-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21950 üzenetére
3D-ben még nem néztem, majd holnap.
Ha ritka akkor drága, ki fog maradni az életembőlesetleg jó lenne egy intel vga-s T60 majd.
Ebben sata1 chip van ha jól rémlik, mennyire fogja vissza? bár rendszernek nem a szekvenciális sebesség a lényeg, de érdekelne. Csinálnál egy crystal disc mark tesztet vele?szerk. Megint elszállt a vga driver, de nm áll le a működés. Korai volt az öröm, na majd holnap meglessük a moddolt drivert.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21947 üzenetére
Jaja, arra kell állítani, azt hittem ott van. Működik már nálam is az osd, vagy a power manager vagy a thinkvantege kellett neki, vagy mind2, ezeket raktam még fel.
Viszont néha elszáll a vga driver csökkentett órajeleknél, de vissza is áll egyből.sutszi: Ez a lenovo drivere.
szerk: Azt áruljátok még el, biosban mit állítsak hogy venti ne pörögjön állandóan. Pasztázással még megvárom a próbagar végét, majd aztán esek neki. sztem nem is próbálkozok több géppel, ez a képerány nekem jó, 16:10-esekért nem vagyok oda. Ha jól rémlik már a t61-ből is csak olyan van, de ha van belőle 4:3-as is akkor még egy olyat kipróbálok.
SSD-t esetleg T60-ban használ valaki? -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21944 üzenetére
Már épp csináltam. semmilyen vga-s drivert nem talált, egy power managemen-t volt, talán az kell még neki. Jah meg think centert nem találtam hozzá a lenovo oldalán, a T42-höz volt.
szerk: Látom nálad meg a PP rosszalkodik még mindig. W7 home premium szintén ha jól láttam. Nálam viszont azzal nincs gond.
szerk: 32 bit nálam is
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21942 üzenetére
Ha az ati driverről beszélsz persze fenn van, másképp nem lehetne ccc meg PP. Ez is fenn van: Lenovo System Interface Driver. Nálad működik az osd?
Nálam csak a szélétől kb 1 centiig nyikorog agép bal oldalt, ott ahol csak a műanyag rész jön le a foglalat fölött, bentebbi részeknél nyikkanás sincs. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21940 üzenetére
Épp azt mondom nincs recsegés, csak a pcimcia felett, ami üres, többi része szinte tökéletes. A drivert fentebb linkeltem.
szerk: hotkey cucc is fenn van
most is mint a T42-nél szépen kiírja hogy telepítve, működésre kész, de semmi. Ott viszont 2 restart után működött, itt 4 után se.
szerk: Lenovo System Interface Driver - még ezt is felraktam, elvileg ati kártyás géphez kell osd-hez
"right click on your desktop -> settings -> advanced, there should be an option for OSD selection. Have a look.. if it is not there you may need to install the software app relevant to that." ezt írták vistához. ez ok, de itt az asztalra kattintva nincs "beállítás" menü..vagy nagyon félreértem a szöveget.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #21936 üzenetére
Nálam teker folyamatosan, de rémlik hogy volt biosban venti állítás is.
2007.0621.1715.28924. Ez a verzió.
OSD-re nincs 5leted?szerk: Itt a link ha kell vkinek.
lapa: A VID a maximális órajelhez tartozó értéket jelenti, esetünkben azt, hogy a T2400 gyári fesze 1.1625V - 1.30V-ig változhat.
-
Chaser
legenda
válasz
MrSealRD #21934 üzenetére
Ez jó lesz nekem is
már régen használtam a moddert, de nem bánom ha van kész megoldás.
szerk: fákkk
Most látom valaki írta nála gyári driverrel nincs ccc, nálam van. Bementem a managementbe és működik a powerplay tökéletesen, csak maxra volt állítva a performance..máris csöndesebb lett a gép
A lenovo oldaláról szedtem le a drivert.
gpu: 128 mhz, ram: 130. A max 391/337-ről.
-
Chaser
legenda
Powerplay viszont nálam sincs, legalább a ramot kéne levenni, az fűt, vagy a gpu fesz-t ha lehet.
-
Chaser
legenda
No újra itt. Sikerült vennem egy T60-at, T43 sajnos nem jött össze logisztikai gondok miatt, de majd talán legközelebb.
Eddig volt egy T42-sem, azzal tudom összehasonlítani.
Zsanér: T42-nél nem mozdul el ha nyitva van, T60-nál van egy kis holt játéka, de csak ha 90 fok vagy fölötte van kinyitva. Magától nem mozdul el, csak ha megfogom.
Bill: T42-nél is jó volt, de T60-nál még jobb. Olyan mintha beton lenne alatta
Touchpad: Mind2-nél ugyanolyan pontos, az ergonómiai kialakítás T42-nél jobban bejött.
Kaszni: T42-nél itt-ott egy kis recsegést össze lehetet hozni, ha nyomogattam a gépet. T60-nál csak bal oldalon, a pcmcia v expresscard feletti részen sikerült öszehozni, persze üres, nyilván ha lenne benne valami az is masszív lenne.
Design: touchpadról már szóltam, a thinkvantage és hangerő gombok is jobban teszettek a T42-n, de ez szubjektív.
Hang: T42 rendkívül halk, T60-nál állandóan megy a venti, hőfokok még úgy ahogy elmennek, 50 fok körül a cpu alapon, de terhelve is alig több, főleg hogy alulfeszeltemT42-nél is hasonló értékek voltak, csak az halkabb volt, persze a T60-ban egy x1400-as van ami befűt neki rendesen gondolom.
1400x1050-es panelja van a T60-nak, brutál jó. Oldalsó betekintési szögek nagyon rendben vannak, alulról/felülről már van torzulás, de érthető, nem IPS panel..sajnosHangzásban is jobb a T60, összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Sztem egy cpu pasztázás référne a gépre, de odáig még nem jutottam. Nem volt rajta OS, hirtelenjében feltoltam rá egy W7 home-ot. Minden szép és jó. De OSD most sem akar összejönniT42-nél is coptam vele, de itt tanácstalan vagyok. 1 órát olvasgattam, felraktam mindent amit írnak, de semmi. 5let?
szerk: franc0: Én is jobban szerettem volna intelest, de ez volt. Nálad barátibbak a hőfokok
szerk2: Gondolom nálad is T2400 van, én 10-es szorzóhoz 1.05-öt adtam, alatta 1V-ot, összes többihez a legkisebb adható 0.95-öt, stabil és terhelve se megy az egekbe így
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21559 üzenetére
Tudod ezzel csak az a baj, hogy thinkwiki ide vagy oda, egy T60-nál se az, se te, meg se a harmadik nem fogja megmondani látatlanban hogy hány colos...ekkora blődséget más business gyártónál nem láttam. Engedtessék meg nekem ha tesztoldalak belezavarodnak néha a thinkpadokba én is megtegyem
Ezután bőszen fogom olvasni a thinkwikit. Bár ahogy elnéztem nálam jól informáltabbakat is megfektet egy x61t, vagy T, vagy "sima". Nagyrészt én is magam nézelődök, más gyártóknál nem volt még szükségem wiki kisasszony tanácsaira...és a kevés hsz-em 90%-a válaszokból áll, nem kérdésből. El ne szálljatok már magatoktól..ennél jobban meg véletlen se. Olyan vélemény ütközések voltak itt részetekről, hogy ember legyen a talpán aki rákérdezések nélkül eligazodik itt bármin..azonkívül hogy x201, mert az az atyaúristen.
-
Chaser
legenda
válasz
[O]-[C]-[B] #21545 üzenetére
Nem csodálom
Azért lassan-lassan majd kiigazodok itt is.
-
Chaser
legenda
Ez stimm, az nem hogy mért létezik egy típusból több méret is, meg pl az x61, valahol a tablet verziót x61t-vel jelölik, valahol meg simán x61-gyel mint a notebookot, ha tesztoldalak belekavarodnak nem csoda ha én is
De 1ébként nem lényeg, nekem a 14" nagyon jó, tehát véglegesre olyan kell, az x61 tabletet meg jó lenne kipróbálni, de a mérete miatt nekem úgyse lenne jó, nagyot buktázni meg nem akarok vele, ezért is érdeklődtem annyira az ára iránt...valahogy nem tudom kiverni a fejemből,hiába mondtam hogy a gar miatt nem veszem meg
Ahogy egyik kollega mondta, jó kis birtoklási vágy gerjesztő..hát az. A kis méret okán meg x201 és társai biztos nem lesznek, nem a pénz miatt, nekem nem az való. Amit ténylegesen el tudnék képzelni, az T42 1:1-ben -esetleg modernebb portokkal de más változtatás nélkül-, ezzel a minőséggel, i3-i5-tel vagy szandival, na azért fizetnék 150-200k-t, de olyan nincs. Ha pedig már kompromisszumokat kell kötni hang terén, zsanér terén, eltolt kijelző terén, vagy ki tudja még mik voltak..akkor nem szánok rá csak annyit amit feltétlen muszáj, mert nem lennék vele elégedett 100%-ig, akkor meg minek fizessek pl egy t400-ért v t410-ért sokat?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21530 üzenetére
De ne mondd nekem hogy logikus, mikor T60-ból is van 14 meg 15"-os, hol itt a logika?
ott van pl dell lattitude 5320, 5420, 5520, E6400, E6500, stb. ránézésre tudom melyik mekkora méret, vagy hp 4330, 4530, 8440, 8540, de sorolhatnám. Tegnap találtam egy T60-at, kérdem ez 14 v 15"? s még az eladó se tudta
-
Chaser
legenda
Hát akkor kb annyi a gépezet mintha itt venném. A németeknél még nincs akkora olcsóság ilyen téren
Viszont guberálni érdemes hozzájuk járni
mitulabattyi: X61-ből én találtam tabletet meg notebook verziót is mikor tegnap nézegettem, persze lehet elírták és csak tablet van belőle. Pl itt van x61 és x61s hasonlítás, mind2 notebook akárhogy nézem.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #21510 üzenetére
Láttam, de kijelző 1024, gyanítom egy 1400-es ips kijelző ebbe a gépbe használtan is 20k körül van, akuja gyenge, az megint olyan 15k-s tétel, máris nem olcsó...vagy tudom, ebyay
Meg azt se tudom biztosan ez tabletpc, vagy csak sima pc? De sztem utóbbi. Ha jól vettem ki "s" végződésűek közt nincs tábla. Sima x61-ből meg láttam táblát, meg normál pc verziót.
lapa: 300 euróért ez se olyan olcsó, + még rájönne erre is gondolom szállítás + illetékek? és ennek is csak 1024-es kijelzője van.
-
Chaser
legenda
T42-m utolsó tesztje..aku kivéve, töltő rajta, a gép alja melegszik kb kézmelegre a touchpad alatti részen, töltő is kézmeleg. Mintha a picimaci részben lenne valami, v expresscard az az oldalán nem tudom, de nincs benne semmi.
szerk: Csak nem tudtam kiverni a fejemből azt az x61 tabletet, mennyit érhet sztetek? L7500 proci, 2GB ram, 100-as hdd, közel fullos aku és persze az 1400x1050-es ips panel benne. Képek alapján elég újszerű, magyar lokalizáció.
-
Chaser
legenda
Benéztem, nincs már rajta gar, nem rizikózok inkább, de hátha más igen, ez az a gép.
-
Chaser
legenda
válasz
sniphoe #21464 üzenetére
Lealkudta nekem a kiírt árat, de az maradjon titok nehogy rácsapjatok
lapa Hát durvább mint 15.6-on a fHD, főleg ips-ben, de zoomolni lefele lehet, 1024-et meg felfele nem, van rá még pár hó gari, legfeljebb eladom ha nem jön be, szekrényben még van hely az acer mellett
az is rám rohad úgy néz ki.
Más vkinek vélemény róla? Nem sokat találtam róla, azonkívül hogy irdatlan ára volt újan még 1024-es panellal is. -
Chaser
legenda
Tehát erről a gépről van szó, csak 1400x1050-es ips panellal. "Zsanér" az ami engem elgondolkoztat, hallva itt normál zsanéros gépek szériahibájáról is.
szerk: Van fenn egy R400 100k-ért T9400-gyel, azt mondja a tulaj szinte új állapotú, gyári gari most járt le. Képek alapján tényleg elég pöpec
-
Chaser
legenda
válasz
Cyberpunk #21455 üzenetére
i5= 2 valós + 2 virtuális mag. Sok esetben 4 magosként funkcionál, régi c2d-ket szépen gyepálja. Jelenleg ott tartunk, hogy az egykor csúcs desktop E8400-et -3Ghz, 6MB cache, 1333 FSB- veri egy szandi pentium 3Ghze-n kisebb fogyasztással, egy 2.6Ghz-es van vele egy szinten.
Bármilyen olyan dologban gyorsabb lesz az i5, ami több szálat is tud kezelni..hidd el nekem. Egy T9900-nál már lehetne több előny, de ott is csak szigorúan olyan esetben, ahol only 2 magot képex max kihasználni az adott program. -
Chaser
legenda
Azt hol tudom megnézni milyen gépekkel kompatibilis a T42 akuja?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21401 üzenetére
Gondolom a töltőn, azért is meleg. De hogy mi szívja le az akut töltő nélkül arról fogalmam nincs. Mondjuk 12-24 órával leosztva azt a 4x Wh kapacitást ami benne van nem is kell mellette melegednie.
szerk: Igazi kis x-akta gép..a kijelzőkeret is T41
de még nem volt gépem amit ennyire szerettem használni
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21398 üzenetére
Jaja. De ugyanezt csinálta a másik akuval is, amit a volt tulaj nemrég küldött, úgy voltunk vele futunk még egy utolsó kört aku hibát kizárandó. Mondom biosban is minden felesleges portot kikapcsoltam, gyakorlatilag maradt a vga, audio és usb portok, többi mind le van tiltva és úgy is lemerül. Infra kilövése segített a legtöbbet.
szerk: Töltőhibát ezért is zártuk ki, de 99%-ban a megkérdezettek lapot mondtak..úgy néz ki bejött.
lapa: A töltő meleg üresben is. A gép az nem. 6 éves a gép és töltője, szóval ennyit elnézek nekik
Viszont így csak akkor van hálózaton amikor használom is a gépet, 1ébként lekapcsolom az osztót vagy kihúzom a konnektorból.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21395 üzenetére
Mert a tulaj erről biztos nem tudott, egy szép cikk volt fenn a gépről, aztán postán megvettem, nekem se tűnt fel először, hanem amikor kikapcsoltam a gépet és lehúztam töltőről estére nem volt benne kraft
Akkor szépen lassan rájöttem hol a gond, még kapott egy szép bios defaultot is, akkor meg ugye kilőtte a nem gyári wlan-t, jött a 1802 error amivel megint becumiztam pár ótár mire rájöttem mi van. Tulajjal egyeztettünk, visszavette volna, de felajánlott egy összeget is kárpótlásul én meg rábíztam melyiket választja, mert azért nem kis pénzt mondott. Így kaptam vissza zsetont, a gép meg maradt nálam. Jah és még vételkor is magának alkudta le az árat, én kiírt áron akartam vinni. Most kb alkatrész árban van nálam a gép, szóval nagy bajom nem lehet. Wlant is megcsináltam tegnap, szóval erősen összebarátkoztam a géppel
Aku meg elég fullos, ilyen macerával nem tudom használni, hát hadd menjen máshoz. Ha nincs gépben 1%-ot se ment le a töltöttsége 1 hét alatt, csak ha ebben a gépben van. Az a töltőáramkör hiba meg elfér ha akuról úgyse fogom használni, jó lesz tartalékgépnek meg ha épp nincs laptopom hordozni is jó.
szerk: lapa: Ati mobil 9600 van benne, de úgy gondolom kikapcsolva ez nem mérvadó, lehetne inteles is. Nem a panel van kikapcsolva, az egész gép...akkor ennyi az érték. A mérő biztos jó, 2 zsák gépet mértem már vele. Töltő üresben mennyit vesz fel arra nem emlékszem, de az se a szokásos kis érték mint a többi gépemnél. Gép 1ébként nem melegszik, tehát a nagyobb rész a töltőn mászik el. Majd ha lehúztam a desktopról a töltőt megnézem újra a notit.
-
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21382 üzenetére
Mert a T42 töltőáramköre hibás, csak és kizárólag akkor tölt ha a képernyő be van kapcsolva, bekapcsolt gépnél kikapcsolt kijelzővel már pl nem, ugyanígy kikapcsolva v készenlétben sem. Ha gépben hagyom az akut és nincs töltőn akkor 24 óra alatt fullra lemerül, pedig már kikapcsoltam szinte minden portot, az infra kilövése csökkentette a folyamatot némileg, előtte 12 óra is elég volt a teljes merüléshez. Szóval ez nekem csak macera, ha véletlen benne felejtem lemerül, mindig kivenni se akarom, töltőn ezért nem fgom hagyni mert 6-8W-ot ránt ki kikapcsolva is konnektorból. Másik akuval is teszteltem a gépet, a jelenség ugyanez, szóval az aku biztos nem defektes. Aku nélkül meg jó lesz kis mobil desktopnak a gép
Az árából meg veszek egy 1400-es panelt ha minden jól megy.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21370 üzenetére
Jah, ha tudnám hol van
ACPI Power Management
Windows Vista, XP, 2000, 98 29 Mar 2011
1.62
Battery MaxiMiser and Power Management Features
Windows XP, 2000, NT 4.0, 98
22 Apr 2005
1.38
Mind2 ugyanaz, csak az első frissebb, de az installált cuccot nem találom sehol, előző rendszernél ott volt egy kis ikon is az óra mellett.szerk: A thinkpad konfignál is csak annyi történik a power managerre kattintva, hogy átállíthatom az energiasémákat.
szerk2: Van már ikon, annyit mutat hogy áll az aku..nekem az kéne ami mindent elmond az aksiról.
-
Chaser
legenda
válasz
BobChemistry #21367 üzenetére
Sokat nem segített, de szívesen.
Mi annak a proginak a neve, ami mindent kiír az akuról? Fenn van a power management, de az akuinfos rész az sehol nincs. -
Chaser
legenda
válasz
BobChemistry #21365 üzenetére
Core i szandi mellett menne 1333-on, régebbi core i és c2d szériánál 1066 a sebesség, időzítést meg maga lövi be a bios.
-
Chaser
legenda
válasz
Cyberpunk #21363 üzenetére
Nem óvatos vagyok, csak tartom magam az évek alatt kialakult saját szabályaimhoz...nem hagytak cserben soha
Ha már tapipad, eszembe jutott a T42-nél valami amit nem vágok. Kezdetben a középső gombja nagyítóként funkcionált, aztán én újra húztam a rendszert, először nem ment az os újraindítás után se, pedig minden létező dolgot rátettem ami kellhet. Aztán mikor legközelebb bekapcsoltam már jó volt érdekes mód. Viszont a középső egérgombbal nagyítani azóüta se tudok, pedig van vann a "mágikus nagyító" v hasonló nevű driver, viszont scrollozni lehet vele tapipad mellett a pöcökkel. rra nem emlékszem, hogy ilyen funkciója is lett volna mikor hozzám került, de lehetséges. Vagy pedig csak az egyik funkciót tudja ellátni és szedjem le a hozzátartozó scroll drivert? -
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #21325 üzenetére
Oled kijelző van már pár cuccban, persze nem notesz kijelzőkben. Sztem teljesen helytálló, hogy a led kijelző és a led háttérvilágítás teljesen mást jelent, persze majomfogónak jó volt a gyártók részéről..ha szted hwelye, hogy ezt a 2 fogalmat egy kalap alá veszed, akkor majd a valódi ledes kijelzőket minek hívod? "Valódi ledkijelző és nem csak a háttérvilágítás az" vagy mi lenne a neve?
Ha pl nem oled lesz, mert az igen bukni látszik.
-
Chaser
legenda
válasz
mazsonpopo #21259 üzenetére
Mertem szólni az illetékes topikban emiatt, a vége az lett hogy figyelmeztetést kaptam
Állítólag egy ember vásárolt tőle, de passsz...annak sincs nyoma.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21233 üzenetére
Jogos, Pentium M
Úgy rémlik flash videót is néztem vele, de ha nem tudja 720p-ben nem nagy érvágás. T43-at azért is akartam venni, mert 1400x1050-es panelja volt meg ugye ddr2.
Nem tudom fake-e, aki pesti próbálja meg elérni, végül is pár % esély van rá hogy valósHa majd fizetős lesz az apró az ilyenek úgyis eltűnnek.
cyberpunk: Van ott 200k-ért is renewban..csak jó helyen kell keresni
szerk: Ez a T61 is fenn volt a napokban....nem értem mért kell levenni valamit és pár nap múlva feltenni, főleg hogy bünti is jár érte
Nálam ott bukott meg, hogy aku nincs, és nem szeretnék mégegyszer T42 kálváriájába belefutni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #21222 üzenetére
Ált-ban minden gyártónál a 14-es drágább, egyik taggal eszmecseréztem, ő vett T60-at 14 v 15"-os az passz, de 50k alatt 1400-as kijelzővel. Itt a fórumon.
Nem kell bemutatni a cpu erőt, ismerem, viszont a mobil p4 teljesítménye elég megdöbbentő. 1ébként 720p-re alkalmas, kiraktam külső monitorra is
Teljesen jó lenne nekem ez a T42 ha ddr2 ramos lenne és nagyobb felbontású. 1024x768-at gyakorlatilag fórumra tudom használni csak.
szerk: audi100td: szabogee mester gépei vagy lopottak, vagy fake, vagy csak simán el van szállva magától. Nem csak 1 gépe van, tegnap garos x201 is volt fenn 150-ért, 2-3 év garral, aztán 8440p extra fullos kivitelben 130-ért 3 év garral, lattitude-ok, meg sorolhatnám...nagyon emlékeztet egy Lacika2000 nevű tagra, de a modik azt mondják nem másodnick. Állítólag egy ember már vett a sok gépéből, de nyoma annak sincs. Volt már neki T400-a 100k-ért is fenn, meg múltkor fullos T410 120-ért 2-3év garral...azt akartam megvenni meg egy lattitude-ot de érdekes mód se pm-re nem válaszolt se telón nem lehet elérni...És minden géphez odarakja hogy "sürgős, azért olcsó" meg autót akar venni, egyebek, de mindig jönnek az újabb gépek
-
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #21199 üzenetére
Már ez se gond, elvitték a T43-at, többiek meg vicces áron árulják..nincs szerencsém ezekkel a gépekkel
audi100td: Cpuz megmondja amit az alaplapról tudni kell, általában.
Kerwin: Ahhoz képest, hogy nekem itt egy tag 50k-ért ajánlott 1024-es panellal T60-at boltból teljesen korrekt. 6 hó gar van rá, imperium? Egy másik tag meg azt mondta jóval 50k alatt vett 1400x1050 paneles gépet ugyanittt...ilyeneket mindig lenyúlják egyből.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21195 üzenetére
Ott van kéz alatt tapipad mellett az ujjlenyomatolvasó, nyugodtan rakhatták volna vmelyik szélre is sztem
Jah T43-ra gondoltam..már belekeveredek. Ha hangos úgyse venném meg az biztos. Ma volt fenn egy kellemes árú T43, a T60-akat sztem elég magas áron próbálják adni...nem mintha a T43-akat nem úgy akarnák általában. Ennek a T42-nek is van egy feelingje...régi de ma is helytáll és sok mai új gépet még sok évesen is odaver minőségben. Jó érzés használni, tehát nekem nem gond ha régebbi vas, legfeljebb megmarad a desktop is. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21192 üzenetére
Mindkettőt
x300 gyorsan kiesett.
x201 tetszik, csak kicsi..az ujjlenyomatolvasó sztem ritka rossz helyen van rajta amúgy
Akkor valszeg marad egy T43, na most megint döntsem el kinek hangos kinek nemvagy T400 ha emberbarátibb ára lesz....esetleg a sokat körbejárt T61..egyébként ahogy nézegetem és nem lenne hangos a T42 nekem az jó lenne egy darabig, cpu ereje elég éppen, ramot tudok belepakolni, meg amit kinéztem eleve 2Gb-os, max hadd sipákoljon ha véletlen kerülne bele ssd
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21187 üzenetére
Az nálam kiesik, ez a méret pont jó
se nem túl nagy, se nem kicsi, pont belefér a hátitáskába merevítőnek, még egy paplan zacskót is találtam hozzá ami pont ráillik
Annyiból lenne jobb a T42 hogy sokkal olcsóbb rammal bővíteni a ddr2 miatt, meg ebből találtam 1400x1050-es panelestt, bár gondolom T42-be is be lehet építeni, de attól még ddr1 marad.
Konkrét X gép ami nagyjából megegyezik a T42 minőségével és méretben is mik vannak? Lehetőleg ilyen képaránnyal. -
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21185 üzenetére
Enyém is mobil 9600
IPS panel? Az 1400x1050-es mind az lenne? A T43 amit kinéztem ilyen felbontású. Csak egy erősebb hw-ű ui. gépet akartam mint ez, de hihetetlen hogy ehhez képest mindnek van valami gyengéje..talán a T400 áll eddig legközelebb hozzá. Bitang jó gép az biztos. És hogy pörög az a kis sz@ros mobil pentium
nem gondoltam volna
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Hunter2 #21175 üzenetére
Na csak nem
nem mintha bármiből is nem gyárit használnék..de mondjuk a wlanos disznóságukból ítélve tényleg igazad lehet
szerk: audi100td: Sztem a kedves vevő hadd döntse már el, hogy saját felelősségére berizikóz-e olyan wlan-t, amiért nem kérnek tőle csúnya felárat
Meg alap cucc, ok, gari lejár, wlan megdöglik, jópézé' lehet bele venni ami támogatott..cöcöcö. Nem mintha a dell különb lenne egyes gépeivel.
-
Chaser
legenda
válasz
[O]-[C]-[B] #21170 üzenetére
Azt honnan tudják megállapítani, hogy utángyártott akut/töltőt használtál?
-
Chaser
legenda
Aztán mikor kijön -már nem mint tudjuk-, de ha jönne foltozna még 30-at, tehát sp3 se volt biztonságos ennyi erővel. NIS 2010-et használom, amit az nem fog meg hát nem.
sutszi: W7-ből használok tisztát, azt úgy eltalálták, de ott se dobálom fel a frissítéseket. Majd ha kijön az sp2 azt felrakom.
Hogy ON is legyek, mennyit érhet egy T42 gyári 6 cellás aku 20-30% elhasználtsággal?
-
Chaser
legenda
válasz
kraftxld #21086 üzenetére
Akkor biztos csak minket sújt ez a gond
Gyári xp-vel volt elég bajom, van hozzá licenszem, de akkor is hackeltet használok..érdekes mód azzal nincs baj.
lapa: Eszerint sp3 előtt anti-biztonságos volt az xp
Nem vettem észre. sp1 nem sokat ért, de sp2 után teljesen korrekt kis rendszer lett. Biztonsági dolgokra meg nem a microsoft programozóinak termékeit használom
-
Chaser
legenda
válasz
ro_bert17 #21077 üzenetére
Én azt ajánlom a win updatet közvetlen telepítés után kapcsold ki. Pár éve már bohóckodok gépekkel, de azt észrevettem akár xp, akár w7, ha frissítés megy lassul a rendszer, instabil lesz. Xp-nél mai napig SP2-t használok, SP3-at ugyan kipróbáltam, de semmivel sem lett stabilabb egy gép se, w7-nél most meg már sp1-et, köztes frissítésekkel ált-ban csak a baj van.
-
Chaser
legenda
Ha a beep alapján vga akkor nem valószínű...cpu meghibásodás meg 1ébként is szinte kizárt.
szerk: Ha nem tévedek nagyot az adapter hiba jelen esetben azt jelenti meghalt a vga, amit csak lappal együtt lehet cserélni, vagy golyózzák v mi a fakkomat csinálnak vele akik értenek hozzá
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #21048 üzenetére
Memtest86 se 100% pontos, van hogy lefut 10x is hibátlanul, mégis kaki a ram. Jó kis prime95-öt neki win alól -vagy egy kicsit keményebb IBT-t-, közben meg mozilla böngészés, az elég hamar bsod-t dob ha nem ok valami. Persze az egész ramot nem teszteli, ezért közben mehet másolgatás is hadd mozogjon a rendszer. Nálam eddig bevált ez a módszer.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20983 üzenetére
Azért jól jön az, pl ha boltba beviszed hogy nincs-e gondja vele a gépnek és pikk-pakk ki lehet próbálni
^Clown: T400 már csak volt. Amúgy nagyon érdekes, kereső nálam nem dobta ki. T61 meg akuval is van 60-ért, csak annyira lebeszéltetek róla hogy már nem tudom elhozni
Kutyámat műteni kellett inkább őt vittem el, laptop majd legközelebb. Szinte minden gép Pesten van, amikor Kméten vagyok könnyen át tudok menni, de Szentesről már nem éri meg.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20981 üzenetére
Nekem azért ha ki akarom takarítani a ventit ne kelljen fél napot rászánnom. Vagy ha ssd-t akarok a hdd helyére azzal se kelljen szöszölni...ha meg mégse jönne be ne kelljen a visszacserével időt húzni.De azt se bánom ha épp az optika helyére kellene ssd és emiatt nem kell szétbontani a gépet. Nálam alapból kiesik olyan gép aminél cpu-hoz nem tudok könnyen hozzáférni..esetleges csere, pasztázás v takarítás miatt.
szerk: Jah hogy direkt 1 csavarra gondolsz..na azt én sem tudom mért jó.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20975 üzenetére
Na majd meglátom, mert úgy döntöttem T400-at jelenlegi árakon biztos nem veszek, és mondta itt valaki hogy nemigen volt az 100k alatt, csak elvétve. Szóval ha thinkpad akkor T61 aztán majd csinosítgatom
6910p lenne igazából az ellenfele, azokat is jól összerakták és néhanapján egész kellemes áron vannak jó konfigok fenn.
A 1525-ben az tetszik, hogy rackben van a vinyó, pont olyan mint egy mobilrackA jelenlegi szériában meg szét kell bontani a fél gépet cseréhez, ahogy a cpu-hoz is. Visszafele fejlődés rlz...
soldi3r:
Elvileg az új probookok is ilyenek meg a lattitude-ök, de annyira még nem nézegettem.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20973 üzenetére
Na ezt jó tudni, T61-nél mondjuk nem nagyon érint
Inspiron 1525: hdd 1 csavar, optika 1 csavar, ram, cpu 1 panel alatt, gyerekjáték pasztázni vagy cserélni. Nagyon eltalálták az egészet, az volt az utolsó értelmes inspiron. Alap 4 év nbd garral jött, még mndig van belőle 1-1.5, egyik családtag használja. Szerviz azért kellett neki mert az előző tulaj megütötte a sarkát és zsanérja kicsit lötyögött. Kicserélték az egész fedlapot, mintha új lenne a gép
És rendkívül halk..ezért mondom ha valami ilyen hw-rel hangos ott elqrtak valamit. De ott van még az A530 fujitsu, ott 1 panel alatt van minden, vagy lenovo Y560, 570..és érdekes mód ezek a gépek is halkak.
-
Chaser
legenda
válasz
^Clown #20962 üzenetére
Nekem csak nbd-s volt, az über jó
Telefon - méginkább pm a humansoftos mesternek:d- 1-2 nap múlva jönnek és legalább látom mit ügyködnek a gépen. Volt egy inspiron 5010-em nemrég, eladtam, pár hónapja kijelző gondja lett, 3 hétig volt szervizben és úgy jött vissza hogy az egyik hangszóró nem szól. 1 hónap múlva be is döglött a másik is, most megy vissza megint.
Lenovo nbd érdekel, az is olyan gyors-e mint a dell?soldi3r: No még egy ember, aki szerint nem hangos az e6400
humansoftos emberke is azt mondta semmi baj a hangjával.
lapa: Lehetőség adott, eljössz megnézed
Ott biza nem megy venti jódarabig, cpu alulfeszelve és beszabályzom 1200mhz-re net alatt, 30-40 percig el se indul a venti. Az összfogyasztásból látszik, hogy a cpu-ra, chipsetre nem sok eshet. Ez a gép jól össze van rakva hűtés szempontjából is, de szerelhetősége is 1-2 businesst odaver..hdd pl rackben van, 1 csavar és lehet kivenni. Ez az inspiron 1525.
No summa summárum, összességében a T61 nem rosszabb sokkal mint a T400? Esetleg a hűtése. HW-t most ne nézzük.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #20953 üzenetére
Mondtam hogy 1024x768 nekem kicsi, ez az egyik ok, a másik hogy 45nm-es prockó nem megy bele. Nem olyan nagy pénzért lehet már venni jó procikat. Azért min egy pm965-ös chipet szeretnék a gépbe meg egy szinttel nagyobb felbontást...de amúgy biztos jó gép, utána se néztem ezek miatt.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #20924 üzenetére
Olvass vissza bazzz..van itt T61 tulaj aki azt mondta semmi gond nincs a hangjával, most már van T410-es is bazzz. Vagy nektek valami baj van a látásotokkal bazzz? Lényeg hogy T400 bazzz
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20918 üzenetére
Ez az hogy nem mindenki, de tény, hogy legtöbben arra szavaztak
Mjad ha lesz 100k alatt értelmes konfig belőle akkor meg tudom én is, jelenlegi árakon nem foglalkoztat ez a kérdés
szerk: Na mondom én, hogy egymásnak full ellentmondó vélemények is vannak itt
de biztos én vagyok a hülye...mind1, részemről várok egy jóárasított t400-ra
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #20913 üzenetére
Ez azért nem mérvadó, mert más a hw kiépítés, a T61 pl 65nm-es c2d-vel és quadroval, a T400 45nm-es c2d-vel és intel gma-val. Ugyanolyan hw-rel van értelme hasonlítgatni igazából, de elhiszem hogy a legtöbbb T61 hangos, csak azt nem értem akkor hogy van belőle olyan is ami nem hangos. Quadros E6400-re tulaja azt mondta kifejezetten halk, 1ébiránt meg ha jól sejtem szervizvezető humansoft-nál, szóval nem hinném hogy kamuzna ő is. Ütköznek itt vélemények, nem túlzottan foglalkoztat már, majd beesik valami, egyelőre úgyis el vagyok gépekkel látva.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #20908 üzenetére
Ennyiért vannak most az biztos. Pl E6400 is sokszor volt már 100k alatt, sok garral többért. de pl ott van az, hogy ha nincs diszkrét vga akkor kisebb a hűtés és elvileg hangos..erre is fele banda azt mondja halk, másik fele meg hogy hangos.
WillyX: Azt mondják hangos. Nálad nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest