Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lócitrom

őstag

válasz lorcsi #126126 üzenetére

akkor végképp jobb ötlet előrébb lépni. kolléga közben írt egy részletes listát, amik megfelelnek ennek az elvárásnak. ha itt hardveraprón nézel gépet, akkor elér rászűrni mondjuk sorozatra (thinkpad, vagy ha valami más széria is belefér ideapad, yoga). vagy esetleg az említett modellekre. aztán a találatok többségénél szerencsére már a címben jelölik a hirdetők, hogy milyen generációs, vagy konkrétan miféle processzor van a gépben. intel alapon valóban mindig az első szám jelöli a generációt. tehát 8xxx.

#126127 Tikakukac
    én ezt nem vonom kétségbe. egy 6300U-val szerelt gépet használtam munkára. általában elvolt, de érezhetően a modern internet is kezdi néha rágni. már nem future proof azért, hogy egy webes valami ne kezdje el feleslegesen pörgetni. úgymond ebbe már nincs tartalék. ellenben egy gen 8-ban még bőven. és akkor pár évig tényleg nem kell ezzel foglalkoznia. ha jól értem eleve felügyelet nélkül szeretné, hogy elzötyögjön stabilan még jó ideig a gép.

• Tim82

félisten

válasz lorcsi #126126 üzenetére

Feltéve, hogy workstation és presztízs-szériák nem jönnek szóba (P sorozat, X1 Carbon sorozat kiesik):

T480, L480, E480 (14" méret, általában 8. gen Intel (budget változatban van elvétve 7. gen is, az még nem Win 11-kompatibilis hivatalosan), minőségben is ez a fentről lefelé sorrend: T/X széria jobb, mint L, L jobb, mint E)
    T480s (14" méret, jobb kicsit a T480-nál minőségérzetre, 1x RAM foglalat + forrasztott RAM)
    T580, L580, E580 (15,6" méret)
    L380, X380 (13,3" méret, van Yoga változat is, X-ben már csak forrasztott RAM)
    X280 (utolsó 12,5" méretű modell, csak forrasztott RAM)

A485 (T480 AMD-s változata, a benne lévő mobil Ryzen valamiért nem minősül Win 11-kompatibilisnek)
    A285 (X280 AMD-s változata, procira ld. mint az A485-nél, csak forrasztott RAM)

Minden, ami ezeknél újabb, az már 8. gen fölötti és Win 11-kompatibilis, akár Intel, akár AMD. A széria beolvadt a T/X-be innen.

Új hozzászólás Aktív témák