Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Tim82 #117987 üzenetére

    "Nyilván, de ettől még mindig ne tekintsük előnynek azt, hogy nem cserélhető szerszám nélkül az akku, mint ahogyan azt a kolléga teszi."
    Azt hiszem, értem már, honnan ered a félreértés kettőnk között. :K Én nem ezt tekintettem előnynek, hanem a T480 és T480s összehasonlításban azt, hogy nincs két akku, és hogy ennek bizony nem csak ez a nyilvánvaló hátránya van, hogy nem cserélhető szerszám nélkül, hanem vannak előnyei is.

    És akkor ezután reagálnék az előzőre.
    "teljesen érdektelen, hogy a T420 akkuja kapcsán milyen PTSD-d van, nyilván fejlődtek annyit amúgy azóta a laptopok, hogy user replaceable akkukkal is meg lehetne oldani a hosszú üzemidőt, úgy is, hogy esztétikai érzékedet ne sértse egy nagyobb kapacitású akku külseje."
    Az említett gépen, ha csak a külső akkut nézed, három opciód van. Vagy megveszed a nevetségesen pici, 24Wh-s, nem kilógós akkuval, vagy ha normálisabb méretűt szeretnél, 48 vagy 72Wh-s van még, azok kilógósak lesznek [link] .

    Ha nem korlátozzuk magunkat T480-ra, akkor is marad az alap probléma, hogy szerintem nem lehetne olyan jól megoldani az akku cserélhetőséget + jó szerelhetőséget + masszívságot, mint a T480s-en. Egyszerűen parádés, mennyire egyben van, és nagyon kényelmes az egyben nyitható magnézium alsó "fedél" is. Cserélhető akkus gépen nem találkoztam még hasonlóan meggyőző felhasználói élménnyel, főleg ilyen vékony kialakítás mellett.

    "Te mindig úgy vitázol, hogy olyan érveket hozol fel, amiket a vitapartnered nem is említett? :)"
    Én csak próbálom megérteni a szempontjaitokat. :DDD

    "Amennyiben mindig csinálná, még azt is mondanám, hogy igaz, de teljesen véletlenszerű"
    Jogos. Nekem a T14-el volt olyan "gond", hogy régebbi BIOS-okkal véletlenszerűen panaszkodott a dokkolómra indításkor, hogy csak 60W-os, és ez így neki nem elég. Persze, teljes sebességgel hibátlanul ment/megy róla, meg amúgyis, 5W-ról beszélünk. :F Azóta persze rájöttek, javították. Arra akarok rámutatni, lehet az L380-on is hasonló bug van 60/65W tekintetében, ami néha aktivizálja magát.

    A 3rd party töltőkkel akkor is csinálja, amikor közvetlenül vannak csatlakoztatva? Nálam napi rendszerességgel alszik a T480s és a T14 G1a a gyári 65W-os töltőjükről Ubuntu-val, sosem volt gond ébredéskor. Igaz, win11-et nem használok, win10-el lényegesen ritkábban aludtak, de akkor sem volt gond, a 60W-os PD-s dokkolóról sem.

    #117985 Scalpel : Köszönöm a felajánlást, írok holnap. :R

    #117991 vicze1 : "az újabb CPU-t kivéve szinte azonos felépítésre, csak mondom"
    Felépítésre ég és föld a különbség! :Y Persze, értem én a nemes célt, hogy a jól sikerült T480s-t próbálták a következő generációban a drága magnézium helyett nagyrészt olcsóbb műanyagból reprodukálni, inkább kevesebb, mint több sikerrel... :D A T490 ugyanaz a konstrukció, mint a T14, amiről írtam [link] .

Új hozzászólás Aktív témák