- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
bacsis #110298 üzenetére
Akkor nyiss egy boltot főnök, mert qrva sok gép kijött ám az elmúlt 20 évben
Nincs leginkább érintett és nem érintett. Ez egy sima revízióval is tudott változni. Hadd ne számoljam hány gépet kéne ilyen alapon átnézned, szerintem milliárdos tételről beszélünk forintban az elmúlt 20 évre visszapörögve
Mert már megint a spórolás megy
Wrong. Semmilyen spórolás nem megy. Attól, mert kisebb táppal használsz valamit, mint a gyári vagy módosítva azt, ahogy azt eladták, ne már a gyártó legyen a köcsög
Rakok T430-ba kazán 4 magos procit, akkut kikapom és menjen 65W-os töltőről, mint a bolond? Ugyan.
Legyen itt a példa: viszonylag új, asszem 8. genes Asus X. Tehát a laptopok szemétdombja. Akku púpos lett ebben is, kiscsaj meg 3D tervezéssel tolja. Mondtam neki, hogy a gépház reped szét baszki, ezt én kiveszem és kidobom, mert tönkre fog menni a géped is, nem is beszélve minden másról. Kikaptam, fostam is, hogy na, a nagy proci meg VGA megadja a döfést. De nem. Proci ment, VGA is. Tegyük hozzá, a 90W-os gyári tápban így is volt még bő 25-27W tartalék. Ennyi.
És ismét írom, mert elkerülte figyelmed: nem gyártó specifikus a dolog. Ahol belefér és megy, ott engedték. Ahol nem, ott nem. Hülye meg bárki lehet, valamelyik Air volt az gyárilag, szinte tuti, ami csumán hajtva le tudott merülni és kikapcsolni. Most azt követeled más gépektől, hogy miért nem így van azokban is -
Tikakukac
titán
válasz
bacsis #110296 üzenetére
Fizikán belül ezer dolog, nagyjából ennyi SMD is van felgyűrve a lapodra
Maradjunk szerintem a nettó amperzabálásnál, onnan indul az első buli. Aztán elmehetünk a miért is nem okos ötlet akku nélkül elengedni a gépet kicsi táppal szintig. Ezt élő teszteléshez 11-es Air volt talán? vagy nem tudom, ami képes volt akkut meríteni gyári töltővel is terhelésen. Szedd ki az akkut, engedd el a korlátozást és az eredmény
Az, amit megelőznek páran.
Nyugodtan tesztelheted őket, egy pár száz/ezer típus van mögöttem, nem került meg senki semmilyen fizikát, masszívan fog szórni minden típus, márka, kor, sorozatban. Tesztelheted a mai gépeket is, ott is meglepetés lesz, mert az is teljesen változó. És az akkuról kihajtásokat még ide sem vettük ami megint külön tébolyda.
Vannak típusok, amikben konkrétan kaphatsz úgy 3 fajta alaplapot, amihez már 3 fajta töltő dukál? Gondolom nem kell leírnom, miértEz "beépített" akkus gépeknél szívás, mert nem 1-2 notiból kellett szétpuffadás miatt akkut kibontanom mostanság és hát ha nincs rá pénz, akkor ezek akkumentesen mennek. Aztán ha mákod van, akkor a nagyobb táppal nem rinyál és megy, ha nincs, mint az egyik benti latinál, akkor turbo órajel OFF
-
Tikakukac
titán
válasz
joergie #110274 üzenetére
Kezdtem parázni, hogy ezt is csak én ismerem, de ezek szerint nem.
Igen a vásárlással pörögtem kicsit. De lehet fölé fogok ugrani egyből kettőt. HQ-t akartam, de ha rávárok kicsit, akkor ott van a 4 magos 8 szálas U-s is később, ami nem sokkal gyengébb, cserébe akkuideje négyszerese.
Szerviz javaslat meg passz, ezért kérdeztem mi a számotokra értelmes ár. Hiána küldelek be az Alohába, ahol bemondanak neked egy 100k-s árat, ha egyszer úgyse adtok érte ennyit.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #110265 üzenetére
Iponból durrantottam meg most pár tasit meg tokot pont.
Fogalmazzunk úgy, hogy nem 10 forinttal voltak elárazva
-
Tikakukac
titán
válasz
UberMutant #110234 üzenetére
Akartam írni, hogy... de már megtették
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #110122 üzenetére
Just win10 things
-
Tikakukac
titán
válasz
scarbantia #110120 üzenetére
Dinamikus kontraszt lesz az amit keresel
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #110117 üzenetére
Olyan T450s volt pedig eladó pár hete. Meg T460s is. Na ott bevallom agyaltam. Aztán a Dellben ez a kis NV chip azt mondta: gondolj a Fusion360-ra. És igen, ott feladtam
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #110115 üzenetére
Hulladékreciklálás?
Tényleg, ma jött be kollegina a T440s-el, mosolyogva ültem míg pötyögtem a gépe előtt, kérdezte mi az, mondtam neki, hogy ez az utolsó a cégnél, reméljük kotlás lesz hamarosan és lezárunk egy érát idebent is
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #110109 üzenetére
A konzumert kevesen szedik szét és nézik meg. Anno forgalmazói vitánk volt ebből. Elővettem egy N-es Asust ami "fémházas" volt, szétbontottam, a túlfelét pedig pákával X jelben megolvasztottam. Vagy nekem volt rohadt jó pákám (nem az volt) vagy az is csak egy aluval fújt műanyag volt.
Nincs azzal gond ha kevesebb az anyag, csak akkor legyen olyan ötvözet ami bírja a strapit. A puha noti tartó rész a táskában nekem ez bőven ilyesmi, ha pedig így is hullik a panel, well, szutyok
-
Tikakukac
titán
Volt totál tiszta alkoholos pancsi vagy ultrahangosban? Véletlen sem akarlak elkeseríteni, én még életemben nem láttam stabil borral locsolt de nem full eltakarított cuccot. Semmilyet. Alaplap, bill, teló, akármi. Ez úgy néz ki, hogy igen, jó, utána indul a korrózió és ha szerencséd nincs még más is eltávozik, mikor megtörténik a short.
Csak egy jó tanács, nem egy ilyen X-es TP billzetes gép volt nálam, volt olyan, aminek a csatijánál feketére égett az egész billzet dugsz 1-2 hónappal később. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #110089 üzenetére
Fújja ahová szeretné
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #110081 üzenetére
Rossz a kiindulási alapod és ebből téved következtetést vontál le
Minden kapcsolós billzet megvolt, van, amiből több márkától is ugyanazon switch. A jelenlegi a mostani gyűrűkkel a legjobb ami nekem passzol, a T60 pedig ehhez mérten is erős. -
-
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #110041 üzenetére
Ez kuka.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109986 üzenetére
Ezt írtad csak nem ezt csinálod
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109977 üzenetére
Úgy 3 darab T450s ereje van az asztalimban. A Youtube ott is képes nem gyenge akadásokra és laggolásokra. Most akkor mindenki vegyen 1 óra akkuidős 12 magos laptopot, mert sz@r a fejlesztők munkája?
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109933 üzenetére
Ha ujjas, de nem viszi, akkor jó szórakozást tudok hozzá kívánni, ez a gazdasági totálkár minősített esete kb.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109899 üzenetére
Az üzletrontás akkor valósult meg, amikor nekiálltak valami olyannak, amihez látszólag nincs közük, de még nekiálltak.
Nyugodtan írhatod, nekem a privátjaim között minimum 3 ügyvédi felszólítás pihen, hogy hány milliót fognak rólam legombolni. Üres puffogtatás, nagyon jól tudják, hogy ha a sztori kiterül és utána mennek, az tényleg koppantós tud lenni -
Tikakukac
titán
válasz
vargas0502 #109892 üzenetére
Használt, gyárit vegyél. Ez sem lesz kispálya, met ezek a gépek bezony 10 év felett lesznek lassan, sőt.
Zsanérra meg csere.
-
Tikakukac
titán
válasz
slayernick66 #109868 üzenetére
Az Intel nonstop villantani akar egy ideje, de leginkább a besz@rás sikerült eddig.
-
Tikakukac
titán
válasz
Edorn #109863 üzenetére
Az egyetlen aki javasolt a feladatra valamit, az HP mellett tette le a voksot, ráadásul aprón árul HP laptopokat és rögtön megkeresett privátban, hogy nem-e szeretném tőle beszerezni azt, amit javasolt...
Hm. Pedig elég nyomatékosan kifejtettem, hogy ez miért lesz moderációs dolog a kedves boltosoknak, de nem értett a szép szóból senki. Köszi azért az infótNem jelent annyira sokat, ezek belépő szintű alap gépek. A thinkpadok pedig a felső liga. Árban itt ilyen dupla-tripla a szorzó, nyilván nem feltétlen ekkora az ugrás szolgáltatásban és minőségben, de látványos, na.
-
Tikakukac
titán
válasz
slayernick66 #109852 üzenetére
BIOS beálíltás és Windows problémád van egyszerre
Meg ne kérdezd így hirtelen milyen energiabeálíltásokat kéne átpöccinteni, de igen, marha mókás az egész. Én is Google alapján raktam össze a sztorit a Dellemhez.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109829 üzenetére
Na várjunk.
Az, hogy mennyi ilyen whitelist és driver és egyéb baromságot kell felszívni magaddal az egy dolog.
Az, hogy ügyfélnek kiadunk nem működő gépet, az nonszensz. Ilyen a világon nincs, ilyet nem csinálunk. Soha. Pontosan ezek miatt.
Továbbá amit sikerült elkottyantani ott a mi miben megy részben minimum sallert érne.Én megtöröm azt a pálcát, ezeket az infókat hetek alatt felszívja még egy frissen betanított ember is, nem még bameg odajön az ügyfél és külön felhívja erre a figyelmet. Ne viccelj. Gondolom nem Pest vagy Buda forgalmas helyéről van szó. Ott egy ilyet bejátszol meg utána még egyet és állásod sincs vagy csak belebolondulsz a garis intézésekbe.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109826 üzenetére
Amúgy örülök néha, hogy felhagytam ezzel a bulival így pénzkereseti szinten. Mennyi ilyenben volt részem, jesszum pepi. Nem egy egyszerű szakma és borzalmasan komplex egy idő után minden márka minden baromságára felkészülni.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109824 üzenetére
Üdv az életemben, egy alapozástól újraépített konyhában vagyok benne egyedül. Meguntam a mestereket
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109818 üzenetére
Azt tudjuk, hogy a kijelző tehát fizikailag jó. Ez eddig jó.
Szuper, most jön akkor az a rész, amit szerintem 1 hónapja napi szinten pörgetünk: whitelist. Képzelj el egy szép hosszú azonosítót és egy táblázatot. A táblázat az alaplapodon van, az azonosítók pedig wifiben, kijelzőben, modemben ilyesmikben. A géped pedig csemegézik ezekből, ha stimmel, akkor minden fasza, ha nem, akkor vagy nem megy valami, vagy kijelző esetében nincs dimmelés.
Van amikor tényleg csak az intel driver buta. Sajnos ez szerintem max az eseted kis százaléka, valamiért nehéz megértetni a szervizesekkel is ezt. Pedig hát esetedben elvben valami neves mukiról van szó. Amit a leírtak árnyalnak azért bőven.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109816 üzenetére
Azt mindenképp, hogy akkor nem lehet windows driver hiba
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109813 üzenetére
Hűha. Na igen ez igen betyáros sztori lesz így. Valahogy csinálják meg működőre. De egy Linux első körben nem ártana.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109807 üzenetére
Én simán elhiszem, hogy nem egy hülye gyerek, de ott annál a kijelentésnél én felálltam volna és ajtó becsuk.
-
Tikakukac
titán
válasz
steyer9094 #109805 üzenetére
Ázósra szoktam áztatni egyes mocskos céges gépeket, egy billzet sem halt le. Tuti, hogy izopropilos bulit toltál?
-
Tikakukac
titán
válasz
HDR123 #109788 üzenetére
Jellemzően ez ilyen, nagyon kevés olyat tudok ahol parkettázni lehet mind a kettőt és boostolnak is. Csak ami nálad van, az mondjuk ilyen durván teszter szinten létező Inspiron vagy Y Lenovo szint. Dellből volt olyan, aminek annyira alacsony volt a throttling limitje, hogy 76 fokon már szédült le a proci, Y Lenovo azt hiszem 530 talán pedig random levágta base órajelre GPU-t ha a CPU is ejtette a turbo órajelet. Ezeket többnyire meg lehetett oldani, megfelelő csapattal ment a levelezés és a srácok intézkedtek. Nekem az a fura, hogy egyáltalán ilyen formában ez ilyen szintig tud jutni.
Nálad meg remek a kérdés, két gép azért ritkán lesz így full kuka. -
Tikakukac
titán
válasz
HDR123 #109785 üzenetére
Kérj egy harmadikat azt mondom. Ha ott is szutyok akkor én mosolyogva letenném az asztalra és megköszönném a részvételt. Ezt a szintű sz0pást a konzumer aljától sem feltétlen enném meg reggelire, nem is szokták az ügyfelek, lásd T530-as sztorim.
Ha van kedved hozzá, lehet tesztelgetni mikor és mi veri le a procit. Ha csak CPU terhelésre de adott hőfokig felizzítva nincs gond, akkor tudjuk, hogy a throttling hő oldalról nem mérvadó és talán a fogyi sem gond. Utána mehet csak GPU gyilkolás. Utána pedig fokozatosan lehet CPU-ra ráengedni a GPU-t is. Ott lennie kell egy pontnak ahonnan sok lesz vagy a pillanatnyi fogyasztás vagy a hő (nyilván ez a kéz a kézben jár amúgy is picit hosszabb távon) és akkor nem tudom. Megint az a baj, hogy nem 10 éves 20 kézen megjárt konzumer ganédombokról van szó, hanem új, elvben felső ligáról. Ezeket használni kéne, nem pörögni rajta, hogy jahj, a drága kínaiaknak mit sikerült itt is elkottázni.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109770 üzenetére
Tehát akkor maradsz a összevissza zagyválásnál és nem hozol fel 1db konkrét példát ahol két generáció közül azonos 15W-s procival a régebbi gyorsabb. Ergo levegőbe beszélés, ennyi marad.
Adott két hsz. között egy hónap ugrás és bekevered egy frissel, mert valahonnan feljött. És én zagyválok? Bármit szedsz, ne tedd tovább.Az ugye megvan, hogy 30 ciklusról van szó és jó pár óra futásidőről. Legalább értenéd mit linkelsz.
Basszus elfelejtettem, hogy csak a számodra kedvező részeket szabad mindig kiemelni a tesztekből is, a többit nem. Én kérek elnézést, na itt fejeztem be ezt az Apple topik jellegű karatét -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109768 üzenetére
Végül is itt van előttem 7 generációnyi gép, köztük ez is.
Mi rohadt nagy asztalod lehet és milyen sokat kell porolnod, tyí
Előttem csak egy T60 flexi van és a maradék ebédem. Csóriság van.
Továbbra se szolgáltál konkrétummal... Nem látom a linken a 2 generációval régebbi jobban teljesít mantrát.Ja, hogy a lemez beakadt és így ugrálsz több száz hsz.-t ide-oda, hogy legyen kapaszkodó?
Elmondtam és ismét: marhára nem érdekel te mit hiszel, én letoltam 2 projektet Pr-ban, a stopper meg kiköpte az eredményt. Majd gyártok neked róla Excelt is. Hogyne, sőt, ezüsttálcán viszem be kinyomtatva. Engedd el szépen.Vissza a jelenbe: Arról van szó, hogy a drága tulaj ha a gépére ráküldi a grafikailag intenzív progit, kifekszik, mint a sz@r egy idő után. Jól látod a linket, kezded összerakni a kirakót, igen, a turbo lesz az, ami első körben OFF-os és emiatt csökken a póver. És onnan még 1-2 lépcső és megérkezünk oda, ahol ő most tart, vagyis a gatya és ingadozó teljesítményhez, amit megfelelő teljesítmény és hőlimittel lehetne kontrollálni meg egy rendes hűtővel és venti profillal.
Mondok vad dolgot: egyik tulaj a 650k-s ROG gépén észlelt hasonló dolgokat. Mit ad Isten, mivel ellentétben az "x %-al gyorsabb meg a táblázatot linkelem és majd megjavul biztosan" jellegű kollégákkal ellentétben mi nem keresünk/tünk pénzt ilyesmivel, így egyeztetve az úriemberrel a legcombosabb hővezető párnák és paszta alkalmazásával nem csak a VGA tudott majdnem max órajelen menni a CPU terheléssel párhuzamosan, hanem a proci is virgoncabb lett, simán tartotta a maximális base órajelet minden magon. De legközelebb majd elmondom neki, hogy nem ez a gond, örüljön, mert amúgy 40 generációval ezelőtt meg lyukkártya volt.
Mit kéne lássak a linken, hogy 5%-ot csökken a CPU teljesítmény miután kilép a turbóból?
Azt kéne. Ja. És akkor kis logikával megküldeni, hogy vajon mi a kövi lépcsőfok ha tovább forszírozod a tesztet. Más kérdés, hogy hát igen, 5%-ot ér az egész show... ciki.
Ja hogy 30%-kal gyorsabb 7gen-hez képest tök lényegtelen végül is, ami dettó ugyanezt csinálja.
Ha az előző sz@r volt és ez is sz@r, akkor végül is legitimálja az utóbbi az előbbit, ha azért kicsit mégis jobb bizonyos helyzetekben. Tudunk mutatni olyat, ahol 30% a plusz? Sirály, mehet a menet. Hogy ez nem tartós, sőt? Ja, hát ezt nem kell tudnia senkinekMajd jön 1-2 patch és ez is nullás lesz és akkor lesz új link gondolom
Azt hogy számodra újdonság a turbó órajel és az alap órajel fogalmak, megint más dolog.
Igen, mikor az Intel tartotta azt a techdayt az első genes i proccokhoz, akkor bealudtam és utána úgy húztam le fél évtizedet a frontvonalban, hogy újdonság volt minden nap és mint a Mementoban, úgy rakom össze újra és újra ezt a 2 dolgot. De milyen jól titkoltam, nem? Most meg lerántottad a leplet -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109765 üzenetére
A probléma sajnos inkább az, hogy alap guglival kiszedhető infókról csatározunk legtöbbször meg nyílt titkokról és neked a szádba kell rágni ezeket, mert valamiért igényleg. Parancsolj, linkelek levegőt.
A további szép napot, ha megvolt és sikerült az olvasottakat megérteni, akkor most képzeljük el, hogy a Cinebenchtől még 3 fokozattal van fentebb gépgyilkos felhasználás főleg tartósan. Némi logikával összekombinálva akár magad is rájössz, hogy bammeg, a baromja tényleg nem mond hülyeséget a szélsebes és ultra gyors gép pont úgy működik, mint a sprinter vagy maraton futó összehasonlítása. Kenheted a hajadra a 0-60-at, ha neked 5km-t kell letolni.
Ha átment, ha nem, erre ennyi időm volt.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109761 üzenetére
Semmi, ezért írtam papíront, nem azt, hogy IRL.
Nem kell táblázatot linkelned, én olyan ezres mennyiségben gyártottam le tesztjeim során az évek alatt, hogy meguntam őket.
És 45W-ról sem beszélt senki, a Latimban is 15W-os U-s proci van. Az a fél kiló arra kell, hogy egyben is maradjon a drága és ha felrakom rendert és visszamegyek ebéd után az asztalomhoz pont annyi időt látok vissza, amennyinek lennie kell, nem pedig azt, hogy nőtt 3 órát, mert a drága csodaproci lefőtt a francba és nyöszörög amint ráengedte magát a VGA is a bulira -
-
Tikakukac
titán
válasz
orangutan4 #109678 üzenetére
Szintén WQHD monitor és DP port. A VGA-m 3 4K-s monitort is kihajtana mégis eldobta a képet néha. Kábelcsere után minden patent lett, esélyesen ez lesz a gondod neked is.
-
Tikakukac
titán
válasz
slayernick66 #109668 üzenetére
Engedélyezni kellett a hibernálást a windows features listában is talán és utána ment.
-
Tikakukac
titán
válasz
adalbert1 #109663 üzenetére
Alapból úgy néz ki, hogy mikor megindul a gyárból a disztri felé a gépsas, indul a gari a rendszerben.
Nem tudom változott-e 1,5 év alatt, a mérvadó és a jogi mindenható az a számla. Attól a dátumtól indul a végfelhasználó garija és akit ez zavar át lehet írni a gyártóval. Az tuti, hogy ha valamire 36 hó gari van (szavatosság és jótállás tetszőlegesen osztva, de inkább 12+24 hó) akkor az annyi. Dell, HP és minden más gépen is így ment, Lenovo is. Simán voltak olyan ragadós gépek amik álltak 1 évet. Ilyenkor nyilván adtunk kedvezményt és persze, hogy a számlától indult a gar. Becseszne még a bolti készletek között is kellene válogatni, hogy melyik a frissebb, nem kenyér ez
Számlád legyen meg tutira. Onnantól kezdve te vagy a király és bárki bármit mond, te diktálsz.
Céges kicsit neccesebb, sőt, plusz ugye vannak ezek a méltányossági 3 hónapok stb. Na, szóval hosszú ez a sztori is.
-
Tikakukac
titán
válasz
slayernick66 #109652 üzenetére
Öhm, nos igen. Meg ne kérdezd hány helyen kell és mit ki és bekapcsolni mire menni fog. Nekem is tanulságos kör volt egy 5530-as Latival.
-
Tikakukac
titán
válasz
freelanced #109647 üzenetére
40-est Dellből is óvatosan én csak rev, frissítettet vennék belőle, de mivel rendes paneles E6440 se sok van, én hagynám. 50-es van bőven, sőt, a 70-es is kezd lecsorogni.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109637 üzenetére
Nem értem a gondot. Ha a szerviz be is rakna egy másik kijelzőt és nem menne a fényerő állítás vagy bármi, marha egyszerű, nem fizetsz és nem hozod el amíg nem működik
Ennyire ezy, ezért jó a szervizbe adni, mert ott nincs az a szopóhullám amire most akarsz ráugrani.
De amúgy ha van multimétered, gép atomjaira bont és megnézed azt a biztit. Ami nem tudom miért menne ki esés miatt, de hajrá.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109634 üzenetére
A hibás biztosítékot biztosíték cserével. Laptopnál ez picit problémásabb, mint a kocsiban a rádió biztosítéka.
Szerintem a kijelző kuka lesz, ez szerintem bőven el si várható egy combosabb esésnél, az, hogy másnak nincs baja én annak örülnék inkább. Egy konzumert így leejtesz és a kérdést sem teszed fel, hogy kuka-e a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
freelanced #109628 üzenetére
5450, 7450 és T450 az vastagon 100k kell legyen. Persze, van aki árulja 160k-ért. Árulja nyugodtan tovább.
-
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109624 üzenetére
Akkor maradunk abban, hogy neked atompontos és csodálatos, az internet pedig rágyújtotta a gyártóra a fórumokat és ahogy lehet mindenki moddolja át. Használtam én is, pont azt rakták bele ebbe is, mint a konzumer lenovokba akkoriban, amik szintén katasztrófák voltak
-
Tikakukac
titán
válasz
freelanced #109622 üzenetére
Nekem mind a kettő kuka, a p-s azért menő, mert abba még bele lehet borítani egy talicska pénzt upgrade formában, T450-ben már legalább olyan dolgok működnek, mint touchpad. Lul.
7450 vagy 7470 lesz a géped. Esetleg 5450 vagy 5470. HP is lehetne, csak kevés van a placcon.
-
Tikakukac
titán
válasz
freelanced #109619 üzenetére
Szokásos. Ha nem dokk és külső monitorod van akkor IPS-ig el kell menni. Ez T440 minimum, leszámítva a durva moddolásokat. Mivel a T440 egy kiváló gyártói szondázás volt a mi megy le a userek torkán (a bármi ezt azóta érezzük is), így T450-et vegyél. Vagy Dellt ha 14" kell, fillérekért kapsz igen komoly konfigokat. Persze, azokba hűthetetlen 64 magos procit nem raksz, ez mondjuk pont nem gond.
A könnyen cserélhetőre pedig szerintem egy 100hsz.-t összeraktunk 2 nap alatt. Nem egészen úgy megy az. -
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109606 üzenetére
No para, emiatt nem kell elnézést kérni
Nem a bontás a para, az semmiség. Itt a jó és minőségi kijelző beszerzése a közepe a sztorinak.
-
Tikakukac
titán
válasz
z123456789 #109604 üzenetére
Olvass vissza max 25-30-at. Pont T450 és pont kijelző. Vannak tanulságok rendesen.
Az én tanácsom: szerezz itthonról, tesztelhető kijelzőt. Meg fogod köszönni.
-
Tikakukac
titán
válasz
RAiN91 #109587 üzenetére
És akkor hány olyan privátom van, hogy úristen mekkora köcsög vagyok, hogy xy kijelzőt ennyiért vagy annyiért intézek.
Pont emiatt. A buli végén konkrétan 5-ből 1 panel lett jó és hónapokig mentem a pénzem után. Csak ezt addig, amíg a kedves ügyfél nem csinálja végig nem is érti. Te most érted miért várunk ki és veszünk egy kész gépet
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
RAiN91 #109570 üzenetére
Matricára azt raknak amit akarnak, azonosítót is amit akarnak.
Esetedben az a gond, hogy senkit sem érdekelt egy percig sem, hogy valóban menjen ez a kijelző, így kimaradt az EDID bohóckodás.
Most már érted miért szoktam akár hónapokig is kajtatni 1-1 gyári konfigos gépet. Pont az ilyenek miatt
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #109515 üzenetére
Van ezzel ugye egy olyan problematika, hogy 5év support, illetve strapabíróság.
Ezzel tényleg van gond, a supportról szerintem pont ebben a topikban nem kell sokat mesélni, nagyon mókás, hogy mit meg nem enged magának egy ilyen kategóriában a gyártó, a strapabíróságról pedig én tudok hosszas és érzelmes beszédet tartani. A legjobban a generációkon átívelő ismert és tudvalévő hibák nem kijavítása tetszik. Konzumerben is simán ellállásra dobnám vissza 1-2 év után azt, amit itt is lazán megcsináltak már. A papír elbír mindent, ha leírom, hogy tudok repülni, attól még nem igaz.És mivel elég időt voltam szervizben is, pontosan tudom milyen az alkatrészellátás is. Olyan lazán visszadobta a Dell az ügyfél gariból pont kiesett kérését, hogy fizetős javításra szeretne alaplapot! mint a huzat. Voltak érdekes levélváltások akkoriban is, hogy amúgy srácok, remélem felfogtátok, hogy most miről van a szitu. Márkabolt, márkaszerviz, hivatalosan. Csak a margóra.
Az ár meg valóban, cégeknél durván kisker ár alá megy a végösszeg. Kérdés, hogy mennyire nyomorultnak kell lenni ahhoz, hogy még mindig forgalmazzunk olyan kijelzőket, amiket 10 éve sem akart már nézni a kutya sem. De van "fejlődés" ezer másik téren. Akku resethez fóruok eldugott linkjéből kell csomagolnom progikat és azt felrakni meg frissítseket tiltani, hogy egy már létező funkciót elérjek. Az is egy szint, amikor idáig eljutunk.
-
Tikakukac
titán
Nem nekem kell, hanem úgy néhány tízezer másik embernek
Részprobléma, valóban, de attól még gond. És pont nem érdekelne egy konzumer alja levonóban 140k-ért. De bameg, fél miskás gépekről beszélünk lassacskán, annyira érdekelne, hogy dollárban közelebb van-e az így megtakarított pénz az 1 számjegyhez, mint a 2-höz. Bicskanyitogató.
-
Tikakukac
titán
Ja, hogy feltételezzük ismét a tökéletes környezetet és ahhoz adunk szutyok kijelzőt méregdrágán.
Nos akkor feltárom a valóságot: sajnos a környezet a legkevésbé sem szokott tökéletes lenni, a gané kijelző pedig egyszerűen vérlázító ennyiért 2021 derekán. De mondjuk felesleges is ezt leírni, T60 után T540 volt az első gép, amit már lehetett kapni rendes kijelzővel megint. 8 azaz nyolc évig árulták változatosan kukába való kijelzőkkel a épeket.
Azon csodálkozom egyáltalán még ezt belerakják. Én TN HD+-t raknék még mindenbe, azt is emg lehet úgy köríteni, hogy miért kiváló választás. -
Tikakukac
titán
válasz
Ganz-[HUN] #109507 üzenetére
Pont a fényerő az, ami marhára kéne abba a rohadt irodába, hogy ne csöpögjön ki a szemed.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- LENOVO T14 GEN 5 l TÖBB DARAB l RENDELÉSRE IS
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest