- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #87532 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
-
metal01
őstag
válasz
Feenyx #87452 üzenetére
A dobozán az van, hogy 8 év. Szóval simán
NewmanHD: Valószínű, hogy könnyített (lyuggatott aljú) billzeted van. Az olyan. T400-ban is volt olyan. Én anno cseréltem egy NMB T60 billzetre. Az frankó volt. Olvastam itt is a topicban, hogy páran szivacs csíkokat, vagy valamit raktak a billzet és a rollcage közé (kibélelték), hogy ne huppogjon.
-
metal01
őstag
válasz
Dhampir #87385 üzenetére
Két kollégám Chasertől szervált 510-et, ők is nagy megelégedéssel hasznáják. Tényleg jó gépek.
Szerk.:
newmoonlight: Pár hónapja felröppent a híre egy retro ThinkPad szériának. Ha rákeresel megtalálod. Ígéretesnek tűnt, de csak álom
A 70-es széria, ha lesz olyan, ugyanolyan shit lesz mint az elődje.
Ezek nem lesznek már jók. Nem ezt diktálja a piac.
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #87378 üzenetére
Hajthatatlan vagy.
Meg vagy elégedve a jelenlegi laposoddal? Ha igen, akkor neked jó választás volt. Nem kell keresned a hibákat. Használd és bódottá'
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #87371 üzenetére
A probléma ott kezdődött amikor a Lenovo megvette az IBM teljes PC részlegét, vele együtt a ThinkPad gyártási és forgalmazási jogát. Volt még néhány jó TP széria onnantól kezdve is, de ahogy írtuk páran, a 30-as szériától fölfelé már kritikán aluli (bár a 30-as szériát még páran preferálják...). A 40-es széria meg WTF kategória. Az a touchpad... Meg az egész nyeklik-nyaklik.
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #87369 üzenetére
Ahogy ismerem Tikakukacot nem szusszan, hanem horkan egy nagyot
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #87366 üzenetére
Szigetes billzet még hagyján lenne. Kár érte, de meg lehet(ne) szokni. De ahogy írtad:
(műszaki tartalom, felhasznált anyagok, melegedési hajlam, kijelző, stb-stb.) is egyértelműen veszítettek a minőségükből?
Igen. Nem kicsit.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #87363 üzenetére
Prioritási sorrendben a Preci az első
Ki kell fogni jó áron. Egyszer remélem sikerül lecsapnom egyre
(#87364) newmoonlight: A szempont itt igazából a még minőségi ThinkPad. A 30-as szériától olyan már nincs. A 20-as még mondható a klasszik TP vonalbeli utolsó szériának. Hardverileg is még viszonylag rendben van.
-
metal01
őstag
válasz
magyarzoltan #87250 üzenetére
Elért a műanyag. 9 év szép idő. A mai ThinkPadnek nevezett konzumer kategóriás laposok pár hónap alatt képesek szétperegni. Nézz szét itt az aprón, vagy a bayen, ez utóbbin ~5k HUF-ért láttam palmrestet ingyenes szállítással. Ha szereted azt a lapost annyit megér szvsz
-
metal01
őstag
válasz
Speeedfire #87058 üzenetére
Lehet, hogy jobban is jársz egy új hűtéssel. Amelyik zörög az már a végét járja. Pláne, ha így szétpergett...
-
metal01
őstag
Megdagadt?
Azt hogy? Ha Office fájl van nyitva és a power gombot nyomva tartva kikapcsolja a gépet, majd vissza és megnyitja a Word-öt Excelt, vagy ami volt, az elvileg a hirtelen leállás miatt csinál egy bizt. mentést és betölti azt az állapotot, ami a kikapcsolás előtt volt.
Szerk.: Persze ezt csak akkor, ha sehogy sem ébred fel a lapos...
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Még ilyen is akad
A panel sajna 1366x768, de gyári garos még és zsír új
-
metal01
őstag
válasz
qwertly #86663 üzenetére
T400/R400 HMM. Ebben részletesen le van írva, mit hogy kell megbontani és cserélni.
Érdemesebb erősebb CPU-t tenni bele. T9400/T9600, esetleg P9700. Aprón szerintem beszerezhető. Max. 8 GB (2X4) megy bele. Akkut szintén aprón. Érdemes Panasonic cellásat vadászi bele.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
Gyerekek, gamer laptop
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86440 üzenetére
Még azt sem kell. Ott a Hiren’s BootCD. Pendrivera vagy egy CD-re felpakolni. Még az OS betöltése előtt lehet vele tesztelni. Van rajta Prime is
Nálam ez a lemez alap. Kb. mindenre jó.
Más: Van valami hely ahonnan színprofilt lehet letölteni TP-hez? Esetleg konkrét panelhez? Vagy a Windows kalibrálójával érdemes bohóckodni? Elég ramaty a T420 panelje, jó lenne valamit javítani rajta.
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86314 üzenetére
Uhh, ez durva. Rágugliztam a T510 hűtésre és tényleg. Az egyik olyan, mintha full műanyag lenne. A másik meg réz. A minőség ellenőrzés már rég kihalt fogalom szerintem Lenovoéknál. Amíg az IBM-é volt a TP vonal, addig olyan is volt a minőség. Azóta folyamatosan lefelé megy a színvonal. A 20-as széria még csak-csak, de feljebb... Valamint egyes alkatrészeket több különböző helyen gyártanak le és ebből is adódhat minőségbeli eltérés. A hűtés meg az egyik (ha nem a) legfontosabb tényező egy laposnál. Az üzleti vonalon meg pláne...
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #86308 üzenetére
Szvsz az ilyen melókat mint a filmvágás, renderelés, stb. nem laposon kell csinálni. (Mármint ha valaki egész nap csinálja mert ez a munkája pl. - egyszer-kétszer belefér). Nincs az a lapos ami ezeket a melókat még normálisnak mondható hőtartományban tudja huzamosabb ideig végezni. Legalábbis én még nem találkoztam olyannal. Ehhez már szerintem egy normális asztali kell. Normális proci + hűtés (akár vízhűtés).
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #86305 üzenetére
Igen. Ez a másik. Pár hete amikor nem volt ilyen meleg még, a szobahőmérséklet is kevebb volt. Akkor nem is izzadt a gép ennyire. Mi lesz majd nyáron? 30-35 fokos szobában?! Ahol az alulfeszelt T400 is melegedett durván.
Szerk.: Nem beszélve a videó vágásról és egyéb procigyilkos melóról. Ott meg aztán... Ha nincs klíma megfő a gép.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Tikakukac #86298 üzenetére
LR és PS elmegy simán a T420-as laposomon is. Nap mint nap használom őket. I7-2620M-el IGP-vel röccenésmentesen működnek. 2540M és 2520M-el is menne szerintem... Itt inkább a panel kérdéses. TN panelen PS és LR elég kaka. Én is külső kalibrált IPS monitorral tolom a fotók szerkesztését. A lapos panelén gyakolatilag lehetetlen színhelyesen dolgozni. (Pedig LG-Philips). Oda IPS kell. Abból is kalibrált (ha van rá lehetőség).
-
metal01
őstag
válasz
csubuka #86142 üzenetére
T420 nincs default IPS panellel szerelt változatban. Lehet bele moddolni olvastam, de szvsz annyi gányolást nem ér meg. Ki kell fogni egy LG-Philips TN paneles verziót, vagy olyat venni bele. Egy Windowsos kalibrálás után egész elfogadható látványt nyújt a többi gyártmányú panelhez képest. Persze soha nem lesz IPS-hez hasonlítható.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #86092 üzenetére
Lehet, hogy komolyabb asztali vadállat gép esetében jelenthet valamit, de egy laposnál, még ha workstation is
Kíváncsian várom Francia91 kolléga beszámolóját majd az új hűtés és a csodapaszta párossal
(#86093) Tikakukac: Ó, vannak azért elképzeléseim. Tapasztalataim is bőven
-
metal01
őstag
válasz
all6atos #86067 üzenetére
Prime 95/blend test, 4 szálon izzasztja a CPU-t, RAM-okat is megdolgozza. Annyira azért nem szeretem a Prime-ot, mert ez tényleg atomra hajtja a gépet, ami nem tesz jót neki. Én anno T400-nál használtam leginkább az alulfeszelés eredményének tesztelésére. Rögtön kibukott, ha valami nem OK. Mostanában ha tesztelem a hőfokot akkor a Cinebench-et szoktam használni. (HSM kollégától tudok a szoftver létezéséről, előtte nem ismertem
) Az is rendesen megdolgoztatja a gépet és szépen lehet a hőfokokat méregetni ott is.
Nálam a 2 heatpipe-os hűtés jobban bevált. Lehet, hogy a másik volt már régi vagy nem tudom, de sokat hozott a hűtésben.
Jelenleg ~értékek:
Idle: 33-38 fok
Net: 45-55 fok (függ persze attól, hogy mennyi lap van nyitva, megy-e flash az oldalon, YT, stb...)
Prime 95: Ahogy írtam megkarcolja a 90 fokot is, ha turbóval nyüstölöm)
Játék: Nem tudok nyilatkozni jelenleg. Nem szoktam játszani. Majd egy SC2-t megnézek turbóval. -
metal01
őstag
Tud izzadni ez a proci/gép rendesen az tény. Benne van az is a pakliban, hogy méretében is kisebb a T420 ergo a hűtése is kisebb a nagy tesójához (T520) viszonyítva. Ez ilyen. Nem kell túlhajtani. Én nagyon ritkán játszom és a turbót nem szoktam bekapcsolni. Balanced beállításon teljesen rendben van a dolog. A TPFC is csak monitorozásra megy jelenleg, a BIOS vezérli a ventit. Valamennyi rpm-en mindig pörög; ~1900, ~2500, van amikor ~3200 és ha nagyon izzad akkor egy kicsit felette is. Nem is értem miért akarja valaki (olvastam fentebb), hogy ne menjen mindig a venti?! Szerintem az a dolga. Alacsonyabb rpm-en hangja nincs, de mégis hűt.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #86051 üzenetére
Á, szép ez a masina belülről
Nem kicsi az a hűtés
Nálam tényleg nagyon sokat jelentett a hűtés cseréje. Ilyen volt benne, és ilyet tettem bele helyette. Más a kialakítása a két heatpipeos hűtésnek, jobb a hőelvezetése. Nálam legalábbis szignifikáns a különbség az előző hűtéshez képest. MX-4 is sokat jelentett. Pláne együtt ugye a zsír új hűtés és újra kenés. Nálad ahogy olvasom az a moddolt venti is bekavarhatott. Én nem merném nagyon használni azt a Liquid Pro cuccot. Nem jó az szvsz, ha egy hővezető paszta nem csak a hőt vezeti, de rövidzárlatot is okozhat. Az az 1-2 fok (ahogy Tika is írta) annyit nem ér, hogy para legyen az esetleges rossz felkenés miatt.
(#86062) HSM: Turbót nem használom gyakran. Elég nekem a 2,7GHz szinte mindenre. Persze ha a turbót bekapcsolom nekem is melegebb hosszabb távon. 88-90 környékén volt Prime 95-tel. SrarCraft 2-vel még nem néztem
Fent van a laposon, de nincs időm játszani. De meg fogom nézni
Amúgy szerintem ha nem hibás a hűtés és jól van kenve a proci, (jó pasztával) és nem hajtja szét az ember a gépet a T420 simán jónak mondható hűtés terén. Persze a T400-hoz képes nem
Az egy kisebb hűtőláda volt ehhez képest
(#86063) all6atos: Ahogy írtam fentebb is, turbót ritkán használok, mert a 2,7 Ghz amin alapból elketyeg az i7-2620M nekem bőven elég. Virtuális gépeket futtatok, olykor 4-et is párhuzamosan (16 giga RAM mellett szerencsére elmegy) és a proci hőmérséklete még olyankor is teljesen normál tartományban mozog. Turbóval ahogy írtam nekem is beleszalad a 90 fokba.
-
metal01
őstag
válasz
sniphoe #86044 üzenetére
A hűtés miatt szvsz semmiképpen. Nekem is melegedett a T420. Mikor vettem i5-2540M volt benne. Majd tettem bele i7-2620M-et. Az még jobban melegszik. Egy heatpipe-os hűtésem volt, ami nem épp a legjobb. Vettem bele 2 hőcsöves hűtést + kapott MX-4-et és azóta teljesen rendben van. Extrém terhelésnél megy 80 fokig max. Ezt mondjuk értem Prime 95-re és nem 5 percig futtatva. Átlagos használat mellett 40-45, max. 50 fok. Ha idleben van a gép akkor 40 alatt van bőven.
-
metal01
őstag
válasz
Francia91 #85912 üzenetére
A következő nekem is egy HP lesz, vagy egy Preci. A TP pár év múlva már a múlté lesz sajna. Tényleg mi van azzal a retro-projekttel? Az még talán remény lehet a TP vonalon.
Szerk.: A FullHD nekem is bejönne.
De az 1600x900 is jó azért (bár hiába LG, a színei és a betekintési szögek, hát...
) A fémes burkolat gondolom tekintélyt parancsoló érzést kelthet és persze masszív is lehet. Az MXM természetesen nagy plusz, nem is értem, hogy a TP miért nem így oldotta meg.
A váltható grafika talán annyira nem is vészes dolog. Az a gép melóra van. Oda meg kell a combosabb VGA. Trackpoint és billzet csak szokás kérdése. Jó kis gép lehet az
-
metal01
őstag
válasz
RoboGuru #85907 üzenetére
Nem csak a 15.6"-nál van olyan. Nekem T400 is foltos volt. Zavaró tud lenni az biztos. :/
(#85908) Zsocy155: Latency van nekem is, de nem foglalkozom vele. Néha egy-egy YT videó, vagy film. Néha megakad. Ez legyen a legnagyobb baj
(#85909) Francia91: Na igen. a HP-nál tudod upgrade-elni, vagy cserélni, ha behal. TP-nél meg alaplapcsere (rosszabb esetben) :/ A HD3000 karcsúságát azért már érzem néha. Legtöbbször elég, de néha már kellene a több kraft. Egyébként mik a tapasztalataid a HP gépeddel? TP vs. HP, pro-kontra?
-
metal01
őstag
válasz
Dhampir #85900 üzenetére
Jó masinák ezek az biztos. Nem bántam meg a T420-at sem. Mobilitás szempontjából jobb a 420, mint a W510/W520. Azok nem az a "hónomalácsapomosztviszem" fajta gépek
A W520 tekintetében a panel és a VGA miatt fáj a szívem kicsit. A fullhd és az erősebb VGA néha jól jönne.
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
-
metal01
őstag
válasz
Grafirka #85655 üzenetére
BIOS frissítést csak tápra kötött gépen szabad csinálni. Erre figyelmeztet a szoftver is amivel csinálod a frissítést. Sok baj nem lehet, max. ha közben megszakad a tápellátás. Pont azért kell tápról csinálni. Ha valami gebasz lenne akkor lehet downgradelni a BIOS-t. Csak épp azt nem amit linkeltél. T420-on 1.48-tól lefelé nem lehet lépni már. Ez fel is van tüntetve a weboldalon, ahonnan letöltöd. Én sikeresen feltettem ezt a BIOS-t. Figyelmetlen voltam és nem olvastam el ezt: "...1.48 or higher, it is no longer able to roll back to the version before 1.48 for security improvement." De nincs gond ezzel a BIOS-al. Minden megy flottul. Szerencsére...
-
metal01
őstag
T420 tulajoktól kérdezném, hogy a zsanérok milyen állapotban vannak nektek? Nálam már kezd lötyögni, de még abszolút nem vészes. Fél éve még patent volt. A durva az, hogy az esetek többségében lehajtva ült a lapos a dokkon. Nagyon ritkán volt felnyitva. Mostanában hurcolom csak magammal. A T400 zsanérja elég hamar kopott, azt tapasztalatból tudom. A 420 is ilyen?!
-
metal01
őstag
Ha a laposon be van kapcsolva a wifi és dokkra teszem, amibe LAN kábel van, a wifi lesz az elsődleges hálózati kapcsolat. Meg lehet oldani valahogy, hogy bekapcsolt wifi mellett is a LAN legyen a dokkon az elsődleges?
-
metal01
őstag
válasz
s3toraph #85541 üzenetére
Egy egész jó leírás az alulfeszelésről.
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #85496 üzenetére
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #85410 üzenetére
Ott 1000%, hogy segítőkészek lesznek a problémáddal kapcsolatban. (Ha annyira zavaró...)
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #85407 üzenetére
Na, azé' öngyi ne legyél. Tedd vissza azt a Xanaxot a dobozba
Szerintem kicsit túlliheged ezt a dolgot. Azt írtad, hogy garos még a gép. Ez gyári gar. vagy kiskeres?
-
metal01
őstag
válasz
FoxiestFox #85404 üzenetére
Sajnos a mai laposok zöme gané is. És nem csak a TP. Nem kevés türelem és önfegyelem kellhet egy mai szervizesnek
-
metal01
őstag
válasz
newmoonlight #85401 üzenetére
Nagggyon gonosz ember...
Nem gonosz, csak ért hozzá (nem egy TP-t látott már) és van elég tapasztalata
-
metal01
őstag
válasz
Chaser #85279 üzenetére
Sajna nekem nincs csere gépem. Ha a T420 elhalálozik (remélem, hogy csak évek múlva - kopp-kopp), akkor valószínű, hogy elbúcsúzom a ThinkPad-vonaltól. Addigra már nem nagyon lesz használható darab. A 20-as széria is kiöregedőben van lassan. Fölötte meg...
Azért egy W520 még mozgatja a fantáziám.
De valószínű, hogy egy EB, vagy egy Preci lesz az utód.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest