- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Thinkpadre szeretnék eSata-n külső 3.5-ös asztali vinyót rákötni. A tápot meg tudom oldani egy usb-s keretnek a táp részével, így eSata-Sata kábellel ez a megoldás működhet szerintetek?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ThinkPad E320-as notim, i3-2350M procival, HD3000 gpu-val. A GPU órajele konstans 650mhz, nem boostol 1150-re (elméletileg ez lenne a maximuma ennek a kártyának). Ez normális jelenség laptopnál, vagy valami beállítás gond lehet? Az illesztőprogram elviekben a legfrissebb és Windows 10-et használok.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm a tippeket. Este leszek a noti közelében, kipróbálom és jelzem mire jutottam.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Egy elég kellemetlen problémába ütköztem. Adott egy Thinkpad E320-as noti, legfrissebb biossal. Tegnap este átállítottam a bootot uefi-ről, legacy-ra és azóta lehetetlen elérni a bios beállításokat valamint a boot sorrendet. Szétgugliztam már mindent, a probléma nem egyedi, megoldást viszont nem találtam. Van valakinek bármi ötlete? Vagy ez így kuka?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Win7-re való Power Managerből van valakinek a legújabb előtti verziós telepítője? (November előtti asszem.)
Azt még fel lehetett vakarni Win10-re. Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi, ennyi elég volna. Mostani x121e-m is ennyit hoz, de kínszenvedősen lassú gép, ezért le kellene cserélnem. Méretre, súlyra hasonló az X220, ezért gondoltam erre. Alulfeszelni lehet-e ezeket? Valamint, ha power saver mode-ban használom mennyi a proci alapórajele? És mennyire használható a gép úgy? Főleg jegyzetelésre és kódírásra kellene, meg valamennyi netezés, photoshop. Az x121e még erre is teljesen alkalmatlan. (Majd bevágom a spájzba szervernek.)
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
X220-tól 9 cellás akksival nagyjából milyen üzemidőt várhatnék? Nézegettem egy eladó gépet, küldött is screenshotot az akksiról az eladó (85Wh a jelenlegi kapacitás), viszont a merülés mértéke 20W körül volt így csak 4 órát bírna max. Ennyire sokat zabál az i5-2520m?
-
r3dsnake
nagyúr
Ha megugrott a thinkpadem kijelzett akksi kapacitása a max fölé 7Wh-val, érdemes csinálni egy Battery resetet? (Teljes feltöltés, merítés, feltöltés). Ez helyrehozza pontosra újra?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
T61 billzete jó-e a T500-ba? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Beállítható-e valahogy trackpointnál a scrollos gombnál, hogy csak felfelé/lefelé működjön, oldalra ne?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Lenovo-nál amúgy hogy megy a gari. Országon belül hol lehet leadni, és mennyi idő, amíg elkészül? Koromfekete képnél látok egy ferde csíkot a kijelző (tök fura jelenség), tehát csak win betöltésnél látszik, ha egy kicsit színesebb a kép, már semmi. De most nézem, hogy amit vettem gépet használtan, volt rá kiterjesztett gari júl 24-ig.
Neten ezt írja rá. A gép külföldi, de ez esetben is mehet itthon a dolog?
Serial number:
LR8H8H7Start Date:
2011-07-25End Date:
2014-07-24Warranty:
TDJ ActiveDescription:
3yr limited warranty with Mail-in Service or Carry-in Service. Under Mai l-In or Carry-In service, your product will be repaired or exchanged at a designated service center, with shipping arranged for and paid by you. For Mail-in Service, the product will be retur ned to you at Lenovo's ex pense, unless specified otherwise. Customers may call their local servic e center for more information. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Tikakukac #65695 üzenetére
Mi a gond a procival? Sokkal gördülékenyebbnek érzem, mint az X200 ráadásul ebben van normális GPU, még akár játékhoz is. Volt régen e125-öm (az kb. ugyanez), azon még COD8 multiztam is. A másik pedig az akksiidő, ami összehasonlíthatatlan az X200-zal. Ráadásul ezt a gépet passzívan használom, és így sem melegszik, meg zúg, ellentétben az X200-zal, ami szörnyű volt (újrapasztázás után is).
-
r3dsnake
nagyúr
No váltottam vége X200-ról X121e-re. Sokkal jobban tetszik.
-
r3dsnake
nagyúr
Az e125 és az x121e (amd-s változat) lényegében tökugyanaz?
-
r3dsnake
nagyúr
Már a második X200-amon adja meg magát a Thinklight. Ez általános jelenség, vagy csak nekem sikerül kifogni mindig?
-
r3dsnake
nagyúr
A multibay-es akksik mennyire speciálisak modellenként? Vajon egy ILYEN működne X301-ben?
köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FoxiestFox #63869 üzenetére
Próbáltam, de nem lehet.
-
r3dsnake
nagyúr
X200-as gépemnél azt vettem észre, hogy ahol átmegy a szalagkábel a kijelzőbe, attól jobbra (tehát nem a zsanér felé) szétnyílt a műanyag. Csak szétpattanhatott, vagy komolyabb lehet a gond? Hogyan tudnám orvosolni?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Ti választanátok-e E330-at (Intel i5) X200 helyett? Nagyon csábító számomra az a gép, de nem tudom jelentősen jobb lenne-e az i5 energiagazdálkodása, meg azért az extra teljesítmény és lehetőség játékra sem jönne rosszul.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy az X200-amban lévő 7200-as hitachi HDD-től fogyasztásban jelentős különbség lenne egy ssd-vel?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Újabb problémába ütköztem. Eddig sleep állapotban töltötte a telómat usb-n, amíg win8 volt fenn. Amióta felraktam a w7-et (minden driverrel a system update-ből), azóta nem tölti. Előtte amikor szintén W7 volt, ez működött rendesen. A power managerben be van kapcsolva az always on az usb-nél. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Más is tapasztalta már közületek X200-nál, hogyha alvó állapotban teszem töltőre, akkor nem tölt egyáltalán? Már nem először járok így, hogy kb felére van merülve a laptop, feldobom töltőre, reggel amikor elindulok és kinyitom ugyanott van. Marhára idegesítő, mert így mindig ki kell nyitnom leellenőrizni, hogy tölt-e egyáltalán. Rágugliztam, és mások is írták ezt a problémát, de megoldást senki.
-
r3dsnake
nagyúr
Az X200-as gépem mennyit érhet körülbelül, ha el szeretném adni?
Jó állapot, finn bill, 5 hó gar, dokkoló, 4gb ram, 60 ciklusos akksi, erősebb proci (P8600).
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Használ valaki közületek utángyártott akksit? Konkrétan EZT néztem most ki. Megérne egy próbát?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
X200 újrapasztázásához mennyire merjek hozzáfogni különösebb tapasztalat nélkül? Alulfeszelt procival is felpörög 3500 rpm környékére a venti minimális terhelés alatt, és nagyon zavar. Eléggé valószínű, hogy a paszta már teljesen kiszáradt a procin/gpu-n.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FoxiestFox #61110 üzenetére
Ó, köszönöm!
-
r3dsnake
nagyúr
Nézegettem eBay-en 9 cellás akksit X200-ba, de mindenhol csak mAh van feltüntetve.Egy 7200 vagy 7800-as akksi hány Wh-nak felel meg? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Az Fn+F5 kombón kívül be tudom kapcsolni bárhogy a bt modult?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
FoxiestFox #59973 üzenetére
Nem szeretem a W7-et, that's all. Csicsás, lassabb, kevésbé kézreálló. Megleszek fingerprint és bt nélkül inkább, minden más megy úgyis.
-
r3dsnake
nagyúr
Kipróbáltam a W8-at X200-on, két problémába ütköztem. Az ujjlenyomatolvasó látszik, a progi viszont azt írja, amikor hozzárendelnék egy ujjlenyomatot, hogy "cannot enroll user".
A másik gondom, hogy fn+f5-re nem jön be a wireless manager, ahol a BT-t be tudnám kapcsolni. A hotkey driver fel van telepítve.
Előre is köszi, ha van tipp!
-
r3dsnake
nagyúr
Nem oldotta meg a problémám. De azért különösen furcsa, mert ha kinyitom van wifi, ping minden, de ledobja, és újracsatlakozik. Minden egyes alkalommal, bármilyen routerrel próbálom. Szóval egyből rámászik, aztán sárga csillagocska, aztán kék karika, és utána wifi megint. Ez kb 15-20 másodperc.
-
r3dsnake
nagyúr
Újabb problémába ütköztem:
Ha a wifi beállításainál kiveszem a pipát, hogy altassa-e a kártyát, akkor nem csatlakozik újra a wifi.
Ha bent hagyom, akkor működik, de sleepből ébresztve van ping egyből, dobja a wifit, majd újra felcsatlakozik. Az lenne a lényeg, hogy ahogy kinyitom a gépet, legyen hálózat, ne kelljen várni a keresgélésre. Eddig ilyen volt, de most valamiért nem. Nem router oldali gond, mert máshol is ezt csinálja.Előre is köszi, ha van ötletetek!
-
r3dsnake
nagyúr
Van mód arra, hogy az ujjlenyomat olvasós login screenen lecseréljem a képet? Nagyon igénytelen.
Vagy esetleg a lenovo cucca nélkül, by default nem lehet valami win7-es ujjlenyomatos logint használni? Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Schuby #59684 üzenetére
Nem látok ilyen eszközt. Amúgy letiltottam mindent, kivéve a wireless lan-t, és műxik a net továbbra is. Remélem akksiban hoz egy minimális javulást.
Már csak egy ssd kéne, de sajnálok rá 20k-t, 60gigán meg nem fogok elférni. Kár, hogy nincs már 96gb-os, mint régebben a kingston-nál.
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy azt nézem, hogy itt van csomó felesleges cucc, amit le lehetne tiltani, csak nem értem a 4 wifis bejegyzés közt mi a különbség.
Wireless LAN
WiMAX
Wireless Wan
Wireless USBEzek közül melyik az, ami nem kell?
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Ha BT az X200-ban sehol nem látszik (sem eszközkezelő, sem máshol), az azt jelenti, hogy hiányzik belőle a modul? Ebben mini pcie-s eszköznek kéne lennie? Annyira nem tragédia, hogyha nincs, csak feltűnt.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Furcsa dolgot vettem észre RM Clocknál. 6x-re 0,925V van beállítva, ami megy is stabilan. Az tűnt fel, hogy tartja is ezt a feszültséget, amikor dinamikusan az fsb órajelét megfelezi, azonban ahogy felugrik 533-ra, a feszültség felmegy 1V-re. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni? A szorzó végig x6-on marad, és eleve csak ez van engedélyezve akksiról.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm szépen a segítséget Francia91és vegytek!
-
r3dsnake
nagyúr
Na meglett a kis gépezet, X200, Intel P8600-as procival.
A kérdésem az lenne, hogy alul tudom feszelni valahogy, hogy kitoljam az üzemidőt? Win7 x64-et használok.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Üzleti leselejtezett X200-as géppel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha le van jelszavazva a bios, az elem eltávolítása megoldja a problémát? Mennyire könnyen hozzáférhető az elem?
Valamint az alábbi konfiguráció ezzel az árral jónak számít-e?
P8400-as proci, 4gb ram, 160gb hdd, dokkoló, pár ciklusos akksi, tökéletes külső 50e-ért (vista matricával).Előre is köszi a választ!
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
e125 és x121e között mi a különbség? az egyik edge, a másik nem, de azon kívül? Minőségben, vagy bármi másban jobb-e az x121e? (gondolok itt az e125nél lefogott ramra, gpura, cpura, power button gond, stb.)
Belsőre ugyanaz a kettő, de ahogy elnézem külsőre is.
Köszi!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
J00hnny #31177 üzenetére
Acer 3830TG (13"/i5/GT540), ha találok jó áron. Már egy éve ki van nézve, de még mindig sok. Esetleg Asus N45SF (14"/i5/GT555)
Vagy egy asztali AMD LLano crossfire-rel, Dell IPS monitorral + valami tablet.
Vagy pedig megvárom az AMD Trinity-t, hátha lesz 13"-os notiban is, dual graphics-szal.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
buvartacsko #31130 üzenetére
Jah és nálam 800x480 lowon nem futott így, gameboosterrel az újabb chipen, mint az általad linkelt vidiben. Elképesztően akadt.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
buvartacsko #31130 üzenetére
A Thinkpaden el sem indult. Portal2 szintén. Ha úgy futott volna a gta4, mint az általad linkelt videóban, akkor egy szavam nem lett volna. De brutálisan akadt. Pedig erősebb chipset.
(Eredeti steames játékokról van szó, mielőtt valaki azzal jönne, hogy csak szarul lett crackelve)
[link] Ilyenről meg még álmodni se mertem ezen a gépen, mert a portal 1 se futott így. Még 1366-ban sem.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
buherka #31124 üzenetére
nezz szet youtubeon vagy teszteken e350re keresve, de nem ez huzott fel igazan, hanem a powergombos bug, a szervizgarancia (amihez nincs futarjuk), az igenytelen lenovo updater, a nulla tamogatottsag, hotfix hianya, visszafogott ram/proci/gpu.
nem vartam el olyat a geptol, amire nem lett volna kepes, de ez a kozeleben sem jart annak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Crypto Trade
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magisk
- Filmvilág
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged