6/11/2002. '' -
turho
addikt
Ezt már én is említettem. Régi biosszal lett csak a próba?
-
guest
veterán
Szerintem egy biosz-frissítés az alaplapon, egy kis játszadozás a beállításokkal meg I/O fesszel alighanem megoldotta volna a problémát... A KT7A egy két éves lap lassan, a GF4 meg fél sincs, szóval elképzelhető, hogy a régi biosz nem komálta. Persze könnyebb kapásból szarnak nyilvánítani... pedig a KT7A/E egy brutál jó sorozat.
-
Abit kt7a-ba milyen vga megy bele?
gef3ti200,radeon 8500,9xxx
Nekem ilyenem van és pont most szeretném cserélni a g400-am. -
guest
veterán
Bocs a diszkriminációért István és András! ;]
-
guest
veterán
Na akkor kedves Csongrád megyeiek adok egy kis segítséget! :))''
Szóval van olyan, hogy kikötöttem, hogy honnan hozzák nekem a cuccot! Ha esetleg kell valakinek segítség, hogy mit hogyan és merre akkor szívesen segítek, bár nem igazán vagyok elérhető mostanság! rawulf@freemail.hu
Ui.: Mivel lehet, hogy más munkakörben őszülök majd tovább, ezért komolyan mondom, hogy semmi (anyagi)érdekem sincs, hogy reklámozzam a HS2000-et, de segíteni mindig jól esik! :) -
rog
addikt
[L]http://www.findimages.net/mistral[/L]
:) -
guest
veterán
Türelem srácok!
Ősszel elmegyek valamelyik multi nagykerhez dolgozni és akkor majd a kiskereknek nem kell magyarázkodni, hogy mi az amiből rendelni szeretnének! Miért nem fanatikus őrülteket alkalmaznak??? :))
Szitu:
- Kell egy Tualatin proci! Mondanám a pontos típust!
- Tualatin? Az valami különleges proci???
:D [2 napja történt] -
guest
veterán
#40 Jaaaaaaa! Most már értem! Nem olvastam el a 40-es hozzászólást, de most már minden világos! C16-ból mennyit tegyek a boltjuk elé? :D
-
chros
őstag
Nos, veget ert (majdnem) a kalvaria !
Eloszor is :
4 alaplapban kiprobaltuk, ABIT ST6 (Intel chipset Celeronhoz), ABIT KG7 (AMD-VIA), EPOX (AMD-VIA chipsetes, nem tudom a pontos szamat), ABIT TUSL2 (Intel chipset Pentiumhoz), mindegyikben jol ment !!!
Szoval: ABIT KT7/KT7A vs. ABIT GF4 (ugy nez ki barmelyik GF4 Ti 4200-4600, sot GF4MX sorozat is !!!)
Nos, az egy dolog, hogy kulonbozo gyarto termekei nem mennek egymassal ..., DE AZ HOGY egy gyarto termekei nem kompatibilisek egymassal !!!!!!!! Es meg ezt nem is tuntetik fel a termekeiknel, az FAQ-kban, megall az eszem !!! Es ez valos problema, nezzetek csak ra a feljebb kozolt forum-linkre ...
Nincs mit mondanom .
Mistral: ma visszavittem, varva azt, hogy visszakapom a pezpenzt ... (Parbeszedes formaban adom kozre: En +, Mistral -)
- 'Csak levasarolhatod es azt is csak a vasarlast koveto 3 napon belul !'
+ 'Hat fasza, nekem nincs szuksegem semmi masra !'
- 'Nem erdekes, nincs mas valasztas: vagy megmarad a kartya vagy veszek 70.000 Ft ertekben valami mast ! Ja !!!! Es csak azokbol valaszthatsz, ami az uzletben van !!!!!! '
(Az mas kerdes, hogy relative nagy a helyi raktarkeszletuk !) Tehat, ha epp nincs semmi, akkor szopo ...
Sikerult talalni egy masik termeket, amit epp meg akartam vasarolni, nagy nehezen, (s a fiatal elado joindulatanak koszonhetoen !)
- 'De az csak Budapesten van !'
(Szegeden tortenik mindez)
+ 'Nem baj, hozzatok le !'
- Ez nem ilyen egyszeru, bla...bla-bla
+ Mindegy, telefonalok egy pesti ismerosomnek, O majd bemegy erte, s holnap jon Szegedre s lehozza ..
- Ahh, nem ilyen egyszeru ! Be kell vinned ezt a kartyat + a papirokat abba a pesti uzletbe !
+ Gggrrrr, AARrrgggghhhh, @!#$@%=!, XXX ....
Szoval ennyi ! Holnap hajnalban megyek Pestre, hogy ne vesszen el 70000 Ft , s csak remelni tudom, hogy ott nem tortenik semmi kulonos !
Mindenki szurje le a megfelelo vegkovetkezteteseket maganak ...
Koszonom megegyszer a hozzaszolasokat -
Agyzuzo
addikt
Den, én csak azt mondom, hogy eddig az esetek nagyon nagy százalékában akinek gondja volt az ABIT alaplapjával, az mind VIA chips-etes lap volt... Ezen azért illenék elgondolkozni. Nekem két ABIT lapom is van, soha egy pici kis probléma sem volt velük, rengeteg HW megfordult bennük, semmi parájuk nincs - mindjettő Intel chipsetes. Haveromnak most egy SD7-533-asa van, SiS chipsettel - úgy megy mint az álom. Tudnék még sok emberkét mondani az ismeretségi körömből akinek ABIT-ja van, egyikkel sincs probléma - mind Intel chipsetes... Szerintem itt inkább az ABIT és a VIA chipset párossal lesz a gond...
-
Ystee
csendes tag
Nem olvastam végig a topikot, de már az indítónál tudtam, hogy az alaplap a szar. Ez egy olyan régi Abit típushiba, hogy már nagyon hosszú szakálla van. Bizonyos típusoknál (KT7A-nál igen gyakori volt, én is ilyen szar példányt fogtam ki. soha többet nem veszek Abit alaplapot) és ugyanezt csinálta már GF2 GTS-sel is. Szóval a kártya csak annyiban ludas, hogy olyan nagy az áramfelvétele, amit a sz.r Abit nem vett figyelembe, iiletve kispórolták azokat az alkatrészeket, amelyek az agp slot tisztességes áramellátásáért felelősek. Nekem pl. csak 112-115 MHz-ig volt hajlandó működni, 133 MHz-en (agp 66MHz!) már el sem indult a videókártya. De vigasztalásként elmondom, hogy a Gigabyte is elkövette ezt a hibát nemrég a ga-7vrxp rev 1.0 és 1.1 példányainál.2.0-ban már ok, bár nekem nem ilyen lapom van.
-
Egon
nagyúr
Nehéz kérdés ez az ''Abit-kérdés''...:) A környezetemben igen sok BX chipsetes Abit lap volt/van (a BH6-tól a BF6-ig, nekem is volt 2), most is Abitot használok (BD7). Az igaz, hogy ezek mindegyike Intel chipsetes, tehát VIA stb. chipsetekkel szerelt verziókat megítélni nem tudok. Viszont az általam ismert Abit lapok MINDEGYIKE jól működik ÉS elég jó fícsöröket tud... Egyetlen negatív példát tudok felhozni: szvsz az ST6-os sorozat nem túl jól sikerált...
A fícsörökről: az Asus P4-es lapjai (a Rambuszos verziókra gondolok) zömükben olyan memória órajel-generátorokat tartalmaznak, amik 120 MHz-es fsb fölött nem stabilak... A beígért MHz-enkénti tuningnak nyoma sincs: helyette van pár fix órajel és annyi... Meg még sorolhatnám... És ez a NAGY Asus, sokszor másfélszer annyiért mint az Abit... Fikázni (ráadásul jogosan!) sokmindent lehet... -
turho
addikt
Ja, panellakás folyosó kitapétáz, budi becsempéz, kimeszel, meg 3 nap a nejemmel meg a nevelt fiammal Lakitelek-Tőserdőn. De jó volt, és a lakást is csinosítottam. Úgylátszik, én már így születtem, amihez először nyúlok az is jól sikerül. Meg hát erre szántam a szabit, mondjuk hiányzott néha a fórum meg a net.
-
turho
addikt
Szerintem meg minden gyártónak van ilyen mumusa.
Meg még kutyább is. És jobb is ha nem találkozunk sűrűn ilyenekkel. Amúgy szevasztok, letelt a szabim. B****a meg. -
Den
veterán
Nos nekem igen súlyos, mondhatni gyógyíthatatlan abitofóbiám van, amit a rossz hangulatom csak súlyosbít, ilyenkor nem bírok magammal, és heveny abit fikázó roham vesz rajtam erőt.
De most viccen kívűl, mutas még egy olyan gyártót akinek két saját gyártmánya, aminek elvileg kompatibilisnek kéne lennie, nem működik egymással. Kabaré. -
turho
addikt
Te Den nekem egy nagyon picit úgy tűnik hogy te egész minimális mértékben az Abit termékek tetszésindexét lefelé kanyarítod hogy aszondjam?
Nekem meg bejön. Kivéve a via, de az bármilyen via lehet. Mondjuk ha egyszer egy abit cuccal megver az isten akkor lehet hogy én is negatívabban állok hozzá. Volt már 2 alaplapom, 3 vidikártyám és egy hangkártyám abit. Átbasztak mert mind jó volt. De via-chipset fóbiám az van, a sis-t meg a 645 óta szinte magasztalom. -
turho
addikt
Vagy alaplapcsere, lehet hogy így a legolcsóbb, különösen ha a régit eladod. De tényleg előtte alaposan megnézni mifene ez az inkompatibilitás, neme biosz vagy ilyesmi?
Nyiss gyorsan egy új topicot itt is meg a hwsw-n is kinek van xx típusú mobo-ja ezzel a kártyával? címmel hátha többet megtudsz. -
Egon
nagyúr
Lásd #21-es. Végső megoldásként cseréltesd be (persze sűrű könnyhullatások közepette...:D) egy Radeon 8500(LE)-ra, annak a TV-kimenete (lévén Ati gyártmány) legendásan jó, ráadásul az új driverekkel igencsak közel van a GF4Ti4200-hoz (csupán a 4xFSAA-ról kell ''cserébe'' lemondanod (a nagy teljesítményvesztés miatt), viszont jobb anizo filteringet kapsz...).
-
guest
veterán
Hat, ha masik gepben mukodik es csak kompatibilitasi gondod van, akkor kulonosen igaz lesz hogy csak a bolt hozzaallasan fog mulni a dolog.
Ugyanis ha ok beteszik 1 gepbe es ott mukodik akkor ugy elzavarhatnak teged ahogy akarnak :(
/a 3 napon belul stb nem feltetlenul hatja meg oket a gyakorlatban/
Velemenyem szerint ezert erdemes 5x is meggondolni hol vasarol az ember, mert konnyen lehetsz rautalva kesobb a joindulatukra... -
chros
őstag
guest: En is ezt gyanitom , hogy tok mindegy milyen GF4-t tennek bele...
-
Egon
nagyúr
Akkor viszont be kell vinni a gépet a boltba, és meg kell mondani hogy rakják bele a kiválasztott kártyát, hogy műkszik-e. A gond csak az, hogy ezért a Mistralban elkérnek egy pár ezrest biztosan...:(
Esetleg kell szerválni a haveri/ismeretségi körből kölcsönbe egy adott kártyát (jelen esetben egy másik gyártó GF4Ti4x00-as kártyáját), és kiprószálni vétel előtt... -
guest
veterán
Akkor a többi se mind mer egy kaptafa a kapcsolás...
-
Egon
nagyúr
Ember, vidd vissza azonnal!!! Ha 3 napon belül visszaviszed, akkor is becserélik (elvileg), ha működőképes. Egyszerűen inkompatibilitási gondra hivatkozol, és kész. Veszel helyette (pl.) egy Asus 8420-ast (most van náluk 64 megás 48K nettóért), gondolom kb. egy árban volt/van a kettő. Attól hogy még 3 gépben kipróbálod, a Te gépedben nem fog működni!!!
-
chros
őstag
Nos:
ABIT ST6 (Intel) + 800MHz-es Celeron + Samsung 550b 15'' mon: minden rendben !
40 perces Cameleon teszt utan ...
(Sajnos nagyon jo a kartya !!! :)) )
Most elmegyek, kiprobalom meg kb 3 masik alaplapban, este visszanezek, s megirom a tapasztalatokat !
Holnapra el kell dontenem, mi legyen ... -
-
turho
addikt
Nos ezt a dos-os rész én is csak felületesen olvastam el, de emlékeztem rá /mindennap nem nézek azért abit honlapot :)/ Lehet hogy nekem sem világos mennyire megy a kártyád és mennyire nem, ha már a tv-outot állítgattad...
A bl7 lapom /abit/ i845 chipsetes, sd-ramos p4 lap volt a mostani sd7-533 pedig ddr és sis 645-ös. Mindkettőben jó volt, pedig egész más a tészta. És mondom, én sem voltam gondtalan, mikor megvettem az új lapot az eredeti első biosszal, már kint volt a frissítés, és az agp driver új verzióját kellett még leszedni, hogy minden kerek legyen. De ez egy sis 645 lap, más lapoknál más baj is lehet. Nem is egyféle. Nem próbálod meg újrarakni a rendszert? /mindjárt lel leszek hurrogva a drasztikusságom miatt... :)/ -
chros
őstag
Ezt talaltam az ABIT FAQ-k kozott (www.abit.com.tw):
------
2002/01/30
Question:
Over half the time when I boot up, my computer can't find the VGA card and emits three beeps (one long, two short). (KT7)
Answer:
Some users have reported that their KT7 system fail to boot up with an Asus V7700 AGP card or that there is no video signal. If you experience this issue, raise the I/O voltage slightly to 3.4v. On the other hand, ATI Xpert 98 AGP cards may display a corrupt screen with an I/O voltage higher than 3.4V. Xpert 98 users should make sure your I/O voltage remains at the default.
-----
Hhmmmm ..., kiprobalom majd, de a GeForce4 -ukrol nem beszelnek !!!!!!!! -
chros
őstag
Egyebkent az uj BIOS-nal a kovetkezo leiras talalhato:
When attach both analog CRT and digital LCD monitors to Siluro card, display DOS screen to both monitors before getting into Windows.
Ez azt jelenti, ha nem tevedek, hogy a bootnal mindket kepernyore is kiteszi a DOS kepet , de hibajavitasrol nem beszel ... -
chros
őstag
Guestnek igaza van !!! (sajnos ... :)) Koszonom a hozzaszolasokat !
-
turho
addikt
A dos az egy más dolog, nem feltétlenül ad képet bootoláskor, nyilván bioszoktól is függ, utána viszont driver. Miért nem regisztrálsz?
-
turho
addikt
Még egy: teljesen eltávolítottad a régi kártya írmagját is csere előtt? Meg a detonátort is? Meg mindent ami egyáltalán videokártyával kapcsolatos?
Mert ha bármi is maradt akkor gef2-ként nemigen találkozik a lap és a kártya elképzelése. Nekem format c volt annak idején az ügy, amikor gef2-ről gef3-ra cseréltem, de nem szedtem le a gef2 összes dolgát. Bioszban agp aperture size átállít 128 megára, meg ellenőrizd ott is a dolgokat /init display first:pci állásban is van kép pl., mégsem egészséges/. Írj, mik a fejlemények. -
turho
addikt
Ja az abit honlapon megnézve akinek szükséges van újabb videokártya-biosz ami a dos alatti képet teszi rendbe bár nekem nem kellett semmi ilyesmi.
Ha végképp nem megy vidd vissza sürgősen, ha kötik az ebet akkor gépestől. Ha meg a M****lban vetted legyél marha udvarias és lealacsonyodó, de nem buta. Az ottani sudribunkó szervizesek azt komálják. Meg ha van mód egy másik gépben is nézzétek meg. -
turho
addikt
Szia! Lehethogy ajánlottam ezt a kártyát de ezt megalapozottan tettem minden rossz szándék nélkül mert marhajó kis kártya szuper tv-outtal. Nekem abit bl-7 és jelenleg abit sd7-533 alaplapban megy kifogástalanul. Ha esetleg hibás sürgősen vidd vissza. Nekem a második lapban kellett egy alaplapi friss biosz és az agp drivert újabbra cserélni /mindkettő legelső volt/ de ez egy sis645 lap. Sok sikert.
-
chros
őstag
Meg folyamatban van a teszt ..., de most talaltam egy erdekes topicot a VIAHardware forumjan:
topicnev:Whats going on with gf4s and Abit motherboards?
datum: 2002.aprilis 4. !!!!
erdekes, nem ????????!!!!!!!!
most olvasgatom (8 oldalas, majd megprobalom osszefoglalni), itt a link, ha valakit erdekel:
http://forums.viahardware.com/messageview.cfm?catid=29&threadid=13318 -
guest
veterán
Szerintem eszedbe ne jusson 3 napig varni !
Legkesobb 24 oran belul vidd vissza... A ceget ismerve talan kevesbe kotnek beled...
Amugy 1 otletem lenne, hogy az alaplapot nem szeretni, de mivel az is Abit ezert ketlem :(
Az hogy meg bootolaskor sincs keped az nagyon fura, szerintem siman hibas a kartya. -
chros
őstag
Mindjart megnezem az ABIT ST...-on, 15'' Samsung monitorral ...
-
guest
veterán
Helló!
Akkor sincs kép ha boot-oláskor nyomsz egy ''Pause'' gombot, és vársz egy percet?
Nekem MSI gf4 4400 van és egy 19'' MAG, eleinte én is csak az grafikus rész előtt 1-2 sec-el kaptam képet. Mondjuk nekem nem volt no sync' üzenet. Azota javult a helyzet, és most már látom amikor számolja a rammokat..
Ha tudod probáld ki egy kisebb monitoron is egy másik gépben. Azok sokkal hamarabb adnak képet, ha ott is gond van akkor a kártyával lehet valami. -
chros
őstag
Sziasztok !
Nos Turho ajanlatara (koszonom a tippet) vettem tegnap zaras elott egy ABIT GF4 Ti 4400 128MB-at, elotte megneztem Conexant CX25671-14 TV-out chip van rajta !!! (Kiraly)
S kezdodtek a gondok ....
Eloszor is a konfig:
-ATX 300 Watt tap
-ABIT KT7A alaplap (KT133/686b Via chipset) VIA 4in1 4.40a driver
-AMD Athlon Thunderbird 1333/133
-256 MB SDRAM
-Maxtor 120GB 5400rpm
-Quantum 40GB 7200rpm
-Yamaha CDRW
-Pioneer 104S DVD-ROM
-Belinea 106065 19'' monitor
-videokartya driver: nVidia reference (legfrisseb, nem tudom fejbol) asszem 29.42 ??
(Eddig Leadtek GeForce2 MX ment benne: semmi problema a konfiggal)
Nos az elso furcsasag:
-boot-olasnal nincs kep a monitoron (DOS modban) ('no sync' uzenet), csak akkor jelenik meg ha bejon a WinXP grafikus bejelentkezo kepernyoje
-am de, ha WinXP-n belulrol restart-olok van normalis kep DOS-ban is !!! (kb. 20 -szor probaltam)
Masik:
-na mondom, nem baj, nezzuk 3D-s tesztben a kartyat, vagy jatekben: kifagyott kb 30 masodperc utan !!! (kb 10-szer probaltam)
Harmadik (majdnem elfelejtettem):
meghulyult a kislemezmeghajto ! Gondoltam a videokartya BIOS-aval van a gond (frissitek), boot floppyrol sima DOS-ba: s nagyon gyorsan kezdett porogni a floppy, utana lefagyott ! (meg mindig nincs kep a kepernyon !)
Negyedik, egyben legfajobb (bar az elozo ketto is teljesen hasznalhatatlanna teszi a kartyat :))) !
Surgos lenne a dolog, mert tegnap vettem (a Mistral-ban (nem reklam akarna lenni)),s 3 napom van eldonteni, hogy jo-e (remelem visszaveszik)
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged