-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
cimbi186 #16766 üzenetére
Linux alatt olyanra emléxek, hogy gépelés alatt tiltja a touchpadet (Win alatt nem is kerestem, mert winXP alatt csak smartzones-ként használom, azaz a négy negyede egy-egy műveletjel-gombnak felel meg a numerikus billentyűzetről, a gombjai pedig PgUp/PgDn), de, hogy mi értelme lenne a külső egér jelenléte alapján default tiltani, az nekem még nem esett le. Biztosan ezért nem programozta még le senki Windowsra...
-
Gondwana
addikt
Nekem meg pont úgy kényelmesebb a tablet, hogy a kábelek a tőlem legtávolabbi oldalon lógnak a gépből (rendszerint táp+ethernet), tehát ez is csak megszokás.
Viszont a ThinkLightből ThoughtLight nekem nagyon nem tetszik, ez az, amit hiányoltam a tabletnél, erre most - legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne írígység - a többiről is leveszik. -
-
Gondwana
addikt
Hasonlóan nem működő GPS-sel követem itt a fejleményeket, hátha sikerül valamit ellesnem, de még semmi - az X200T-ben ugyanúgy nem működik, nem talál holdakat (kb. 2h szabadtéri tökölődés után se).
Csak azért nem firtatom jobban a dolgot, mert a HD2 GPS-e eddig mindenre elég volt, illetve van még egy bluetoothos GPS dataloggerem is, ráadásul a mobilnet rendesen működik. -
Gondwana
addikt
válasz
franc0 #16523 üzenetére
Régebben itt már írtam, hogy a T60 multitouchosítása nekem több bajt hozott, mint hasznot, de a lényeg az, hogy még az ingedzsit is megírta, hogy csak a gyártói drivert kell lecserélni eredeti Synaptic driverre.
Itt a HP driverre esküsznek, én anno Synaptic saját oldaláról húztam le azt a drivert, amivel próbáltam, de előtte nem irtottam le minden UltraNav cuccot a gépről, ezért összeakadtak. -
Gondwana
addikt
Az hagyján, hogy IPS opció, de ez:
1 The ThinkPad X220 has Linux® Certifications for Redhat®, Novell® & Unbuntu.
...
5 80GB mSATA SSD fits in the WWAN slot. As a result, it is not available with WWAN.Annyira jól hangzik, hogy már attól tartok, hogy fake... (Jó, láttam, shop.lenovo.com)
-
Gondwana
addikt
válasz
nyirog #16391 üzenetére
...nem értem miért kell ezt a nyomorult filmnézős felbontást erőltetni!
Kérdezd a kijelzőpanelgyártókat...
IBM/Lenovo látott már olyant, amikor az IdTech nem tudott elég 15" 1400x1050 IPS kijelzőt szállítani, vagy amikor az X200 Tabletekhez nem győzték Hyundaiék az AFFS paneleket, hát berendeltek egy rakás Samsung VA-t is. Ahhoz viszont még mindig túl kicsik ezek a mennyiségek, hogy külön gyártósorokat izzítsanak be értük. -
Gondwana
addikt
Tudom, hogy bunkóság, hogy leütöm, de akkor is engedjétek meg, hogy gratuláljak minden ThinkPad-felhasználónak a 2^14 hozzászóláshoz!
-
Gondwana
addikt
válasz
modeller #16362 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Nem fikáztam, csak már kifogytam az ötletből, hogy kerestessek a google-lal, hogy választ is találjak.Egyszerűen imádom, amikor olyanok fikáznak egy rendszert akiknek fogalmuk sincs róla...
Nem állítom, hogy fogalmam van róla, de ha többszöri nekifutásra, órákon keresztül csak olyan fórum/blogbejegyzéseket olvasok, amik változó szinességgel az én problémámat írják körül, megfejtés nélkül, akkor hadd feltételezzem, hogy nem bennem van a hiba.
(Hangsúlyozom, egyik operációs rendszerrel szemben sincsennek érzelmeim: DOS, Palm, WinMo, Linux, windózok mind megvolt, '99-2000-ben még Mac-en is dtpztem, nekem csak a megoldandó problémát jelentik, lényegtelen, hogy minek hívják az OS-t, ha a megoldásra nem találok leírást, akkor az még nem mindenkor az én hibám.) -
Gondwana
addikt
nekem anno jó tapasztalataim voltak a sysinternalsos devcon kapcsán.
Én teljesen más okból kísérleteztem vele: Win7 egy idő után elfelejti az Intel1000Pro-t, ethernet profilt nem lehet aktiválni, csak, ha device managerben letiltom, majd újra engedélyezem a hálókártyát. Na, ezt a devcon x64-en nem tudja.
(Már megint a Win7 - pedig alapvetően semmi bajom vele, kb. ugyanannyit bugzik nekem, mint a linux) -
Gondwana
addikt
válasz
modeller #16357 üzenetére
Hol tanácsolnak ilyen marhaságot és mi okból? És ez alapján fikázod a win7-et?
Próbáltad már? WinXP alatt, amikor kiválasztod, hogy "Safely remove hardware", a HDD megáll. (LED kikapcsol - látszik, hogy leáll a HDD)
W7 alatt safely remove után a HDD vígan forog tovább. Amikor kihúzom az USB kábelt, a HDD egy határozott csattanással odab..a a fejet a parkolórámpára - miközben a HDD már mozgásban van, mert ugye a kábel se mágnescsatlakozós, hanem húzni kellett. Ha a HDD specifikációkba beleolvasol, rendszerint szerepel egy szám, az előlátott felpörgés/leállás-számmal, illetve még egy szám, ami az előzőnek kb. 1%-a, ami az ilyen hirtelen leállások előlátott száma.
Nem csak én vagyok azon fennakadva, hogy egy 2001 óta jól működő funkciót kiirtottak a legújabb csudaOS-ből, google talál még néhány fórumot.
Freecom ToughDrive beépített kábellel - még mielőtt megkérdeznéd, hogy miért mozog a HDD, amikor kihúzom a kábelt. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
adorjant #16350 üzenetére
Win7 alatt amúgy is képtelenség leállíttatni az USB HDD-ket akármilyen remove-varázslással (ez csak XP alatt működött), szerintem nem akarták Lenovoék, hogy az ezzel kapcsolatos supportot is a nyakukba varrják, azért hanyagolják.
Mindenhol azt tanácsolják, hogy ha USB HDD-t akarok kitépni a gépből, akkor először Eject/Remove, majd sleep (Fn+F4), majd ekkor kitépem. Nomármost mivel sleepből ébredéskor xarakodik a googletalk (minél hosszabb sleepből ébred a gép, annál macerásabb), ezért tanácsos előtte kilőni, majd újraindítani -- mindezt egy mezei USB HDD eltávolítása miatt.
Éljen a Windózhétsoká! -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Azt hiszem, más is olvashatja ezt a topikot: külön rendelésre gyártott PCIe és miniPCIe SSD - állítólag ez már nem a bedrótozott SATA/IDE
(Várható megjelenés: március) -
Gondwana
addikt
...juteszembe iszol te egyátalán rendesen?
rám is férne egy kis túlórázás némi erjedt szőlőlével...
Más: eldöntöttem, nem tudom kivárni, hogy megérkezzen a PCIe CF adapter, kapot az X200T egy SDHC-linuxot. Ha valaki tanácsot kér, nem fogom neki ajánlani, siralmasan lassú!
Három kártyám volt: Transcend 8GB Class6, Transcend 8GB Class10 és Panasonic 16GB Class6. Meglepődtem, mert atto szerint a 8GB Class10 a leglassúbb, egyedül a Pana közelíti meg a 20MB/s olvasást, úgyhogy ez lett az áldozat. Ha pedig végre megérkezik az adapter, csak egy
sudo dd if=/dev/ezaszutyok of=/dev/CFazadapterben bs=64k
és remélhetőleg öjömbódottá.
(Ami meglepett, hogy immár megint működik Ubuntu alatt az OSD - a Mute gomb viszont nem) -
Gondwana
addikt
válasz
SpeedR #16051 üzenetére
Az, hogy a mechanika tetejében mi lett cserélve, szinte semmi hatással nincs arra, hogy alul az érintkezők hogy működnek. A T60-on ALPS billentyűzetem van - szerintem jobb is, mint az MNB, mert halkabb működésű, nem ébreszti fel a fiamat, ha éjjel gépelek, és kisebb kezdőlökettel kell megindítani a gombnyomást, mint az MNB-nél (X32 és X200T) - ott az 1-es gomb produkált olyant, hogy 10 lenyomásból kb. 4-5-öt érzékelt, a szervíz ki is cserélte volna garanciálisan, csak még egy napot kellett volna várnom.
A megoldás az lett, hogy a gombban lévő gumiharang tetejére tettem egy kb. 2mm átmérőjű vatagolyócskát, azóta tökéletesen működik így - lassan egy éve. -
Gondwana
addikt
Én ezt várom már egy ideje, állítólag már egy ismerősöm ismerősénél van, valahol Miamiban.
Ha megérkezik, költözik bele a Transcend 300x, az X32 pedig kap egy mezei 133x CF-et helyette (Olvasásban 50MB/s helyett elég lesz a 40 is, írásban pedig nem lesz felűnő, hogy 45MB/s helyett csak 20-at tud, mert még így is papíron 2x gyorsabb, mint egy 4200rpm HDD)
Ez natív PCIe buszon kapcsolódik, nem USB-s. -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #16017 üzenetére
Azért elvileg létezhet ilyesmi a valóságban...
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #16005 üzenetére
Próbálkozz olyannal, hogy ha egy kicsit jobban meghajtod a gépet, olyankor gyakoribb-e. Járt nálam egy T42 nagyon hasonló tünetekkel - átlag 10-15 percenként produkálta ezt. Először a táp volt gyanús, de 4 másik táppal ugyanazt produkálta. Először azt hittem, hogy akku nélkül jobb lesz - kb. másfél óra után újraindult magától.
Ahogy nő a gyakorisága, könnyebb lesz a szervíznek reprodukálni, a csippanás majd a szervízeseknek lesz fontos, hogy lássák, hogy tényleg hardveresen veszíti a tápot. (Ha csak a villogást látják, azt mondják, hogy szoftveres, de a csipogást a BIOS/embedded controller kezeli, az nagyon nem szoftverhiba - báris nem OS szintű) -
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #15964 üzenetére
T42-nél láttam hasonlót, próbáld ki a következőt:
feltételezem, hogy a Beep When Power State Changes ki van kapcsolva Power Managerben. (Advanced, Global Power Settings). Na, azt kapcsold vissza, és ha a gép elkezd random csipogni, viheted szervízbe alaplapcserére, mert haldoklik a töltőáramkör. -
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #15939 üzenetére
Utánanéztem!
A ZIF-es csak 3.3V-ról megy, de az IDE-ből két féle van, a 7mm magas, ami 3.3V-ról üzemel, meg a 9.5mm vastag, ami 5V-ról.Az utóbbi 5V-ról kb. 50%-kal többet fogyaszt - de legalább bármelyik 2.5" IDE USB rackben működnie kellene.Márpedig a HTC426060G9AT00 az nem 7mm/3.3V, hanem 9.5mm/5V
Szerk.: HMM szerint az X41 eszik 7mm és 9.5mm HDD-ket is, 7mm-ből csak 20 és 30GB létezik.
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #15932 üzenetére
Ki tudja, mi mindent vesznek az emberek abban a tudatban, hogy ThinkPadet vettek...
(én nem hibáztatok senkit) -
-
Gondwana
addikt
válasz
utolsolevel #15755 üzenetére
X200T:
2x1GB Samsung Lenovo RAM: működik
1X1GB Samsung, 1x4GB Transcend: nem működik, egy idő után csíkoz
csak 1x4GB Transcend: működik
2x4GB Transcend: működik
Tanulság: DDR3-akat nem egészséges vegyíteni, csak egyforma szériákat. -
Gondwana
addikt
válasz
mazsonpopo #15709 üzenetére
Dokkoló vs. 60W: ha a gépet akku nélkül próbálnád 60W táppal dokkolni, elvileg nem kellene, hogy működjön - ha rajta van az akku, amikor felugrana a fogyasztás, van tartalék kraft.
Szerk.:
Nem ertem miert van szukseg ezekre a consumeresitett Thinkpadnak csufolt szormedvenyekre.
Külömben hogy lehetne ThinkPad a hülyeazértvagyok és hasonlók polcain? (Pl. teszkógazdaságos ThinkPad kék-fehér csíkokkal) -
Gondwana
addikt
Beficcent még 4GB RAM az X200T-ba. Első körben a RAM xperience index 5.4-ről 5.7-re felment.
Viszont így már qrvanagyluxus a hibernáció: ha 210Eur volt a 80GB SSD, akkor 21Eur csak a hibernáció elvi lehetősége, úgyhogy
powercfg -h off
(mármint hibernáció ténylegesen kikapcsolva) -
Gondwana
addikt
válasz
eszizoli #15692 üzenetére
1. magyarázat: az i változat régebbi raktárkészlet, emez később érkezett (vagy még meg se érkezett, csak úton van), a régit meg nem nivellálták
2. magyarázat: ez a második CTO, azaz valaki rendelte, testreszabottan. Ha kellően nagy kontingenst rendeltek egyszerre, kaptak rá mennyiségi kedvezményt. (már az 1x4GB RAM se default opció, hanem külön kell kérni - tudtommal) -
Gondwana
addikt
A féktisztító az ágyúra verébbel - akkor inkább mingyárt a kromofágot rá...
Szerintem amit a mosogatószeres langyosvíz nem visz le a TP kijelzőhátlapról, annak elég durva kosznak kell lennie.
(parasztul fogalmazva: Wazz, mit izzadsz te, hogy még a gumiról se lehet lemosni?) -
Gondwana
addikt
Lehet, hogy csak a GRUB nem került a megfelelő helyre.
Livecuccról bebootolsz, megkeresed, hogy a feltelepített cuccban hol van a /boot folder (pl. Placesből, ennek a lényege, hogy mountolva legyen a HDD, amíg a Desktopon van ikonja, addig a /media/xyzxyzvalami folderbe fel lesz mountolva)
Ez után nyitsz egy terminált, ahol
df - ez kilistázza, hogy melyik lemezedet hogy hívja a rendszer
sudo grub-install --root-directory=/media/xyzazavalamiamiazelőbb /dev/hda
Ez pedig a megadott foldert tekintve rootnak a /dev/akármire telepíti a grubot. Azért kellett a df, hogy tudd, hogy mit is írsz a hda helyére a /dev/hda-ban.
Bővebben -
Gondwana
addikt
Kapott az X200T egy SIMkártyát: epic thinkfail!
kb. egy napi xarakodàs utàn (AC-ban egy xml-ben 2006-os hibàs hàlòzat-ID volt a szerb mts-hez) net màr van. Sms az nincs, de holnap kipròbàlom Sony Vaio programokkal is. A GPS meg aztàn tényleg: 35 perc nyìlt utcàn, egy műhòdat nem talàlt. -
Gondwana
addikt
válasz
Vasy09 #15578 üzenetére
NumLock a T60 előtti gépeken Shift+ScrollLock, az újakon is működik Shifttel, de már Fn+ScrLk is.
CPT.Pirk: az a vonal a palmrest széle. Itt megnézheted a hivatalos oktatásban, hogy miért van ott az a vonal.
kingabo: a dokk belül naaagy üres tér, szerintem csak beletekert négy önfúrócsavart (facsavar?) hátulról. (Warranty void, de dokkolóban nincs sok elromolható dolog)
-
Gondwana
addikt
A szinvonalat kb. ehhez tudnám hasonlítan.
(nem a poénokat - azok nem voltak, hanem stílust hasonlítom, de inkább Császárporzsák még régesrégről)Szerk. na ja, hogy az X201i teszt
-
Gondwana
addikt
A koordináták a legközelebbi jellegzetes pontot mutatják. (ref.: TérkéPH)
Képernyőfelbontás: nem az a fail, ha valakinek romlik a szeme, hanem, ha ciki a szemüveg. (mondjuk, én könnyen beszélek szemüvegről: több, mint 20 éve csak alváshoz meg tusoláshoz veszem le - ki is cseréltem a T60-am 1400x1050-es kijelzőjét 1600x1200-ra)
-
Gondwana
addikt
úgyhogy pillanatnyilag valami para jelenségnek gondolom...
Nem parajelenség, hanem por-a-jelenség: nálam az X32-ben is van, meg a T60-ban is. (A T60-nál ráadásul kb. 6-8mm hosszú szőrszál van alul bemászva)
Valahogy biztosan ki lehet fújni/takarítani, mert amikor T42 háttérvilágítást cseréltem, teljesen szöszmentesen sikerült összeraknom tisztaszoba nélkül. -
Gondwana
addikt
válasz
sutykuru #15482 üzenetére
Most épp nincs nekik de nekem nem is 4695 dinárét adták anno, hanem kevesebbért. Utángyártottal előfordultak már szívások itt, a topikban.
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown #15463 üzenetére
Szerintem itt a PM volt a kisebb rizikófaktor, a SANYO Liion akku a nagyobb: nem sok esetet tudok, amikor SANYO cellás akku több, mint 2 évig kibírta volna, viszont olyanokat annál inkább, akiknél még a 365 nap sem lett meg. (Ezért f0sok attól, hogy X200Tablethez csak Sanyo cellás akkuk léteznek, de abban reménykedek, hogy a LiPolimer akkukhoz komolyabb technológiai fegyelmet vezettek be, mint a LiIonhoz).
Tapasztalat, hogy LiIon akkuban a Panasonic cellásak húzzák legtovább - pl. amit az X32-ben használok, 300 ciklus felett van, 38Wh a gyári 54-ből, a T60-ban 9 cellás 140 ciklussal 81WhSzerk.: Ezzel lehet szabályozni - de nem Windows alatt.
-
Gondwana
addikt
Az alul odaragasztott kék és fehér drótot kell az inverterbe dugni.
Ez a kijelző nem TN hanem AFFS, amim már majdnem IPS, és mert a sima X200-on nem kell elébe a min. 2mm vastag plexi, még szebb is a képe, mint egy X200 Tabletnek.
(A TN sehol sincs ehhez képest képminőségben)Szerk.: félreértettelek, szóval igen, matt fóliával kb ugyanúgy matt, csak az AFFS összes előnyével együtt. Én X200-hoz, ha ilyent vennék, a gyárit tenném el tartaléknak, ezt meg bele.
-
Gondwana
addikt
rendelsz az X200-hoz olcsòérìbéjrül fényes hyundai AFFS panelt, meg valahol kerìtesz matt képernyővédő fòliàt (a Brando statikus fòliàja nekem pl. nagyon tetszett a Diamondon)
Az eredeti kijelzőt meg megtartod, ha véletlenül garancia miatt kellene.
Max. 200usd-re saccolom az egész projektet - és még mindig könnyebb lesz, mint egy x200t. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #15262 üzenetére
Hol lehet topiknévváltoztatást kérni? Lassan találóbb kezd lenni a
Volt Thinkpad topik
mint a jelenlegi.
Még egy kicsi, és megyünk a Logout/Fáradtgőzbe?
Szerintem maradhatott volna a régi név is, egy zárójeles megtoldással, miszerint (nem IdeaPad)Uff, én is hozzászóltam! (2007.08.01. óta TP-tulaj)
-
Gondwana
addikt
válasz
vikcsi #15208 üzenetére
Szerintem kikapcsolva töltsd fel, majd bootold be olyan állapotra, ahol nincs power management (a BIOSban meg ki tudod kapcsolni) - pl. DOS prompt, és így merítsd le még egyszer. Szerintem az akku elektronikájának fogggalma sincs az akku pillanatnyi állapotáról, csak tippelget.
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #15164 üzenetére
Ha a routered tovàbbra is a 9-esen maradt, megint szakadozni fog.
(ùgy èrtelmeztem, hogy csak a gépen àllìtottad àt) -
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #15161 üzenetére
Ha a 9-es wifi csatornát használod, akkor ez teljesen normális jelenség, mert hát a mikrósütők mind 2.45GHz-n sugároznak, a 9-es sávközepe pedig 2.452GHz (a 8-ast és a 10-est is ugyanígy zavarja az ebéd, csak talán nem ugyanannyira). Lehetőség szerint tedd át valamelyik 5 alatti vagy esetleg 12 feletti csatornára és ritkább lesz.
-
Gondwana
addikt
válasz
zolna888 #15151 üzenetére
Dereng valami hasonló, Ubuntu alatt szivatott egyszer régebben:
Amikor a kártya scannel, azaz a környező hálózatokat keresi, akkor le kell, hogy kapcsolódjon az aktuálisról. Ez a kártyának a tulajdonsága.
Az iwlist scanning mindig ledobott a netről, amikor még i2100 3B volt anyám X31-ében. -
Gondwana
addikt
Volt már róla szó, de még egyszer - hasznos lehet:
A BIOS-lockos rádiókártyák oka az FCC nevű műintézmény, amelyiknek minden vackot fel kell plecsnizni ámerikai piacra. Nomármost, ha azt mondja a gyártó, hogy end-user garanciavesztés nélkül nem tudja megbontani a rendszert és így nem tud benne WiFi-t/WWAN-t cserélni, akkor kap plecsnit (Asus, MSI, meg hasonlók, ahol legalább egy csavar le van ragasztva). De ha a gyártó azt mondja, hogy a WiFi az CRU, akkor amíg nem garantálja valahogy (pl. ilyen BIOS-whitelisttel), hogy nem kerül bele 100mW-nál erősebb, vagy USA piacra 11ch felett is dolgozó WiFi kártya, hanem csak és kizárólag azok amelyekkel be lett vizsgálva, nem fog FCC-plecsnit kapni, azaz nem hozhatja forgalomba. (Ha pedig CRU nem lenne, csak FRU, gondolom, nem igényel magyarázatot, hogy még egy mezei RAM-bővítésért is mehetnél szervízbe)It's not a bug, it's a feature!
Szerk.: Az, hogy az X200 mennyire kicsi, vagy mennyire nem az, teljesen egyénfüggő, de az biztos, hogy az X200/X200T nagyobb, mint az X4# vagy az X6#, az X32-től az X200T meg már sokkal nagyobb.
-
Gondwana
addikt
válasz
adnoctum18 #14925 üzenetére
Ez vindòzfìcsör, én asztali gépen is hasznàlom, de nem emléxek, hol aktivàltam. Ami nekem jobban hiànyzik, az a késleltetett CapsLock, ami W7-re nincs, mert nincs keyboard customizer.
-
Gondwana
addikt
válasz
jochen #14792 üzenetére
nem, a vinyó hőmérséklet ennyi. a sentinel irta ki
Ha a HDD melegszik, akkor azt hogy gondoltad, hogy a CPU-hűtő hűtse vissza?
(Amit írtál, az alapján ez a HDD akármibe, tethát akár asztali gépbe rakva is ugyanúgy megdöglős, külön HDD-hűtés pedig ezekben a gépekben szerintem szükségtelen)
Amikor új hozzászólást írsz, megjelenik egy (Szerkesztés) felírat. Arra való, hogy ... inkább olvasd el itt. -
Gondwana
addikt
válasz
jochen #14789 üzenetére
Nem ettől - az 50 gondolom, a CPU hőmérséklete, akkor pedig semmi köze a HDD hőmérsékletéhez. (Mondjuk, nálam a Transcend 300X CF szokott 45-50 fokos lenni, ami nem HDD, de a HDD helyén fűt, azt pedig direkt élvezem ennél a gépnél, hogy 50-ig qssol a ventillátor, amikor közelít a 60-hoz, akkor felpörög kb. 3000-ig és visszahűti 50 köré - pl. jútyúblejátszáskor)
-
Gondwana
addikt
válasz
TayRol #14772 üzenetére
Itt találsz szájbarágós szétszedési utasítást.
Először nézd meg, hogy mik is a CRU darabok, mert azok a Customer Replaceable Unit-ok. A FRU (Field Rep...) pedig azok az alkatrészek, amiket nem lehet garanciavesztés nélkül cserélni. (A FRU videók között ott van a CRU alkatrészek kiszerelése is, mert azok nélkül nem lehet hozzáférni a FRU részekhez)feelgood: UWB létezik X200-ban is, vagy csak a Tablet volt rendelhető UWB antennával?
-
Gondwana
addikt
válasz
TayRol #14766 üzenetére
Mondjuk, nem X200 hanem X200T, de nálam a gyári 160GB/5400rpm (érzetre sokszor inkább 5400rph) HDD átkerült a dokkolóba egy Serial UB keretbe, a gépbe pedig bekerült egy X25-M 80GB. Az SSD-nek a dokkolóban semmi értelme, cipeljen állandóan dokkolót, akinek két anyja van. T410-ben csak akkor tenném a keretbe az SSD-t, ha valami céges policy miatt nem babrálhatnám benne a HDD-t.
Szerk.: UB előnye, hogy ha kell, könnyen át tudom tenni a HDD-t másik gépbe. (Márpedig nálam szokott vándorolni a T60 és az X200T között attól függően, hogy épp felbontásra, vagy sebességre van-e szükségem) Rendszert pakolászni pedig nincs értelme. -
Gondwana
addikt
#14640: nem az volt, hogy az ultrabay valami usb interfész?
Az ExpressCard olyan, hogy lakik benne egy USB meg egy PCIexpress 1x csatlakozó, ezért gyakori az USB-s ExpressCard cucc. Az UB Serial és UB Serial Enhanced az inkább SATA.
Illetve az UltraBay Plus, ami az X31/X32 dockjában lakik, az tud USB1.1-et, hogy az UltraBay Numeric Keypadot és a Palm dokkolót lekezelje. -
Gondwana
addikt
válasz
Dr. Akula #14637 üzenetére
Mondjuk ebben megint nem ertem a logikat, minek korlatozzak SATA1-re, na de mindegy... Gondolom hogy vedd meg az újat. Amcsiknál ez valszeg bejön.
SATA2 azóta működik, amióta az UltraBay is Serial UB lett, mert T61-ig az UB bizony PATA volt, és, hogy ne kelljen aszinkronul oda-vissza kapcsolgatni, egyszerűen minden IDE/ATA cuccot lekorlátoztak. 133MB/s-ra. Az UB keretben lakik egy SATA-PATA átalakító, a gépben pedig PATA-SATA visszaalakítás van (mint a T43-ban a rendszerHDD-nél is). Ugyanez a SATA-PATA átalakítás miatt nem működik az AHCI mód UB HDD kerettel! Tehát nincs se TRIM, se más ilyesmi az UltraBayben használt SSD-ken. (T400 óta persze Serial UB van, az már más sebesség)
Nem te kérdezted, tudom, csak ide volt a legegyszerűbb válaszolni. -
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
kopygege #14599 üzenetére
Mivel az X32 is még csak 16bit PCMCIA-val van megáldva/megverve, gondolom, a T23 se volt 32 bites. Ha szerencséd van, akár 3-4MByte/s-t is ki tudsz belőle csiholni - elég komoly CPU-terhelés mellet.
Én nem forszíroznék ilyen projektet (pedig nálam is előfordulnak bizarr dolgok, nem csak a T60 UXGA-sítása) -
Gondwana
addikt
válasz
Vasy09 #14597 üzenetére
Elvileg a FRU:91P7267 kártyának működnie kell T41-ben.
-
Gondwana
addikt
válasz
audi100td #14551 üzenetére
Az a Canon szarvíz, amelyik tököl, hogy a Kamera Kft-hez kell vinni, nem veszik át Bécsben. A Lenovo nem ilyen. (Mondjuk, amikor kameráék csináltak 50.000HUF kárt egy csak tisztításra beadott EOS1n-ben, és még megmagyarázták, hogy én vagyok a hülye, azóta csak a zágrebi Canon szervízzel dolgoztatunk, akik ráadásul olcsóbbak is)
-
Gondwana
addikt
Nekem meg egy T60-at mutattak, ami minden shutdown-t rebootnak értelmez - még linux liveCD-ről is.
(Szerk. most azt várják, hogy oldjam meg, hogy ne így legyen.) -
Gondwana
addikt
válasz
Mészike #14364 üzenetére
Ez alapján 2010. nov. 21 óta bármilyent, ami mechanikailag belefér.
-
Gondwana
addikt
válasz
sbazsi #14164 üzenetére
Az USB specifikáció szerint elvileg 500mA-ig terhelhető egy USB hub. Előfordulhat, hogy bármi ok miatt csak kevesebbre képes egy adott port. Ez rendszerint a déli híd gyártási szórása (abban lakik az USB host controller is). Ha volna egy 10 ohmos teljesítmény-ellenállás (bármilyen jó, de azért 2.5W-ot ki kell bírnia), akkor én egy ilyennel megmérném, hogy mit is tud az az USB port: egy kibelezett kábelre rákötném, és lemérném, hogy mekkora feszültségesés jut az ellenállásra - ebből már számolható minden egyéb adat, de a lényeg, hogy ha üresjáratban 5V a feszültség, terhelve meg látványosan leesik, az egyértelműen alaplapcsere (valaminek túl nagy a belső ellenállása). (De, ha ezt megcsinálod, azért ne meséld el a szervízben, bár szerintem azok ott a Neumann u-ban értenék is, hogy mi ennek a mérési módszernek a lényege)
Szerk.: Ha meg már az üresjárati delej is alatta van az 5V-nak (pl. csak 4.8V), akkor az ugyanez a problémakör.
Device Managerben less rá, hogy mennyit fogyaszt az egered, illetve a hol működik, meg tudod nézni, hogy üresjáratban mennyit fogyaszt egy USB HDD/Flash. (A terhelés alatti fogyasztást így nem tudod kimérni) -
Gondwana
addikt
X200-am nem volt, X32 viszont van. Ez tanulságos lehet a váltás előtt.
A kijelzőcsere garanciavesztős, de ha ügyesen csinálod és megtartod a régi kijelzőt, ha valami gebasz akadna, csak visszarámolod szervíbmenetet előtt a gyárit.
AFFS (IPS) kijelző tudtommal csak CCFL háttérvilágítással van, ami LED-es, az már PVA panel (szerintem broáááf, a VA technológiák közül egyedül a Sharp ASV aminek a képe megfelel az én kritériumjaimnak). -
Gondwana
addikt
válasz
Shadowfax #14079 üzenetére
Én is szemeztem vele - de végül más lett karácsonyra.
-
Gondwana
addikt
válasz
lajosx #13912 üzenetére
itt írták, ha bal oldalt van kapcsoló,akkor van benne WiFi
Szerintem ez explicite nem így szerepelt, viszont az ellenkezőjére volt példa, azaz minden T6x/R6x illetve 2007 utáni thinkpaden van kapcsoló, de még mindig van sok WiFi nélküli gép.
Linux alatt az lspci kilistázza a gép belsejének nagy részét, ha nem csak olyan van közöttük, hogy Ethernet adapter, hanem van még egy olyan is, hogy Network adapter, akkor az a WiFi. Windows alatt pedig ha van ismeretlen eszközöd, ami Network adapter (és nem Ethernet adapter), akkor az ott a wifi - egyébként nagy valószínűséggel nincs a gépben. (Esetleg nincs rendesen a minipcie foglalatban, de ezt nem tartom valószínűnek).
Egy annyira jóárasított gépben meg a legkevesebb, ha csak a wifi hiányzik belőle. (1000-4000HUF áron pótolható)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged