- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jss
aktív tag
Feltelepítettem egy Win XP-t (SP3) a T61-emre.
A Win7 alatt frankón ment minden, de most nem tökéletes a helyzet.
Mit kell ahhoz feltelepíteni, hogy:
-az OSD menjen (tehát, hogy a képernyőn megjelenjen a "csík", mikor a hangerőt állítom
-az Fn-el elérhető funciók maradéktalanul menjenek
-hogy tovább bírja az akksi (elég a power manager?) -
jss
aktív tag
Nem lehet itt valami kompatibilitást állítani a BIOS-ban?
-
jss
aktív tag
A ThinkPad T61-emben van egy Hitachi 2,5 "-os 100 GB-os SATA HDD.
Van egy régi WIN XP telepítő CD-m, ahonnan nem tudok telepíteni, mert megáll a telepítés
azzal, hogy nem talál a gépben HDD-t. Hozzáértők szerint azért van ez így, mert csak a ServicePack3-as WIN XP tudja kezelni a SATA-t. Nekem viszont dereng valami, hogy talán a BIOS-ban lehet valami kompatibilitást állítani...
Tudna erről valaki valamit nyilatkozni? -
jss
aktív tag
Mivel a színe kék, ezért az Fn-el együtt kell nyomni? mondjuk úgy sem csinál nekem semmit...
-
jss
aktív tag
Ez a ThinkVantage gomb nagyon nem akar semmit csinálni, pedig feltettem a drivert hozzá...
-
jss
aktív tag
válasz
hruodnand #31337 üzenetére
És valóban, görög van a falóban...
Már működik is, nagyon frankó, egyre jobban szeretem ezt a gépet, pici hibái ellenére is.
A ThinkVantage gomb mire való? Jól sejtem az eddigiekből akkor, hogy ezt a gombot megnyomva frissülnek a driverek és a telepített segéd programok? -
jss
aktív tag
Milyen néven keressek ehhez drivert?
-
jss
aktív tag
A T61-em touchpad feletti részen van három gomb. A két szélső egyértelmű, azok az egér bal illetve jobb gombja. De a középső az mire való? Nekem semmit nem csinál. Ezt nevezik amúgy "markolónak"? Lehet, most nagy ökörséget írtam....
Szóval? -
jss
aktív tag
Amúgy a LAN csati nem oldalirányban lötyög, hanem hosszirányban nem áll stabilan, pár millit lehet ki / be mozgatni, és ha megmozdul, akkor szakad a net és lehet bejelentkezni újból. Lehet esetleg ezt a csatit cserélni a gépben? Drága egy ilyen javítás?
-
jss
aktív tag
válasz
audi100td #31067 üzenetére
Nem fikázni akarom a gépet, sőt nagyon szeretem, jó vétel volt. Mindössze bosszant ez a két hiba, elrontja a jó összképet, főleg annak fényében, hogy a ThinkPad mindig is etalonnak számított a notik közt. És ha ebből az irányból közelítem meg a dolgot, akkor igen is zavaró!
Ettől függetlenül nagyon jó az ár / érték aránya, egy sereg jó tulajdonsága van.
És mindössze a megoldást keresem a problémára... -
jss
aktív tag
válasz
audi100td #31061 üzenetére
Először is: nem rinyálok, a bosszantó hibáról írtam
.
A nyekergésre értettem elsősorban, hogy az akár új korától is lehet. Ezt arra alapozom, hogy úgy emlékszem, mintha olvastam volna valami tesztben, hogy ezt más is észre vette.
Neked volt esetleg ilyen tapasztalatod ezzel a típussal? -
jss
aktív tag
Nem látok fizikai sérülést. Olyan, mintha ki lenne tágulva egy kicsit a gépbe épített aljzat, mint egy agyonhasznált muff. Persze ez nem lehet, hiszen ez rideg anyagból van, ezt nem lehet kitágítani, ezért is érthetetlen számomra a dolog. Máshol nem találkoztam még ilyen hibával. Nagyon zavaró és lehangoló egy ilyen "gagyi" hiba. Nem ezt várná az ember egy ThinkPad-től.
-
jss
aktív tag
Nemrég beújítottam egy Lenovo T61-et, és - bár nagyon szeretem - kicsit csalódott vagyok egy -két dologgal kapcsolatban. Ez ügyben szeretném a tapasztalataimat megvitatni veletek.
1. Ez a ház bizony kicsit nyöszörög, megreccsen az egérpad és az ujjlenyomat olvasó közt.
Más is tapasztalta már ezt ennél a típusnál? Lehet ezt orvosolni?2. Van egy szabványos UTP LAN csatlakozóm, ami a másik gépembe csatlakoztatva frankón "bekattan" a helyére,ott szorosan csatlakozik, a net kapcsolat tökéletes (DIGI).
Viszont ebbe a gépbe nem illeszkedik tökéletesen, nem passzentos, kicsit el tud mozdulni.
Ilyenkor persze a kapcsolat megszakad. Találkozott valaki ilyen problémával? -
jss
aktív tag
Szeretnék egy nagyobb akkut a T61-embe.
1. Érdemes -e utángyártott (jó minőségű japán cellákkal) akkut venni, vagy az nem elég jó?
2. Ha használt akkut veszek esetleg, akkor mire kell figyelni?
3. Mennyit érhet a mostani akkum? (29746 hsz.-nál az adatai)
(most már 100 %-ig tölt, azt sikerült már beállítani) -
jss
aktív tag
Szeretném jelentősen megnövelni az akkumulátoros üzem időt. Nagyjából mennyibe kerül egy nagyobb akkumulátor, és az mennyit bír?
-
jss
aktív tag
Sziasztok!
Nem sok tapasztalatom van idáig laptopokkal, azért kérném ki a véleményeteket.
Lenovo ThinkPad T61 a gép típusa és az a probléma, hogy hamar lemerül az akku.
Úgy tudom, ennél azért többet kéne bírnia. Jócskán levett fényerővel, wifi, bluetooth nélkül, levett hangerővel filmezéskor 1 óra 20 percet bír. A Power Manager 3 szerint az akku "good" állapotú. 51 ciklus van benne idáig.
Aida64:A kérdés:
1. Alapból hány órát kéne bírnia?
2. Lehet, hogy rossz cellák vannak benne?
3. Érdemes felújíttatni, vagy inkább megéri újat venni?
4. Mostanában már fel sem töltődik 100 %-ig. Ez miért van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest