Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- A Galaxy M56 is szépen lefogyott
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
mystes #94647 üzenetére
Arch Linuxot használok rajta, de akármelyik disztró szépen elmegy rajta, mivel a Thinkpadekben olyan hardverek vannak, amit a kernel alapból visz, nem kell hozzá varázsolni (én is emiatt vettem eleve Thinkpadet), meg firmware-ekkel, meg külön driverekkel szívni, és a Linux disztrók frissebbek és mindig támogatottak, driverek is frissülnek bennük, és a hardverigénye is kisebb a Linuxnak, gyorsabban fut rajta. Egyedül a CPU-ba integrált Intel GPU igényel külön drivert (a 3D-s gyorsításhoz, a 2D megy a kerneldriverrel), de szépen megy a minden disztróban megtalálható nyílt Mesa driverrel, és nem az Intelre kell várni. A ThinkVantage-gombra Linux alatt azt állítasz be, amit akarsz, nem tudom Windows alatt mit kéne csinálnia, de Linux alatt is bármi megoldható, speciális aksitöltési szabályoktól elkezdve a több kijelző támogatásán át bármi. Én nem használnék X220-on Windowst. Az X220 eleve nem játékgép, így ha csak nem kell munkaszinten valami Windows only programot használnod (ami Wine alatt sem megy), akkor érdemesebb rá Linuxot tenni.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #94647 üzenetére
Szívesen elhiszem, de akkor a TP speciális driverei elvesznek (pl ThinkVantage, stb)
Nem tudom, pontosan mire gondolsz, de ha ilyenekre, hogy billentyűkombinációk vagy akkutöltés küszöbértékek beállítása pl., ezek vagy működnek alapból, vagy van rájuk program (az akkuval kapcsolatos dolgokra elégszer emlegettük a TLP-t a topikban, csak rá kell keresni).
Nekem Fedora 26 alatt egy dolog nem megy az R61-emen: nem jön vissza sleep-ből - de azt két, nem igazán Thinkpad-specifikus dolog is okozhatja: részben az, hogy volt egy kijelzőcsere a gépen, részben pedig a Fedora "kissé" kísérleti jellegű disztró, lehet, hogy az eléggé új kernele nem játszik egészen szépen együtt a régi, 10 éves hardverrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Last Epoch
- Formula-1
- NBA és kosárlabda topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- További aktív témák...
- HP Elitebook 830 G7, 13.3" FHD IPS, i5-10210U 8GB DDR4 256GB Magyarított billentyűzettel
- MICROSOFT SURFACE Go - Pentium 4415Y/8GB/128SSD/CAM/INTEL/10.1"/1800x1200TS/A kategoria
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Dell WD19 type-c dokkoló 130W-os töltővel ÁFÁ-s
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- Eladó laptor tartó(függőleges) új sosem használt
- Lenovo LOQ / AI / 15.6 1440P 165Hz / R7 8845HS / 32 GB / RTX 4060
- Új, Bontatlan! 3 év gar! - PREDATOR HELIOS NEO 18 - Ultra 9 275HX, 5070 Ti, 32GB, 1TB, 240HZ WQXGA
- Teljesen új lenovo legion 5 14 col oled kijelző, rtx 4060 ryzen 7
- Lenovo ThinkPad T470s/14" FHD IPS/I5-7300U 2.6GHz/20GB DDR4/256GB INTEL SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest