- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MIUI / HyperOS topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #60756 üzenetére
Szétszedni nem mertem még dokkot, de valahol a kilökőkarmocskák alatt lesz az okosság. Vagyis a HP-m dokkját lebontottam egyszer, de annyi rugót-csavart-mütyürt... az ilyen dupladokkos nagy dokkokban pokol van, nem technika. 1szerűbbeket még talán érdemes lehet megkukkantani.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #60753 üzenetére
Kattint egy reteszt és a gépet nem tudod kivenni a dokkból. Max ha addig téped, míg az egész miskulancia ki nem szakad-törik.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
HardRic #60514 üzenetére
Ennyi, bios vírus az ilyen egzotikum, tíz évente egy ha bejön, én még nem is láttam, de szervizesünk se, pedig ő 4 számjegyű gépmennyiséget dobál évente köbö.
Ott valami egyszerűbb dolog van, totális lassú formázást neki másik gépről, aztán minden default és alap. Totál új szűz telepítés leginkább lemezről, és netet nem adni neki soha, legalábbis sokáig. Ha utána is eltűnik akkor ott szellem van.
-
Tikakukac
titán
válasz
HardRic #60511 üzenetére
Márpedig olyan, hogy vinyóról magától törlődnek dolgok és az nem program-oprendszer-vírus trióból valamelyik, nincs. A hardverek nem törölgetnek semmit, mert nem is tudnak, ez nonszensz.
HSM: Abból indultunk ki, hogy a hardverekből ami ellemőrizhető az okés. Nyilván ez a hiba egyből azt jelenti, hogy rossz a meghajtó de elviekben nem.
-
Tikakukac
titán
A G500 az nem Thinkpad. Először is. Másodszor ez egy belépő konzumer gép, messze nem "drága" cucc. Örülj neki garizni nem kell 1 hónapja nincs szervizük, egy másik G500-al szenved is bőven szegény lány. Ideapad topikot ajánlom.
Aki átírta a topik címét annak gratulálok megint.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #60436 üzenetére
X220-tól csak.
spyspyspy: Jobb oldalon? Hol? A kis takaró mögött a vinyód van, és ennyi. Nem dugsz te oda semmi mást, legalábbis ha nincs jobb tipped a vinyó helyét illetően. Nézz meg pár képet szétszedve, ebbe a gépbe sehová sem férne semmi más.
Ha 4-5 óra aktív használatnál többet szeretnél, akkor a géped sokszorosát fogod elkölteni. Mert időben a mostani ami ennél több mint 1 óra legalább, az Haswell. És az nem 2 deka forint.
Most van nálam alacsony fogyis ultrabook levonóéktól. Na ez már mintha tudna akár 6 óra körül is szolidan. Ez sajnos nem úgy megy mint gondolod.Ja igen, Mac. Az tud akksi időt bőven mert a hardvert jól csiszolják szoftverhez.
-
Tikakukac
titán
válasz
spyspyspy #60428 üzenetére
Hmm, na és hova raknád az ultrabay akkut egy olyan gépnél amiben nincs optika semmi másnak hely?
Power bridge 40-es szériáktól van.
9 cellás van, és ennyi. Bőven elég, így is rengeteget bírnak vele alulfeszelve, a nagyobb akksival meg már lesz 2 kiló felett a gép, aminek értelme nem sok.
-
Tikakukac
titán
válasz
6cbusiness #60427 üzenetére
Rendszervinyó legyen kint aztán pukkantasz egyet. Nem nagyot elég egy kis zökkentés. Ha beáll, akkor hajrá, nyertél.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #60393 üzenetére
A nagyítás amíg nincs megoldva rendesen sajnos nem opció, plusz külön rossz, hogy egyszer ilyen egyszer olyan minden és fókuszálgat a szemed oda-vissza.
Egyik rokon grafikus is amellett, hogy optikát is visz, jobban vágja a témát mint itt bármelyikőnk
Ha Mac szinten menne a nagyítgatás semmi bajom nem lenne, de windowson ez azért elég hulladék, volt időm tapasztalni, nem hiába ment a HP is mindig külső moncsira.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #60387 üzenetére
1920*1200 volt a HP-m, és használd tartósan. A fejem nagyon ritkán fájdul meg kijelzőtől és egyébként is nehezen fáradok el gépezés közben. Na a HP 3 óra alatt úgy kinyírta a szemem, hogy nem láttam. Nagyon-nagyon észnél kell lenni a nagy meg ultranagy felbontásokkal kis kijelzőn, mert rámegy az ember szeme, ezt nem csak én mondtam, hanem a szakik is.
-
Tikakukac
titán
Hát eléggé rögtönözni kellett, Isten áldja a tesztgépeket
Mindegy a lényeget tudjuk, a profi munkához meg kellett volna colorimeter meg minden egyéb.
hito: Így van nem oldalból kell nézni. Viszont van egy minimum szint ami ha nincs meg, akkor tényleg max pénzért vagyok hajlandó ilyet nézni. Így is teszek egyébként
Most a Samut bekendácsolom a tabletbe egy ideig tabletezek, aztán majd kiderül -
Tikakukac
titán
válasz
Gondwana #60232 üzenetére
Kicsit elqrtuk a dolgot, 1 színprofil kellett volna mindegyikre és egy fényerő. "Sajnos" a Samunk a fényere plexin keresztül is agyonveri a többit. PLusz gond a plexi ugye a másik 2-n...de majd még csinálok rendes képet is róla, pöpec anyag amúgy
Ja nem, amit te mondasz az a Toshiba
-
Tikakukac
titán
Haha, na jó, itt keményen felröhögtem
Qrvajó, ja
Azért már elnézést de annak a khm.-nak állíthatsz bármit, attól még az éppen nézhetőn nem lép át. A színhűsége még a plexizett Toshiba kijelzőhöz képest is nudli volt, pedig az volt a leggyengébb láncszem a tablet kijelzőktől.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #60202 üzenetére
Az, nem kicsit. Inkább arról van szó, hogy ezt megcsinálták rendesen. Míg ez nonstop dolgoztatja az összes ramot addig winfoson igencsak tudni kell hozzá alkotni. Önmagában a prioritás nem jelent semmit, 5-6% körül használja a rendszer a gépet mégis gyorsabb az egész.
hito: Hát ez olyan izés, nem tudom, vagy nem tudja milye van vagy sötét a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #60199 üzenetére
Semmi móka, csak a rendszer 1 office 10-12 weblap. Mikroakadások, flash várakozás stb. megvan az mind. Csak tényleg hálózatra kell vinni az egeret, és úgy nézni a gépeket egymás mellett. Nyilván az asztali ugyanezt tudja 2 virtuális géppel is, igaz az OSX managementje alapból pofánvágja a Windowst, ezt tényleg nehéz megakasztani.
-
Tikakukac
titán
Azért nem ezt látod, mert 2 különböző oldalon nézed őket, más metódossal stb stb.
Én leraktam mindkettőt csont ugyanúgy, ez halál pontos volt.fgordon: Film alatt tuti nem lehet zavaró. És szvsz játékban sem. A Dellemre 40-et adtak meg, mégis szutyokra verte a nálam járt 20-asnak írt benq-t.
-
Tikakukac
titán
Jahj, na 5 óra tömény olvasás és cseszekedés után kinyomoztam mekkora munka a ledes Samu panelt berakni a sima X-ekbe: brutális.
Szóval belevágunk, még ez hiányzik egyedül a repertoárból, utána megpihen az alkotó és letészem a lantot
A gép és a kijelző barátkozik, a gond mindenkinél (ez úgy 2 embert jelent aki hasonlóan végtelenségig buzerálja ezeket) a kábel volt. Mert ilyen kábel sima TP-ben sohasem volt, és vagy cseréled tabletesre ahogy csinálták, vagy nem, amit én akarok majd. Egy ilyet találtam de a topik behalt 6 poszt után, srác eltűnt.
Azon gondolkozom mit szólna hozzá a gép, ha a sima kábele maradna és a pineket egyből levenném a kiindulástól, és a végén a csatiba megkapná. Lehet ehhez bevetjük az egyetemet és méréslaborban keresek valami elvetemültet aki spíler és rávágja, hogy ok vagy nemdying_star: T3400-ról toltam át magam T9500-ra. Valljuk be ez azért már testvérek között is erősen tendál a fél GHz felé, és igen, SSD is volt/van mindig a main gépemben. Egyszerűen itt emelgethettem az órajeleket, ahol beakadt ott beakadt, 10 lapnál egyben ugyanúgy nyekk, mint régen. Aztán volt SSD teszt és végre berakhattam 5 gépbe is, egy mezei rendes i3 már hozta a flowt, egy i5 már taknyosra verte, asztali meg hát mindegy, ez nem az a kategória. Nem véletlen ment a HP is a levesbe, pedig az tényleg mocskos volt 8giga DDR2-vel 1920*1200-as panellel meg FX570M-el, prociban még rakhattam volna T9800-at is, de mi a búsnak.
Aki érzi érzi, én nem. Bár igaz tényleg sok és néha erős gép van nálam, a mostani asztali meg olyan erős, hogy csiga hozzá minden amihez érek. -
Tikakukac
titán
válasz
fgordon #60089 üzenetére
Sokat pörögsz ez azért így nem megy. Tehát ha valami nincs, akkor az idő. Az pedig x. Nekem egyes alkatrészeknél ez eddig 2 év.
Plusz megnyugtatlak, ilyen 100-300,hz közötti dolgok mint a halottnak a csók. Én is azt hittem a 2.2 és 2.6 majd mekkora ugrás. Nagy túróst. Megvettem a K-s asztali i5-öt. Na ez ugrás 4 magon 4.3GHz. Feleslegesen ne túráztasd magadat
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Kalandor #60072 üzenetére
Dehogynem, épp tegnap nyestem fel az M5400-ra
A trükk: miután kibontotta magát és indítanád a telepítőt kilépsz. C-ben megkeresed ahol van. És win7-es kompaktibilitással tolod neki. És szépen fel is megy
hito: Ismert a dolog, dehogy kell elfelejteni, minden újabb TP-n ezzel raktam fel, Edge, munkás ideapad, rendes TP. Tökéletesen ment mindegyiken 8 és 8.1 alatt is.
-
Tikakukac
titán
válasz
metal01 #60032 üzenetére
Mivel egyet sem szedtem szét, csak néztem hogyan műxene, így passz, barkács a lelked hajrá
Mindet eladtam, csavarosak vannak a gépeimben.
Dhampir: Nem, legalábbis abszolút nem zavaró rmclockal lehúzva főleg nem. Plusz ugye ezt inkább gyönyörködésre venném, annyira szép az az egész
De van 1 állandóra a családban, most is 2 napig azt nyomkodtam sima netezéshez, a kérdés, hogy meddig fogom megtartani a 2. példánytEsetleg egy frankenpad is szóba jöhetne. De most inkább a többi dolgomra koncentrálok, készül az x200s szerver
-
Tikakukac
titán
Igen, 3 hétig volt Edge-em és ilyen szart én még nem pipáltam Asus konzumer szinten sem, pedig az is disznó. Akkor neked volt valami nagyon spéci cuccod, a mostani Edge olyan, mint egy jó vicc. De annak rossz.
E531-es volt nálam, mellesleg. De volt már kezemben régebbi kisebb koppintás is, tulaj imádta a fényes kijelzőjétBiztosan, ott a baj, hogy mindig van referenciagépem és cuccom. Tehát magában ez sem lett volna rossz. Csak volt egy Lati, 2 rendes TP, meg egy elég durci monitor. És ezek mellett minden részlete ennek is olyan volt, hogy tényleg felráncoltam a szemöldökömet, miért ér ez ennyit.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59994 üzenetére
Az is CCFL csőnek tűnik, csere.
megoldják, nem hiszem nehezebb lenne a többinél.
X pénz, paneltől függ, maga az anyag 2-3 ezres. Plusz gondolom 1 óra munkadíj, ami hát változó.
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59992 üzenetére
Mármint miként? Nekünk fénycső csere kell, ennyi a baja, egyébként pico bello a cucc
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59985 üzenetére
Na azért mondom, azért az az IPS ami itthon van még mindig kinyírja az általam kihozott gépek 99%-át.
Ennyi volt az anyag, munkadíj nincs, mert engem szeretnek
-
Tikakukac
titán
válasz
VegyesTamás #59976 üzenetére
Max háttérvilágítás tud szökni, ezt 3 ezresért megcsinálják, nem para, csak anyám gépét kéne elcsaklizni pestig egy körre.
IPS-el vetted a T61-ed?
-
Tikakukac
titán
Nem bírok magammal, megint vennem kell egy T60 IPS-t
Úgy rákívántam egy pár hétre egyre
-
Tikakukac
titán
válasz
tototos #59964 üzenetére
Passz, ez mondjuk. Vagy hasonló, product code reader is jó. Ha lesz benne akkor nyertetek, ha elfogadja főleg.
Csedit: Túl egyszerű lenne, Dell még akinél láttam win7 ragacsot most is, de T430-ból 2 volt nálam mindegyik belsős kódos volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
-=Sziszi=- #59931 üzenetére
7010 Dell?
Menekülj. Legkisebb gondod lesz a bios részletessége.
-
Tikakukac
titán
válasz
-=Sziszi=- #59928 üzenetére
Ott súlyos gondok voltak, nem Inspironoknál olyan bios van, hogy átnézni sem bírod 10 perc alatt.
-
Tikakukac
titán
170 ezer az nudli
Nem ezzel van a baj. A baj azokkal volt, amik gari előtt pörgették ki ezt az előírt x parkolást és bizony dőltek is befele, a greenek főleg. Bár azok enélkül is. Egyszerűen ez a 8 sec-es idő vicc, full felesleges. Jól mutatja mennyit parkolnak a nagyobb kateges vinyók: kb. semmit
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #59838 üzenetére
Odébb van az még. Ha elment az AFFS panel majd akkor. Utána rárántok az x200 sorozatomra és szerintem lehet eltávoznak. Kívánok valamit. De leginkább semmit. Annyi idegen gép van nálam, hogy nincsenek használva sajnos.
Most mondjuk épp az x200s van nálam vonaton, egyem a lelkét, tényleg zseniális szerkezet. De ennyire megtartani... necces.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #59622 üzenetére
Meglátjuk. Ha asztalin bejön az OSX akkor lehet lesz egy mekkbukkom is egyszer, mert tényleg megváltás ezt használni win után, csak ugye az x200-ak itt állnak és ha már egyszer öszehoztam őket akkor illik megtartani is...egy ideig.
Linux az azért gond mint régen is volt. Túl sok dolgot kell összevadászni, túl sok nyűg. Ez itt OOB tud mindent, 3 katt volt egy virtuális win7, doksikat egyből oda nyitja és menti, már mennek is fel a szerverre, flott minden. Van Linux mágus és rendszergazdi és azt ő is bevallotta, hogy mire ezt így összerakod, őszülsz. És akkor a specifikus dolgokról nem beszéltünk ami korona.
-
Tikakukac
titán
válasz
soldi3r #59608 üzenetére
40 gigás vinyók vannak most a x200-akban itthon. Mivel nonstop van másik gépem amit nyúzni kell, így pihennek a masinák.
hito: Ez a klasszikus mutass egy ilyet: és akkor mindig van valami ami miatt buknak a dolgok. Ez a sohasem kikezdhető érv
2 milivel több, hőbörgés stb. ezt már egyszer itt levezettük egymás között 1-2 éve
Sosincs vége.
Ha lesz paletta, majd szólok, ezek még frissek. Az biztos, hogy ezeknek a régebbi gépeknek szép lassan bealkonyul, ha most benyögném mennyibe van az x200s-em most, mire tényleg olyan lesz, mint egy majdnem dobozos gép, addigra tényleg eléred szinte egy bolti kiállítós gépnek az árát. -
Tikakukac
titán
Összehasonlíthatatlan ebből a szempontból. Ez egy kb. alig létező E5540 még kiskerben, 15"-os, 3 év NBD garival. Ha behal a lapod, ami nálam az elméletileg lehetetlen x200-ban is bejött, akkor a gépedbe az értékének a felét fogod ellőni. Ára még nincs, ennek nem is nagyon lesz, mert nem feltétlen lesz így forgalomban, ezt csak kaptam
Elárulom: már ez a kisebbik is veregeti a mostani TP-ket anyagban és masszivitásban, sőt. Ez van, én ha gépet cserélek az esélyesen Dell lesz, és kivárom a mostani generációt. Brutális erők, hihetetlen nem fogyasztással, és van 12"-osuk is. Ennyi az élet. -
Tikakukac
titán
Tyűha nem akármilyen ez a Samsung VA panel, szerintem üti az AFFS-t is. Bár ez majd az új tulaj dolga, plexit nem bontok, a tableten kiadta mindegyik, de a Toshiba nekem kicsit fakóbbnak tűnik.
No mindegy, most már a tablet is szinte makulátlan
És megint lett egy szatyor alkatrész
-
Tikakukac
titán
Értsd jól amit mondani akartam, igen tudom, hogy nem hülye a biztosító. A leendő vásárló sem. Egy sok éves használt gépbe venni egy bay akksit 26 ropiért nettó tökönszúrás. Legalábbis próbáld meg majd árában eladni. Nem fogod. Pont azért, mert egy régi gépbe venni saját árában egy kiegészítő akksit... a gép mindig elmegy a sok kramanc marad. Ez ilyen.
Ez meg az én "szakmám".
Ha tényleg megvárod, míg teljesen rádmarad a gép, akkor nem szóltam. De ez ritka, nagyon. És akkor esés a vége az ilyeneknek, lásd az x201 csomag, amit darabolva sem bírnak eladni, mert erre igény nincs. Vagyis pénz.
-
Tikakukac
titán
Hát figyelj. Ha neked a gép értéke vagy 2/3-a körül vett bay akksi jó ár, szíved rajta. Magához képest lehet jó ár, de ezt hívják úgy a biztosítási szektorban, hogy avultatás. Ezért nem fizet a bizti törésre és avulásra új árat. Épp ezért nem fognak ennyi pénzt adni sehol sem.
-
Tikakukac
titán
Buszon is jobb, tudom, mert 4"-tól 17"-ig én már lepörgettem a palettát
14" az ami még elfér az öledben, annál nagyobb már nem, kilőve.
Töltőre megoldás: jó akksi, vagy 65-ös táp, vékonyított betáppal, vagy a tuti tipp: a szivaros töltő, szép vékony valójában. Mindenre van megoldás
-
Tikakukac
titán
Hát azért nagyon nem mindegy, hogy 12" és le tudod tenni a kezd az előadóban az asztalra vagy nem, elférsz-e a távolságin vagy nem, illetve a végéna a táskád a bunkó táppal meg géppel 6 kiló lesz vagy 4. Mocsok mennyiségű noti (jelenelg 5 darabom van) meg át rajtam és a hordozásra csak 12" nagyon plafon 13.3". Minden más durva kompromisszum. Nekem legalábbis.
-
Tikakukac
titán
Mit tudunk az SMP akksikról? A mostani friss Edge-ben most ilyen dübörög, 40-es TP-ben még nem nézegettem. Ez valami újdonság?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest