- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101339 üzenetére
Egyfelől jogos, másfelől iszonyat sok szopó volt már ebből. Én tudom mit szeret 1-2 típus a tulaj nem biztos. Sőt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Penguin95 #101320 üzenetére
Amiben spagetti van, ott rég felmerül a GTK. Mind óradíjban, mind esetlegesen később lehaló billzetben. Volt nem egy-kettő víz-kakaó-tea-kóla és random kaja borulós gép, ami hiába kapott takkert, meghalt később. Vagy éppen a takker kezdte bemosni a nem odavaló dolgokat. Ezek mind kapugaranciás, nagyon necces cuccok. Nem véletlenül mondja erre a legtöbb ember, hogy nem kér belőle.
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #101321 üzenetére
Aliról rendelsz egy random darabot, tökéletes lesz funkciójában a legolcsóbb is.
-
Tikakukac
titán
Ööö, okés, ez így rendben is van. Na. Akkor mondom, hogy mi az amit csinálj. A fentebbit ne. Semmiképpen sem. Van az a biztos kéz, van az a Fortuna asszony alatti nap amikor ezt törés nélkül megúszod. Egyébként ezt én sem csinálnám, nem is csinálom soha semmivel. Max a kóla-vízkáros gépet, ha még menthető. De ez is ritka. Ez istenkísértés.
Asztaliban, mechanikus okés. Évi egyszer megcsinálom. De ott 1 gombban több az anyag, mint egy teljes T480 billzeten.
Körtepumpa, 2 fajta ecset és Clin meg mikroszálas. És ha kell óráig csak ecset, kifúj, töröl. A legdurvább macskaszőrös ügyfeles gép is kész 1 órán belül. Lehet tisztább lenne a kupak alatt ha levenném, de egy gomb az 2-3-4k. 60 gombnál 2 darab gazdasági totálkár egy billzeten. -
Tikakukac
titán
válasz
bb.bocs #101286 üzenetére
Az idős vagyok az az érv, ami pont nem él. Mert én pontosan tudom mikor döglik a HDD és emiatt nem is kezdek el megint kiadni taskot, pont egy idősebb vagy laikus nem tudja és kezdi lefagyasztani a gépet. Az SSD borzalmasan sokat tud segíteni azoknak, akik megszokták, hogy tablet vagy telefon szinte azonnal reagál, laptop meg valamiért nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101218 üzenetére
Így elnézve a --gyári-- tiszta foltos kijelzőt a gépemen, ami már a javított szériából való... ezt a minőséget tudja a másik soron készült is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101204 üzenetére
Az, hogy hülyeségeket csinál a T440 tapipad az lehet normális. A világ szemete alapból.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #101196 üzenetére
USB Linux bedug és megnézed. Ha ott jó, akkor tudod mi a gond. Ha ott sem, akkor gép szétbont, csati megnéz. Ha úgy is rossz, akkor legalább itt az idő a T450 modnak. Ha megy egy T440 padja akkor is kiérdemli a használhatatlan kifejezést.
-
Tikakukac
titán
válasz
Marcipan75 #101148 üzenetére
És még hány tucat olyan típushiba van, amire nincs visszahívás, mert nem sikerült annyi embert rátolni a fórumokra, hogy beszakadjon a szerver.
Totál egy kutya az Apple is, mint a többi, centivel nincs előrébb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Marcipan75 #101125 üzenetére
Ha 11 évet lehúztál almás szervizben akkor szerintem egy percig sem kell ecsetelnem, hogy az ehhez hasonló húzások ott is teljesen általánosak, sőt.
Logouton mai napig kedvencem az írás, ahol fél tucat millás Pro-t kellett cserélgetni, mert egyet nem bírtak rendesen legyártani -
Tikakukac
titán
válasz
Kiki18 #101101 üzenetére
Volt itt már minden. Parlamentből kilopott gépflotta, brand gépek tucatjai cégtől kilopva stb. stb. Csak 4-5 sztorit tudok 1-2 éven belülről, amikor nettó lopott gépek futottak ki végül userekhez papírozva, ami ki is derült. Ami nem derült ki, de szintén tutira mosott cuccos volt több tucat. Aprón nem 1-2 orgazdaság miatt nagyon fenyegetett ember van/volt, tudok párat akit 1-2 napra még vittek is be ilyen miatt.
Szóval bármi lehet -
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #101087 üzenetére
nem szabad feszegetni, erőltetni semmit. Ha nem enged, annak oka van.
Mondjuk ezzel óvatosan. Nem egy TP van, amiben úgy van megpatentozva 1-2 rész, hogy kifejezetten töréshatáron kell feszegetni. Az oka egyszerű: olcsítás póver. Márkán belül nem 1 gépet tudok, amire bontásos alkatrész cserék és takarítások bolthálózat szinten voltak megtiltva, mert 20-30 éve a szakmában dolgozók sem tudták törés nélkül leszedni az alsó burkolatot.HungaryPig: Én is hittem benne, hogy ilyen régen nem volt. Talán T420-ba passzolt volna egy HP panel a polcról. Hááááát nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Penguin95 #101058 üzenetére
Friss bezel tapasztalat: áhh, simán meg tudom csinálni, csak felpattint-lepattint. Ahham. Ha nem a felső sorral kezded, akkor konkrétan a fedlap összes ellenpárját legyalulod. És így lett egy 3k-s műveletből 23k, mert ugye a fedlap mellé kell 1 óra szerelés és a munkadíj is.
Otthon mindig mindent lehet csinálni, csak az extra dolgokat a HMM sem mondja el és lehet a videó alapján sem jön le. -
Tikakukac
titán
válasz
Dare2Live #101020 üzenetére
ill most is csak Lenovo kitalálta, hogy nem tölti.
Ki ez a Lenovo? Egy ember találta ki, egy buta szoftver, egy cellazárlat vagy szimplán megmakkant chip az akkuban? Ez így nekem fura.
Ha a Lenovo elvágta magát nálad azért, mert kidöglött az utángyártott akkud és mákodra az alaplapodat nem vitte még el (szokták) akkor tényleg más márkát kell vennetek. Mert majd a Dell meg a HP más lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #101012 üzenetére
Ilyenkor, akárcsak autónál azt lehet mondani: nem vállaljuk. Előbb-utóbb az ügyfél is megérti, hogy persze, munka, persze, meg lehet csinálni, de ha van egyszerűbb és könnyebb munka, főleg olyan, ami biztosra fizetős, akkor ezek vissza lesznek dobva.
Más kérdés, hogy emiatt eldobni egy laptopot... vagy mondjuk egy kocsit
Igen.
x200-hoz még 1-2 hónapja is kértek kijelző modot. Mondom okay, de pont annyiba lesz, sőt, mint 3 éve. Azaz jelenleg egy nagyon szép gépnek az ára csak az anyag, plusz a mértéktelen szopó, ami itt tényleg nem 10 perc.
Amúgy 1 órába ezek beleférnek. A durva notiknál lesz 2, G751 és ilyesmik konkrétan 2 marék csavart kaptak és 2 emeletes alaplapot. És a hűtés sem kevés a rengeteg FET padozással. -
Tikakukac
titán
válasz
MineFox54 #101010 üzenetére
Amit mindig mindenki elmondd: az óradíjat és az alkatrészeket nem érdekli, hogy hány éves gépbe kerülnek. Azok bizony szinte kopp ugyanannyiba fognak kerülni, mint mikor új volt. Esetenként még többe is, főleg, ha kifutott a gyártásuk.
Ez mindenre igaz, autó, laptop, bármilyen gépészet.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100997 üzenetére
Ezért kérdezem én is, hogy micsidi a helyzet.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100977 üzenetére
Ha van venti és nincs bonyodalom, mehet.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100975 üzenetére
Akkor csak ügyesen
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100972 üzenetére
Megelőző intézkedés: akkor vágj bele, ha van rendes csavarhúzód, és egyéb esetleges bontáshoz szükséges eszközöd. Plusz kézügyesség. A hónapban 5-6 olyan gépet kellett rendbe tenni amikor ügyfelek túlvállalták magukat. És hidd el. Egyfelől szopó a szervizesnek, másfelől drága az ügyfélnek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Apollyon #100964 üzenetére
Ez konkrétan azt jelenti, hogy SSD-vel én anno hetekig elvoltam, mint main gép, T60p
Jó az, csak tudnod kell, hogy a háttérben 3 youtube mixelése veszélyes zóna. Minden másra untig elég. Anyám videózgat, netezik ezerrel, nyomja a nagyobb PDF-eket is. Arra maximálisan elég. Mindenben jobb paraméteres gép egy vagyon használtan is. FHD IPS és 15" az igen ritka jószág 100k alatt mai napig.
Sok reklámblokkoló, ciánozott háttérfolyamatok és még egy pár év van bennük. Az viszont biztos, hogy fogyasztásban nem jók. T7400 maxon tekerve AMD karival ha épp megy a sorozat-nézés isDe ez van 4:3 a király meg a roll-cage.
-
Tikakukac
titán
válasz
Xmodule #100948 üzenetére
Lenovo bármit legyárt, azt kapsz, amit kérsz. Főleg cégeseknél.
Az eladó pedig, nos, ismerjük ezt. Ezt vicc nélkül hetente eljátszom aprón, mint vevő.
Aggregátor: Nem tudom lett-e már változtatás ezzel új rendszerben. Legutóbb még úgy volt, hogy viszont kaphatsz te is negatívat, ha az eladónak nem tetszett a kötekedésed valami kitalált indokkal is. Remek szisztéma
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
BlackJapan #100917 üzenetére
Vagy legalábbis elég nagy pénzt elrakni cserére.
-
Tikakukac
titán
válasz
BlackJapan #100915 üzenetére
Fuhh, a linkek totál kukásak.
Elmondom a titkot: a legtöbb esetben nem fogod megkapni a vágyott panelt, valami hasonlót kapsz, talán stimmel a felbontás, talán jó a méret, de IPS helyett imádják a TN-t vagy matt helyett fényest. Esetleg pixelhibást és eleve rosszat is. Bevált dolog, emberek tucatjai szívják ezt be nonstop.
Adott konkrét kijelzőt kell keresni, rendes leírással amiben minden stimmel, plusz valódi képekkel. Bontásnál meg videó.
Abban pedig nem vagyok biztos, hogy az FHD és a 3K azonos csatikat és fedlapot használ.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100843 üzenetére
Én mondtam
-
Tikakukac
titán
válasz
kromatika #100828 üzenetére
PCIe NVMe 2242-es SSD mehet a WWAN helyre.
Gondolom kitalálod magadtól is: a 2242-es SSD egy eleve fehér holló jószág volt régen is, ma meg főleg. Na ebből keress PCIe-t és NVMe változatot. Fórumokon szenvednek vele, gyakorlatilag van 2 darab összesen, az egyik pedig nincs is globál forgalmazásban.
Jó szórakozást
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
fokukac #100743 üzenetére
Gépben biosban ott a serial number, de hwinfo is hozza. Lenovo oldalán lecsekkolod itt a konfigot.
De ez egy új kör lesz, szinte tuti.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100741 üzenetére
Nem új a dolog. Nem azért szaladok annyit kijelzők után, mert olyan kedvem van. Hanem mert ezeket akarom elkerülni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Madara-san #100727 üzenetére
Van. De sokra nem mész vele, nem lesz jó
Nyáron is próbáltuk rátolni egyiket a másikra, káosz.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #100709 üzenetére
Ezért mondtam, hogy keress valakit rá, mert láttam már érdekes szereléseket, aminek a vége sírás volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #100705 üzenetére
A WWAN helyére megy. Hogy te kívülről mit látsz nem számít. A pinek a lényeg amiket belül elér majd.
A mutatvány egyszerű, egyben ki-be, de ehhez mondjuk azért kell annyi ismeret, hogy egy wifi karit ne nézz kivehetőnek
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #100700 üzenetére
Ez a wifi kártyád, aminek a helyére igen érdekesen fogod betenni az SSD-t. Plusz nem is nagyon értem miért lenne ez jó.
Ott mellett már inkább lesz szerencséd.
Plusz nem megy bele. Fizikailag sem. Az SSD eleve nagyobb egy bő centivel, ahhoz elég szépen le kéne vágnod belőle.Szerintem keress valakit aki ebben segít vagy sok google, mert kellően sok találgatás után nullázott gép következik.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #100695 üzenetére
Specifikáció gyártói oldalon tutira segít.
Sok választásod nincs. Ritka kretén szabvány, a 2260-al egyetemben.
-
Tikakukac
titán
válasz
Trialbiker #100683 üzenetére
Tud AC-t
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100659 üzenetére
Mindenfélével. Van amit magamnak csináltam, van ami virágoltból van, van amiről azt sem tudom honnan van. Egyikkel sem volt gond.
-
Tikakukac
titán
válasz
magellan2600 #100657 üzenetére
Van, 7-8 darabot raktam fel az elmúlt 2 hétben és stabilan is van 2-3 darabom.
Nekem ilyen tapasztalatom nincs.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100649 üzenetére
Csak a leírtakhoz meg nem kell MX250 sem
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100645 üzenetére
Igen és lassan a P-nek is vége.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy arányaiban ás árában hol van a P meg a T.
-
Tikakukac
titán
válasz
donjohnson #100637 üzenetére
Napok óta verejtékezek, hogy Istenem, csak nehogy merevebb legyen a gép és véletlenül ne kerüljenek bele logikus dolgok.
De megnyugodtam
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest