- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #108493 üzenetére
"csak ragaszkodtak a zsákutca 2242-höz"
A smiley-t is értelmezd hozzá.Mondjuk az nekem durva, hogy ilyen kategóriában egy DRAM mentes egy chippes SSD kerül, bármennyire is kicsit hülye ez a konfig.
Intelekbe bezzeg PM981a volt, ami a piac legjobbja. -
vicze
félisten
válasz
vicze #108478 üzenetére
Tesztek egy része lefutott.
Egy nagyobb memória összehasonlítást hétvégére fogok csinálni.
Ilyet viszont élőben még nem láttam, csak egy Lenovo videóban.
Ez pont olyan mint ami a WWAN-ba megy. Hát a user nem ezt fogja kapni az is 100...
@Tim: Nesze zsákutca? -
-
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108479 üzenetére
A Lenovo diagnostic-ban esetleg a többi testet is lefuttattad(CPU, alaplap, stb.), az is mind ok?
-
vicze
félisten
És itt a kezemben a Ryzen 5-ös T14.
-
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108447 üzenetére
"Remélem nem memória hiba..."
A leírás nagyon annak tűnik...Boot-kor F10 és teljes memória diag. (nem tudom fejből a menüpontokat)
Utána jöhet Tikakukac és donjohnson által javasolt Memtest. -
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108445 üzenetére
Nem ez 2 napos hiba, el se indulna boot után. A te problémád, valami más Windows(nagyon sokszor Intel GPU driver) vagy memória gond.
Windows logot nem nézed, hogy mi van a systemben, kellene valami utalás legyen, hogy mi a gond. -
vicze
félisten
Windows 10 2004 Augustusi frissítés (KB4566782 ) kékhalált okoz, specifikusan Thinkpadeken. Lehet csak újabb generációk érintettek(xx90 és felette), még kutakodok.
Az update leszedése megoldja jelenleg. -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108437 üzenetére
Lenovo tönkretette Dell-t és HP-t is annyira senkiházi gyártó ez van el kell fogandi.
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #108432 üzenetére
Tehát ezek üzleti laptopok Enterprise környezetbe, ahol mindenki SD kártyával rohangál. Nyilván az én példám a "a csavaros", csak tudnám mi...
Az hogy elkezdesz terelni más dolgokra egy dolog, leragadtál 20évvel ezelőtti szinten és ennyi. Berekjuk a "Régen minden jobb volt" örökzöldet, és nem mutatsz egy azonos kategóriás üzleti laptopot SD olvasóval. És ebben a pillantban leszel pont nevetséges, tudod nagyon jól hogy nincs csak hát akkor még a végén nem lenne igazad az meg nem mehet..
-
vicze
félisten
válasz
Tikakukac #108430 üzenetére
15év többezres multinál és életben nem volt szükség 1x se SD kártyára, viszont rohadt nagy igény van minél könnyebb minél nagyobb üzemidejű gépre.
Biztos a cégek igénye rossz a tiedhez képest...Az esetleges tartalom létrehozására kitalált P-ben továbbra is ott van a fullos SD.
Most hogy fullos SD kártyát nem is láttam már vagy 5év megint egy másik kérdés...
-
vicze
félisten
T14s AMD review (német) gondolom pár nap és lefordítják.
-
vicze
félisten
AMD-s Thinkpaden ne akarjon senki Linux-oth használni 5.7-es kernel alatt...
Csak egy jótanács. -
vicze
félisten
válasz
MrPetya19 #108378 üzenetére
Mivel három monitort tud kezelni 2 helyett, így szerintem független, de ez majd hétfőn tudom megnézni csak,
Más:
Teszteket befejeztem: T14 Memory Perfomance
A "T14 Memory Perfomance" fület nézd a többi még WIP.
Sajnos csak 8GB-s 2400-es RAM van nálam, több tesztet akkor tudok majd csinálni, ha megjön a Ryzen 5-ös gép, abban 32GB lesz.
De elég egyértelmű így is hogy mi történik, és a kisebb RAM-ot sokkal jobban kezeli Ryzen és a 32-es modul elég nagy performance hit, és az erre érzékeny programok, jó 25%-ot esnek. Viszont a dual channel 25-30% extra teljesítményt jelent, 3D alkalmazásokban.
A tesztek nem 1 futtatás eredménye, ahol anomális volt ott sokszor lefuttattam, újraindítom a gépet, hogy biztos az az eredmény.
Kb. azonosak a korábbi videóban mutatott eredményekkel, szóval eléggé valósnak tűnik.A TSME bizonyos CPU taskokban szintén 30%-kal lassítja, de általánosan nem feltétlen látszik mindennapi felhasználásban.
(#108314) awexco: Mivel a Warthunder elég random FPS-t ad, így azt kihagytam, de a többi tesztprogram mérése elég egyértelmű és nagyon konzisztens.
-
vicze
félisten
Nos megjött az SSD. Megerősítem, hogy működik, nem bootolható, de megy Win alatt gond nélkül.
Nemsokára letesztelem T470-nel és T460s-sel, meg amivel még tudom.
Az biztos, hogy kizárólag B-key-es Nvme működik bennük, de a Reddites táblázat 100%-osan falsh az már most biztos, ahogy az is amit én gondoltam eddig.
Azaz jelenleg kizárólag 2 modell van a piacon ami működik ezekben a készülékekben.Most csinálom az utolsó teszteket a Dual channel RAM-mal hát érdekes, nemsokára megosztom.
Utána még a tpfancontrolt megnézem és akkor megy userhez. (Sajátom marad az egyik, de mivel céges így rengeteg security van rajta, ami miatt semmi teszt nem lesz reprezentatív.)@MrPetya19: Hogyan tudom leellenőrizni?
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108370 üzenetére
Vannak egyedi beállításai, bár jóval üresebb mint az Intel.
A T495 BIOS-a ad némi támpontot, de nem azonos. Szóval egyrészt a BIOS HD, az nem a 640x480 van felnagyítva mint Intel esetén, hanem rendesen FHD a BIOS, azaz UEFI.
Nincs semmilyen power beállítás, azaz van "CPU power management" on/off és ennyi.
Van egy HDMI opció 1.4b/2.0.
Van TSME. És DASH config. SMT-t nem lehet kikapcsolni! Nincs CSM support semmilyen formában már, azaz elköszöntük minden Legacy BIOS opciótól.
Ez initial BIOS augusztusban elvileg lesz egy nagyobb update, pl. lesz Wake-on-Voice.Teljesen lecserélődött a Power on és HDD password input. GUI-s lett és megnézheted mit képelsz, lehet bill kiosztást állítani.
Aki esetleg Windows 10 2004-el használna újabb Lenovo-t azaz idei sorozat. Az készüljön fel a Modern Standby-ra. link. Új modellekben nincs S3 standby egyáltalán.
-
vicze
félisten
X13 AMD unboxing, impressions.
-
vicze
félisten
válasz
awexco #108314 üzenetére
Hát az Amazon ki tudja mikor hozza a RAM-om, valamit nagyon elcsesztek...
Itt megtalálod, hogy a Dual channel-nek milyen hatása van. (8:55) Úgy látszik nagyon nem mindegy mi a konfiguráció, nekem 16+32 lesz szóval nem a legoptimálisabb a legjobb sebességhez, így szerintem ebből a videóból jobb információt tudsz szerezni.Nem tudom, hogy csávó hogy tudod 100C fölé menni peek-be én tényleg semmivel se tudok, lehet az újrapasztázás miatt, de a 80-at nehezen éri el, ha egyáltalán.
-
vicze
félisten
válasz
Chaser #108337 üzenetére
Én leírtam az érveim és tapasztalataim, nyilván másnak mások a szempontjai.
Most ebből nem egyértelmű, hogy tudod-e, hogy Mobile 4000-es sorozat = Desktop 3000-es azaz Zen 2, Mobile 3000-es = Desktop 2000 azaz Zen1,5. Ez a nevezéktan sajnos elég szőrnyű.
Illetve mobil SoC-okról van szó, így teljesen más a fogyasztás és a teljesítmény is, 15/25W-ről beszélgetünk. -
vicze
félisten
"We have already shown that the use of the privacy filter does not affect the image quality or brightness, respectively"
Ugyanezen a linken."The brightness drops more quickly with horizontal shifts"
Ahogy az VA témánál, továbbra se érzem, hogy egy 14"-os kijelzőn ez sokat számít, tehát ha csak ennyi a hátrány, akkor az 500nit-et és a 2000-es kontrasztot választom. -
vicze
félisten
válasz
Chaser #108330 üzenetére
Nincs WQHD privacy filterrel, többnyire fényesek, de van modell ahol matt, de én 0 különbséget látok értelmes fóliával.
A beépített ePrivacy filteres FHD esetében, 0 különbség van egy normál kijelzőhöz képest, a privacy filter elektronikusan kapcsolható ki/be nyilván nem kötelező használni. De a gép árát jócskán megdobja, cserébe megkapod a fényerőt, kontrasztot, így színteret is ghosting nélkül.Ha csak 6magos AMD-kell az még (ebben a pillanatban) elérhető, mert mindenki a Ryzen 7-re ugrott, amit eléggé megértek. A Ryzen 5-ös gépekből nincs még 1 szem teszt se... Talán jövő héten kapok egyet.
-
vicze
félisten
válasz
Chaser #108326 üzenetére
Nem BOE, AOU pont ugyanez mint ezekben. 5-10% difik a mérésekben. A kontrasztja rohadt jó, színek is, na meg full PWM mentes, de mikor weblapot váltok és pár másodperc kell mire a színek full átállnak az gáz.
WQHD nem PPI miatt mondom, hanem mert annak a legjobbak a színei és különösebb hátrányok nélkül. (ár)
AMD az tényleg legalább 4 hónap lesz úgy néz ki.
-
vicze
félisten
válasz
awexco #108324 üzenetére
Szerintem nem hitte senki, hogy az Intel ilyen sz***ágra kerül 10nm-rel, nem hiába perelnek a részvényesek...
Ha lenne 10nm-es U még versenyképes is lehetne, de ami nincs az...
Remélem a Huvi kiesése az AMD-t segíti hosszútávon, de rövidtávon nagy szívás annak aki értelmes teljesítményt akar.
Legnagyobb vicc az egészben, hogy az AMD-s T-k még minding 100$-ral olcsóbbak, úgy hogy dupla olyan erősek, hülyének is ez éri még jobban... -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108321 üzenetére
Szerintem AMD semmiből nem tud eleget gyártani. Gondolom elsősorban a Epycre koncentrálnak amin messze a legnagyobb a profit, viszont gigantikus méretű és rengeteget megesz a wafferből. Nincs a TSMC-nek elég gyártókapacitása, hogy kiszolgálja, simán lehet Intel csak azért akar TSMC-nél gyártani, hogy elvegye AMD elöl a kapacitást.
Thinkpad-ba legalábbis T-be csak PRO-s AMD kerülhet abból meg csak 3 darab van, de a Ryzen 3 Pro-t még csak nem is láttam sehol, eléggé papír termék.
(#108322) Chaser: Ahogy a többek helyesbítetek rosszul írtam NTSC-t ad meg Lenovo, a mért dolgok már sok minden lehet, és borzasztó panel OEM függő. A PWM elsősorban fényerő függő, magason engem egyik se zavart. NBC-n is csak alacsonyon szokták kihozni.
Azt vedd figyelembe, hogy NBC-n egyrészt 1db panelt vizsgálnak egy modellhez (sokszor előfordul, hogy többet sikerül beszerezni), így ne vonj le messzemenő következtetést, mert amit te kapsz az bármi lehet elég széles skálán.
Itt van előttem a panel amire NBC azt írta, hogy nincs ghostingja, és olyan a ghostingja, hogy néha sírok. Ha nem akarsz lottózni vedd a WQHD-t az mindig a legjobb, nincs semmi kérdés."egyelőre inkább megvárom a zen 4xxx gépeket míg lesz választék"
Hát ööö, ezt tárgyaljuk épp.Használtan ezeknek olyan ára lesz hogy csak na.
-
vicze
félisten
válasz
Chaser #108315 üzenetére
SRGB-ben csak 45%, 72% és 100%-os panellek vannak elég régóta Lenovo-nál.
"pwm mentes"
Ez teljesen random és kizárólag attól függ épp melyik beszállító paneljét fogod ki, csak 1-2 panel van, ami PWM mentes. Minden típusból 3-4 beszállító van."akku cserélhető legyen"
Nincs olyan TP aminben nem cserélhető, 9. generációról nincs olyan, amiben csavar nélkül cserélhető."480-nál úgy láttam csak srgb 60-as kijelző van"
A QWHD kijelző 72% a többi 45%."jól látom csak egy db m2 nvme slot van?"
1db 2280 van, és a WWAN számára 1db 2242, ami nem biztos, hogy használható tárolónak, vagy csak nagyon specifikus SSD-vel.De amúgy meg: https://psref.lenovo.com/
Az amit te szeretnél, és ami elérhető aprón nem feltétlen fog metszetet alkotni.
-
vicze
félisten
T14 AMD unboxing video (TDP mérések HWinfo-val, annak aki nem hinne a táblázatomnak.
)és tesztek + T14s összehasonlítás.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108309 üzenetére
Igen annyi, majdnem pontra pontosan ugyanaz, nagyon kicsi a variáció.
A német T14s Intel testben már van kicsit több adat. A Blender eredmény nagyon furcsa, mintha jóval kevesebb szálon futott volna.2 órája böngészek, Edge, 100%->75%.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #108307 üzenetére
A Ryzen 5 az i7-t felett van 30-40%-kal, mivel az i7 és az i5 között U-ban nagyon kicsi a különbség 10-15%, így kisebb a szakadék, de megvan.
(#108306) vicze1: Az lemaradt, hogy az eredmények mind a két esetben Arctic Silver 5-tel újrapásztázott CPU-kal van. Teljesítényben semmit nem jelent, de hőfokban ad egy kis extrát.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108271 üzenetére
Hát íme: (Cine R20 futtatások, akár többször egymás után, ~40C-ig hagyva visszahűlni mindegyik között.)
Ez két tök azonos T14, más CPU-val. A GPU is szintén dupla teljesítmény.
A AMD-s gép még csak single channel RAM-mal rendelkezik, csak hétfőn kapja meg a másik RAM-ot, lehet az minimálisan javít a végeredményen.A veti vezérlés drasztikusan más mint Intelen, valószínű azért is mert a AMD hőfokai sokkal kontrolláltabbak és nem csapják ki a plafont egyből. Szóval AMD-n előbb kapcsol be a venti és lassabban nagyon fokozatosan megy fel, egy R20 futás végére épphogy eléri az írt sebességeket, szóval ott egy felfutó görbét tessék elképzelni. A hőfok is felmegy majd ahogy a venti gyorsul beáll egy fix hőfokra vagy elkezd csökkenni. Az AMD sokkal halkabb, a többi meg szerintem jól kiolvasható és egyértelmű.
Egy szálon az Intel mindenképp erősebb még szóval ha az dominál, akkor el kell gondolkodni, viszont az AMD minden esetben jóval kevesebbet fog fogyasztani.
Még egy érdekesség, hogy Windows kb. 10 szálig skálázódik, 11-16-os magokhoz kb. hozzá se nyúl. a 9-10 is csak nagy ritkán kap terhelést.4K@60FPS lejátszás Balanced-on: [kép]
Azt is kiemelném, hogy jelenleg kizárólag Lenovo forgalmazza ezt a CPU-t és a készlet erősen véges. Elméletileg még HP-nak lesznek termékei ezzel, de úgy néz ki, hogy az még jó pár hónap. Dell max. csak 2021 ők maradnak Intel ****** ágon legalább jövő év közepéig.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108293 üzenetére
Nem tudom miért lett ilyen olcsó a UK, de tény hogy nagyot esett 300+ volt régebben, úgyhogy minding retrofit volt, most már 1TB-vel rendelek mindent, nem éri meg a kisebb.
Nagyon új termékeknél már nem egyszer láttam, hogy el van cseszve a konfigurátor és hiányoznak opciók(gari az rendszeresen lemarad 1hétig), vagy túl magasak az árak, akkor kell a 0 angolságú sales-nél rinyálni és kapsz egy kupont.
(#108294) meri: Ha AMD-ről van szó akkor az 500nit-es egy ePrivacy display, amiben alapból egy Privacy Screen van építve és gombnyomásra ki/be kapcsolható, szóval ott több extra van. A 400nit az minding low power, és számíts ghosingra. Szóval ja...
Ha nem gond az 500-as felára és nem zavar a touch akkor szerintem az. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #108289 üzenetére
Vezérelni vezérelte, mert amire volt állítva annyit ment a venti, majd futok még egy kört, mert tényleg nagyon idegen volt nekem így elsőre.
Most már értem mikor mit kéne csináljon.
(#108278) meri: Hát rendeltem egyet, de pár hét mire ideér.
Szerk:
UK-ben már nem tudok AMD Ryzen 7 Pro-val konfigurálni. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #108283 üzenetére
Hm, hát Smart1-en volt, de 2900-en pörgette úgy hogy 40C-volt a proci vagy alatta.
A venti sebességet és a CPU hőfokot is jól jelezte, szóval passz miért nem működött jól.Az alapból 70-75C felett kapcsolja be a ventit a balanced, mivel újrapasztázás után 80C alatt volt, így elég ritkán hallható úgy egyáltalán. AIDA stressz teszt alatt se ment 75 fölé, tényleg a Cine R20 fűti fel a legjobban. De még próbálkozok mással, hogy elérjem a 100-at
Intelhez képest sokkal előbb veszi vissza az órajeleket és nagyon máshogy vezérelődik úgy általánosan. Intelt figyelembe véve tök nevetségesek a hőfokok.
Mielőtt bárki félreértené, a gép maga meleg lesz és néha érintésre kellemetlen egy két helyen, de maga a CPU sose tolja túl és érezhetően nem erőlködik.
-
vicze
félisten
válasz
donjohnson #108272 üzenetére
Működni látszik, bár nem értem pontosan hogy kéne működjön.
Legalább tudom már hogy a max az 4600, eddig a legnagyobb terheléssel is csak 3200-ig ment.
Viszont ez nem AMD-re van tervezve, mert 38-on tartja idle-ben és fázik a lábam. -
vicze
félisten
válasz
donjohnson #108272 üzenetére
Sima T14G1, megnézem.
Na most a T14s-es teszteket tessék elfelejteni, ez 3323-at dobott R20-ban konkrétan duplája az i7-es T14-nek és 22W-n tartotta végig, úgy hogy 84C volt a max. a teljes run során, soha nem érte el a 95-öt!
Gyorsabb mint a Core i7-10875H! -
vicze
félisten
AOU B14HAN05.7 olyan utánahúzás van az egérnek, mint amikor Windows bekapcsolod az egér után húzást... Beszarok... Az LG szintekkel jobb, mondjuk ennek a színei sokkal jobbak, de... Nem tudom mi a jó édes fenét néztek a Notebookcheken...
WD SSD, ez se biztató.
+32GB RAM-ot elszórakoztat az Amazon úgyhogy, az valószínű csak hétfőn kerül bele.
-
vicze
félisten
A T14s illetve egész pontosan T460s-től felfele egyetlen S modell se támogatja a WWAN csatlakozóban az SSD-t, pár más T modell támogatja, de egyre ritkább.
T14/T14s AMD-s verzió maximum 400nites LowPower kijelzővel lehet szereltetni, csak az Intelesbe lehet 4K 500nit-es.
-
-
vicze
félisten
válasz
Tim82 #108252 üzenetére
A csavar helyek is lehetnek tök máshol, sajnos nagyon nem standard, sőt lehet olyan helyen ami miatt vagy nem megy bele egyáltalán, vagy egyszerűen le kell vágni. Ez nagyobb probléma mint a fényerő állítás.
(#108256) meri: A S-es P-k azok csak sima T-k Quadro-val, szóval azok 15W U CPU-k.
Ha jelenlegi legnagyobb teljesítményt akarod akkor az AMD-s T14 a leggyorsabb, nem tudom számít-e a Quadro neked. -
vicze
félisten
Nyilván a 6évvel ezelőtt volt az ami pont ahogy a céges is egy 7éves modell, szóval azonos korúak, innen származik a tapasztalatom is, nem egy friss élmény. A sajátod nyilván sokszorosan felette van már, hasonlítani is egy hasonló kategóriájú VA-hoz kellene.
Keresd a VA panelt. -
vicze
félisten
Dellem egy AH-IPS LG LM270WQ4-SSA1, a céges egy Iiyama Innolux Super MVA, nem találtam meg a panel típusát.
Lehet az a különbség, hogy én elég magas fényerőn (~250nit) körül használok mindent, jól kivilágított/napfényes irodában/szobában, és nem egy sötét szobában, így számomra különösen fontosak az élesség, a kontraszt, a színátmenetekkel.
A Dell egyszerűen borzasztóan szürke, zavaróan az, főleg a legújabb sötét téma mániával.Semmi.
-
vicze
félisten
Hát 6éve ülök egy VA előtt, az otthoni egy közép felső kalibrált IPS(3x-os árkülönbség van a kettő között), és ott a glow sokkal jobban zavar, sőt nagyon, mint a céges VA kb. észrevehetetlen fakulása 120fokban.
TV-ink is VA-k és kisebben(FHD) sose volt gond a color shift, a nagyon(4K) azért látszik sajnos néha, mondjuk főleg HDR-nél zavaró, lehet csak a felbontás miatt nem tudom.Laptopban még minding a VA-s HP-k voltak a legjobb kijelzők amiket láttam. 500nit meg Dolby Vision ide vagy oda, de még az se üti meg azt az élességet és tiszta színeket, amit az adott.
Pont az a baj az IPS-el, hogy 1000-1200-ig még elmegy, de a fölé nem tud, a VA megy 1500-nél kezd és megy 3000-4000-es kontrasztig, elég drasztikus a különbség színekben. -
vicze
félisten
Csak nagyon nem tudom használni a US kiosztást.
Minding az Enter és a per közé nyomok.
@HSM: Azt a 90-et amit ezek az IPS-es nyújtanak a VA is tudja gond nélkül, de főleg egy laptopnál amit 99%-ban szemből nézek a kontraszt inkább érdekel mint az hogy a vonaton 3-mal arrébb ülő is jól lássa a kijelzőm 120-ból. (Mondjuk ez a problematika jelenleg megoldott.
)
Szerk: Pontosítok helyes színekkel lássa.Ugye a betekintési szöggel VA-nál sincs gond, de a színek fakulnak.
-
vicze
félisten
"US International (EURO)"
Grrrr....Amúgy múlt héten WVA(Wide viewing anagle) cseréltek minden dokumentációt IPS-ről, ami nekem annyit mond, hogy lesz IPS és VA paneles variációk is. Aki VA-t fog ki az majd szebb színeket bámulhat.
Saját rendelésem a sima T-kel elvileg, ha UPS is úgy akarja, péntekre meglesz, a vámon már átkecmeregett.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #108218 üzenetére
Ezen továbbra se értem a rugózást. Ott van Win-ben a csúszka. Nem akarsz teljesítményt lehúzod Power saverre és csá nem fog melegedni 60C alatt lesz, a venti még csak be se fog kapcsolni, nem éppen atomfizikáról van szó. A gyártó ennyi vár el, hogy ezt állítgasd mert ott van rá a lehetőség és a Power management erre van beállítva.
Vagy most performance-on legyen alulfeszezve?? -
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108207 üzenetére
HWinfo-ra gondoltam az megmond mindent.
Lehet, lehet hajlítani is. De ez is egy megoldás.
-
vicze
félisten
válasz
FoxiestFox #108201 üzenetére
Mennyit evett?
Mit nem lehet?
Nem nézel te elég Linus tech tips-et..
-
vicze
félisten
válasz
bigrock #108175 üzenetére
Ahogy írták sehogy.
Ha touch fényes üveg, akkor van rajta fólia és abba nyomódik bele, az kiszedhetetlen. Szóval az gariban cserélendő. Ha matt és van kijelző perem, akkor csak a zsír szokott nyomot hagyni, azt én eddig minding le tudtam törölni és nem hagyott különösebb nyomot sose, néha kell pár menet.Problémára lehet megoldás egy clear fólia, és cserélgetni ha már nagyon rossz. (a fényes kijelzőkre rakok mattot)
-
vicze
félisten
válasz
hszilard666 #108171 üzenetére
Mitől lenne gyengébb az anyaghasználat?
Az 15" majd 1 kilóval nehezebb... A 4K meg tudtommal nagyobb felbontás mint a 2880x1800. -
vicze
félisten
válasz
bluekoli #108161 üzenetére
Sajnos az általános tapasztalat az USB-s dokkolókkal nem túl jó.
Tied se egyedi eset.
Ami nem TB3 vagy mechanikus, sajnos kerülendő általánosan. -
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
bluekoli #108154 üzenetére
Nem tudok megoldást vagy tapasztalatot, de az gyanús, hogy az adott dokkoló kompatibilitási listájában pont a T580 nincs benne.
-
vicze
félisten
"ThinkPad® Ultra Docking Station (40AJ) provides a docking experience for Large Enterprise ThinkPad customers"
Az hogy bedokkolhatsz maga az élmény.A jóga még hagyján, de szén.
Vagy olyan ellenőrizte, aki egyik nyelven se beszél.
Választási előírások = ELECTICAL SPECIFICATIONS, ez a legviccesebb
KÁRTYÁK KOMPATIBILITÁSA = HARDWARE COMPATIBILITY, ez nem tudom hogy?
ERŐ = POWER, végülis.
Stb. -
vicze
félisten
válasz
kpepe111 #108117 üzenetére
Ha nem akarsz egyáltalán Windows-t használni rajta soha, akkor egyáltalán nem számít. Szóval Linuxnak tök mindegy. Ha valaha is lesz rajta Windows, akkor viszont probléma lesz.
Eredetiket, a Lenovo support oldalon, a Parts rész alatt kiválasztva az LCD paneleket tudod megnézni. Itt az FRU alapján keresve megtalálod a megfelelőt.
FHD-ra PnP a csere(30pines csati a HD és FHD is), pár perc az egész. Ha esetleg nem eredetit veszel akkor figyelj, hogy a csavarhelyek megfelelő helyen legyenek.
Sajnos a panel rendelés még megbízhatótól is zsákbamacska néha(nagy resellertől is kaptam szart és eBay random eladótól jót), olyat vegyél ahol pontos panelszám fotóval van dokumentálva, hogy egyszerű legyen a pénz visszakérése, ha mégse... Valamint sajnos nagyon igaz, hogy olcsó húsnak...
De lehet valaki linkel egy tutit. -
vicze
félisten
Dell XPS15-ről volt szó, feltételezem 2020-as ami 16:10-es WQHD+ 500nit-es kijelzővel rendelkezik. Az üzeltiek telejsen mások.
Az LP a Lenovo-nál 400nit. -
vicze
félisten
Ez csak alap energia gazdálkodás, a BIOS-ban deafult-on van minden, igazából nem tudom Win állítja-e mehet közben őket valószínűleg igen. Mindjárt megnézem.
Tiédnél lehet lenne 15W, 10gen sajnos így is rosszabb.
Szerintem 12W-n nagyon minimálisan hozna kevesebbet, mint 15W-n, annyira nem számít, ahogy mutatja a táblázat. Nekem az órajelek kicsit furcsák, nem feltétlen lineáris a peek.Szerk: Ez a gép még nem lett újra pasztázva azt majd csak jövő héten csinálom valamikor, szóval a hőfokon tudok kicsit faragni.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
Mi mellett észrevehetetlen a lassulás? Weboldal 1s helyet 2 alatt tölt be? Vagy, hogy várnom kell mikor a lapok között lépkedek? Vagy az Excel nem 10s hanem 15s alatt nyílik meg?
Soroljam? Ezek minden nagyon észrevehetőek. Már egy 6gen és egy 8gen-es laptop között a sebesség különbség több mint észrevehető és akkor nem vettük vissza semmit sehova.Nyilván ha neked rendben van, hogy lassabb akkor ok, de ez nem normál használat semmilyen formában. Amúgy ehhez nem kell a leírt bűvészkedés berakod "Best battery life"-ba a teljesítményt és pont ugyanezt kapod.
-
vicze
félisten
Mármint azt mondod, hogy ha vissza veszed a teljesítményt nem melegszik annyira?
Such wow?
Nyilván ha visszafogod a teljesítményt annyira mint a korábbi gen-ek akkor hűvösebb lesz, csak ez nagyon nem normális működés.
A faragást ne már hogy én csináljam az Intel helyett...Szerk: A T480s-nél a turbó 25+W nem 15. A 15W az a base clock.
-
vicze
félisten
válasz
fattyu #108066 üzenetére
35W 2mag max. vs. 15W 4mag. Sokkal magasabb a teljesítmény sűrűség + kisebb hűtés. És pofán csap a fizika... (Pontosabban csökkenti a termékenységed.
)
8gen óta ez van Intellel.
Sajnos nagyon nehéz a 14nm való toporgás miatt, és mivel a 10nm is egy fos, így ha jön a váltás idén nem fog valósan változni, mert növelni kell a magok számát, hogy versenyben maradjanak az AMD-vel.
Vagy bevállalod a kisebb teljesítményt 7.gen-nel vagy lesz egy jó forró laptopod. -
vicze
félisten
Ha esetlegesen az Intel SSD tényleg nincs már túl jó állapotban lehet.
Már pusztán paraméterekre a Trancedent SSD jóval gyengébb IPOS-ot és szekvenciális olvasást tud, így az Intel mindenképp jobban kéne teljesítsen, porttól teljesen függetlenül.(#108050) Ganz-[HUN]:
Vonatkoztass el egy kicsit a 35W-tól. Az i5-ös M-es proci az 2magos és 30W alatt eszik terhelve, az i7-es 4magos és 50+W terhelve, amíg bírja a hűtés aztán 45W-re áll be."elmegy egy jó akkuval 6-9 órát a legendák szerint"
Ja egy zsír új 72Wh-s aksival és HD TN panellel el megy persze. Ilyenjeid vannak?
Le tudom pontosan írni neked milyen alkatrészekkel mennyit megy, mert itt van előttem a T440p. Mikor beleraktam az i7-et az aksi idő konkrétan a felel lett, és ezen nincs mit szépíteni, kaptam egy kis mini kazánt is hozzá.Ha a legjobb kijelzőt akarod, akkor T540p és 3K-s panel ebben a generációban annál nincs jobb.
Amúgy T440p-hez az LG LP140WF3-SPD1 az egyik legjobb utána van az Innolux N140HCE-EN1.
-
vicze
félisten
Azért ez nem ilyen egyszerű.
p-ket kérdezett ugye.
Nagyon függ az üzemidő attól, hogy mi van benne. 15W vs. 35W, HD vs. FHD, mekkora az aksi benne 56 vs. 72. Na meg igen, hogy mennyi van az aksiban még.T440p, 35W-s i7, 67%-os 56-os aksi-val, ha lehúzom aszondja 1,5óra balanced-on. Úgy, hogy inkább visszadugom.
-
vicze
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #108032 üzenetére
Alkatrész hiány, ez a standard február óta minden CTO-ra, eddig 4hét volt a legnagyobb csúszás. Nagyon szívás időre rendelni bármi "speckóbbat".
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #108029 üzenetére
Hát külső és nagyrészt a belső biztos, hogy azonos a T14-gyel, szóval itt csak az AMD a különbség. Az egyik a sajátom lesz, így szerintem örülni fogok a 2x+ sebesség növekedésnek.
(Meg memória bottleneck-em se lesz állandóan...)
Szóval túlnyomórészt Intel vs. AMD-t tudok véleményezni.Notebookchek tuti előbb kijön egy részletes teszttel, náluk egy ThinkPad T14s van 32GB RAM-mal pár hete.
-
vicze
félisten
válasz
nemethbalazs #108018 üzenetére
WHQD = nagyobb fényerő, magasabb fogyasztás.
Amennyiben M.o., akkor nincs on-site support legjobb tudomásom szerint, de a többiek kijavítanak ha tévedek. Nem árt megnézni hova is szól a garancia, milyen ország. (Ship-To Location, a modell mellett)T480s-ben nagyobb az aksi(57 vs. 51), és úgy kb. ennyi, minden másban jobb a X1C.
Azonos paraméterekkel rendelkező T490s és X1C G7 azonos áron, azonos paraméterekkel inkább a T490s, mert megint csak nagyobb az aksi(57 vs. 51).
-
vicze
félisten
Ez nem HDD, nem hibás szektorok, hanem a tartalék SSD területből kiosztott új szektorok. Csak annyit jelent, hogy idős már a meghajtó, de normális működés.
Másrészt a WWAN port nem feltétlen ajánlott OS drive-nak, még, ha tudsz bootolni is róla, mivel lassabb lesz mint a normál SATA port. kb. 300/300-at tud, míg a normál SATA simán kimaxolja a 550/550-nel.
-
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #107998 üzenetére
Azért ezt világítós billel ne csinálja senki.
Tényleg ne!
Nem tudom mennyire szeded szét a takarításhoz, de nemárt megnézni mi "marad" a bill alatt, a korrodálás nem azonnal jelenezik hanem akár fél év is kell neki mire valamit megeszik.
A vízelvezetés bármennyire is jó, sajnos azért túlmehet.Nyugodj meg nem kell gyerek.
Teák és pohár vizek rendszeren mennek irodában laptokba, normális.
@slayernick66: A WWAN CRU azaz user upgrade -> összefoglaló. Nem minden készülék van alapból felkészítve WWAN-ra, csak ha ott van a két extra kábel a WWAN-nál akkor mehet bele kártya.
@Pano: 5gen és felette még nincs gond, de Intel néha ad ki hülyeséget, többször megesett, hogy a Lenovo driver se ment fel. 1gen és 4gen még soso. Régebbi esetében, a net túrása van. Ha E14 miatt kérdezted, az még sok év support.
-
vicze
félisten
Ez a hivatalos(minden verzióhoz van), ezt kivéve imádkozás.
MS (Windows 10) túlnyomó többségben a legújabbat rakja fel, felül bírálva akár a Lenovo toolt, aztán az visszarakja az övét stb., ami esetileg okozhat gondot, mert az új főleg Intel esetében nem jelent mindig jót is... -
vicze
félisten
WWAN SSD:
M.2 2242 SATA megy bele, ilyenre keress.Aksi:
Attól, hogy töltőn van semmi különösebb baja nem lesz, ugyan úgy használódik el. Ami megöli a Li-ion aksikat a folyamatos 0-ra és max.-ra töltés, na attól meghalnak a fenébe.@HSM: A 87% makk egészségesnek számít. Ez kb. 1,5év alatt éri el az összes gépünk, akár pár 1000km megtétele közben. (szóval nem asztalon használva) A 460 Yoga példány is 87%-on volt 1,5év után mostanában nem mintáztam, de szerintem 70 alatt van már, pedig 1éve selejteztem(ellenségemnek se kívánom azt a gépet, kb. Edge szint vagy alatta). Általánosan minél többet hordozzák a gépet annál szarabb az aksija. 70 alatt szoktam cserélni.
Nem véletlen ad Lenovo csak 1év garit az aksira 5év onsite mellett is... Csak ADP-ben, vagy külön kiterjesztett aksi garival cserélik szó nélkül. -
vicze
félisten
Elnézést, ezt nem realizáltam.
Akkor csak a legolcsóbbat vedd amit találsz, azt többet jelent mint bármi más.@peti_s: Hm, egy 65W-s tápnak kis terhelésen nagyobb veszteséget gondolnék. Bár ha semmi nem megy igazából az egész 4-5W-nál többet nem nagyon kéne egyen a HW maga.
-
vicze
félisten
válasz
peti_s #107964 üzenetére
Mármint táp végén mérve volt 7-8W? Csak mert a táp hatásfoka nem olyan jó alapból, szóval magasabb kéne legyen.
@hcl: Tök felesleges ezzel szenvedni, egy CPU árából 10+évig tudnád fizetni a 40W-os számláját. Nem ezzel fogsz spórolni. A másik meg hogy alapból a speedstep miatt olyan kicsire állítod amire szeretnéd, a kisebb CPU-val nem nyersz semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged