- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #37401 üzenetére
Most hogy mondod pont ennek a gépnek volt valami sata vezérlő gondja, ezt láttam FHD-ben
Nem rossz, de pl ami alapból nem tetszett benne az alu palmrest. Én szeretem ha hűvös van benn, de azt nem mikor a csuklóm fázik
Igazából nem tudom mi lett a történet vége, lapot cseréltek a tagnál de ugyanaz a hiba megmaradt, végül becseréltette egy elitebookra. Valami széria hiba lehet, hdd-t is cseréltek benne, lehet azóta javították.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #37397 üzenetére
De akkor mért nem T510 FHD? Az biztos, hogy 16:10-ben van egy 1680-as panel ami szintén nagyon jó. Olyan mondta aki sok TP-t látott, neki T61-ben volt..na most hogy saját panel vagy ő cserélte ki azt már nem tudom. De állítása szerint messze nem olyan vészes T60 ips-hez képest a képe mint sok más panelnak. Sőt, az 1920-as panelnél is szebb képet mondott ami pedig T61p-ben van. Olyat láttam és nem volt vészes, tehát csak jó lehet az 1680-as.
szerk: Németet nem vágom, de úgy rémlik ezek a sony gépek dual ccfl panellal voltak szerelve és vallóban nagyon jók. Mintha dellekben lettek volna ilyenek. Lenovo nem tudom mért nem ad a kijelzőkre 1-2 kivételt és tableteket kivéve. Mondjuk HP-nál meg láttam 250k-s tabletet olyan ótvar tré tn-nel hogy majdnem ráhánytam, itt legalább azokra figyelnek.
-
Chaser
legenda
Most éppen T60-ról, pár hete még x200-ról. Többit hadd ne soroljam
T60 jó külső panel nélkül is, eleve ips, mindenben megfelel csak hw-e lehetne jobb meg hűtés és hang. x200 utóbbiakban jó, ips is mehet bele, viszont hosszú távon fárasztotta a szememet, kell hozzá egy külső monitor, akkor az megint 40-50k plusz mert gagyit nem veszek / dell u2311h-t akartam, de azt használtan is alig kapni, újan meg 1általán nem/. + ugye drágább a dokkoló, meg mire full extra lenne elég szép összeg kanyarodott volna ki a végére, így eladtam. De most megint veszek, hadd lássam ips panellel, aztán meglássuk'. T500 non ips miatt sajnos kizárva, T400-at se tudtam sokáig elviselni pedig nem is volt olyan borzasztó panelja tn-ek között.
Vagy veszek egy régebbi P19-2-t az x200 mellé, az vállalható, de olyat is ritkán találni már. Vagy T60 + tablet hordozósnak. Azokban már rengeteg ips verzió van, hw-ük is elég jó már, sőt...fi:zi'k: Igen, ott is a panel. De rosszul emlékeztem, 16:9-es. Láttam egy FHD dellt az nagyon ips közeli volt de nem ips..ez vajon milyen lehet? Bár kereső nem dobott ki rá semmi értelmeset.
szerk2: audi100td El fogod adni a dellt is, meg se vedd
Más/jobb érzés használni a TP-ket..én is csak sok dell után jöttem rá erre. Akitől az x200-at vettem is valami csoda dellt vett helyette, hiába mondtam neki hogy ne
meg is bánta a váltást persze.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #37391 üzenetére
Mivel sok panellal szerelik uttána kell nézni. Volt itt aki T60-ról váltott és nem hányta el magát, az már sejtet valamit
Persze TN, annak hibáival, emiatt nekem nem jó. Persze biztos jó a T510 is, de ha nem kell neki nagyobb erőmű T500 is bőven jó lehet olcsóbban. Árkülönbözetből meg vehet pl egy ssd-t. Azért az nagyban hozzájárul a komfortérzethez hogy gyakorlatilag nincs a gépnek hangja, ssd-vel megfejelve durva
Merevítésnek palmresthez meg pl egy expresscard usb3, palmrest alá meg fólia ha annyira nyekeregne.
szerk: Te mindent eladsz
És én is..ez a mi nagy bajunk
-
Chaser
legenda
Vagy ha nem kell erőmű akkor T500. Leghalkabb gépek egyike, ddr3, cpu-ból is találni bele megfizethető áron olyat ami kisebb i3-makat veri. Ha van dokkolód az r61-hez azt is használhatod vele. Nem utolsósorban pedig 16:10-es, ami talán még jobb is kicsivel a 4:3-nál, de 16:9-nél mindenféleképp. Szerintem. FHD panelt is rakhatsz bele, bár azt mondják az 1680-as is elég szép. Linkelt itt valaki nemrég egy panelos oldalt, aszerint van egy FHD ips panel, de rákeresve nem találtam sehol. Ha lenne én is váltanék T500-ra.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #37182 üzenetére
Azt kéne megkérdezni hogy minden darabra ennyi a pk, vagy az csak 1xi díj? Ált-ban fel szokták tüntetni az első és további darabok árazását, de itt nincs. Ha csak 1xi díj akkor érdemes összefogni, ha minden db-ra annyi akkor nem sok értelme van. Digitizer is belefér, webcam helyére kell kötni. Gondwana fentebb írt is róla.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #37174 üzenetére
Igen. Eddig a legolcsóbb amit találtunk 98$ volt szállítással. Olcsóbbak csak több vásárlása esetén illetve refurbished címszó alatt. De még azok se voltak ennél olcsóbbak max pár $-ral. Vagy te tudsz valamit amit mi nem?
szerk: Ez non-waacom sztem, de ez igen keveseket fog zavarni
-
Chaser
legenda
válasz
fracture333 #37114 üzenetére
Most is van fenn x200 garisan pöpec állapotban.
-
Chaser
legenda
válasz
Atikusz #37075 üzenetére
Samu 830 sztem jobb. Ramból meg elég 1600mhz-es is, azt még talán kezeli a chipset. Ha 1866-ot kezel akkor se éri meg a felárat. Kingston 1600-as 2x4GB-ot kapsz kb 13-14k-ért újan.
szerk: Az intel 330-ban nem intel vezérlő van tudomásom szerint. IOPS értékei elég gyérek.
-
Chaser
legenda
válasz
Atikusz #37072 üzenetére
Nem jól beszerelni ramot meg hdd-t kb nem lehet
Szereld be nyugodtan te, szerviz olykor nem kis felárat elkér ezért. Manualban meg tudod nézni mennyire könnyű hozzáférni az adott alkatrészekhez. Gyanítom ramhoz+ssd-hez nem kell atomjaira szedni a gépet még akkor sem ha edge.
spyduck: Garancia topik #1. Ott minden idevágó jogszabályt megtalálsz.
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #37066 üzenetére
Másik jogszabályban meg az van, hogy te kivel állsz "szerződésben". Se nagykerrel, se szervizzel nem. Arról nem is beszélve hány hivatalos szerviz van, ami fel sincs tüntetve jótállási lapon. Továbbmenve érthetik azt is beszállító alatt, akitől te a gépet vetted, tehát a kiskert. Lényeg a lényeg, asztalt verni csak a kiskernél lehet, szerviznél nem. Kiskernek meg minden gép gariztatással járó procedúrát intéznie kell, ha tetszik neki, ha nem. Kutyát nem érdekli hogy ő nem nyúlhat a géphez, neki kötelessége eljuttatni szervizbe a gépet és visszahozni onnan. A javítás időtartama ha túl hosszú akkor is náluk kell kopogtatni, majd ők intézik nagykerrel, szervizzel ahogy akarják. Ők kérhetik is a blokkot, számlát nem, mivel olyan jogszabály Mo-n nincs, ami arra kötelezné a vásárlót hogy bármiről kötelezően számlát kellene kérnie vagy kapnia.
Atikusz: azokat cserélheted
-
Chaser
legenda
Úgy néz ki rendezi a dolgot, akkor nem adom ki.
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #36672 üzenetére
Hát aki tud, az tud
Gondwana: Oké, tipp arra hogy mitől melegedhet ha nem ettől egy frissen - és szakszerűen - pasztázott cpu 100 fokig fél percen belül terhelés alatt, ami ráadásul csak egy T5600? Jártam már így T61p-vel, hűtőből ha elillan a gáz utána már nem sokat hűt.
-
Chaser
legenda
T5600, prime 95 alatt friss pasztával pár sec alatt 99 foknál van intel vga-s T60-nál. Van itt sok T60 szaki, sztetek is ez lesz a bibi?
-
Chaser
legenda
Francia91 kollega mondta az egyik hirdetésben hogy a T60 coreavc-vel és win mediaplayerrel tudja az 1080p-t ati-s géppel. Jelentem nemhogy az ati-s, de az inteles is tudja
szerk:És csak 1.5Ghz-en járattam a T7400-et...mivel nagyon ocsmány módon lehet pasztázva, így alulfeszelve nem ment 70 fok fölé...
-
Chaser
legenda
Hát ha business vásár akkor arra sajnos nem érvényes az egyszeri vevő joga, fogyvéd se nagyon foglalkozik veled. Viszont, annak utánanézhetsz, hogy rád milyen jogok vonatkoznak. "Nem tetszik" csere nem, de ha hibás a gép javítaniuk kell, na most hogy cégnél mekkora az időtartam azt nem tudom. Keress egy jogászismerőst, szervizt hanyagold, feléjük nem tudsz lépni, csak a kisker felé.
szerk: rgeorge: Ha nem küldi nekik lenovo az alkatrészt nem tudnak mit csinálni. Ők jogilag csak a lenovoval állnak szerződésben, esetleg valamelyik nagykeren keresztül, ergo pénzt is a lenovotól kapják. Nem tudnak és nem is akarnak saját alkatrészt kiadni meghitelezve a lenovonak..mert mi van ha elutasítja a kérést? Ez igaz bármelyik szervizre.
-
Chaser
legenda
válasz
#19103744 #36581 üzenetére
A system update felrakja a hangot, kellhet neki SP3, bár nekem anélkül is ment. Update nélkül elég copatós felrakni ezt a hangot. Először nyilván a HDA-t kell felrakni utána az audiot.
W7 alatt működik a vga, vistas drivert kell feltenni. Vagy mobility modderrel olyat csinálsz neki amilyet akarsz. -
Chaser
legenda
Mennek privik ha marad, de remélem nem lesz rá szükség
-
Chaser
legenda
válasz
tozso76 #36573 üzenetére
Régi gazdijához megy vissza ha minden jól megy. Egy vostro rádöbbentette hogy nagy hibát követett el. Engem meg egy latitude nemrég
Apróba nem fogom felrakni, fél év garos gép, makulátlan állapot, 100% akku, erős cpu..sokan összekeverték a gar nélküli verziókkal, amikben gyengébb cpu van meg állapotuk/akkujuk/garjuk se ilyen. Volt rá két komolyabb érdeklődő, ha az előző gazdinak nem jön össze, akkor őket keresem, ha nekik sem aktuális akkor téged. Utána megy vakerára.
-
Chaser
legenda
válasz
Borote #36565 üzenetére
Ezt boncolgattuk, értelmes rban nincs..nálam értelmes 4-5k. 20k körül már talán volt valami, de lehet többért.
Ahogy elnéztem a T60-at - igen, megint van-, ebbe pl be lehetne építeni egy mini usb hangot amit árulok, jobb oldali egyik usb helyre. Ne legyen rá szükség soha
És ha már T60, megnéztem dokkal, megy a DVI az intel vga-n, ebben a gépben most az van. Ez az első T60-am aminek elég nagy fényereje is van, többi maxon hozta azt amit ez 4-5 szinten tud. -
Chaser
legenda
Voltak szériahibás wd-k, vagy seagetek? Talán fw friss segít rajta. Esetleg új ahci driver. Sentinelben húzd max teljesítményre, winben meg tiltsd le a kikapcsolást, ha ezek nem segítenek akkor fw, vagy driver, vagy ütközés, vagy x akta.
Gyári caddy olcsón? Ha tud valaki nekem is jöhetszerk: lezso6: USB hangkártyám van, occsón
Korrekt cucc, x64 alatt is megy. Ahogy elnéztem talán még be is építhető egyes noteszekbe kis hackeléssel.
-
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #36510 üzenetére
x200. Erősebb cpu, könnyebb gép, vékonyabb is, és abba rakhatsz szép ips-affs panelt. Csak arra figyelj ne led-es legyen, hanem ccfl verzió. Persze ha használnád a tablet részt akkor a tab, de elvileg a waacom részt be lehet fogni munkára x200-nál is. Aminek tabból tényleg szép képe van, az is only waacom touch.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #36469 üzenetére
Ezért mondtam célszerűbb hdd helyére tenni az ssd-t.
Yany: Keret biztos mehet bele, modbiost nem tudom. de mivel nem a szekvenciális műveletek fontosak rendszernek sata1-gyel is sokat gyorsul a rendszer ssd-vel...T60-ban csak sata1 van, mégis nagyon bepörgött ssd-től.
-
Chaser
legenda
Lehet ugyanarra a vezérlőre épülnek. Na majd alakul ez, majd ősszel vagy évvégén veszek újra, addig várok türelmesen
Persze ha beesik valami jó ajánlat annak nem állok ellen
szerk:
P8700@2533mhz@0.985V
10+ perc prime után elég korrekt 3700-es ventivel
Primeot kilőve minden lehűl 50 fok alá 1 perc alatt.
-
Chaser
legenda
válasz
cadeyrn #36371 üzenetére
Linuxot nem vágom. Nálam low VID-en megy P8400 órajelig - 22xxmhz-ig- 0.875V-on. P8600 órajelhez - 2400mhz - már kell 0.9125V. Már csak a max órajelet kell kitesztelnem. Most 1V-on megy, de IDA-val számolva is talán elég lesz neki 0.95V. Na arra még nem jöttem rá hogy tudnám kikapcsolni. Rmclock-ban ugyan megtettem, de nem kapcsolta le. Lehet megnézem majd crystal id-vel is.
x64 win7-en oda kell figyelni rmclock és win beállításokra, de nem vészes és határozottan megéri. -
Chaser
legenda
válasz
parkasz #36369 üzenetére
Csak 5let
Nagyon megzuhant az ssd-k ára. Sztem nem sok idő és a 60GB körüliek el is tűnnek...már ideje lenne.
Tesztelgetem a P8700-et. Hát azt kell mondjam, aki csak azért akar x200s-t venni mert kevesebbet fogyaszt a cpu, ne tegye. 1részt ez nem helytálló ha be van szabályozva P v T proci, másrészt sokkal lassabb már egy P8400-nél is Sl9400, 9300 még inkább. P8600-nál meg már ha nem is ég és föld, de más kategória használni a gépet. Sokkal gördülékenyebb a rendszer, meg minden simábban, gyorsabban megy. Nem bántam meg hogy ilyen cpu-val vettem a gépet.
-
Chaser
legenda
Akinek olcsó strapa táska kell vegyen Heavy Tools-t. Hordoztam benne T60-at elég sokat egyebek mellett. 4db ATX táp is belefér szólóban
Pár ezres, de nagyon bírja. Nem notebook táska, de jó annak is.
-
Chaser
legenda
válasz
Gondwana #36334 üzenetére
Lehet a chipset nem csípte? Nekem 830-cal T400-ban semmi bajom nem volt. 470-re se hallottam túl sok panaszt. Tény, hogy a samu hdd-ben minőség/megbízhatóság terén elég gyér volt, SSD-ben viszont legjobbak közt van.
Ha meg meghal, ott a gar, hdd is meghalhat...ez ne tartson vissza senkit ssd-től -
Chaser
legenda
válasz
brekiisti #36347 üzenetére
Hát nem tudom, kommersz inspironomhoz egyrészt kijöttek mert on-site garos, másrészt hoztak egy szatyor alkatrészt. Csak mikrofon baja volt. Ezért hoztak új webcam+micet, alaplapot, burkolati elemeket ha sérülnének szerelés közben...mondom ez egy inspiron, nem latitude vagy vostro. Töltő múltkor behalt az egyik dellnél annyi vlt hogy küldték futárral, itt volt másnapra, az elhaltat vissza se kellett adni.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #36304 üzenetére
Ez a sajnálatos, hogy ennek örülni kell. Alapnak kéne lennie ha on-site garral adták el. Oké, Mo. nem nagy piac, de ha dellnek megy akkor illene mennie egy nála talán nagyobb gyártónak is...vagy ne on-site garal adják el ha sz@rnak rá.
-
Chaser
legenda
válasz
buvartacsko #36302 üzenetére
On-site garos?
-
Chaser
legenda
válasz
adabra #36289 üzenetére
Száraz, hűvös helyen. Sztem nem kell bele a havi 1 ciklus, csak legyen jól feltöltve. 2 havonta előveszed, megnézed, feltöltöd. Időnként azért merítsd is le. Gyárban áll 1 évet akkor se rakosgatnak bele havonta ciklust. Ha panasonic úgyse lesz baja, ha sanyo úgyis kopni fog.
szerk: Napfénysüti: Most mért? Én is vettem megint egy T60-at, az x200-at meg elrakom szűkősebb időkre
- amíg felfejlesztem olyan szintre amilyennek látni akarom, utána meg már lehet azért nem fogom használni mert pörfekt' - Értelme nem sok, de ez van
-
Chaser
legenda
Néztem még a webcamot, oda elvileg csak ennyi kell? Egy fóliázott rész van most nálam a helyén, kábelt gondolom itt is lid alatt kell keresni, vagy ez is benne van alapból mindegyikben csak kamerát nem mind kap? Bár nem valószínű hogy megcsinálom, inkább a waacom réteget kötöm majd rá.
szerk: Fedlap alján zsanér mellett van egy kis "kivágott" elem ha arra gondoltok lik címszó alatt
szerk2: Vga drivert ki milyet használ? Chromeot használok, youtube vidik csinálnak furákat. Pl teljes képernyő helyett a fél képernyőre tolja a videot. Flasht frissítettem. T400-nál nem tapasztaltam hasonlót, pedig ugyanaz a chipset. Ugyanazt a drivert használtam mind2 gépnél. Hw-es flash gyorsítás is van elvileg.
-
Chaser
legenda
Ha tenni szeretnék az x200-ba BT-t, csak a modul kell meg eseleg új ledsor? Nem kell neki antenna mint a 3G modemnek, magyarul bármelyik gépbe beépíthető?
-
Chaser
legenda
x61-be is bele lehetne tenni a BH panelt?
-
Chaser
legenda
Én már láttam bayen. Akkor elvileg ugyanaz amit én is néztem. Waacom réteg az rajta van?
Van spva verzió is, asszem 6 fajta x200t panel van, 1-2 ccfl , többi meg ledes.szerk: Az x61 tabban BH affs panel volt, ips-hez képest annyi különbség hogy feketébb a fekete, az enyhe lila beütés oldalról ugyanúgy megvan. Még anno olvastam tán thinkwikin, hogy a BH fejlesztette tovább az ips-t. Nem is tudok más gyártótól aki affs-t csinálna. Lehet kicsit más a tech, bár nem hiszem. A végeredmény viszont gyepálja a legjobb TN-eket is.
szerk2: Amit én néztem panelt azon van..na kíváncsi leszek végül is milyen fog majd jönni.
-
Chaser
legenda
Az affs továbbfejlesztett ips ha jól tudom
Feketébb fekete kb, ami eltérés a normál ips-hez képest. Ki a gyártó?
Volt valami réteg a tableten, only waacom volt, azokon van ez a réteg. Az biztos ha ujjal hozzáértem olajfoltszerű foltokat hagytam. rajta. Amelyik touchot is tud azon már más bevonat van. -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #36082 üzenetére
Nincs ips x200-ból, csak ha panelt cseréltek benne, na azt biztos nem kapod meg 100k alatt. Én 90-ért raktam fel az enyémet, újszerű, még fél év gar, erős cpu - ezekben ugye nem cserélhető - de csak alkudtak szóval le is vettem
Már most vinnék amikor úgy döntöttem megmarad
IPS-re csak 1280x800-asban tudsz váltani és ccfl legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest