-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #62481 üzenetére
Nem tippelek, mutasd
Az elmúlt hetekben besegítettem tesztelni, elég sokat kidobtam. Ami 2008-as volt sanyo/sony 90% kuka. Legtöbbet aida 100%-nak látta, powermanager se jelzett hibát. Csak akkuidő volt 5-10 perc, aztán átmenet nélkül lekapcsolt a gép mintha csak töltőről menne és kihúznám.Rolly: Powermanager. Cycle count 872 a fentebbi 84%-os akkunál.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62476 üzenetére
Elvileg semmilyen drivert nem szabad ati+intel vga-s géphez felrakni, csak a switchablet. Persze próbálkozni lehet, eredménye meg is van.
-
Chaser
legenda
Dehogynem számít az életkora. Sanyo sony akku használat nélkül is meghalja magát 3-4-5év múlva. Láttam már sokat 10-50 ciklussal ami kuka volt ilyen életkorokkal. Vagy mondom másképp, 5 éves sanyo sonyt még nem láttam működőt bármennyi ciklus volt benne, max bírt pár percet. Panasonic az más téma. És persze a ciklusok száma is nagyban hozzájárul az elhasználtsághoz.
"A legjobb Li-ion akksi is kuka 500-1000 töltési ciklus után."
És ez nem kirívó eset
A legtöbb ciklusos pana akkum 1500 körül járt 60%-kal. De a maiak már nem bírják úgy, meg TP se erőlteti hogy ilyet adjon a gépekhez feltétlen.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62444 üzenetére
Egyelőre feltételezem a legjobbat. Segített gariztatni pár cuccot, csak a cuccok még nincsenek sehol, amik már 1 hónapja nála vannak.
-
Chaser
legenda
westlake kollegával kapcsolatban van valaki? Nem válaszol privátra, lehet véletlen letiltott, telszáma meg nincs kinn.
-
Chaser
legenda
x200 28k-ért számlával. Akku döglött, kijelző foltos, hűtőrácsnál törés. Ezeket az ég is AFFS modra tervezte
9 cellás pana akku bele 12-15k, kijelző 25-30.
-
Chaser
legenda
válasz
Robo sapiens #62420 üzenetére
Jah, T500 LGP-nél sokkal rosszabb a többi, főleg akis felbontásúak. x200-at vagy 7 féle panellel szerelték, abból tán 1 elviselhető.
Boe Hydis. Aida64-ben meg lehet nézni, tud róla csinálni screent. x200t-ket is sok panellel szerelték. Az only wacom elvileg BH.szerk: Ez az amit AFFS néven emlegetünk itt, az IPS tovább fejlesztett változata.
-
Chaser
legenda
válasz
Robo sapiens #62415 üzenetére
Itt van egy x200t 65-ért. Ha BH kijelző van benne akkor jó vétel. Nem kell külön kijelzőre költeni. Nagyobb/nehezebb mint a normál verzió, ellenben alapból jó kijelző és bohóckodni is lehet vele
Persze ehhez nincs fél év gar és számla.
-
Chaser
legenda
Ilyen ram árak mellett pazarolhatták volna nyugodtan. Igaz kicsit felment az ára, de még mindig nem arany áron van, pláne nem nagytételben. Nekem nem sürge, már így is jó, de lehetne jobb is
szerk: Robo sapiens: Csak jó tanácsként. Ne 12" gép előtt ülj napi 10-12 órát, annak nem lesz jó vége semmilyen kijelzővel. Ha érzékeny a szemed a ledes pwmből fakadó villogásra is akkor x200. Bár elvileg abból is van ccfl. De 220-tól felfelé biztos nincs. T500 T510 relációban annyit tudok mondani, T510-ben nincs akkora villogás mint a legtöbb gépben, de még ennyitől is fájt tőle a szemem napi több órában. T500 ccfl előtt gond nélkül kibírok egy napot is. Ugyanakkor az élettelen, fakó samsung paneles verzió sokkal jobban fárasztotta a szemem. Gondolom ilyenkor a szem-agy gondolkodik, éppen milyen színt kellene látnia, ami plusz erőforrásokat emészt fel.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Érdekes, nálam TP fan nélkül sincs ennyi rpm net alatt. Cpu szabályzás nélkül sem.
De lehet BIOS. Mióta az enyémre felraktam a legújabbat azóta bekapcsolástól win képernyőig pörgeti a ventit mintha fizetnék érte. Onnantól meg TP fan. Most asszony gépéről vagyok, nincs semmi hack, régebbi BIOS és némaság. -
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #62304 üzenetére
Az LG Philips a legjobb. Van még samsung, az színekben sokkal gyengébb.
-
Chaser
legenda
válasz
werszomjas #62300 üzenetére
Az ATI teljesen kikapcsolható, akár BIOS szinten is.
-
Chaser
legenda
válasz
kromatika #62231 üzenetére
Gugliba beütöd: lenovo warranty check, kb első találat. Ott type és seriallal meg lehet nézni. De elvileg rajta van a gép gyártási ideje is a matricán , ált-ban onnantól 3 év.
Thinklight: FN+ jobb felső sarok ha minden igaz. Kis lámpa jel kéken.
Thinkvantage: fel kell hozzá rakni ezt a sw-t, gyári app, leírja mik vannak a gépben, hw tesztel, ilyesmi. De át lehet programozni bármelyik app indításához. -
Chaser
legenda
válasz
franc0 #62225 üzenetére
Én szeretek filmezni gépen is
kijelző kérdése. De netezni is teljesen más egy LG-s T500-on mint akármelyik fentebb felsorolt kistársa mellett. Szép színek, jó színhőmérséklet, nem hideg. Aki látott ilyet az tudja milyen. Samsung 1680-as se rossz éppen, de LG mellett elbújhat. 1280-asokról meg ne is beszéljünk. Volt nekem T400-ban, pár napig tudtam elviselni. 1440-es éppen elmegy, de ennyi. Meglett a T60 IPS utódja, persze annak sokkal jobb kijelzője van. De szemből szerencsére nincs ég és föld különbség T500 LG-nél sem. Betekintési szögei is elég korrektek.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #62065 üzenetére
Ha ez komplett hűtő hibátlan ventivel ajándék ár
Én vettem bayről gyári ventit T60-ba, kb hibátlan feedbackes eladótól. 4k körül volt az ára. Jóval később lett beépítve. Sorjásak voltak a lapátok, működött kb fél évet...szóval ki kell fogni. Egy haverom azt mondta 1-2k ugy. is lehet simán jó. persze ugyanúgy lehet rossz is. -
Chaser
legenda
válasz
CharlieDrop #61996 üzenetére
Wines tabletet vegyél. Lenovonak is vannak ilyenjei. 10" HD IPS, nagy üzemidő. Van belőle billzetes megoldás is, tán trackpointtal, ezek persze drágábbak. De végre nem droidos szenvedés. Azt telepítesz rá amit bármelyik winre. Billzet nélkül lenovo tabok ekkora méretben 120k körül vannak. 1 év gar karcsú csak, engem ez zavar bennük.
szerk: 8" Miix2 64GB SSD-2GB ram 100k, de lehet van olcsóbban is. Erre meg egy USB vagy BT billzet, vannak nagyon jók.
Meg persze más is csinál wines tabletet, de így lenovo vonalon lehet maradni -
Chaser
legenda
Arra próbáltam célozni: igazad lehet
btudos: 6520-asnak semmi hangja nem volt, épp megérintettem már benn is volt a karakter. NMB nagyon jó, de sokkal nagyobb a mechanika útja és hangja is van mikor leér. Jó mondjuk én úgy gépelek hogy füstölnek a gombok
bacsis: Állítólag ez is ajánlott
-
Chaser
legenda
Akkor lehet tényleg van benne valami chip ami ezt tárolja, de az biztos hogy OS független, mert kikapcsolt állapotban nem működne egyébként.
btudos: Core i-től mondtam. 4300-as billzete se volt rossz, de számottevően jobb a 4310-esé. Az már nálam lazán T60 NMB feletti szint. És ennél még jobb volt a 6520-asé.
szerk: bacsis: Nem tettél elég lekvárt a cpu-ra
-
Chaser
legenda
válasz
Blue Eagle #61805 üzenetére
Így.
r3dsnake: Nézd meg, hogy kikapcsolva tölti-e. Ha nem akkor töltőáramkör.
-
Chaser
legenda
válasz
Blue Eagle #61800 üzenetére
3 féle volt belőle:
NMB, ALPS, Chicony
Ez volt T60/61/400/500-akban is. Utóbbiakban már könnyített verzióban. Az igazi a T60 szériás NMB és ALPS. Viszont a dell latik billzete core i-től kezdve eléggé odaver ennek is. -
Chaser
legenda
válasz
vicces #61764 üzenetére
A fehér üres, az 3 antennáshoz van. Másik kettőt hirtelen nem tudom, de x200 manualban egyből látod. Ha jól rémlik így kell lennie de nem esküdnék meg rá.
szerk: ha már 3 antennás x200/T400/T500 wlan, melyiket érdemes? Ha jól rémlik az intel 5300 az, de nem túl jó tapasztalataim vannak vele, routerben nagyon válogatott. 5100-as teljesen jó, csak lehetne valamivel gyorsabb cucc is a gépben.
-
-
Chaser
legenda
válasz
scarbantia #61743 üzenetére
Jól rémlett hogy necces ez a cső csere
-
-
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #61689 üzenetére
Járt már nálam "pár", nem találkoztam még ilyennel
Gyári töltőből is halottat pár darabot láttam lenovoból. Persze biztos leéghet, csak kisebb az esélye. Bár a megfelelő védelmek mellett nehezen éghet le. Lenovo töltők beszállítóit elnézve a védelmekkel nincs gond. Kb olyan ez, mint desktopnál a régi frankó FSP tápok vs Codegen, Mercury és társai...Vargáné
1x elfüstölt asztalon egy FSP-m, ugyanakkor nem vitt magával semmit. De kb ezer éves is volt. Valszeg dobálhatták, elég ütött volt a külseje.
-
Chaser
legenda
válasz
franc0 #61685 üzenetére
4-es pontot kihagytad: itt, vakerán, ilyesmi oldalakon gyári akku bolti ár feléért, harmadáért. 2-es pinttal az a probléma nem tudod hol készült és mindegy is, az elektronika meg a cellák az érdekesek. Mondjuk fizikai méret pontos betartása sem ártalmas. Itt is volt gyári x200 panasonic fullos akku 15-ért. Nyilván keresni kell, amikor meg épp van akkor meg kell venni.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #61659 üzenetére
Biztos meséltem már, 1x vettem innen egy akkut. A srác azt mondta gyári, hát küldje. Megjött, persze ugy. volt. Valami strapa gépben megnéztem, full kuka volt, pár hónapos. Mondom a srácnak valami itt nem lesz jó, egyrészt nem gyári, másrészt halott
Azt mondja az nem lehet, pár hónapja vette és tökéletes volt amíg nemrég be nem halt a gépe. Na ennyit az ugy. akkuról meg töltőről. Nyilván véletlen egybeesés hogy az akku és alaplap elhalálozott
-
-
Chaser
legenda
Ez egy megoldás, ha beüt a gond. Ennyi erővel ne vegyünk már kb semmit
300k-s új gép is be tud halni 2 hónap után. Na ugyanennyi erővel be tud halni bármi és be is hal, csak idő kérdése. De egy ilyen gép akkor sem ablakon kidobott pénz, mert az árának nagy része visszajön.
alcsa: Jóval kisebb rizikós T61-nél egy intel vga-s. De az is be tud halni. Ami sok tekintetben jobb egy T400, de azt meg nem dobálják még 35k-ért leghitványabb verzióban sem.
-
Chaser
legenda
válasz
VegyesTamás #61540 üzenetére
Minden elromolhat. De mondtam ne bonyolítsd túl, majdnem annyit ki lehet belőle árulni mint amennyiért vetted
Azért akármilyen régi TP-t veszel, a működése biztosabb bármelyik hasonló korú vagy akár jóval fiatalabb konzumer gépnél.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61507 üzenetére
Ott is chrome-ot használok, w7 is ugyanaz. Abban még SSD se vol, ram is feleannyi.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61501 üzenetére
Valld be csak irigykedsz
YT ugynaúgy bezizzen ha ph-zok. Érdekes, T510-en nem csinálta. -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61498 üzenetére
Az nem, de akkor is egy egy ES cpu ketyeg már a gépben
ezzel a palmresttel kell még kezdeni valamit.
-
Chaser
legenda
T500-nál lehet win7 x64 alól BIOS-t frissíteni, vagy itt is csak 32 bitesről?
-
Chaser
legenda
válasz
Xmodule #61388 üzenetére
Nem is mondtad hogy megérkezett, de ezek szerint elégedett vagy
Biztos kitört belőle pár kis pöcök szerelés közben. De ha jól rémlik sok helyen ragasztva van, ugyanúgy lehet ragasztani máshol is.
Zsanéroknál elég nagy csavar rémlik, legalábbis másabb mint ami billzetet/palmrestet tartja. -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61306 üzenetére
ES T9400, tele van vele a bay, kb 5k.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #61302 üzenetére
Én már alig várom az ES-t, hogy jó-e a bele. Már 1 hónapja úton van.
-
Chaser
legenda
válasz
szlovibuki #61221 üzenetére
Nem ugyanaz, mert R500 vastagabb. T500-nál látod a kijelzőt, nagyobb felbontású. Van egy diszkrét vga is.
Mindegyikbe 1 hdd fér, dvd helyére optibay keretben mehet második is. -
Chaser
legenda
válasz
Colonel993 #61210 üzenetére
Meg, de ennyit sztem nem költs rá. T9600 jóval barátibb árban.
szerk: a WoT eléggé cpu igényes tudtom szerint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged