- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz
honfoglalo #31975 üzenetére
"12,1" végképp kicsi"
Látod-látod, megint állást foglalsz valamiben amiben nem kéne (nagyon magyar).
Mert ugye az kiderült, hogy az X220-at nem vetetted el, mivel az 12,5.
Elárulom neked, ezerszer inkább 12,1" 1280*800-al, mint 12,5" 1366*768-al.Amiket eddig leírtál, az alapján neked egy X200/201-et kéne venned.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #31931 üzenetére
Nem is beszélve az olyan apróságokról, mint hogy egy pöttöm 12 colos X gépen eddig tudtak figyelni arra az apróságra, hogy legyen szünet az F1-12 gomboknál négyes blokkonként.
Minden kibaszott laptopnál sasolni kell, hogy mit nyomsz le, a ThinkPad-nél lehetett haladni. Eddig.Persze sajnos az emberek 0,0001%-a használja a gyorsbilleket, minden láma egerészik a touchpadjával. Amíg a balfasz átkattint a másik Excel munkalapra, én oda-vissza megnéztem mind a nyolcat ctrl+page up/down-al. És ez csak egy példa.
Na kidühöngtem magam
-
franc0
őstag
válasz
soldi3r #31920 üzenetére
Az elején szögezzük le: filmet nézni csak moziban jó igazán. A többi csak szarakodás.
X60-on a 4:3 miatt ha egy 16:9-es filmet nézel, 11,11" marad. Ha 2.35:1-es a film, akkor pedig 10,52".honfoglalo
Nekem most van az első X-em, előtte volt 14 colból minden a kezemben: T60, T61, T400, T400s, T410... Azok előtt meg mekbuk.
Csak az X innentől. -
franc0
őstag
Újra van akciós T420si, ha valakit érdekel.
-
franc0
őstag
W530
Bill a lap alján. -
franc0
őstag
válasz
Chaser #31478 üzenetére
Nálam a böngésző állandó 125%-os nagyításra van állítva, így nem fárasztja a szemet egyáltalán. Csak többet kell scrollozni, de trackpointtal és a jól elhelyezett pagedownal ez tulajdonképpen élmény
Én azt vettem észre, hogy a LED-es kijelző jobban gyilkolja a szemem, mint a CCFL. Egyáltalán gyártanak még CCFL laptopot?
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #31255 üzenetére
Sosem értettem, hogyan lehet egy laptopot megtölteni 500 gigával.
Az SSD must have. Ha nem fér el az ember 120 gigán (amit most épp 27500-ért dobálnak), akkor ott a felhasználói szokásokkal van gond.Egy indok jut eszembe, nálunk a főboss .pst fájlja már nem fért el 120-ason, 256-os kellett a gépébe.
-
franc0
őstag
Kényszeres SSD vásárló vagyok, szóval vigyétek el gyorsan a készletet
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #31143 üzenetére
Korrekt árban adod a 6 cellás akkut, én 12-ért vettem nemrég.
Nem tervezel hosszú távra az X201-el? Azért vettem egy 6 cellásat a 9-es mellé, hogy később se legyen gond, ha kell akku. Ráadásul jobb szeretem ha nem lóg ki hátul, így a 9 cellásat csak akkor fogom be, ha tudom hogy kell majd a kraft. -
franc0
őstag
Vaze itt olyan jó áron vesz mindenki X200/X200s-t, már kezdem rosszul érezni magam
Egyetlen mentsváram, hogy az enyémen Win7Prof matrica van -
franc0
őstag
X220 áreső
(iponban 4ezerrel olcsóbb, de ott nem derül ki a dokkoló és az IPS panel, valamint csak 1 év gart írnak) -
franc0
őstag
válasz
J00hnny #30971 üzenetére
A HyperX indokolatlanul drága. Ráadásul SATA2 laptopba kerül, hótmindegy a sebesség...
Lehetett volna:
- a legolcsóbb azonos kapacitású, pl Agility3
- olcsóbban Intel, 5 év garival
- olcsóbban ultragyors modell, Crucial M4
- olcsóbban azonos belsős, Vertex3Mivel kettőt is veszel, ha mondjuk 120-ast vettél, kb. 14K-val vagy kijjebb, mintha Agility3-at vettél volna.
-
franc0
őstag
Hát lehet szidni pár dolog miatt a ThinkPad-et, de épp head to head nyúzok egy 2530P-t az X200 mellett (közvetlen riválisok voltak anno), a HP hangos és forró a proci környékén, pedig csak SL9400 van benne...
-
franc0
őstag
Off, de tanulságos.
Hardverkerben az utolsó Intel X18-M 80GB le volt árazva 25K-ra, mondom hát ez hülyének is megéri, havercsaj 2530P-jébe pedig császár lesz (azt is én ajánlottam, ezzel az SSD-vel lesz egy nagyon jó laptopja).
Gondoltam itthon kipróbálom a hétvégén, kiderült a ProBook 4530s-em OSX kompatibilis, ezzel játszom majd. Vettem is hozzá helyben egy Delock microSATA->SATA átalakítót. Bepróbáltam a szettet az X200-amba, beszartok, fél centivel hosszabb az átalakító mint kellene. Tehát 2,5" helyre így nem beszerelhető.
Lényeg: ha valami tartozékot veszek a ThinkPad-hez, innentől csakis Lenovo FRU... -
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #30868 üzenetére
Miért? Rendelni lehet, megkapni nem...
Jobb helyen ezt ELŐrendelésnek hívják.
-
franc0
őstag
válasz
picur850702 #30823 üzenetére
Amivel akarod (nyilván sósav nem játszik...).
Én monitortisztítóval szoktam, de híg mosogatószer oldat is mehet. Én ezzel a billentyűzetet szoktam átöblíteni. -
franc0
őstag
Nézem miafasz, ennyi hozzászólás : O Aztán látom flém volt.
Szerintem az úriember még fiatal, nem tudja mi a jó. Az a baj a nettel, nem látod ki mondja. Néha ez sokkal többet ér pedig, mint amit mond... -
franc0
őstag
Hát srácok, nekem meg néha cicereg, néha nem. És fingom sincs, min múlik. Nekem full randomnak tűnik. Hozzá lehet szokni, mondjuk szerencsére ritkán csinálja.
-
-
franc0
őstag
válasz
yodamastah #30559 üzenetére
Ez rendben is van, írtam, van akinek megéri.
Én viszont kénytelen vagyok a melóban napi 10-11 órát bámulni egy ProBook 4530s-t, itthon meg van egy 23 colos IPS monitor. Nekem emiatt ennyit nem ér meg.
De azonnal le lettem ugatva, mekkora hülye vagyok csak mert nem veszek... -
franc0
őstag
válasz
tototos #30523 üzenetére
Nekem a fő gépem X200, egy barátnak nemrég intéztem alfától egy 2530p-t.
Azt kell mondjam, nem rossz a HP. A képe például sokkal jobb (nyilván ez alól kivétel, ha spéci kijelző van a ThinkPad-ben...). A trackpoint és a billentyűzet viszont tényleg sokkal jobb az X200-ban, így én maradnék ennél.
De ha 20-30 rugó az eltérés és nem vagy hozzászokva a kitűnő TP beviteli eszközökhöz és a tökéletes csendhez, nyugodtan ajánlom a HP-t. Tényleg klassz. -
franc0
őstag
válasz
buherka #30310 üzenetére
A T61 és T400 zsanérjáról tudjuk, hogy gyakrabban adja meg magát.
De van itt még valami, ami a user felelőssége is, ThinkPad ide vagy oda. A nyitó retesz jobb oldalon van, ezért sokan a fedlap jobb szélét fogva nyitják ki a gépet. Ezzel feleslegesen terheljük a zsanért.
Apple gépeken például azért nem hallasz ilyet, mert ott ha megfeszülsz se tudod máshogy kinyitni, csak középen. -
franc0
őstag
válasz
mitulabattyi #30249 üzenetére
A pagefile és a hibernációs fájl sok helyet vesz el. Nálam 8GB lenne, de nekem is első dolgom kilőni ezeket.
-
franc0
őstag
válasz
Quaresma #30233 üzenetére
Nem érdemes 60 giga alattit venni. Ezt rendelném a helyedben.
1 csavar kicsavar, HDD kivesz, SSD betesz, csavar vissza. Kb 2 perc.
-
franc0
őstag
válasz
Quaresma #30231 üzenetére
Persze, nem kérdés. A különbség óriási lesz.
Kb mindegy melyiket veszed, jó lesz a legolcsóbb, pl OCZ Agility 3.Azt tudni kell, az SSD nem azért húdefasza, mert magas a szekvenciális sebessége. Ez csak a marketing része a dolognak, mert ezt lehet könnyen eladni a laikusoknak.
A lényeg a gyors 4K read, 4K write és az elérési idő. -
franc0
őstag
4chan-en megindult a kiborulás, állítólag a T és a W széria chiclet billentyűzetet kap...
Remélem kacsa, de nem valószínű. -
-
franc0
őstag
válasz
Dr. Akula #30020 üzenetére
Ahogy Tim82 mondja, ez egy teljesen másik műfaj
Ez a cucc a WWAN kártya helyére tehető be. Tehát 2 háttértárad lesz UltraBay használata nélkül.
Egyébként az X220-ba is befér a 2,5"-es cucc, de csak ha 7mm magas. Ilyenek a Samsung és Intel SSD-k például. Tehát ha lecsavarozod az Inteledről a fekete keret, az belemegy az X220-ba.
szerk: a keveredésre az adhat okot, hogy van miniSATA és microSATA. Aki trehány, az mindkettőt mSATA névvel illeti, pedig az elsőre kellene használni. A micro-t ki kell írni
-
franc0
őstag
Végre megjelent az első gyors mSATA SSD: [link]
X220-ba kiváló választásElképesztő, mi sebesség fér egy ilyen pici kütyübe.
-
franc0
őstag
válasz
feketekkrcsn #29786 üzenetére
Ott a pont. Nálam is ez van.
-
franc0
őstag
Azta mi szpem volt ma itt
2 észrevétel:
Én T60-nál öregebb gépet nem vennék ma már. A T61 pedig szerintem nem éri meg a felárat (nekem is volt mindkettő). Szóval T60.Az IPS kijelzős X220-ak már kb annyiba fájnak, mint a tablet verzió (legalábbis ahol én néztem). Az meg alapból IPS ugyebár...
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #29501 üzenetére
Nekem segített, asszem már írtam itt.
Vettem egy 3 ciklusos, de 2009-es gyártású akkut X200-ba. 87%-ról 92%-ra ment fel egy reset után.Persze ha cellahibás az akku, akkor a hajára kenheti az ember.
-
franc0
őstag
válasz
mitulabattyi #29362 üzenetére
Nem értem a zárójeles megjegyzést.
Minden generációban egyre erősebb a GPU a hardver miatt. Hogy a WEI mit dobál rá, az senkit sem érdekel. -
franc0
őstag
Ha már a turbo memory szóba került... van aki meg kivenni nem tudja
-
franc0
őstag
válasz
AceTom #29251 üzenetére
Nagyon jó meglátás.
Persze hogy beszerelhető, nekem megjárta az X200-am egy Samsung 830 (az 7mm-es). Az SSD-n úgy vannak a csavarhelyek oldalt, hogy bele tudod tenni a HDD keretbe. Plusz még ott vannak a gumisínek is TP esetén ugye.
----Egy korábbi felvetésre reagálva: a T61-en nincs párhuzamos port, legfeljebb a dokkolón. Már a T60-on se volt.
-
franc0
őstag
válasz
kraftxld #28873 üzenetére
Azért erőben, fogyasztásban nem mindegy szerintem. Egy i5-ös Sandy Bridge (és az integrált VGA-ja) nagyon csúnyán lealázza a T61-et.
Ma már sajnos a böngészők is nagyban támaszkodnak a GPU-ra. Böngészés közben is zongorázható a különbség a két laptopom között (P8600+X4500 vs i3-2310). A többiről nem is beszélve.
T61-be meg ne tegyél 830-as Samut, a 470-es jóval olcsóbb és semmivel sem lesz lassabb abban a laptopban. -
franc0
őstag
válasz
utolsolevel #28861 üzenetére
Vagy cserélsz T420-ra, abban már működik
Most van egy olcsón az aprón, és még a géped jó áron passzolható.
Egyébként a mSATA SSD-k elég lassúak a standard 2,5" SSD-khez képest, a SATA3-asokhoz képest pedig végképp. Persze vinyónál még mindig sokkal jobb. -
franc0
őstag
válasz
utolsolevel #28853 üzenetére
Attól, hogy fizikailag belemegy, még nem fog működni. Egyáltalán, nem csak a boot.
-
franc0
őstag
válasz
zonaporkolt #28807 üzenetére
Ha csak a vinyót buzerálták, attól még bőven garis.
szerk: ez aztán a gyors reagálású hadtest
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #28642 üzenetére
Elhasználódásra én százalékot számolok a Power Manager 2 sorából: Design Capacity és Full Charge capacity (a másodikba nem vagyok biztos hogy ez a neve, nincs előttem a gép)
A hétvégén amúgy megvettem OCB kollégától a 6 cellás X200 akkut. Igaz, hogy csak 3 ciklus volt benne, de 2009-es akku volt, ezért csak 87% jött ki a fenti metódussal.
Szerencsére a Power Manager beépített akku formázása ezt feltornászta 92% körülire. Mondjuk tartott vagy 7 óráig
Nagyon bírom ezeket a hozzáadott Lenovo progikat. -
franc0
őstag
válasz
ThaBoss #28581 üzenetére
99%, hogy nem lehet.
Vegyél nyugodtan sima SSD-t, én torrentezek is az enyémekre, semmi baja sincs. Túl van ez spilázva hidd el nekem.szerk:
Most egy 40 gigás Intel SSD alól írok, 2,22TB írás van rajta, SMART szerint 98%-os az állapota. Szal elvileg 100 teráig jó vagyok. Ha 80 gigásat veszel, akkor meg 200-ig. Ez csak elég már. -
franc0
őstag
Használ valaki multitouchos T410s-t? Windows8 jelenleg mennyire használható rajta?
-
franc0
őstag
Na itt a Sanyo akkum, szerintem teljesen rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest