Hirdetés
- Yettel topik
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Ismét összefogott az Xplora és a HMD
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
all6atos
tag
válasz
LattilaX
üzenetére
Bár nem nekem szólt, de, mint már korábban utaltam rá:
CPU-ban nagy ugrások (~20-30% generációnként) C2D -> 1.gen Core i -> 2. gen Core i közötti váltásokban voltak. (Ezért ajánlott a 20-as széria a 10-es helyett)
A 3-as ill. 4-es CPU-ban általánosságban rendre [~+10%-ot] hoz, ergo egy régi i7-es szintjét hozza egy újabb i5-ös. GPU-ban van számottevő előrelépés az újabb generációkban. Az 5-ös, 6-os meg ráment az energiatakarékosságra, ami annyit tesz, hogy kb. a 2.-3. generáció szintjét hozzák fele annyi fogyasztással.
Ezek a megállapítások a kétmagos, középkategóriában versenyző mobil CPU-kra igazak, de gyanítom máshol is kb. ez a helyzet.Ha a gép nem kódot fordít, szimulál, óriás excel táblákkal dolgozik, akkor soha nem veszed észre azt a 10-15%-ot hétköznapi használat során, üzemidőben, sebességben egy jó SSD többet ér, mint 2-3 CPU generáció, kivéve, ha C2D-os a géped, ott a jövőre való tekintettel megéri váltani.
-
válasz
LattilaX
üzenetére
Egyáltalán nem kevés ez a proci. Kérdés mire? Általános használatra semmiképpen sem kevés. A többire meg nem lehet megbecsülni... Ha CPU igényes a feladat és 5-10-15 perc alatt nem végez a gép akkor ott már el kell gondolkodni, hogy esetleg rosszul lett belőve a gépigénye a feladatnak... De ez szubjektív nagyon. Mert ha valaki tervez valamit aztán azt renderelgeti...az tök más. Arról majd nyilatkozik más, hogy mennyi a reális ideje.
Most viccelsz?! 4 hete van meg a T420. Éppen csak most vettem meg ezt vadlovat. Most betöröm és felszerszámozom. (RAM, mSATA SSD, EC USB3) Én 5 éven belül nem akarok váltani. Csak akkor ha nagyon indokolt lenne...Nagyon erős érvekkel megtámogatni, hogy ezt cseréljem. Egyelőre nem látom azt az feladatkört amire nálam kevés lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis összejöhet az Apple és az Intel összeborulása?
- Yettel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Windows 11
- BestBuy ruhás topik
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Parfüm topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Most viccelsz?! 4 hete van meg a T420. Éppen csak most vettem meg ezt vadlovat. Most betöröm és felszerszámozom. (RAM, mSATA SSD, EC USB3) Én 5 éven belül nem akarok váltani. Csak akkor ha nagyon indokolt lenne...Nagyon erős érvekkel megtámogatni, hogy ezt cseréljem. Egyelőre nem látom azt az feladatkört amire nálam kevés lenne...