-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
DDR5-ből nem volt csak 4800-as SODIMM, ami nagyon visszagoná az AMD SOC-ot. Csak LP-ből volt gyorsabb, az meg csak forasztott lehet. Illet azt is irtam, hogy így Quad channel lett a forasztott.
Amúgy DDR5 is probléma általánosan a magas órajel miatt, részben ezért csinálta ki a Dell a CAMM-et. -
vicze
félisten
válasz
vicze #118008 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a gyakorlatban a vékonyításnak 0 köze van a cserélhető aksi eltűnéséhez.
Jelenleg alig találni laptop a piacon, ami cserélhető aksival rendelkezik, Thinkpad P, ZBook (kivéve a 17-es az tool less cserélhető még), Precision, mindenhol fix beépített aksi. Miért? Mert nemes egyszerűséggel nem kell cserélni. Olyan nagyon megnőttek az ultramobil és mobil üzemidők, és annyira lement a fogyasztás (jó ez nem igaz Intelnél), hogy nincs szükség cserélhető aksira.Nyilván a roncsvadászoknak ez szívfájdalom lesz, hisz macerásabb feújítani, de gyakorlatilag napi használatban 0 hátránya van már.
Az hogy én biztonsági szemponból meg csak örülni tudok, hogy nem tudja a user basztani még véletlenül se, elég erőtelejs extra. -
vicze
félisten
"Azt gondolom, az ezt követő S-szériáknál tolták túl a vékonyítást, ahol tized-milliméterek kedvéért"
A kamu spec-nek ne higgy...T14G3 AMD 16,9-nek van hazudva, a valóságban 18,8mm, nagyon összenyomva a tomómérőt, giga gumi lábbal meg 22,7.
Ugyanez T480s-nél 18,4 simán(ez a spec), ha nyomom mint T14-nél akkor 18,2, a lábbal 20,8.
Nyiván nem kalibrált a tolómérőm, de nincs az isten, hogy a T480s vastagabb...T14s-ből a korábbiak nincsenek most nálam, de van egy gyanúm, hogy a valóságban nem vékonyabb az se.
A súlyok sincsenek köszönő viszonyban a hivatalos spekkel, +150g mindegyknél.
-
vicze
félisten
Nem anyaghasználatre azonos, hanem feléítésre. Pl. a bill csreszavatos, és az egész konstrukció T480s-re hajaz.
Én a fordított ethernet miatt nagyon nem rajongok a T480s-ért.Amúgy a két aksival az a legrosszabb, hogy hullanak mint a fene és rengeteg töltési bekapcsolási problémát okoz. Alapvetően tök jó lenne a menet közbeni cserélhetőség, amire kitalálták, de konkrétan soha senkit nem láttam használni, vagy mikor jól jött volna, föleg hogy többnyire a belső hal meg...
Ha egy fontot kapnék, minden "nem tölt/kapcsol be -> aksi ki, emergency reset"-ért, nem egy fontom lenne.
-
vicze
félisten
válasz
Scalpel #117926 üzenetére
"a 6xxxu Ryzen nem támogatja még"
Támogatja... Vagy biztos varázslattal kötöm az eGPU-t a 6000-es gépemre.Hogy T14 G3 és T16G1-ekél nem tudom hogy a fenébe érték el, hogy ne legyen, mert AMD és MS is eléggé szorgalmazza. T14s G3 és a Z-k is támogatják gond nélkül.
Nem fér a fejembe miért csinálták... -
-
vicze
félisten
Úgy néz, hogy ez a rákötött eszköztől függ. Tehát az küldi vissza, hogy ő mit képes fogadni, ami elég logikus, hogy ha csak simán a TV-van rákötve, ami csak sztereó akkor csak az az opció lesz. Tehát a probléma, hogy a TV nem küldi el, hogy 5.1-re hangra van állítva, arra van állítva?
-
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #117738 üzenetére
Ha a BIOS le van zárva nem lehet módosítani a boot bejegyzéseket. Szóval semmi nem fog működni.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #117736 üzenetére
Ennek semmi köze hozzá ezek az UEFI-be beírt boot loader bejegyzések. Ahogy barnam_ írta BIOS boot sorrend beállításban egyszerűen törölini kell és menteni.
-
vicze
félisten
válasz
MrSealRD #117726 üzenetére
De még egyszer a dokkolón lévő USB-C portnak nincs display kimenete, így nem tdusz kijelzőt rákötni, én mint írtam nem emlékszem egyetlen olyan dokkolóra se, ami ilyet tudna, ez az USB szabvány fizikai korlátozása valószínűleg, hogy nem tud hubon átmenni a videójel.
-
vicze
félisten
válasz
azbest #117589 üzenetére
Biztos nem "kalsszikus" hibernálás, mert 32GB lementeni nem 2mp lenne, és visszaállni se annyi, gyak egy normál olyan 4-5mp "bootot" csinál mikor fenyitom.
Ez az eredmény eddig, a mai nap kicsit értelhetelen, mert az egész idő sáv nagyrészt csak netezés, elvileg ~4óra aktivitással, szerintem többet használtam, elég nehhéz megmondani.
Ha tud valaki hol nézek képernyőidőt W11-ben akkor meg tudom mondani. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #117577 üzenetére
Amúgy borzasztó furcsán működik, mert egy ideig van a sleep jellegű instant on, de ha ott nagyon reggeliga akkor olyan mintha hibernálta volna magát, amit nem értek, ilyenkor a wifi nagyon sokáig tart mire visszakapcsolódik. És csak azért mondom, hogy nem hibernálás, mert mert lid felnyitásra bekapcsol és nem kell semmit nyomjak, mint normál hibernálásnál. És csak S0 aktív minden másra aszt írja, hogy nem támogatja az FW.
The following sleep states are available on this system:
Standby (S0 Low Power Idle) Network Connected
Hibernate
Fast Startup -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #117557 üzenetére
Nem látok rá semmi lehetőséget.
Fórumokon azt írják, hogy 1.25 alattival még van S3, után a nincs.
Downgrade jelenleg még nem gond, de már lettek sérülékenységek javítva 1.25 óta.Most használom így aztán meglátjuk hogy lesz-e battery drain issue. Kopp kopp, még nem tapasztaltam. Kifejezetten jó volt a sleep drain 16óra alatt szinte semmi.
Most megy fel W11 gyári recoveryből (ugye W10-zel jött), aztán meglátjuk hogy muzsikál, a teszteket a gyári W10-zel lefuttattam mint a többin, úgyhogy az már a táblázatban. A Pluton bekapcsolásán még gondolkodok.
Vicces azért látni a BIOS-ban, hogy Canonical és a Debian cert alapból tiltva van és külön kell engedélyezni.
Amúgy vannak érdekes új BIOS feature-ök mint, a BIOS log, cert based BIOS auth, és TSME alapból be volt kapcsolva, amin azért meglepődtem. -
vicze
félisten
Megjött a magán használatra vett T14s G3 AMD-m. (R7/32GB/2TB, FHD LP)
Ahogy nézem nem sok van róla a neten, szinte 0 teszt, úgyhogy akkor belakás előtt megnyúzom és berakom a táblázatomba. Meg nyilván írom a pozitívumokat és a negatívumokat. USB4-et tesztelem eGPU-val(működik).
Első vicces dolog, hogy W11-el rendeltem direkt, de W10-zel jött... (upgrade nyilván van).
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117528 üzenetére
Kösz a WinME kulcsot.
Amúgy mivel ME kulcs van ezért az kéne a recovery is legyen. A designed for matrica nagyon furcsa, így ME kulccsal.
-
vicze
félisten
válasz
ParadoxH #117520 üzenetére
Fn cserét BIOS-ban nézd meg, illetve nézd meg, hogy F-ek alapértlmezettek-e, vagy a normál kiosztás megy, mert akkor hiába nyomod, az Fn-t, hogy váltson nem jól fog működni.
40AJ nyilván jobb, ha ugyanannyi akkor midek, de ne feledd, hogy 135W-s töltő legyen hozzá, menni fog 90-essel, de lehet van amin problémázni fog, ez igaz AJ-ra és AH-ra is.
-
vicze
félisten
válasz
azbest #117518 üzenetére
"Nem tudom pontsan mit ad a spéci csati"
Az csak a Mini Ethernet 2, semmi különös, az adja a natív Ethernet csatlakozást.
Itt megjegyezném, hogy ilyenkor a Laptopon lévő Ethernet csatlakozó nem működik, csak a dokkon lévő, mivel direktben átkapcsol.Hogy megy-e 2x 4K@60 az leginkább az iGPU korlátozása, korábban, írtam egy tesztet, a TB4 dockkal, hogy mi mennyire megy át.
-
vicze
félisten
válasz
ParadoxH #117508 üzenetére
Persze hogy létezik, csak nem 6e-ért. Bármilyik teljes TB3 vagy TB4 dock jó és olyan USB-C dock, ami nem DisplayLink-es, és biztosan írja hogy támogat két 4K kimenetet, FHD felett mindenképp kell.
A legbiztosabb és legolcsóbb opció 40AH, használtan már elég olcsó mostanra, de újabb modellekkel és más gyártóval nem használható. Így csak akkor ajánlom, ha eldobhatónak veszed nagyon olcsón. Minden més esetben, amiket az előbb leírtam.
-
vicze
félisten
válasz
ParadoxH #117506 üzenetére
Az összeg nem véletlen volt, sikerült a legrosszabb opciót kifogni. Ez egy DisplayLink-es dokkoló, ami azt jelenti, hogy képet csak driverrel fog adni(hovatalosan Win only) és azzal kapsz két virtuáls display adaptert. A videó jel egy tömörített videósteeamen fog kimenni amit a CPU fog tömöríteni, tippemre 2 monitorral szenvedni fog, vagy esetleg magas lesz a késletetés, ha használod is a CPU-t.
Ráadásként nem tölti a laptopot.Kábelből egy 10Gbit-et támogató USB-C kell legalább.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117427 üzenetére
Hát csak zseb mélység kérdése mint mindig.
Tessék ezt a 701c-t már nem kell félteni.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117421 üzenetére
Nem tudok like-ot nyomni.
Szóval aszondod van 701C-d?
És PowerPC Thinkpad is?
Jó azokból többet gyártottak, de szerintem mára ritkábbak.Szerk:
Amúgy a 20th anniversary X1C szintén 500 darabos limitált. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117411 üzenetére
Jó hát a miniatűr touchpadokhoz képest jó, de azt kivéve a történelem legrosszabbja.
-
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117409 üzenetére
"amiben a T440p jobb, ez pedig a touchpad"
WUT?
Mai napig nem hsználtam rosszabat. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #117395 üzenetére
Hmmm, "certified only, available in late 2022", ezt nem vettem észre.
Szóval pre certes, tehát lesz benne HW elem amit támogat, de pl. Linux BIOS update még nincs. Furcsa...
RH-nál már szerepel a cert és mindent működőnek ír.@HSM: Hivatalos image-et ugyan úgy csak úgy kapsz ha azzal volt a gép. Legalábbis én még nem láttam sose hogy elérhető volt másik image.
Az egy nagyon jó kérdés hogy mit ad a hivatalos image még sose láttam.
Elvileg mindegyikben van OEM specifikus kernel verzió, szóval abban lehet extra driver, bináris. Ez elrakható minden telepítésre, csak kernelt kell válts.Épp most rendeltem magamnak és gondolkodtam, hogy Linux-szal legyen-e, de aztán úgy gondoltam kevesebb gond van, ha van benne Win Pro licence...
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #117393 üzenetére
Mivel a P16 teljesen támogatott és Linux certes.
Distrotól függően próbálj egy adott CPU-ra optimalizált kernelt keresni, BIOS sleep setting to Linux alap, bár megint csak distro-tól függően lehet hogy megy a Modern standby. AMD's gépek esetén az optimalizált kernelek kb. ég és föld különbség...
-
vicze
félisten
válasz
Dhampir #117388 üzenetére
A listában HW azonosítók szerepelnek túlnyomó többségben, ami a listában van az működik.
Igen kaphatsz más kiszerelést, de igen kicsi az esélye, hogy azonos modellnél egyik egyik HW komponens támogatott a másik nem, a multi sourcing adott dolog mindenhol.
Pl. egy T14 intel és egy T14 AMD nem azonos modellek. -
vicze
félisten
válasz
#56769280 #117386 üzenetére
Az hogy milyen eszközök támogatottak fwupd által azt előre meg tudod nézni az oldalukon. Így elkerülheted a jövőbeni bosszankodást. (más gyártó esetében is)
-
vicze
félisten
Lefuttattam TimeSpy Demo-t és 50% alatt volt a GPU util 150W-t se érte el a felvett teljesítmény. Nem igazán értem milyen beállításokkal futott, ez elég ködös...
Így teljesen irreleváns az eredmény.
Superposition 1-1-ben skálázódott ehhez képest fel és le is, minding maxon hajtva, én játékokban is ezt tapasztaltam. De még egyszer nagy a különbség DX11 és 12 között, és még nagyobb OpenGL és Vulkan között. -
vicze
félisten
Szerdán végigtolom, már csak kíváncsiságból.
X1C 5gen 4sávval, T470 2sávval, és T480s ??? sáv(szerintem 4 ?), ez elég jó képet kéne adjon. Újabb Intel nincs nálam most, vagy 6000-es AMD, bár abból csak T14s támogatja a USB4-et a sima nem, "s"-t meg nem hiszem hogy veszünk.
De végig figyeltem a GPU utilization és a fogyasztást és megvolt a 100% és 340W.
És játszottam fogyasztás limitekkel, illetve pl. FHD-n ilyen 50-70% utilization 150W, 4K-n meg fixen 100% a GPU-n, mikor X százalékos fogyasztási limiteket raktam a benchmark aszerint skálázódott.Amúgy 3DMark azért nem releváns, mert ott van egy CPU score is összetevőnként, és ott egy mobil CPU eléggé elhúzza a számokat.
Amit játékokban látok, az az hogy a CPU miatt van mikro akadás néha, illetve amikor memből át kell tölteni textúrát pályarészt az egy nagyobb lagg, de ha be van töltve minden semmi nem érezhető még sok NPC-nél se.
Nem tudom mennyire számít, de az eGPU-mban van SATA storage opció, és oda van minden telepítve, passz hogy ezt értelmes formában lekezeli-e vagy ingázik ide oda az adat.Nekem 4K@60 a lényeg, így nem releváns túlságosan a PCIe limit, minimális a veszteség.
-
vicze
félisten
Amint lesz nálam egy újabb TB/USB4-es T megmondom mennyit számít pontossan.
Csak annyit mondok, hogy banchmark eredményben csak 10-15%-kal marad el a listás eredményektől, én 20-30-at vártam, amúgy T480s hogy pontos legyek.
Szerdán tudok mérni egyet T470-el, most már kíváncsi vagyok mennyi az annyi. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117301 üzenetére
A BT nem egészen verziókkal működik, a "fő"(core) verzió csak egy kötegelése XY protokolok X verziónak.
Egy bill HID ként kéne megjelnejen, mindennel működnie kéne ami legalább 2.0. HID nem lett frissítve nagyon nagyon rég.
De nem zárom ki, hogy valamilyen specifikussága miatt valamilyen egyéb BT 4.x specifikus protokolt is használnak csatlakozáshoz. BT deep sleephez kell leginkább 4.x.Amúgy nem feltétlenül kell modult cserélj egy filléres USB BT is megoldja. Illetve egy kicsit hordozhatóbb gépek között.
-
vicze
félisten
válasz
Jorus #117296 üzenetére
Mivel ez egy sima BT billentyűzet, nem kell a dongle, az is csak egy BT adó vevő semmi más.
Arra nyomatékosan szettném felhívni a figyelmes, hogy a Fn/Ctrl cserét semmilyen formában nem lehet megcsinálni, csak nagyon durva HW módosítással. Semmilyen SW lehetőség nincs és nem is lesz Lenovo-tól.
-
vicze
félisten
"T440p-jébe modern 1600x900 TN-t raktam, az nem vészes"
Hehe, láttam azt a kijelzőt, csak látni rajta nem lehet semmit, kb. inverzek leszenk a szinek rajta ha mozgatom a fejem, én megörulök ettől. A Thinkpedekbe általánosan valami brutál gyenge TN-ek kerültek. -
vicze
félisten
válasz
scream #117254 üzenetére
BIOS -> Config -> Power -> Sleep State, állítsd Linux-ra és megszűnik a probléma.
Cseréltél bármilyen komponenst a gépben, ami nem támogatja a Modern Standby-t? (Leginkább SSD.)
Szerk: Elnézést donjohnson megelőzött.
Akkor annyit még, hogy a Windows 10 beállítás az S0-t jelöl, a Linux pedig S3 hagyományost.
-
vicze
félisten
válasz
salieri. #117155 üzenetére
"security chip aktív"
Nem, a BIOS supervisor jelszó aktív, a BIOS lockolva van és csak a jelszóval lehet módosítani."Biosba Enterrel be tudok lépni,nincs jelszó rajta."
De van rajta jelszó, jelszó nélkül read only módban lépsz be.Kell a supervisor jelszó hogy unlockold a BIOS-t és eltávolítsd a jelszót.
Amennyiben nem tudod a jelszót nincs semmilyen hivatalos módszer az eltávolítására.
Ezen a fórumon nem tudunk tovább segíteni, mivel nem igazolt a laptop származása. De elég kis eséllyel tudnád kivitelezni a szükséges fizikai módosítást ami kiütéshez szükséges. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117137 üzenetére
A flashez moddolt BIOS is kell ugye.
Coreboot csak T440p-re van, simára nincs, más CPU platform ugye. -
vicze
félisten
válasz
fatpingvin #117134 üzenetére
Van. Eltávolítás vagy egyszerű vagy bonyolult. Nem emlékszek, hogy működik-e rajta a downgrade. Bizonyos verzió után biztos, hogy nem lehet downgradelni, szóval attól függ min. van most a gép.
"3RD_NGFF feliratú apró csatlakozót"
Az az aksi alatti cache drivenak lenne, a HDD-s modelleknél. Csak SATA SSD-t tud kezelni, 16GB-sekkel adták (van pár belőle), amúgy 04X3827 a száma. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #117036 üzenetére
Még egyszer az hogy nekem elengedhetetlen, vagy neked, nem azt jelenti hogy a többség is így van. Nagyon szűk egyéni szemszög.
Konkrétan home office miatt policy-t kellet változtattatnom, mert vagy megoldhatatlan volt az emberek számára az a feladat, hogy egy kábelt kell dugni a gépbe vagy egyszerűen olyan sok idő volt elmagyarázni, hogy egyáltalán mi az.Tetszik nem tetszik, az általánosan megszokott képességek többsége a workstation kategóriában fog csak megmaradni sehol máshol. Persze onnan is kikopik csak sokkal később.
-
vicze
félisten
Hát ott van valami... A kis cseppecske ami az elvezetőt jelezné, már nem került rá és a specifikációból is hiányzik. 8 gen-en volt utoljára amúgy rendes (S-eken régebb óta nincs).
1db lyuk maradt, ami kurzor billentyűk szélében lévő ki nyíláson folyatná le a túl sok folyadékot, de a gyakorlatban szinte 0 esély hogy bármi is átfolyjon rajta.
Egyrészt a bill csatlakozón semmilyen védelem nincs, régebbieken volt egy gumi szigetelés, ami megakadályozta, hogy az alaplapra folyjon bármi, így értelme nem sok van. Másrészt ahogy a billek a tálcához vannak rögzítve a gyakorlatilag teljesen odaszorítja az aljához, így nagy mennyiségű folyadék ott nem jut át az biztos, + a billen nincs semmilyen elvezetés, tehát már azon nem jut át elve.Hogy pontosan milyen funkciója lenne annak a nyílásnak nem tudom, de hogy túl sok folyadék nem fog átfolyni rajta az biztos.
Szerk: Ja igen a bill is max. papíron cseppálló... (szerintem csak másolják a specet...)
-
vicze
félisten
válasz
Bálnaborjú #116904 üzenetére
DDR4 3200MHz kell bele ennyi, minden más tök lényegtelen.
16GB legyen a legjobb teljesítményhez. -
vicze
félisten
válasz
#45469952 #116817 üzenetére
Talán ebből átjön, hogy mi a különbség.
Nagyon nehéz általánosan összefoglalni, mert évről évre, generációról generációra változik, de általánosan az L az csak egy gyengébb anyaghasználatú T, rosszabb kijelzővel(esetleg van más olcsósított komponense, de többé kevésbé ekvivalens), ez E pedig a nagyon nagyon olcsósított mindenben, pl. lassabb portok, kevesebb kijelző támogatás stb., minding össze kell psref-ben hasonlítani pontosan és egy szétszedett gépet megnézni.
De pl. van aki valamiért fém fetisiszta, ami a van L és E-nél, de nincs T és X esetében(kivéve...). Valóságban fémmel kevesebb anyagból oldod meg ugyan azt a merevséget és így olcsóbb lesz, de sérülékenyenebb valójában.Az E-re semmilyen formában nincs 5év gari már max. csak 1 bizonyos komponensre 1 van. (EU-s és magyar szabályozás ezt nyilván felülírja.)
"Vízelvezetés sem szokott lenni a billentyűnél."
Ez már réges-rég nincs sehol."Esetleg egyel előző generációs cuccok lehetnek benne"
Ilyen nincs soha, E-nél se."Pl. azonos méretű modulok"
Nagyon régóta nem igaz, a dual channelnek semmilyen feltétel nincs(két valamilyen slot legyen). Még azonos sebességű se kell legyen, mert a legkisebb közös többszöröshöz fog illeszkedni. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #116741 üzenetére
Azon is látszik(árnyalatkülönbség), csak a fekete a feketénhez már jobb szem kell.
Amúgy meg milyen cép má. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Windows energia gazdálkodásban lejjebb húzod eggyel a csúszkák és kikapcsol, ennyi.
Az aksi ikonra kell kattintani a tálcán.
Power management drivert, Vantage rakja fel, az fenn van? Vagy ha céges akkor legalább System Update?Amúgy 14" és 15" között van egy csöppnyi hűtés különbség.
-
vicze
félisten
válasz
allein #116686 üzenetére
Ryzen 4000-től igen. 12th Gen-t még nem teszteltem, de egyéb tesztekből, kiindulva bár van javulás, és úgy az 5000-es Ryzen szintjére hozzák turbóval, ugyan úgy nem tudja tartani és melegszik, fogyasztása pedig brutális.
Valamilyen 4000-es Ryzen az ideális vásár ár/teljesítmény szempontjából, ahogy zsolti75 írta.
#116687 Graphics: Nem hangzik túl jól. Mert akkor alaplap...
-
vicze
félisten
válasz
allein #116680 üzenetére
Tessék, a második fül ad némi iránymutatást várható teljesítményre.
Az "érzékelt" sebesség nagyban függ attól, hogy mit csinálsz. Pl. valamiért az X1C sorozatnak jóval alacsonyabb a DPC latency-je, így gyorsabbnak érződik, pattogósabb, de végső sebességben nem gyorsabbak.
Ami minőségben feljebb lépés az a P sorozat.
Felhívnám a figyelmet, hogy a "s" jelölésű P-s gépek, pl. P14s, P15s stb, nem sorolnám a P sorozatba, csak átnevetett T-s gépek.U-ban az i5 és a i7 között az a különbség, hogy a i7 magasabb PL2-es TDP-t kap, így magasabbra tud boostolni illetve tovább.
-
vicze
félisten
válasz
Graphics #116676 üzenetére
2-3 ilyen esetem volt sajnos elég tipikus, a 2 aksi miatt elég nehéz megmondani, hogy valósan vesz-e fel töltést vagy csak megy próbálja.
T480s-nél(1aksi) volt egy, hogy amíg be volt dugva minden ok, "tölt" maxon az aksi, semmilyen program nem jelez gondot. Lehúzod és egyből kikapcsol. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #116667 üzenetére
Bocsi benéztem, a két Z-n nincs már gomb. De azok több szempontból is problémásak és szerintem inkább Thinkbookok mint Thinkpadok...
------------------
Amúgy korábban volt szó a Plutonról AMD esetében. Mind Z mind T-nél opcionális és gyári állapotban ki van kapcsolva. Minden gép esetben a dTPM lesz az alap és a Pluton csak opcionálisan bekapcsolható, akinek szüksége van rá.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #116665 üzenetére
Benéztem, törölhető...
-
vicze
félisten
válasz
qwertly #116660 üzenetére
Opciók:
- F8 nyomogat Win/gép indulásakor hogy recovery bejöjjön.
- Windows Login screenről csinálsz egy újraindítást és nyomogatod az F1-et hogy a BIOS-ba lépjen.
- Bármilyen képernyőre jutva, 10mp-re nyomod a bekapcs gombot, hogy áramtalanítva legyen, majd bekapcs és F1 nyomkodás.A Windows FastBoot megakadályozza a BIOS-ba lépést, így azt kell kiiktatni, ami vagy restarttal vagy olyan leállítással lehetséges, ami nem aktiválja azaz szabálytalan leállítás.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #116610 üzenetére
Csak hogy megerősítsem, ami a táblázatomban van.
AMD 5000-es sorozat úgy viselkedik mint a 4000-es és a 32GB-s modullal lassabb mint single channel-ben dual ellenére. 16GB-s modullal normál dual channel, a elvárható sebesség növekedéssel.Ha hétvégén lesz időm összeirkálom.
-
vicze
félisten
válasz
Bálnaborjú #116612 üzenetére
Hehe, napi szinten szedem szét őket.
-
vicze
félisten
válasz
Bálnaborjú #116608 üzenetére
A Memory Performance fül megválaszolja kérdésed.
Javult az 5000-es sorozatnál, de nem jelentősen.
Egy R7-es van épp nálam 48-cal, gyorsan ellenőrzöm, ha gondolod. -
vicze
félisten
válasz
adika4444 #116565 üzenetére
A T14s-en nincsen LAN a sima T14-en van.
Aksira 1év gari van. Számla legyen különben problémás a gari.
T14 G1-nél már nincs alap onsite garancia( nem tudom, hogy M.o.-n ez milyen formában elérhető egyáltalán), így ezt a sorozatszámmal ellenőrizd, illetve a garancia localizációját. Van nemzetközi garancia esetileg vagy olcsón vagy aranyáron. -
vicze
félisten
válasz
denko #116547 üzenetére
Ha gyári minden és nem lett módosítva, akkor van és akkor annyi. Az SSD alatt elvileg a nyákon belül ott van egy nagyobb rész felület ami alapesetben a földet hivatott szolgálni, de arra is használják, hogy szétterítse az SSD hőjét.
Biztonság kedvéért megnéztem és 0,5mm-es pad kell T49x és felette. pl.Ha nem gyári, akkor nagyon nem mindegy milyen SSD van benne, a consumer esetleg desktopba szán SSD-k jobban melegednek, mind a főleg laptopba szánt OEM termékek, ez is lehet a probléma forrása.
Nálam Samsung OEM, terhelés nélkül ~50C, terhelve 55-60-ig megy. A másik WD 45C terhelés nélkül, és 8-65-re megy, de pillantok alatt visszahűl. Egyiken sincs thermal pad, tehát legrosszabb eset.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest