- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Peet91
aktív tag
válasz
#43301120 #77094 üzenetére
Szia!
Első körben azt kellene megnézned, hogy bármilyen szögben kinyitva produkálja-e. Ha csak bizonyos szögekben villog, akkor nagy valószínűséggel szalagkábel. Ezen a vonalon tovább haladva, gép szétszed, legalábbis a kijelző körüli műanyagból csavar kiteker, majd keretet lepattint. Ezután ugyanennyire kell megbontani az alsó deklit is, hogy lehessen mocorgatni a szalagkábelt. A kábelen elvileg rajta van az fru, onnantól ebay, de itthon is találhatsz bontott alkatrészt szerintem, akár itt az aprón is.
Ha nem a kábel a rossz, akkor a következő lépés, hogy egy vállalkozó kedvű fórumtársat megpingelsz azzal kapcsolatban, hogy "nem-elehetne esetleg hogy" megnézd az ő kompatibilis kijelzőjével, hogy kizárhasd a kijelző hibát. Harmadik körben pedig ha nem is a kijelző a ludas, akkor a dedikált vidkari lehet még rossz, de az már a legvalószínűtlenebb eset.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Razermazer #76587 üzenetére
Érdemes lenne megnézned a dell precision m4600-as szériáját, igaz, hogy 15,6", de kétkörös hűtés és elég combos dVGA jellemzi. Árban is elég jól néznek ki. Ha pedig megengedi a budget, akkor mehet az m4700 is. Nem thinkpad, de van olyan jó mint a TP-k
-
Peet91
aktív tag
válasz
MrSealRD #76581 üzenetére
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Az az igazság, hogy nem tudom milyen feladatra kevés a t420, de ahhoz, hogy a t440p szignifikáns előrelépést jelentsen számítási teljesítményben, ahhoz kb. az elérhető csúcskonfigot kellene választani belőle, csilliárd trillió forintért, viszont annak is sokkal rosszabb lesz a billentyűzete, plusz az összeszerelési minőség a gyengébb, de ami végképp beteszi a kaput, az a touchpad. Na az a legrosszabb.
Én azt javaslom, hogyha nagyobb pénzösszeget szánnál rá, (rgo újan vennéd), akkor várd meg a t450-es szériát, mert ott a legtöbb ilyen sz@rságot sikerült orvosolni.
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #76545 üzenetére
Igazából én most arra várnék, hogy a t450-es széria hogy fog szerepelni. Inkább abba vágnék bele, mint egy t420-ba, mert a t420 is elavul lassan.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75875 üzenetére
Csatlakozom Tim-hez, annyi még, hogy emlékeim szerint a win8 nem fogja szeretni az OSD-t, mert van neki sajátja, ami nyilván "csömpébb", és csak a leggyakoribb dolgokat mutatja, de mivel van neki alapból, ezért szerintem azzal veszik össze a lenovo-s.
Igazából kétféle workaround van:
1. használj win7-et
2. rá kell guglizni, hogy valahogy agyon lehet-e lőni a win8 beépített OSD-jét, és ha igen akkor ezek után (mert szerintem ez előfeltétel) működésre lehet-e bírni a lenovo-st.@havri1: Több aspektusa van a dolognak. Alfánál mindig tuti gépek vannak, legalábbis nem tudok olyan embert mondani sem itt a fórumon, sem máshonnan, aki ne lenne elégedett az általa nyújtott szolgáltatással. Sajnos a 20-as szériának most jár le a garija (a kiterjesztett is), így ha ez fontos szempont nálad, akkor megéri. Az más kérdés, hogy magánszemélytől olcsóbban is meg lehet kapni, illetve nem ingyenreklámként, hanem árérzékeny szakember véleményeként mondom, hogy a fent említett NonStopSale1 nevű eladó boltjából 60k volt ugyanez, csak 320-as vinyóval. Annyiért ajándék, 110-ért SSD-vel azt mondom árában van, talán egy picit fölötte is.
Sajnos vagy nem sajnos de ezeknek a gépeknek az ára 80-90k között mozog jelenleg, amiért több mint korrekt.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75867 üzenetére
Ilyet keress, hogy Thinkpad Hotkey Features, és Thinkpad Hotkey Features Integration. Tudtommal ez a két cucc kell hozzá, de az sem mindegy, hogy milyen verzió, mert a legújabbak nem mindig működnek, hanem valamelyik régebbi verziót kell feldobni hozzá. Ebben kérnék majd egy kis kiegészítést a kollégáktól.
@TayRol: A t420 a sandy bridge kisebb csíkszélességéből elég sokat profitál mind fogyasztás, mind melegedés szempontjából, és alapvetően fürgébb is, mint az arrendale-es t410. Emellett a t420-ban lévő intel hd3000 már értékelhető grafikus teljesítményt tud felmutatni, tehát mindenképp időtállóbb a 20-as széria. Ami más lesz, hogy 20-as szériánál már 16:9-es képarány van így a nagyfelbontású panelek nem 1440-es hanem 1600-as horizontális képátlóval rendelkeznek, érdemes mindenképp ilyet keresni. Memória terén 1066->1333MHz nem eget verő de mindenképp megemlítendő, viszont ami sokkal fontosabb, hogy a a t420 már SATA3, plusz a WWAN helyére mehet mSATA SSD is, viszont csak SATA2-es sebességgel.
summa summarum: mivel az általad meghatározott keretbe belefér, ezért mindenképp t420.
-
Peet91
aktív tag
Kollégák!
Thinkpad x301-be nem lehet optibay-el 2. HDD-t tenni? Azt olvastam külföldi fórumokon, hogy mivel 7,5mm-es az optikai meghajtója, ezért nem lehet vinyót rakni a helyére. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Peet91
aktív tag
Nálunk is ugyanez a helyzet, csak csorgatni szoktam a nyálamat, amikor egy kupac manager elrobog mellettünk, mindenkinek e7440-en van, én meg nézek, hogy egyet igazán adhatnának nekem is. De sajna mire cserés lesz az e6430, addigra már lesz újabb, ami nem biztos hogy jobb. :/
-
Peet91
aktív tag
Az a mondás, hogy nem igazán ajánlott, ezért is nem szerepel a milyen ssd-t vegyek topic ajánlottjai között, mégpedig azért, mert elvileg amikor kijött a V300-as széria, akkor még egy frankó vezérlőt kapott, viszont nagyjából idén nyár elején átváltottak egy gyengébb minőségűre, ami hosszú távon lassulást, és rövidebb élettartamot jelent. Aztán mivel volt nagy hurr-durr azzal kapcsolatban, hogy mi az már hogy ugyanazon a néven adnak ki egy szarabb verziót, lett belőle SV300.
Dióhéjban ennyi a történet, nekem régi V300-am van, arra abszolút nincs panasz, de újabból már nem vennék. samsung 840 evo nem sokkal drágább, én azt választanám, vagy valamilyen intel-t. Nálam ez a 2 befutó, ezekkel szerelem a gépeket. Részletesebb infóért pedig a fent említett topic meglátogatását javaslom.
-
Peet91
aktív tag
válasz
donjohnson #71875 üzenetére
Nem kenyerem a "biznisz-zsidóskodás", de mindettől függetlenül ha van egy jó ajánlat, akkor arra le lehet csapni, aztán lehet használni úgy, hogy közben árulja az ember, aztán max. elviszik. Szerintem mindenkinek szíve joga azt venni és eladni amit akar. szvsz a srác nem rosszabb egy mezei gsm boltosnál...
-
Peet91
aktív tag
válasz
macikos #71735 üzenetére
Veszel 10-15-ért egy 1 TB-s külső vinyót backupnak, vagy kölcsönkéred valamelyik spanodét. Persze triviális megoldás, de ilyen esetben tényleg kell egy tartalék gép. NBD keretein belül sem ad a javítást végző cég, plusz ha belegondolok, még ha adnának is, az is olyan lenne mint a jó öreg Mask című filmből a "kölcsönjárgány"
-
Peet91
aktív tag
válasz
macikos #71733 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem gariztatod csuklóból? Az hogy fűt mint állat, az lehet heatpipe törés/szarul felrakás gyárilag/akármi. A wifi kártya is lehet selejt, csak ott lehet user error a driver kapcsán, ezt nem tudom, viszont ezen dolgok egyenként is gariztatásra sarkallanának engem, nemhogy a kettő egyszerre. Az hogy kifogtál egy rossz darabot még nem jelenti azt, hogy minden thinkpad szar, mondjuk a 40-es széria pont az, de azért nem ilyen szempontok mentén, hanem a touchpad, plusz általános minőség terén.
A leggagyibb konzumernek sem szabad ilyen dolgokat produkálni új korában.
-
Peet91
aktív tag
-
Peet91
aktív tag
válasz
DarthGerilla #71231 üzenetére
Hát például az x201-esé működik vele
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #70970 üzenetére
Hm, egy faborítású x220 adná.
kellenének hozzá steampunk hatású billentyűzet kupakok, persze a tp mechanika megtartásával.
-
Peet91
aktív tag
válasz
#43301120 #70905 üzenetére
Nagyjából arról szól a sztori, hogy amikor készülnek a procik, akkor vannak jobban és rosszabbul sikerült darabok. Ahhoz, hogy egységnyi teljesítményt tudjanak hozni, be kell lőni egy olyan feszültségértéket, amin a "rosszabbul sikerült" darabok is tudják hozni a specifikált teljesítményt. Nyilván, ez egy elégséges tűréssel, és ráhagyással kiszámolt érték, aminek alá lehet menni, jobban sikerült darab esetén jobban, más esetben kevésbé. Vannak ún. engineering sample procik, amik a legjobbak, azokat szokták OC és UC esetén is előszeretettel vadászni a kollégák.
-
Peet91
aktív tag
céges lift :
beszáll mellém egy idősebb csóka a liftbe szorongat egy lenovo-s dobozt.
én: Thinkpad?
csóka: Nem, ez egy laptop.dafuq?!?!
-
Peet91
aktív tag
Igen, annak még nem a szigetes billentyűzete van, hanem olyan mint az újabb Delleknek. (20-as szériától)
Szerintem is frankó az a bill, bár nekem a szigetessel sincs gondom.
SNor: Mivel a hd3000 3 monitort támogat egyszerre, ezért elméletileg ha a d-SUB-ra nincs kötve semmi akkor működhet.
-
Peet91
aktív tag
válasz
stranger2006 #70669 üzenetére
Aida42-el nézd meg a hőmérsékleteket. Ha túlmelegedés, akkor gép szétszed, kitakarít, újrapasztáz. Plusz nézd meg, hátha nem illeszkedik megfelelően a hűtőborda, stb...
Én így kezdeném.
-
Peet91
aktív tag
Az a mondás, hogy amivel érkezik memória, esetedben a 4gb-os modul, van a billentyű alatt, rgo a fenéklemez alatti slot üres, ami megkönnyíti a dolgodat. SSD kérdésben pedig, azt gondold végig, hogy kell-e az optikai meghajtó, illetve szeretnél-e WWAN-t. Ha nem kell a WWAN, akkor megfontolandó lehet az mSATA SSD használata, és akkor megmarad az optikai meghajtó, vagy a másik megoldás, hogy veszel egy optibay-t, és abba beleteszed az SSD-t vagy a HDD-t. Azt csekkold majd le, hogy a t430-ba a 2,5"-es bővítőhely milyen magas (7 vagy 9 mm). Az SSD-k nagy része 7mm, és adnak hozzá keretet, amire nincs szükség, de jártam már úgy másik gépnél, hogy az optibay-be nem fért bele a magas HDD, ezért az SSD ment bele, a HDD meg maradt a sztenderd 2,5"-es slotban.
SSD márka/típus kérdésben én Intel/samu párti vagyok, nézd meg a milyen SSD-t vegyek topik összefoglalóját.
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #70535 üzenetére
Gondolom autocorrect for the win... Attól még nem kell rögtön a nácica
-
Peet91
aktív tag
válasz
qwertly #70531 üzenetére
Garis x201 már impossibru, x220-at találhatsz még garisat, alfánál van modemes, de abban nincs ujjlenyomat olvasó, én is hirdetek egyet, de abban nincs se wwan se fp, meg van még egy olyan mint az enyém, ugyanennyiért. Ha 100 körüli kereted van, akkor már inkább x220 vagy x230-at érdemes nézni. Vagy jóval olcsóbban x201-et, de abból mint már korábban említettem nincs garis.
-
Peet91
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #70229 üzenetére
Ha a palmrest bal alsó sarkára gondolsz, akkor esetleg azt csekkold le, hogy a pöcök beakadós vagy bepattintós-e. Értelemszerűen a fajtától függően a megfelelő metódust kell alkalmazni. A lényeg, hogy ferdén próbáld meg behajtani, ne "egyenesen" felülről.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #70226 üzenetére
A billentyűzetet nem állt módomban nagyon demózni, alfánál néztem kiállított gépet, a többi infót pedig netről szereztem be. A lényeg, hogy elvileg a gyári hűtési beállítások mellett sosem lesz néma a venti, mármint lekapcsolni tutira nem fog, de egyébként elég jól dolgozik. Kijelzők azok kritikán aluliak viszont. Ha jól tudom IPS-es nincs is ebben a méretben, innentől mehet a sufni tuning, nagyobbakban is a sima hd panelek szörnyűek, a HD+ok talán elfogadhatóak, de a színek mindenhol gyatrák. Ezek miatt nem vettem végül hp-t. Nekem anno egy folio 9470m-re fájt a fogam, mert az egy szemérmetlen mekbúk koppintás, viszont cserébe olcsóbban megvan az erősebb hardver, csak hát ugye nincs osx
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #70224 üzenetére
Nekem bejön a 2560p/2570p, de az hogy fixen leesik a max. fényerő ha akksiról megy, plusz 12"-os gép létére azért nehezebb, de cserébe szerintem robusztusabb is mint a konkurencia. Ami engem anno eltántorított, hogy a 6 cellás akksi is kilóg a gépházból (a 3 vagy 4 cellás üzemideje meg kevés), megbontva ezzel a téglatest formát, plusz nincs szükségem optikai meghajtóra, és itt az ssd+hdd kivitelezéséhez optibay kellett volna.
Ja és nincs háttérvilágításos billentyűzet, míg mondjuk a 2170p-be meg bele tudták tenni...
-
Peet91
aktív tag
válasz
dauphin #70042 üzenetére
Egy új akku maga azért relatíve nem olyan nagy beruházás. A teljesítménycsökkenés akkuról típusú történettel konkrétan nincs tapasztalatom, de majd max a kollégák javítanak, úgyhogy spekulálok kicsit. Nos ha az akksi maga, már nem hozza a névleges feszültségértékét stabilan, ami ugyebár a teljesítményingadozást is implikálhatja, akkor azért necces a helyzet, nem beszélhetünk megbízható működésről. Ha viszont csak arról van szó, hogy BIOS beállítás kérdése, hogy akksiról mennyire redukálja le a pörformanszt, akkor viszont nem para az akksi. Nyilván én ha azt mondom, hogy akksi, akkor 3-4 órát elvárok a thinkpademtől, de hozza is könnyedén. Személyes átvételkor demózd a dolgot, egy CPU-Z-vel, vagy aida-val, nézd meg mi a stájsz, majd döntsd el magad, hogy bevállalod-e oder nicht.
-
Peet91
aktív tag
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69754 üzenetére
Hát akkor majd mindenképp várom az élménybeszámolót.
Egyébként az earpods kapcsán is szkeptikus voltam, mert anit-apple fanboy vagyok, legalábbis telefon fronton mindenképp, és azt hittem, hogy valami gagyi konzumer füles lesz, de ez a kétutas megoldás kifejezetten elnyerte a tetszésemet, nagy megelégedéssel használom a Nexus 5 melléOtthon meg marad a Veletech-es Audio Technica ATH-M50 nyereményfüles
-
Peet91
aktív tag
válasz
Chaser #69738 üzenetére
Egyébként milyen a Piston? Mármint ami eredeti. Gondolkodtam rajta, hogyha kileheli a lelkét az earpods, akkor olyat vennék, mert elég jókat mondtak róla, csak hát ugye problémás, hogy nincs referenciám, nem tudom milyen az eredeti, és milyen a fake. Ha kicsit írnál róla, azt megköszönném.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Gondwana #69599 üzenetére
Tikakukac mesélt róla egyszer szakmázás közben, hogy ő előszeretettel tesztelt alaplapokat dokkolóról stb, de ha jól emlékszem azt mondta, hogy nem megy billentyűzet nélkül az alaplap, mert keyboard error miatt nem megy tovább post screennél. Ha rosszul emlékszem, majd úgyis feltűnik, hogy javítson.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #69480 üzenetére
Szerintem akkor a Dell legyen. Jobb a garija is mint a lenovoknak sajnos. Javítsanak ki a többiek, de megéri az 1600-as kijelző. Gondolj csak arra, hogy mennyibe kerül egy ssd a gépbe, és mennyibe fáj egy kijelző. A beszerezhetőségről nem is beszélve.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Biluxzsolt #69452 üzenetére
Ami fontos: Az ivy bridge generáció ad IGP teljesítményben +30%-ot CPU-ban 15-20-at. Emellett 1600-as memóriabusz van 1333 helyett. Ezek inkább marginálisak, viszont azt mindenképp szem előtt kell tartani, hogy az ivy bridge generációban már sata3-as csatoló van. SSD esetén így már annyira nem mindegy a dolog, tekintve hogy 3Gbps vs. 6Gbps. Nekem van egy x220-as thinkpadem, és egy e6430-am céges gépnek. Az e6430 1600x900-as panellel van, szerintem szép képe van, mindenképp jobb mint egy 1366-os lenne. A plusz fél év gari szerintem nem feltétlenül ér meg plusz 25k-t, főleg nem a panel kárára. Én e6420-at vennék 1600-os panellel, illetve a t420-at. Ez már egyéni preferencia kérdése, szerintem a t420 szebb.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Aethelstone #69086 üzenetére
Én nagy megelégedéssel használom az enyémet. Az egyetlen problémám vele, hogy a palmrest annyira kényes, hogyha szereli az ember akkor tutira eltöri. No de nem azért, mert kalapáccsal verem szét, hanem mert a touchpad alatt a műanyag rész keskeny és vékony egyszerre, ami miatt könnyen törik. A lényeg, hogy alapvetően megbízható frankó kis gép, csak ne akarj belerakni semmit az mSATA slotba
-
Peet91
aktív tag
válasz
katalin888 #68999 üzenetére
Hogyha nem ragaszkodsz az új laptophoz, hanem megfelel egy jó állapotú használt laptop garanciával, akor nézz körül a laptopsystem.hu-n ott jó áron találsz business class laptopokat, amik kétségtelenül kenterbe verik minőségben mind az ideapadeket, mind pedig az E és S szériás thinkpad edge-eket.
Róka úr pedig az ügyeletes troll, de mi így szeretjük
-
Peet91
aktív tag
válasz
Jarod1 #68983 üzenetére
Ha rákötöd a tv-t, akkor az is egy kijelzőként fog megjelenni a windows megjelenítési beállításai között. windows + P kombinációval kiválaszthatod, hogy milyen módon szeretnéd használni a második képernyőt. Elég beszédes nevük van. További beállítások az asztalon jobb klikk megjelenítési beállítások között.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Francia91 #68961 üzenetére
Kivéve, amikor próbálod a fájlmegosztást két gép között. Konkrétan 5 éve létező probléma, hogy az ESS összeveszik a windowsos fájlmegosztással, és egyéb házirendekkel, aminek következtében tökmindegy, hogy van-e otthoni csoport vagy nincs, az eset miatt azt fogod kapni amikor meg akarod nyitni a távoli gép megosztott cuccait, hogy a megadott elérési út nem létezik. <- konkrétan a gépre amikor kattyintassz.
A poén az, hogy az irány is mindegy, mert nem csak a bejövőt nem engedi be, hanem már kimenni sem enged, kivételt nem tudsz rá generálni, mert tanuló módban nem dobja fel a windowsos "próbálkozást" mint kommunikálni akaró entitást, rgo nem tudod elkapni a dolgot. Az egyetlen megoldás, ha amíg "bekonnektálok" addig mindkét gépen agyonlövöm az eset tűzfalát, majd vissza. Szörnyű, ennek ellenére ezt a víruskergetőt/tűzfalat használom, mert nincs jobb alternatíva, a megosztás kiváltására pedig inkább használok egy pendrive-ot. DE ATTÓL MÉG AGYF@SZ...
-
Peet91
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #68847 üzenetére
-
Peet91
aktív tag
Arra gondoltam még esetleg, hogy rendszertelepítés mellé nem eszközöltél-e bios frissítést, mert ott még lehet hogy át lett állítva teljesítmény centrikusra, bár nem ismerem az edge-ek biosának lehetőségeit. A lényeg, hogy csupán diagnosztikai céllal, de csekkold le aida-val, az érzékelő szekcióban, hogy hány wattot eszik a gép, mert ha az irreálisan nagy, akkor biztosra veheted, hogy mondjuk nem az akksi van elkalibrálva, hanem tényleg zabál a gép.
Én az x220-amat msata ssd+hdd kombóval használom, és tény, hogy szépen falatozik a hdd, de ha régen is volt a gépben, akkor a bővítés valóban nem kéne hogy ekkora fogyasztásnövekedést eredményezzen.
-
Peet91
aktív tag
-
Peet91
aktív tag
válasz
Peter_ #68660 üzenetére
Nagy általánosságban a minőség: ideapad < thinkpad edge < thinkpad. Ebből következően, ha a két fenti modell közül kell választani, akkor az e531, de ha nem feltétel az új modell, akkor vegyél egy rendes T szériás thinkpadet használtan. példa Ég és föld lesz ez és az edge. Ráadásul sokkal minőségibb kijelzőt is kapsz, 15,6"-en gyász az 1366x768.
@i400: Nézd meg a sima windows-os energiasémák speciális beállításait. Szerintem ott lesz a gond, hogy teljesítmény-centrikuson járatod.
-
Peet91
aktív tag
válasz
hunFaNaTiC #68637 üzenetére
Én ilyen 45-50-re saccolom. Isten igazából az ssd ami dob rajta. Kibelezve van egy amit kalandor kolléga árul, 37-ért, én spec azt egy picit sokallom. Azt nézd meg, hogy az akksi milyen állapotban van, mert az még drágább tétel lehet.
-
Peet91
aktív tag
válasz
pinnacle #68354 üzenetére
Efelett elsiklottam, de a lényeg az, hogy szerintem nagyjából ennyi a felhozatal. A macbook meg jó meg szép használtan is, de ott a gari felejtős. Egyébként nem a hardver drága, hanem a dizájnerek, a marketingesek, meg az új apple főhadiszállás. Nem akarlak győzködni, de 14"-on jóval nagyobb jenne a mozgástered, ott tényleg a latitude e7440 a király. Esetleg VAIO vonalon nincs valami értelmes akkora méretben? sajnos nem nagyon vágom a sony-kat.
-
Peet91
aktív tag
válasz
pinnacle #68345 üzenetére
A helyzet az, hogy az egyetlen általam ismert termék, ami nyugodt szívvel ajánlható, és teljesíti a kritériumaidat, az az elitebook 850 g1. alfánál kapható is, de jelenleg nincs belőle raktáron. szerintem mindenképp megéri azt a +20%-ot árban, mert ez nem konzumer, de cserébe vékony, és frankó.
-
Peet91
aktív tag
Én speciel nem egy hirdetővel találkoztam már, aki "kibelezve" árulta a thinkpadjét, merthogy majd a leendő vevő vesz magának bele annyi ramot és olyan háttértárat, amilyet ő akar. Meg kell nézni, hogy az átlagos árakat nézve leszámolta-e a később beszerzendő alkatrészek árát vagy sem. Valahol logikusnak tartom, mert pl. evidens hogyha veszel egy gépet egy 80GB-os hdd-vel, akkor az instant csere lesz, utána pedig az a vinyó a nyakadon marad/eladod itt az aprón. Szóval mindkét megoldás mellett fel lehet sorakoztatni érveket, én azt favorizálom, ha az eladó rugalmas ilyen téren, és engedi szabadon konfigurálni a gépet, viszont ez inkább a kereskedőkre jellemző.
-
Peet91
aktív tag
Szerintem a szervizek, pl. smartservice is vállal alkatrész beszerzést. Más kérdés, hogy csilliárd trillió forint lesz a vége. :/
ebay még ami eszembe jut, de szerintem eléggé rétegtermék/friss a cucc ahhoz, hogy sok alkatrész legyen hozzá.
@mtade: Szerintem nem ez volt a lehető legjobb döntés, tekintve hogy előszeretettel murdel meg BGA hibával. Gyakorinak annyira gyakori, hogy nálunk a céges dell d630-ak, amikben ugyan ez a gpu van, 60-70%-a halt meg ezzel a hibával. Integrált gpu-s kellett volna, vagy eggyel frissebb modell másmilyen dVGA-val.
-
Peet91
aktív tag
válasz
AiRLAC #67940 üzenetére
Nincs vele gond, gyakorlatilag out of the box működik minden. Én x220-ra tettem ubuntu 14.4-et, és nagyon frankó volt a UX. Az egyetlen dolog ami miatt visszaváltottam win-re, hogy érthetetlen módon, de kicsit rövidebb az üzemidő ubuntu alatt. Értsd 6 cellás akksival mondjuk nem 4,5 hanem csak 3,5 óra, ami nekem számít.
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #67862 üzenetére
Én spec a felpúposodottakat preferálom
-
Peet91
aktív tag
válasz
fermacht1994 #67207 üzenetére
Ide be is tudod vinni, én voltam már náluk, de sajnos nem tudtak segíteni gumitappancs ügyben, mert burkolati sérüléseket/hiányosságokat nem javítanak gariban.
A lényeg, hogy jól megközelíthető helyen vannak, és teljesen korrektek, legtöbbször ezt a szervizt szoktuk ajánlani itt a fóromban.
@Shatterstar (#67204)
A régi szériáknál az volt a mondás, hogy a nagyobb felbontású panelek rendszerint jobb színekkel és betekintési szögekkel is operálnak. Képminőségben biztosan jobb lesz az 14"@1440x900 amint a 15,6"@1280x800, hiszen nagyobb lesz a pixelsűrűséged, erre sokan maszturbálnak mostanság. Színekben alapvetően elégedettek az itteni tulajok a T400 paneljével.
-
Peet91
aktív tag
válasz
fermacht1994 #67202 üzenetére
Igazából nem tudom hogy miért van erre szükség, ha a garit szeretnéd bizonyítani akkor leginkább a warranty checker-re üsd be a serial-t, majd nyomj egy screenshot-ot.
Ha nem eladni, hanem szervizeltetni szeretnéd, akkor meg ez sem szükséges.
-
Peet91
aktív tag
válasz
fermacht1994 #67198 üzenetére
Én már rendeltem, tökéletesen működik.
-
Peet91
aktív tag
válasz
kutyuska #67061 üzenetére
Nem tudom pontosan, mire van szükséged, ezért a teljesség igénye nélkül:
- gari szériaszám alapján
- nemzetközi gari oldal (átmenetileg nem elérhető ahogy néztem)A lényeg, hogy nagy általánosságban, a magyar lenovo oldal kaksi, inkább a global-t használd.
Remélem segítettem.
-
Peet91
aktív tag
válasz
Dhampir #66830 üzenetére
Sajnos hiába masszírozom napok óta az ubuntut, rendszerdiagnosztika terén nem túl rózsás a helyzet. aida64 pótlék van, de alig olvas ki néhány dolgot, a HDSentinel meg hiába van ingyen, ha az SSD-ről szinte semmit nem tud kiolvasni.
Más: Hogy is van ez a TRIM vs. linux dolog? Azt tudom, hogy ilyen scheduled trimmeléssel kell mókolni, hogy időszakosan takarítson, de nem para, hogy esetleg az ubuntu, vagy bármi más disztró hamarabb megesz egy ssd-t mind a win vagy az osx?
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #66784 üzenetére
Akkor talán nyugodtan alszom
Köszi az infót egyébként, ma is tanultam valamit
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #66782 üzenetére
Hátdehát én nem tanútam kűföldiül!
-
Peet91
aktív tag
válasz
FoxiestFox #66777 üzenetére
randa elangolosodás, valahogy így volt az ujjaimban
@rgeorge: Konkrétan x220-on clickpad van, és nem bejövős, Tx20-okra valóban lett rakva még alulra is gomb.
-
Peet91
aktív tag
válasz
tamas.nick #66772 üzenetére
Tegnap nyomkodtam meg újra egy cimborám x240-ét. Át kellett értékelnem a beviteli eszközöket. Konkrétan a szigetes billentyűzete halkabb, mint mondjuk a x30-as szériának, ami mindenképp pozitív, plusz unblock a gépelési élmény is puhább, ami nekem bejött. Mivel x20-as szériától kezdve "benyomható" a touchpad, ezért megvolt a rászoktatás rész, szerintem egyébként továbbra is hülyeség, hogy az alsó touchpadhez tartozó gombok bele vannak integrálva az érintőfelületbe. Viszont az x240-en rájöttem valamire: Egyszerűen frankó, hogy jó nagy az érintőfelület. Igaz hogy benyomódik, de 1-2 hónap használat után úgy érzem, hogy haver gépén is "bejáratódott" a felület, mert a billenése most már kevésbé tűnik gagyinak, és talán halkabb is lett maga a kattanás, de kétségtelenül szokni kell. Maga a felület viszont sokkal jobb ezzel a sík üveggel, mint a 20-as 30-as szériáknál a rücskös műanyag.
-
Peet91
aktív tag
válasz
btudos #66497 üzenetére
Azért nem gondolom hogy nagyon alálőttem volna, mert kijelzőben pont buta a t430u, szemben a konkurenciával, (elitebook9470m vagy latitude e6430u). Ami azt illeti, hogy somasz kolléga árul pl. e6430u-t kifullozva, i7-el 8 giga rammal 256-os ssd-vel és 1600x900-as panellel 235-ért. Én azt mondom, hogy az a konfig rendben van árban, és ha úgy nézzük, akkor az "kereskedői" ár. Így én azt mondom hogy 180 a plafon.
Ja igen, még annyi kiegészítés, hogy akkoriban azért ment el 150-ért, mert eléggé pangott a piac, ezt nem írtam le egyértelműen.
-
Peet91
aktív tag
válasz
donjohnson #66018 üzenetére
Az Arrandale sajnos mini-hőerőmű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tesla topik
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mozilla Firefox
- Windows 11
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged