- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Hiánypótló funkciót vezet be a Nothing
- Google Pixel topik
- Valami új érkezik november 5-én. (Egy vékony Motorola)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
all6atos
tag
válasz
LattilaX #84511 üzenetére
Bár nem nekem szólt, de, mint már korábban utaltam rá:
CPU-ban nagy ugrások (~20-30% generációnként) C2D -> 1.gen Core i -> 2. gen Core i közötti váltásokban voltak. (Ezért ajánlott a 20-as széria a 10-es helyett)
A 3-as ill. 4-es CPU-ban általánosságban rendre [~+10%-ot] hoz, ergo egy régi i7-es szintjét hozza egy újabb i5-ös. GPU-ban van számottevő előrelépés az újabb generációkban. Az 5-ös, 6-os meg ráment az energiatakarékosságra, ami annyit tesz, hogy kb. a 2.-3. generáció szintjét hozzák fele annyi fogyasztással.
Ezek a megállapítások a kétmagos, középkategóriában versenyző mobil CPU-kra igazak, de gyanítom máshol is kb. ez a helyzet.Ha a gép nem kódot fordít, szimulál, óriás excel táblákkal dolgozik, akkor soha nem veszed észre azt a 10-15%-ot hétköznapi használat során, üzemidőben, sebességben egy jó SSD többet ér, mint 2-3 CPU generáció, kivéve, ha C2D-os a géped, ott a jövőre való tekintettel megéri váltani.
-
válasz
LattilaX #84511 üzenetére
Egyáltalán nem kevés ez a proci. Kérdés mire? Általános használatra semmiképpen sem kevés. A többire meg nem lehet megbecsülni... Ha CPU igényes a feladat és 5-10-15 perc alatt nem végez a gép akkor ott már el kell gondolkodni, hogy esetleg rosszul lett belőve a gépigénye a feladatnak... De ez szubjektív nagyon. Mert ha valaki tervez valamit aztán azt renderelgeti...az tök más. Arról majd nyilatkozik más, hogy mennyi a reális ideje.
Most viccelsz?! 4 hete van meg a T420. Éppen csak most vettem meg ezt vadlovat. Most betöröm és felszerszámozom. (RAM, mSATA SSD, EC USB3) Én 5 éven belül nem akarok váltani. Csak akkor ha nagyon indokolt lenne...Nagyon erős érvekkel megtámogatni, hogy ezt cseréljem. Egyelőre nem látom azt az feladatkört amire nálam kevés lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- EliteBook 830 G11 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 12th 14" 3K OLED érintő Ultra 7 155U 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5560 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion (Gyönyörű állapotú)
- Apple iPhone 13 Pink Super Retina XDR, 5G, dupla kamera 128 GB Használt, karcmentes 100%
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő (használtak) (ELKELTEK)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest