-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
Valóban írtál ilyet, azonban akkor nem tekinted ezt a kettőt ellentmondásosnak?
(1) "Mondjuk azért, mert az OS-nek nem lenne feladata (kivéve ugye MS OS-ek) felzabálni a szabad memóriát (...) az a felhasználói programoknak (ez lehet akár egy webserver is persze) kellene, az OS-nek csak annyi lenne a dolga, hogy a HW és a felhasználói programok közötti kapcsolatot megteremtse, és esetleg a parancssorhoz képest némi felhasználói élményt nyújtson (kezelőfelület), de azt csak akkor, ha a user kívánja."
(2) "nem az előtöltésről beszélek, az nem rossz dolog igazából"
Mert itt a topicban Sipi, Evone és én is azt mondtuk, hogy többek között az előtöltés miatt van így. Például itt utaltunk erre:
Hat akkor ez van, ez marpedig elotoltes. És ha kell neki tobb memoria akkor felszabadit annyit amennyit kell elhiheteted, ezért nem értem ezeket a nagy ledöbbenéseket. - evone
Egyébként az OS-nek nem három (vagy szerinted kettő) feladata van, inkább több száz... És nem biztos, hogy 500 mega kell neki, csak menet közben tárolja az ikonokat (hogy ne tíz percig rakja ki az Intéző a fájllistát), meg még millió egyéb dolgot, amihez a felhasználónak jobb, ha semmi köze nincs. - Sipi
Magamat nem idézem.
Azt, hogy előtöltés nélkül mennyit fogyaszt a Win 7 valószínűleg Te sem tudod, mert valószínűleg ez a normális optimalizált működése (ti. hogy a rendszer előre tölt be libeket, ikonokat stb.).
Én látom, hogy írtál olyat is, csak azt nem tudom, hogy Te is érted-e, hogy mások miért értetlenkednek ezen?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Hobby rádiós topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen / 8gb ddr4 / 250gb ssd / magyar Bill. (Fedlapja kopott, karcos)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8365U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
- Asus Vivobook S 16 - 16" 3.2K OLED 120Hz - Ultra 5 125H - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR -1 év garancia
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest