- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peltár
aktív tag
Szolgálati közlemény! Lehet ti már ismeritek bubus66 oldalát de én most találtam.
[link] Eddig a Y300 topik óta a legkomolyabb Huawei oldal ! Igaz hogy csak P9 Lite és P10
a fő téma de talán van olyan ami nektek is érdekes lehet. -
Peltár
aktív tag
-
Peltár
aktív tag
#81524480 Azért jussunk el 200-ig.
Azt nem értem hogy a Y7(2018) emberkék miért nem aktívabbak, ugyan ennek a vasnak ami a Xiaomi Redmi 3S Prime a neve ott 15730 hozzászólás jött össze [link]
KB 15 telefonnak különböző gyártóktól még majdnem teljesen ez a szíve, kivétel a kijelző, meg ugye a keret. Nekem van egy ilyenem de az beteg lett, aztán senki nem tudta megmondani mi benne a hibás, még most sem, de ma elvittem szervizbe, azt mondták
vagy kijelző, vagy az alaplapon egy speckó tekercs , és ha az akkor gazdaságtalan.
Láttam náluk 3 féle Xiaomi telefont használtban rögtön vevő lettem volna rá, de kiderült az csak a weboldalon van raktáron nincs csak nem szedték le. Pedig 8mag 4/64 1920x1080
combos egy darab 20.000!! Bringával mentem gondoltam hazafelé már örülhetek, hát nem.
14.900 a kijelzőcsere ha az a hibás. Jövő hét.
-----------------------------------------------------------
Huawei mert ugye abból is van 3db. Meg ez a fórum is az lenne, a két Y300 azt hagyjuk,
azokkal amire használom együtt tudok élni miután BL nyitás és ROM csere lett. Órának, rádiónak MP3 , vésztelefon, szuper pont.
--------------------------------------------------------
Y5(2018) na ez most az aktuális amit a teszt nagyon lehúzott, jogosan , de ingyen ez volt.
Azaz ajándék lónak ne nézd a faszát...
Utolérte ezt is 1 év után a 2/16GB mobilok betegsége, azaz felrakunk minden biztonsági javítást, frissítéseket a google csomagokhoz, meg ami van, ez most 25 alkalmazás nálam összesen általában. Úgy belassul a lelkem hogy csak na, pedig ezen 8.1 android van ami nem is vészes. Viszont a GAP az max full. (google csomagok) minden ami ha kell ha nem megkapod. A nagy terv az, mint a y300-ak esetében, BL nyitás egy custom tiszta 8.1 vagy
9.0 ROM , Minimális GAP ami nem 800MB hanem csak 200MB. Aztán vissza rá az a pár program amit használnék ; ). Ha a Xiaomi Redmi 3S Prime telefonom javítható akkor örűl,
használ boldog, ha nem, akkor veszek használtan egy hasonlót. 20.000-30.000 körül már nem akármik vannak.
--------------------------------
Telefoncsere míelött lejár a 2 év hűség?!
Na ezt is sikerült beszopnom, de ezt magamnak és a nagy reménykedésnek köszönhetem.
Ezért is veszek használt telót, majd jövőre, ha úgy alakul, ha csak nem UPC-Voda akkor lesz megint ajándék lónak ne nézd a fogát.
Ugyan is cserélhetsz telót majdnem bár mikor csak az kezelési költségeket kell kifizetni.
ami nálam úgy néz ki, hogy feljebb kell lépnem egy új csomagra, mert az enyém már ki van vezetve, + ki kell fizetnem 25.000 forint különbözetet a kinézett csomag és a kinézett telefon közé ami egy Y7(2019) lett volna. + Gondoltam le kell adnom a mostanit. Na nem jól gondoltam. Azt köszönik szépen nem kérik, hanem ki kell fizetni + 25.000 forintot az együtt már 50.000,-de ha online teszem mind ezt akkor -5.000,- azaz újra 2év + 45.000,- + magasabb csomag. Hát nem 30.000, de max 40.000 olyan telefont kapok használtan amire még gari is van és megeszi reggelire ezt Y7(2019). Ha felmentem volna egy giga csomagra akkor csak 25.000 + 2év hűség, de a giga csomagot nem használom ki, ezt a mostanit sem. Szóval így jártam. De ez megér vagy mondjuk 3 hozzászólást. Az más kérdés hogy sok tartalmi értéke nincs. A Huawei Y5(2018) = a Honor 7c telefonnal mert ügye mind a kettőt a Huawei készíti.
+ Elkészült a Huawei saját szoftvere(androidja) -
modeart
tag
válasz
#81524480 #155 üzenetére
Engem, hogy öregszem kevésbé zavar, ha újratölt a háttérből alkalmazásokat, de az fusson aminek viszont tényleg futnia kéne.
Érdekes jelenség amúgy hogy maga az app bezárása nem feltétlen jár az alkalmazás értesítésekhez való hozzáférés elmaradásával. A MiFit alkalmazást is bezárta egy idő után, ha meg akartam nézni állandóan újraindult, de a bluetooth kapcsolat a karkötővel egész nap megmaradt, az értesítések is jöttek, pedig a Mifit mintha nem lett volna a futó alkalmazások között. Sajnos ezt a No.1 órámmal való használatnál már nem volt érvényes, csak tudnám mi volt a különbség a két app között.Amúgy egy Xiaomi Redmi 7-et néztem ki magamnak, egyértelműen ez most az ár/érték bajnok, bár eléggé zsábmacska ez is mert új vas új rendszerrel.
Azt olvastam a MIUI is szereti önkényesen szabályozni a háttérbe futó appokat, de talán a 3giga RAM elég lesz, nem vagyok hardcore felhasználó. A 9-es Androidtól is félek, abban is van már egy rakat automatizálás, remélem nem rontották el nagyon. -
törölt tag
Valóban, sok eszközt érint, és elég agresszív néha a RAM kezelés. Főként 2 GB RAM-os eszközökben, mint az Y6.
Van egy T3 10 táblagépem, szintén Huawei. Ha ezen 3 app fut egyszerre, például Spotify, Böngésző, Fájlkezelő, akkor képes kilőni bármelyiket. Például egy képet akartam feltölteni - és közben futott a böngésző, Spotify is -, a fájl kiválasztása után a böngésző teljesen újratöltött.
Szóval ez még mindig baj, de talán a 8-as verzió kezdi javítani a dolgokat.Egyébként mire fogsz váltani?
-
modeart
tag
válasz
#81524480 #153 üzenetére
Tudom hogy nem lehet pont egy alókategóriás telóról megítélni egy komplett márkát, csak amikor elkezdtem külföldi oldalakon utánanézni ennek a problémának, kiderült ez nagyon sok Huwaei telefonon probléma, beleértve a csúcstelókat is, a bevezetőben írják is a típusokat:
https://itechify.com/2016/02/01/how-to-fix-missing-push-notifications-on-huawei-smartphones/
a fórumon meg van aki találgat, mert a leírások alapján sem megy neki, így nem opció hogy vegyek egy jobban sikerült, drágább telót.Amúgy nem írtam, de nekem is van egy Mi Bandem, így persze kipróbáltam azzal is a MiFittel. És valóban, azt nem lőtte ki a háttérből. Na erre varjak gombot.
Szóval nem minden okoseszközzel csinálja ezt, de ez önmagában nem boldogít.
-
törölt tag
Sajnálom, hogy így döntöttél. Az Y6-tal egyébként van valami gond, mert többeknek rossz tapasztalata van a mobillal kapcsolatban. Talán a mostani széria jobban sikerült, majd meglátjuk. Bár most ha váltanék, nem Y-t vennék, tennék egy kitérőt más márkára is, mert 2 éve használok Huaweit, és egy idő után meg lehet unni az EMUI-t, és a márkát is.
Nálam RAM kezeléssel nincs nagy gond, Mi Fit-et használok (már említettem), és nem szokta kilőni az appot. Volt, hogy pár órán át össze volt csatlakozva a mobil és a Band, és nem zárta be az appot.
-
modeart
tag
Bocs a kirohanásért, de azért bosszant nagyon, mert amúgy teljesen elégedett lettem volna a telóval.
Az EMUI önmagában egy nagyon jó felület, megszerettem az ios-es letisztultságát, a rengeteg beállítási lehetőséget ami tele van kereszthivatkozásokkal hogy egy beállítást több útvonalon is el tudj érni és maga a hatékony energiakezeléssel sincs bajom - HA kivételeket be tudok állítani és azt nem bírálja felül a teló önhatalmúlag. De egy ilyen hülyeségen elhasalni...Azt hittem én vagyok hülye sokéves androidosként hogy ennél a telónál nem tudok valamit beállítani. Az okosórám alkalmazása másik két telefonon gond nélkül működött (sajnos cserélnem kellett őket), tehát ezzel tuti nem lehet gond, ugyanakkor külföldi fórumok is tele vannak az EMUI hülye értesítéshozzáférés engedélyezésével kapcsolatos problémájával. Az is már eleve gázos, hogy minimum három különböző beállítást kell megejteni egy appnál hogy a háttérben fusson és értesítsen (ha összejön), ez egy alap felhasználónál pláne kiveri a biztosítékot, de még ha erre rátetéz azzal hogy még ezt is hajlamos felülbírálni a háttérben, alattomosan....
Olcsó, kínai gagyitelefonoknál fordult az elő régebben hogy a beállítások elszálltak egy újraindításnál, nem egy középkategóriába kérdezkedő, elvileg márkás telónál működés közben. 2018-ban.
Olvastam, hogy egy régebbi EMIU verzióban volt egy "védett alkalmazás" amivel ki lehetett nyírni az energiakezelést. Namost ezt a beállítást lecserélték a 8as EMUInál hogy van egyrészt egy "alkalmazás kézi kezelés" és egy "optimalizálás mellőzése" beállítás minden alkalmazáshoz. Hogy mi értelme volt szétszedni, teljesen érthetetlen mert így is úgy is be kell kapcsolni mindkettőt és még így se működik tökéletesen.
Ehh, mindegy, majd pár év után ismét ránézek a márkára, tanultak-e már valamit. Kár, hogy vásárlás előtt nem olvastam alaposan utána.
-
modeart
tag
válasz
#81524480 #150 üzenetére
Köszi szépen, de ez sem segít. Valójában rájöttem ,hogy a probléma teljesen egyértelműen a Huawei EMUI agresszív energiakezelése. Több külföldi oldalon is írnak erről a jelenségről, sajnos nekem ez úgy jön le hogy minden létező beállítást megejtettem (alkalmazás kézi kezelés, optimalizálás mellőzése, hozzáférés értesítésekhez), ami egészen addig működik míg tartósan nem használom a telefont (egy ideig megy, aztán egyszer csak nem jönnek az értesítések), vagy használom a telefonomat és a háttérben bezárja az appot és vele együtt kinyírja az engedélyeket is.
A dolog egyértelműen bug is, mert amikor elmaradnak az értesítések és belépek az óra alkalmazásába azonnal riogat az app, hogy márpedig neki nincsen joga az értesítések olvasásához és navigál a megfelelő beállításhoz. De ott viszont azt látom hogy be van kapcsolva az engedély???!!
Mi a megoldás? Egész egyszerűen azt kell csinálnom ,hogy letiltom a hozzáférést, majd újra engedélyezem. Ekkor az app is megnyugszik és valóban jönnek az értesítések. És ezt minden egyes alkalommal, cirka naponta 30-40-szer. Köszi Huawei!!!
Tehát "hazudik" az EMUI a hozzáférési értesítésről, mert a háttérben elveszi a jogot, de bekapcsolva mutatja, ezzel kb. 1 hétig szórakoztam mire rájöttem hogy nem szabad neki hinni, le kell tiltani majd újra engedélyezni mert egész egyszerűen nem igaz amit mutat.
Ez durván nagy bug, nem is beszélve arról hogy szinte hasznavehetetlen így egy okosórával. Sajnos el is köszönöm a fórumtól, mert ezt a telefont dobom a gyereknek és választok másik márkát, soha többé Huawei. Ez így vállalhatatlan, használhatatlan, az egyik legfontosabb funkció ami nekem fontos lenne nem működik ebben a telefonban és ráadásul nem csak alsókategóriában probléma ez hanem a csúcskészülékeknél is ahogy olvastam. Pedig az EMUI szép és annak ellenére hogy nem egy komoly jószág az Y6 más problémán nem lenne vele, de a használati értéke így nagyon alacsony számomra. Gyereknek játszani jó lesz.
Sziasztok!
-
törölt tag
válasz
juvegamer #147 üzenetére
Lezárt képernyőnél a kis kép ikonra kell koppintani, és ott kiszedni az előfizetéseket.
modeart: task-váltóban lakatold le az appot, az talán segít. Én néha nyitva hagyom a Mi Fit appot (Mi Band-em van), és ha lezárom, nem lövi ki.
Más: Forcell tokokról mit gondoltok? Van valakinek tapasztalata?
-
modeart
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert a net tele van azzal hogy lehet egy alkalmazást kilőni a háttérben, viszont nekem meg pont az ellenkezője a bajom, arra viszont nincs leírás:
Alkalmazás futtatása háttérben és értesítéshez való hozzáférés folyamatosan leállás és megszakítás nélkül?Kb. egy hónapja van egy Y6 2018 telóm, amivel alapból elégedett vagyok (nem egy fürge jószág de amire kell arra jó), viszont egy dolog nagyon zavar. Nem vagyok kezdő, de ez kifogott rajtam.
Van egy okosórám (No.1. F5) annak az alkalmazásának fontos hogy folyamatosan fusson a háttérben és hozzáférjen az értesítésekhez, hiszen jelzi ha hívnak vagy sms-t, üzenetet vagy e-mailt kapok. Namost ezek a funkciók ezen a telefonon egyszerűen minden beállítás ellenére nem működnek.Az alkalmazást kivettem az energiakezelést/optimalizálást végző alkalmazások közül, adtam már neki mindenféle jogot, de hatástalan, a telefon random bezárja az óra alkalmazását így aztán az értesítések se érkeznek meg az órára.
Másik nagy bajom (és ez már erősen android vagy EMUI bug- szagú) hogy a hozzáférés értesítéshez beállítás sem működik csak mindig az első indításkor. Értsd: elindítom az alkalmazást, engedélyezem a hozzáférések értesítését, ez addig jó, amíg egyszer random be nem zárja az appot a teló. Ha újraindítom az appot, akkor maga az alkalmazás is visít, hogy nincs hozzáférése az értesítésekhez, miközben a rendszer úgy látszik hogy igen. De nincs, mert nem jönnek az értesítések, le kell tiltanom, majd újra engedélyeznem ahhoz hogy újra működjön.
Bocs, a hosszú szövegért, de hálás lennék ha valaki:
- leírna egy megoldást hogy tudnám használni ezzel a telóval az okosórámat rendesem (korábbi telóimmal ilyen gondom nem volt)
- az is megoldás ha azt írjátok hogy dobjam a kukába a telót mert ezzel a büdös életbe nem fog működni, hiába próbálkozom, viszont akkor a kérdés: ezek a problémák egy másik android 8-as telón nem fordulnak elő ugyanúgy? vajon a teljesen hülye és agresszív android 8-as energiagazdálkodás kavar be annyira, hogy most már nem tud csücsülni egy szerencsétlen app a memóriába sosem? vagy mi a megoldás?Kissé kétségbe vagyok esve. Az okosórámat 1,5 éve használom több telón, de ez az első teló amivel teljesen használhatatlan és nem tudom a megoldást. Van aki használ okosórát? Neki nincs ilyen problémája? Vagy én siklottam el egy beállítás felett?
Mindenkinek köszönöm a segítséget/tippeket!
-
juvegamer
tag
Hali.
A következő problémám lenne:
Nekem egy Y7-em van, 2017-es modell. Ha megnyitom a galéria mappát ott beadja a következő almappákat: Kamera - Kamera videók - Magazin feloldás - Egyéb - Nemrég törölt. Namost, ebben a Magazin feloldás mappában gyári képek vannak amiket gondolom háttérképnek, stb. lehet felhasználni. Nekem a gondom az, hogy itt folyamatosan nő a képek száma, valamiért állandóan egyre több kép lesz és nem tudom ezt hol kell letiltani. Valakinek ötlete?
Előre is kösz. -
törölt tag
Töröld le a felesleges gyári appokat, például tükör, gyerek mód, és társai. Néha csinálj tisztítást a Telefonkezelőben.
Hírcsatornát a kezdőlap beállításaiban kapcsolhatod ki, Google hírfolyamként találod meg.Notifikációs dolgot meg az értesítési sávon található ceruza segítségével szerkesztheted, és be tudod rakni a némító ikont.
-
CB
senior tag
Ha fentről két ujjal lehúzom a notifikációs barrt, nem találok némító ikont, ezt valahogy rá lehet varázsolni?
-
CB
senior tag
Újabb kérdés. Anyósnak vettem egy Y5-ös mobilt. Tudtok ötleteket adni, mivel tudom felgyorsítani, miket érdemes a belakáskor elvégezni, hogy gördülékenyebb legyen?
Mik a felesleges cuccok, amiket törölni kell, miket érdemes beállítaní?
Hogy kell a balról elhúzható hírcsatornát eltüntetni, mert nagyon idegesít. -
törölt tag
Aktív flip tokot nem tudok mondani, én Nillkin Sparkle tokot használok, kb. 6 hónapja.
Nem rossz, de egyszer leejtettem a fűbe, és a tok puha előlapja karcos lett. Emellett a tok szélei picit kopottak.
Szerintem hamarosan cserélni fogom a tokot, de így is elég hosszú ideig használtam, összességében meg vagyok vele elégedve. -
CB
senior tag
Y7 Prime 2018-hoz tudtok ajánlani aktív flip tokot?
Eredetit lehet hozzá kapni? -
törölt tag
Y7 Prime (2019) specifikációja már megtalálható a GSMArena-n!
-
törölt tag
válasz
Gyugyusz88 #134 üzenetére
Szia!
Én még nem találkoztam ilyen hibával, problémával. Szerintem fordulj az ügyfélszolgálathoz, talán ők tudnak többet, pontosabbat mondani.Chat: [link]
Telefonszám: 0680 HUAWEI (06 80 482 934)A Chat szombaton is elérhető, így talán most azt javasolom.
-
Gyugyusz88
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
A feleségem körülbelül 1 hete használ egy Huawei Y7 Prime 2018 típusú telefont és az alábbi hibajelenséget tapasztalta. A telefon WI-FI-s hálózat után nem képes csatlakozni a mobilinternethez, csak a telefon újraindítása után, ami elég bosszantó.
A telefonon a legutóbbi januári biztonsági frissítés már telepítve lett.
Esetleg valaki találkozott már hasonló problémával?Köszi: Gyuri
-
törölt tag
Y7 Prime-ra letölthető a 2019 januári biztonsági frissítés.
-
törölt tag
Így utólagosan is BUÉK.
Jól kihalt a topik.
-
törölt tag
Még egy frissítés, decemberi biztonsági csomag.Most rakja fel a telefon.
-
janeszgol
félisten
válasz
fischnek #127 üzenetére
Bármely 2 amperes töltő megteszi, ha a telefon fogadja! Gyárilag azt hiszem 1A-et adnak hozzá (output érték).
Én vettem egy Y5 2018-at az öcsémtől, de még nem fogom használni, így aktív sem leszek itt. Ő havi egy ezresért hozta ki és nekem adta egy húszasért egy Smart E8 társaságában. Tudom ezek elég low end telók, de van az a szolgáltatás, amire fel tudom használni őket (pl only ebook). -
fischnek
csendes tag
Sziasztok, egy Huawei Y7 Prime 2018-am van, a gyári töltőjével meglehetősen lassan tölt, tudnátok ajánlani olyan töltőt aminek nagyobb a kapacitása és a telefonban sem tesz kárt? Köszönöm!
-
törölt tag
Akkor javítom, használja egészséggel.
Ezek közül természetesen Y6, a fórumtársak már jelezték a topikban, hogy az egyik frissítés sokban javította a mobil szoftverét. Viszont házon belül is van jobb ajánlat, a Honor 7A, 40 ezertől már lehet kapni. A mérete és kamerája az Y6-é, viszont az Y7 Prime belsőjét kapta meg, szóval jobb mobil. -
Vidori
tag
Sziasztok!
Van egy y5 2018 telefonom és elég halk a csengés és a média. Találkoztatok ilyennel? Garanciális hiba lenne? Üdv. M -
törölt tag
Jött októberi biztonsági frissítés.
-
-
-
aminat
tag
Így van. Sehogy sem lehet kikapcsolni?
-
aminat
tag
Van egy Y5 2018-as telefonom. Mikor feloldom a képernyőt akkor az ujjam mindig nyomja a hangerő gombot is és ekkor csinál egy képernyőképet. Nem lehet ezt valahol kikapcsolni. Én nem lelem.
-
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #108 üzenetére
Tök jó. Mi a neve az appnak/widgetnek?
-
-
törölt tag
válasz
#66793984 #105 üzenetére
Én inkább akkor egy XZ1C-t vennék a helyedben, szvsz az nagyon szép darab. De persze ez szubjektív.
Lalikiraly: Most én is ezt a "főképernyő stílust" használom, kezdem megszokni. Előtte (szinte) mindig az alap beállítást használtam, de gondoltam kipróbálok valami újat.
Alap widgetről nem tudok, ami nagyobb számokkal jelenítené meg az órát.
Esetleg itt tudnak neked tanácsot adni ezzel kapcsolatban.
-
-
törölt tag
válasz
#81733120 #102 üzenetére
Huawei vagy Sony lesz. Ezekben bízom. Bár nekem a Sony jött be jobban, mert a Huaweivel voltak gondok az elején, amik szerencsére most már megszűntek a szoftverfrissítéssel. Pl lassúság, amíg a 136-os frissítést meg nem kaptak. Z1 Compact és Z3 Compact mindkettőt szerettem. Bár a Z3C-nál bosszantó volt a melegedés, de megszoktam egy idő után. A következő "álmom" a Z5 Premium lenne.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #103 üzenetére
"De azért a 8.1, vagy 9 es droidnak is örülnék, de azthiszem sokat akar a szarka..."
Arra szerintem még bőven várni kell, első körben az erősebb mobilok kapják meg, aztán így szépen sorba...
Más: ti a "Főképernyő stílusa" módok közül melyiket használjátok? A normált vagy az alkalmazáslistát?
-
Na a 140 es végű frissítéstől a tárcsázó végre észhez tért
Legalább 80%-al gyorsabb lett... Részemről szinte azonnal képernyőt vált. Hívásfogadáskor pedig már csak egy csengés és jelzi... Ez már haladás.
De azért a 8.1, vagy 9 es droidnak is örülnék, de azthiszem sokat akar a szarka...Pesze hogy gyorsabban merül két SIM től
Ez természetes. Sokkal több a hálózati forgalom meg jel. Fel is kell dolgoznia, meg árammal ellátni.
-
törölt tag
válasz
#66793984 #100 üzenetére
Akkor ezek szerint a Telenoros Y6 is független.Amúgy online jobban megéri a Domino FIX-es kártya - gondolom erről írtál -, neten 2x annyi netet és percet adnak, ráadásul most 10 giga netet is kapsz ajándékba.
Ja, és normális, hogy jobban merül két kártyával a mobil.
(#101) Tapsi75: +1
-
törölt tag
Nekem is jött egy frissítés 6 napja. De nekem nem 135 a vége, hanem 140. Eddig is jó volt a telefon, sem javulást sem romlást nem tapasztaltam. Nekem nem lassú a 136-os frissítés óta, jól teszi a dolgát.
Roaming, képzeld. Tegnap a Tescoban vettem bele egy Telekomos feltöltős kártyát. Arra jártunk éppen.
500MB mobilnet van rajta, és 50 perc lebeszélhetőség. Szuperül működik a Y6-ban a Telenoros SIM kártya mellett, mindig van térerő rajtuk. Egy valami feltűnt; Gyorsabban merül a 2 SIM kártya használatával. Nem sokkal, de én észrevettem. Ez nem baj ugye? Természetes? Neked is így volt?
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #97 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#66793984 #95 üzenetére
Ez nem pont témába vágó dolog, de azért válaszolok.
Én személy szerint egyiket se venném meg két év múlva, addigra nagyon elavultak lesznek. De amúgy Z5 Premium, ha ezek közül kéne választani.Emellett ajánlom a Milyen okostelefont vegyek? topikot is, ez a kérdés főként odavaló, és több segítséget is kaphatsz.
-
Na éppen most dobta fel a telefon a 136-os után a 140- es végződésű frissítést. 3xx mega.
Szeptemberi biztonsági csomag és optimalizációk. Kíváncsi leszek... -
Én most egy kicsit kivagyok akadva az Y6-osomra.
A telefon funkció valami borzasztó lassú.
Mikor hívást indítok, már a másik félnél kicsöng, mire a képernyő odavált, hogy kit hívok.
Fordítva meg mikor a saját telómat megcsörgetem, a telefonon amiről hívom már a harmadik csöngés hallatszik mire az Y6-osom egyáltalán rájön hogy hívás érkezik, és még a képernyő még később kapcsol...
Nem lehet ezzel valamit kezdeni? -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#66793984 #92 üzenetére
Nem a gyártó árazásával van baj. Most már a 2016-os P9 Lite-ot nem lehet megvásárolni hivatalos viszonteladónál, kifutott modellnek számít, ennek ellenére néhány bolt - hivatalos gari nélkül - még mindig árulja. (Gondolom maradt raktáron nekik, vagy ilyesmi.)
Ha szeretnétek folytatni a gondolatmenetet, akkor szívesen csinálok egy OFF topikot is, ahol ezt megbeszélhetjük.
Bár szerintem befér ez ide, úgy sincs nagy pörgés.
-
törölt tag
válasz
#81733120 #91 üzenetére
Nekem a 2016-os P9 Lite semmiféleképpen nem kellene. Az osztálytársam ideiglenesen olyat használ, kipróbáltam, és tényleg lassú. Megnéztem a kamerát, mert kíváncsi voltam, nem a kamerával van a baj, hanem olyan lassan nyitotta meg, mint a csiga. Szóval ezerszer inkább P9 Lite 2017...
Na, meg nevetséges, hogy a 2016-os verzió 47E a 2017-es meg 52E.
5000Ft-tal drágább, és többet tud. Pl; több RAM. -
törölt tag
válasz
#66793984 #88 üzenetére
Annyiért tényleg jó vétel.
(#89) Lalikiraly: "Barátomnak már nem is tudom 2 éves a P9 lite ja és hát gyorsabb tőle nem kicsit... Persze azon csak 6-os droid van." Az nem a 2016-os P9 Lite
--
Érdekességképp: a P9 Lite Mini más néven Y6 Pro (2017). A P9 Lite Mini név csak azért van, hogy jobban vonzza a mobil a vásárlókat, mivel a P9 sikeres szériának mondható, sokan vásároltak P9 szériás mobilt.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #89 üzenetére
Na meg míg a Y6 43E Ft.
A P9 Lite Mini 38E Ft.Szóval; Olcsóbb, hosszabb akkumulátoridő, gyorsabb rendszer, és ujjlenyomat olvasó.
Ha valaki a P9 Lite Mini és a Y6 2018 között gondolkozik, egyértelműen a P9 Lite Mini.
-
-
törölt tag
Nekem Y6 van, és én jól kifogtam, mert 35.000Ft-ért sikerült megvásárolni, ami korrekt ár érte.
De ennyi pénzből sokkal jobban megéri a P9 Lite Mini ugyan ilyen áron az ujjlenyomat olvasó és a hosszabb akkumulátoridő miatt.
-
nyisziati
veterán
válasz
#66793984 #82 üzenetére
Nem, sosem voltak lassúak.
Az igazság az, hogy pont a Huawei belépőszintű mobiljai a lassúak. Nem érik meg az árukat. Nekem volt kettő is, már nem kéne.
A Xiaomi sokkal jobb hardverileg. És nem noname, jelenleg a világ ötödik (!) legnagyobb gyártója.
Darabszámra több mobilt ad el, mint az Apple.
Az oprendszere (MIUI) pedig nagyon felhasználóbarát.Abszolút nem kell félni tőle.
Igazából ami 5-6 évvel ezelőtt volt a Huawei (olcsó, mégis minőségi, belépőszintű gyártó, kiváló ár/érték aránnyal), az most a Xiaomi. Sajnos a Huawei elszállt árazásban, már majdnem utolérték a Samsungot, nemigen éri már meg telót venni tőlük, csak ha ragaszkodsz a márkához.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #80 üzenetére
"Ettől lassabb úgysem lesz
"
ne is legyen
-
válasz
IMIIKE1998 #79 üzenetére
Mindenképpen frissítsed csak nyugodtan. Ettől lassabb úgysem lesz
Akksira viszont kiváló. -
törölt tag
válasz
IMIIKE1998 #76 üzenetére
-
IMIIKE1998
őstag
Üdv Mindenkinek!
Szerintetek van értelme frissíteni a teló android verzióját? Általában inkább lassulást szokott hozni ezen az árszinten. -
törölt tag
válasz
#81733120 #72 üzenetére
Köszi a választ! Igazából maximum 15E Ft értékben bízták rám, hogy válasszak egy megbízható telefont telefonálásra, és fényképezésre. Huawei lenne mindenképpen, mert az számomra megbízható márka.
Igazából jobb lenne mindenképpen a Y3 II, de normális állapotút, dobozzal, töltővel 25E Ft körül láttam...
A Y360 meg már 10E Ft-ért kapható...Ezért gondoltam egyből arra a telefonra. Volt egy ismerősömnek 2 évig, anno 20E Ft-ért vette újonnan, nagyon szerette. Kicsit lassú volt, de nem tragikusan. Azóta Y6 2017-e van.
Még várok válaszokat, hogy kinek mi a véleménye a Y360-ról.
-
törölt tag
-
törölt tag
Én úgy vagyok vele, hogy most nekem ez teljesen jó, sőt. Eléggé sok mindent meg tudok rajta csinálni, akár képek szerkesztéséről, akár egy alap prezentáció elkészítéséről legyen szó.
Rendben, majd javítom. Tervben van egy jobb topik összefoglaló is.
(#71) Balzsika: Szerintem arra a dolgokra, amiket te is írtál, nem lenne rossz a telefon. Viszont azért az is fontos, hogy miket kell fotózni. Fix fókuszos a kamerája, szóval még alap fotók készítésére se olyan jó...
Akkor már inkább egy Y3 II.
Abban már autofókusz is van.
-
törölt tag
Bocsi, hogy így a téma közé vágok.
Mik a véleményeitek, tapasztalataitok a Huawei Y3 (Y360) készülékkel kapcsoltban?
Telefonálásra lenne elsősorban használva, és nagyon ritkán fényképezésre, a hátlapi kamerával.
Internetezve nem lenne rajta. Se játék. Csak is telefonálás és ritkán fényképezés.
Ezekre jó lenne? Nagyon kedvező árak vannak a Jófogáson.
Leírom azért a főbb paramétereit is;
4 magos. 1.2GHZ. 512MB RAM. 4GB tárhely. 5 megapixeles, fixfókuszos dupla ledes hátlapi kamera.
2 megapixeles előlapi kamera (ez sem lenne használva) és végül 1730mAH akkumulátor.Előre is köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #54 üzenetére
Ez egy jó kis kód
(*#*#2846579#*#* ) és nálam is működik Y5 (2018), e szerint viszont kártyafüggetlen, így akár érdemes lehet BL nyitásra engedélyt kérni, aztán első körben Root jogot adni, Super SU aztán a felesleges nem használt programokat törölni. Ez azoknak lehet érdekes akiknek mint nekem is 2/16 a memória, mert itt nem lehet duhajkodni. A régebbi Huawei Y300 telómmal is ez történt , majd kapott saját 6.1 ROM-ot
mindenféle sallang nélkül és tartaléknak simán jó. A másik meg zenehallgatásra , rádió, Térkép. stb eleadni ezeket már nem érdemes + van hozzá vagy 4-5 aksi.A te Y7 Prime telefonod egy felsőbb kategória a 8 mag 3/32 RAM miatt, felesleges lenne cserélni, évekig jó lehet ha nem szakad rád a lottó főnyeremény.
--------------------------------------------------------------------
Összefoglaló: Jól kiegészítetted , csak aA Y5 (2018)-nél elfelejtetted átírni a "Kamerák: hátsó, fő kamera: 13 MP" helyett 8MP-re
Alatta a Y5 Prime (2018) helyesen van 13MP -
törölt tag
válasz
janeszgol #67 üzenetére
Amit nem szeret a telefon kameraszoftvere, az a sötétség, de ezt LR Camera-val/Camera FV-5-tel lehet korrigálni, manual módban.
Itt egy példa. (ISO: 100 - Záridő: 1/7) [LR Camera × LR Edit]
Ez pedig egy kidolgozott RAW kép, makrólencse segítségével lőttem.
[Camera FV-5 × LR × Snapseed]
Ezek a fotók is Y7 Prime készülékkel készültek.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #65 üzenetére
(#66): Akkor most már tudom, hogy múltkor miért nem akart a telefon kommunikálni a géppel, mikor a mobilhoz kapott kábellel csatlakoztattam őket.Végül egy régebbi (P8L-hoz kapott) kábellel megoldottam a gondot.
De ezek szerint nálam is ez volt a gond.
-
Sziasztok!
Felmerült nálam egy furcsa probléma.
Bedugom USBn a telefont a notiba.
A telefonon kiválasztom, hogy Átvitt fileok. Mert ez lett a neve az új frissítés után.
A telefon meg is jelenik az intézőbe, rámegyek, de a mappákat már nem tudja megjeleníteni. Csak várok, de semmi. Néha ha be is jönnek egy két percre a mappák, de semmi más.Már HRt is csináltam, de semmi. Gondoltam a géppel van a gond. Kapott friss bios-t meg friss Win telepítést a hiba ugyanaz. Másnál is van ez?
Tárgytalan most lett meg a hiba. a fejlesztői lehetőségeket kikell kapcsolni és már jó is. Jól megszívattam magam. De a notinak jótt tett a BIOS frissítés.
-
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #63 üzenetére
Remélem, hogy kapnak még javítást a mobilok.
-
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #61 üzenetére
Akkor ezek szerint a 136-os update volt az a frissítés, ami javított a mobilon.
-
válasz
#66793984 #59 üzenetére
Szia!
A frissítés minden tekintetben ég és föld lett a telefon. Pedig 133 ról 136 ra frissült.
Amit észrevettem, hogy a fejlesztői módban kikapcsolták a két első animáció akármit. Tehát trükköznek. Mondjuk így tényleg gyors
Többminden marad a futó alkalmazásokban is ahogy érzem. Mondjuk én frissítés után csináltam egy resetet.
Előtte egy hónapig a tartalék P8 lite om volt. Azelőtt meg Nokia 3. Gyorsabb nemigen volt, hiába volt a droid tiszta rajta.
Következő telónak meg nem is tudom mi lenne. Ezzel most elvagyok
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #57 üzenetére
Na, mik a tapasztalataid a frissítésről? Milyen telefonod volt a Huawei előtt, ha kérdezhetem?
-
válasz
#81733120 #56 üzenetére
Nekem éppen most dobta fel az Y6-om a 136 os frissítést. Kíváncsi leszek rá
Egyébkén részemről szinte hibátlan a telefon. Szóval ennyi.
Ja igen. Akksiról nekem horror sokat elmegy. pedig mobilneten lóg sokat. Ha extra energiatakarékosra rakom , akkor sztem egy hétig is ellenne
-
törölt tag
válasz
#66793984 #55 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve.
Nekem - mint már többször is mondtam - Y7 Prime-om van, teljesen jó. Összesen 67 app van rajta, de ebből kb. 30-at használok.
A 8-as EMUI nagyon szuper, zökkenőmentes használatot biztosít. A multitasking is szuper, nem gondolkodik a telefon, ha 2-3 app között kell váltogatni.Annak ellenére, hogy csak egy Snapdragon 430 hajtja a mobilt, a játékok is elég jól futnak a telón. Kipróbáltam néhány játékot, pl. Real Racing 3, Hay Day, FS 16, ezeket simán vitte.
Én is energiatakarékos módban használom legtöbbször, így egy napot bőven kibír, csak este kér enni.
Az ujjlenyomat-olvasó és az arcfelismerés elég gyors, a kamera is jó, ráadásul Camera FV-5-tel RAW képeket is lehet csinálni.Röviden ennyi.
-
törölt tag
Ti meg vagytok elégedve a Huawei telefonotokkal? Roaming-tól is kérdezem.
Ugyebár Nekem Y6 2018 van. Mióta jött rá a "136-os" frissítés, azóta jóval gyorsabb és pörgősebb lett. Nem sok mindenre használom, de amire használom, arra tökéletes. Messenger, Facebook, Jófogás, telefonálás, esetleg nagyon ritkán fényképezés a hátlapi kamerával. Mobilinternetem nincsen, csak wifi. 2 naponta töltöm, mindig be van kapcsolva az energiatakarékos mód. Nekem nagyon nagy pozitívum, hogy rendkívül hangos a hangszórója, mert ha kimegyek az udvarra, és nyitva van az ablak, kintre kihallom, hogy bent csörög a telefon!
40 ezer forint körül lehet megvásárolni, szerintem annyiért teljesen jó. Mondjuk a P9 Lite Mini is ennyibe kerül, az jobb választás lehet azoknak akik "kicsi, 5 colos" telefont szeretnének, és igénylik az ujjlenyomat olvasót. Nekem egyik sem fontos...
Ami negatívumot észrevettem, ha nagyon túlterhelem, ami nagyon ritkán van, langyosodik a hátlap, de szinte ez természetes lassan mindegyik telefonnál.
-
törölt tag
A topik összefoglaló cserélve lett.
Megnéztem, hogy független-e a mobilom, és igen, független, pedig Telenoros.
Ezzel a kóddal tudjátok megnézni: *#*#2846579#*#*
Csak a tárcsázóba kell beírni, ezután fel fog dobni egy menüt. Ott a Network Information Query opciót kell választani, azt követően pedig a SIM Lock Info-t. Ha azt írja, hogy SIMLOCK_DEACTIVE, akkor független, ha azt írja, hogy SIMLOCK_ACTIVE, akkor függő. -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #52 üzenetére
Igen, szerencsére, mert nekem 8.1 van fent és nem gondoltam hogy mostanában nagyon lenne rá valami frissítés. Annyi infó még hogy a Telenoros teló nem kártyafüggetlen, illetve nincs BL nyitva és Root jogosultság sincs, ez akkor lehet érdekes, ha valaki olyan programokat is használ, vagy használna aminek ez kell. Vásárláskor erre is figyelni kell annak akit ez érint.
-
törölt tag
-
Peltár
aktív tag
Roaming!
Most találtam egy videót és itt látni mi a különbség a Y5 2018 (DRA-L21) ez van nekem és a "Prime" Verzió között. A Prime neve ( DRA-LX2 ) és nála van a 13Mpx hátlapi kamera. A telefon belső infóban is "Y5 Prime 2018" néven fut a fent említett (DRA-LX2) kóddal , tehát ahol a dobozon és az infóban a DRA-L21 szerepel az csak a "sima" Y5 2018. A kijelző, memória ugyan az, viszont kapott egy fülhallgatót is a Prime a 13Mpx mellé.
-
-
-
-
törölt tag
Lefrissítette magát a telefon.
Jóval pörgősebbnek érzem használat közben! Augusztusi biztonsági csomag volt szintén Nekem is, mint Roaming-nak, és én is megkaptam a Wallet alkalmazást!
-
törölt tag
Sziasztok!
Y6 2018 kapott ma reggelre egy frissítést! 8.0.0.136.
Remélem javítja a telefont, majd írok tapasztalatokat. Rá is férne, mert nem valami gyors telefon.
-
törölt tag
Hamarosan hozok néhány tesztképet.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #39 üzenetére
Elvileg hozzáadhatod a bankkártyád, és mutatja a tranzakciókat, stb.
(#40) Peltár: Értem. Akkor ezek szerint csak az Y7P-ra jött update, de gondolom a többi is fog kapni valamit.
Tokkal kapcsolatban: én itt találtam tokot az Y5-re. Én is itt rendeltem tokot az Y7-re, egész jó áron volt, ha azt nézzük, hogy az Edigital-nál 2 ezerrel több. Ráadásul gyorsan kiszállították.
Mókolással kapcsolatban nem tudok szinte semmit se, én mindig out-of-the-box szoktam használni a mobiljaimat.
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #36 üzenetére
Y5 2018 Június 5 a biztonsági csomag de nekem 8.1 van fent, lehet erre nem lesz egy darabig semmi sem.
Akartam gyorsan venni egy tokot a telefonhoz mielőtt megjön a kínai, azt mondták hiánycikk!
Tudtok valami oldalt, ahol az android rendszer 8.0 / 8.1 van mélyebben elmagyarázva?
Egészen konkrétan a deep sleep, energiatakarékos mód, alvásba le, vissza téma érdekelne,
pl mi a különbség ha recovery módban TWRP -be vagyok és ott megy le, (mert hagyom) alvó módba a telefon
illetve ha rendesen a teljes rendszert (minden napos használat) tölti be és ott megy le alvó módba.
Mi vezérli, illetve nagyban különbözik e a kettő egymástól, illetve érdekelne olyan tesztprogram ami valami rendes tesztet tud futtatni a telefonról, nem csak a saját belső tesztjét, amit különböző kódok ( *#*# ) vagy ezek helyett apk progik tudnak, hanem komolyabb. -
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem ezt azt a Y5 (2018) kapcsolatban, közbe belefutottam ebbe:
hátha valakinek már most érdekes vagy fontos lehet: https://huaweifirmware.com/unlock-bootloader/
Elméletileg gyári oldal, ha valaki hivatalosan frissíteni szeretne vagy BL-t nyitni.Aki ért hozzá az át is nézheti az oldalt, a későbbiekre nézve, persze csak ha van kedve hozzá.
-
Madarasban amit akcióztak Y5-öt telekomost, az is független volt...
-
törölt tag
Így igaz, Roaming.
-
janeszgol
félisten
válasz
Lalikiraly #28 üzenetére
Itt írnak secret code-okat. Régebben Engineermode volt a neve, ma nem tudom hogy hívják, mert régen nem használtam.
-
Szerintetek van lehetőség valami buherálással nagyobb hangerőre állítani a fülhalgató kimenetet?
Szerintem lehetne jóval hangosabb. Pláne a rádió, meg a youtube. Vélemények? -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #26 üzenetére
A Y5 (2018) paramétereit a Huawei magyar weboldaláról néztem meg, ott írja hogy 8 és 5Mpx
+ tesztet néztem a Y5 vs Y6 ott is azt írta hogy a Y6 azért is kerül többe mert jobb a kamera.
Sokat kavartak hogy mi legyen a neve a 2018 2/16 verziónak, elméletileg ezért írtak hozzá "Prime" megnevezést, mert van ebből még 1/8 is de igazából a Model: DRA-L21 azonosítja be 100% a telefont,
ez van a dobozán. Mondjuk nálam a telefonba szerelt kamerának nevezett optikai eszköz nem játszik szerepet a választásban, van célszerszám, viszont jegyzetekhez, emlékeztetőnek stb nagyon jó hogy ott van, én nem is várok még el többet, majd pár év múlva.Nekem is van még két régi Huawei ezért is néztem meg mit lehet "ingyé" választani a telenornál addig is amíg a Xiaomi félig beteg. + ez Android 8.1 és ez elméletileg friss biztonsági frissítéssel jött.
Elméletileg a Nova megoldja az ikon méret és font méret problémát, a status bar méret probléma meg egy másik progi, tudja kikerülni, de annak meg szerintem kéne Root, de azért ha lassan is de alakul
-
törölt tag
Igen
Én hallottam egy-két rosszat a Xiaomiról, pl. rossz rezgőmotor, stb. Még nem jutottam oda, hogy Xiaomi mellett tegyem le a voksomat, de egyre jobbak a telefonjaik.
Ilyet még viszont nem olvastam, ami nálad előfordult.Nekem előtte P8 Lite-om volt, és most is Huaweit választottam, mivel nálam bevált a márka. Előtte Samsungos voltam, de megszívtam velük.
-
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #22 üzenetére
Most néztem a Y7 Prime készüléked gyakorlatilag ugyan az mint nekem a Xiaomi Redmi 3s Prime.
A vas része nekem bőven bejött, elég volt mindenre, nagyon jó a fóruma is. Most éppen betegeskedik, ha lemegy alvó módba nem ébred fel csak a bekapcsoló 13-15s nyomva tartása segít, ha lesz zseton megcsináltatom, mert a szoftveres megoldás csak részben segített. Gyári ROM, Custom ROM ugyan azt produkálja, Fastboot módban, TWRP -be, ha lemegy alvóba ott még bármikor feléled a bekapcsológombra 2s alatt, full boot után, már ha lemegy alvóba, kóma. -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #22 üzenetére
Szia!
Köszi! Érdemes esetleg odafigyelni hogy kinek melyik verzió van.
Ha jól tudom nálunk a szolgáltatók csak ezt a verziót fogják árusítani
A Telenoros ami nekem van Y5 (2018) DRA-L21 Dual Sim + 1 SD slot a kamera viszont csak!
8 MP 5 MP én így is emlékeztem, aztán megnéztem a kamera beállításokban ott is 8Mpx
A Y6 és Y7 Prime 13Mpx ha kártyafüggetlen a telefonod javaslom ezt az oldalt ha nem ismernéd:
[link]
Nekem ez a telefon nem független, ezért nem minden kód használható, viszont akinek igen itt jó kis dolgok vannak! Függetlenbe nem ezt vettem volna 33.000 pénzért.
Szolgáltatótól olcsó csomagban,neten rendelve, 2 év hűség, e-számla = ingyenes. Boltban ugyan így 5.000,- -
törölt tag
El is készült az összefoglaló.
Nem sok infót tartalmaz, de később megpróbálom bővíteni.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #17 üzenetére
Nincs mit.
(#18) Peltár:
"Talán azért, mert ezek a telefonok elég frissek, aztán nincs még megfelelő számú versenyző aki ezeket használná. "
Igen.Bár remélem, hogy később aktívabb lesz a topik.
"Nem akarom az észt osztani, de ha gondolod készíthetnél egy összefoglalót (...)"
Jó ötlet. Már tegnap elkezdtem csinálni egy topik összefoglalót, ha lesz időm, akkor pedig ma befejezem. -
Peltár
aktív tag
válasz
Lalikiraly #13 üzenetére
A fényképezőgépekben még a mai napig 4:3 méretű CMOS vagy a régebbi készülékekben CCD használatos, gyakorlatilag a 16:9 úgy jön ki, hogy kitakarja az alját és a tetejét, így komponálsz és készülék levágja a felesleget. PL Nikon DX 23,5 x 15,6 mm-es CMOS-érzékelő egy DSLR gépben, vagy egy Panában, ami egy 2018 évjárat Four Thirds (17.3 x 13 mm) ettől függetlenül ebben is van lehetőség a következő képarányokra 1:1, 4:3, 3:2, 16:9. de ez is csak kitakarja, levágja nem valós 16:9.
Elég volna csak segédkeret a különböző arányokra, a többi meg szoftveres.
A telefonok meg nem fényképezőgépek, de lehet arra is használni őket, sokszor nagyon hasznosan, de egy komoly telefon ami kb 300.000 annak a kamera részét egy jobb compact ami 100.000 alatt van árban simán lenyomja. Csak hát senki sem akar több eszközt magával vinni, az átlagfelhasználóknak meg elég az a minőség amit egy átlag telefon nyújt, viszont mégis az összes telefonos fórum hozzászólásainak 40% kamerás problémák teszik ki. Tudnának a telefonba is rakni profi optikai dolgokat, de senki nem lenne hajlandó
kifizetni az árát. A technológia régen megvan rá, csak sajnos költséges, az árversenybe meg nem fér bele. -
Peltár
aktív tag
válasz
#81733120 #12 üzenetére
Szia!
Talán azért, mert ezek a telefonok elég frissek, aztán nincs még megfelelő számú versenyző aki ezeket használná. Nem akarom az észt osztani, de ha gondolod készíthetnél egy összefoglalót amiben kezdésként a Y5 (2018), Y6 (2018) illetve a Y7 Prime telefonok alap hardver és szoftver paraméterei lennének benne hogy aki idetéved az lássa a különbségeket a készülékek között. Rögtön a Camera FV-5 nevű app is bekerülhet tanácsnak, valamivel el kell kezdeni, aztán majd csak jönnek mások is.
Én az alap Y5 (2018) készüléket használom, az első play áruházas frissítés és a normál programjaim harmadának feltétele után be is lassult. Itt még nem a 2/16 memória a gond hanem valamelyik app , mindenesetre letöröltem pár felesleges programot amiket javasoltál, aztán még dolgozok a nagyobb betűméreten az ikonoknál, illetve az állapotsor, értesítési sáv szintén legyen nagyobb.
Külön progival pl Nova részben lehet, de én egy progival szeretném azt ami egy Pixel exp,vagy AEX főzött rom alapból tud 8.1 alatt. Nem értem hogy miért nem lehet a fő oldalon és a felső állapotjelző soron nagyobb betűméretet használni. Minél nagyobb a felbontás, annál kisebbek ezeknek a méretei. 50 felé már senki sem sasszem, ha egyik helyen lehet állítani a betűméretet miért olyan nagy gond hogy máshol is lehessen. Vagy legalább írnák le, hogy kedves vakegerek, itt és itt ezeket a paramétereket kell átírni, aztán már elég 1 szemüveg a telefon használatához nem kell külön a fő képernyőre egy nagyító. Ha még nem lenne hely , de van rengeteg. Na mind 1, ez csak az én bajom,és másik gyártók dettó ugyan ez, ezért is kell a főzött ROM,
de ide ugye még most természetesen nem. Ezért nézegetek, illetve nézegetnék fórumot ahol erre van tipp.
Vagy legalább az Indiaiak, de egyenlőre még azok sem.
A 3GB RAM meg már természetes, ahogy írtad is. Én két éve így vettem a Xiaomi telómat, 3/32 nekem bőven elég. Itt a Y5-nél sem a vasra haragszom, (hiszen majdnem "ingyé" tartalék telefonnak ez nekem bőven elég) hanem hogy a fejlesztők nem gondolkodnak. -
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #15 üzenetére
"Tehat Magyarul az EMUI pusztán az energiatakarékosság miatt teszi?'
Ha jól tudom, igen.
"Valszeg kénytelen leszek külső kamera appot használni én is."
Sokszor én is külsős appot használok, viszont a bokeh mód csak az alap szoftverrel működik, szóval néha azt is használom.
Linkelek néhány kamera appot:
- Open Camera (már nem használom, de régen P8 Lite-omon ezt is használtam, és elég jó)
- Camera FV-5; Ingyenes | Fizetős - Ezt különösen javasolom, én a fizetős verziót használom. Az ingyenessel főként az a baj, hogy max. 3 megapixeles fotót enged.
- A Better Camera: ezt egyszer letöltöttem, de nekem nem jött be, szóval nem használom, de ettől függetlenül még nem rossz. Ennek is van fizetős verziója, mégpedig itt. -
válasz
#81733120 #14 üzenetére
Tehat Magyarul az EMUI pusztán az energiatakarékosság miatt teszi?
Köszönöm a tippeket!
Valszeg kénytelen leszek külső kamera appot használni én is.
Hozzátenném, hogy már harmadik napja használom. Igaz nem túl sokat, nincs a seggemhez ragasztva. De kiválóan működik, az akadozasok szinte eltűntek és marha gyors is lett.
Szerintem a rémálomtól nagyon messze van. Előtte a Nokia 3-asom is így kezdte.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #13 üzenetére
"Amid nem értek, hogy a kamerában miért nincs lehetőség 16:9 .es képarányú fotók készítésére lehetőség."
Ezt én se értem, de külső appal lehet 16:9-es arányú fotókat is lőni."Egy kicsit agresszíven zárja be az alkalmazásokat.."
Az EMUI-nak van egy ilyen rossz tulajdonsága.
Talán ezt lehet javítani: Akkumulátor >> Indítás >> Itt kiválasztod az adott appot, amit ne zárjon be a telefon >> Kiválasztod a kézi kezelés módot, és engedélyezed a "Futtatás háttérben" nevű funckiót. -
Hozzátenném, hogy az én Y6 osomban is ezek a funkciók vannak. Nemcsak szemkímélő mód van, hanem a képernyő színhőmérsékletét is lehet állítani. A fejlesztőii lehetőségek bekapcsolásával pedig további funkciók lesznek elérhetőek. pl dupla koppos felébresztés. Én csak napközbe teszteltem egyet és az arcfelismerés baromi gyors. Az FM rádió kiváló vételt ad, én egy picivel nagyobb hangerőt elbírnék. Dinamika szerintem gyenge. A kijelző fényereje nappal is kiváló láthatóságot ad szerintem. Előlapi vaku is van.
Amid nem értek, hogy a kamerában miért nincs lehetőség 16:9 .es képarányú fotók készítésére lehetőség.
Szerintem, gyors. Egy kicsit agresszíven zárja be az alkalmazásokat..
-
törölt tag
Kicsit kihalt a topik, szóval megpróbálom feléleszteni.
Pár hete használok egy Huawei Y7 Prime-ot, eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.
• A mobil kijelzője - annak ellenére, hogy csak HD+ felbontású - egész jó.
• A kamera részével is meg vagyok elégedve, a Camera FV-5 nevű app segítségével még RAW (nyers) fotókat is lehet csinálni.
• Hardverileg sem olyan rossz, a Snapdragon 430 számomra teljesen elég a mindennapokban. Egy-két játékot is kipróbáltam rajra, és még a PUBG-t is szépen vitte. A 3 giga RAM meg kell.
• Hiába csak 3000 mAh-ás az aksi, egy napot bőven kibír. 4-5 óra SoT-ot tud produkálni.
• Az EMUI 8 nagyon tetszik, sok funkciót kínál, valamint a személyre szabhatósággal sincs gond.
• Az ujjlenyomat-olvasó gyors, az arcfelismerés is jó, de utóbbi sötét helyen - nem meglepő módon - nem ismeri fel az arcom.Ami még külön jó pont: van FM rádió (és 3,5 Jack fülhallgató kimenet), szemvédelem, és egyéb hasznos funkciók.
Hátrányt eddig nem fedeztem fel, talán kicsivel nagyobb lehetne az akksi, jobb lehetne a kijelző meg a SoC, de akkor már nem ennyibe kerülne a mobil. -
törölt tag
Köszönöm a válaszokat!
A szomszédnak Y5 van lassan 2 éve. Ma kipróbáltam. Nagyon jó, meglepődtem. Gyors, a multitasking is meglepően jó, a hátlapi kamera jó. A negatívum az akksija gyenge, és az előlapi kamera is.
Y3 II-t még nem próbáltam, de a Y5 valószínűleg jobb a Snapdragon processzor miatt.
Még várok válaszokat.
-
törölt tag
Ahogy janeszgol is mondja, a két telefon között nincs sok különbség.
Egy kis plusz infó: azt olvastam, hogy az Y3 II betekintési szögei elvileg nem nagyon jók. A másik telefonról nem sokat tudok, de specifikációilag majdnem megegyezik az Y3 II-vel.(#9) Peltár: A betűméretet, betűtípust szerintem egy külsős appal tudod állítani, pl. ezzel. Bár nem tudom, hogy mennyire jó, de érdemes kipróbálni.
-
Peltár
aktív tag
Szia!
Na megnéztem gyorsan most. A menü úgy jön be ahogy írtad, de ott csak az ikonok elrendezését lehet állítani 4x5 alapból azon is van vagy 4x6. Nekem az ikonok alatti név (megnevezés ) mérete kicsi, pedig lenne hely 50% nagyobb betűméretnek is, illetve felül a státusz menü vagy sor vagy ahogy hívják: Szolgáltató neve,
Térerő, Wi-fi, akku töltöttség, idő kijelzése a kicsi, pedig itt is van hely bőven. A beállításokban , sms alkalmazásban már jók a méretek de a főoldalon nem. Pedig 8.1 custom ROM-ban van lehetőség állítani,
vagy már alapból nagyobb. Biztos vannak valami rejtett beállítások akár buidprop beállításokban. -
janeszgol
félisten
Nehéz a döntés, a két telefon nagyon hasonló. Hasonló a kijelző (inkább ugyan az?), a kamera (az elfogadható minőséget talán alulról súrolják). Mindkettőnek jó a beszédhangszórója. Az Y3 II mintha jobban melegedne, de ez betudható az SoC-nek is.
Őszinte leszek, nem tudom melyiket vedd. Y560-om még van (marad is), Y3 II kölcsönbe volt még anno, mikor megjelent. Más nincs esetleg? -
törölt tag
Sziasztok!
Nekem Y6 2018 telefonom van.
Egyik rokonomnak kellene egy új telefon.
Soha nem volt még érintőképernyős telefonja.
Elsősorban telefonálásra kell Neki, és nagyon ritkán fényképezésre, csak a hátlapi kamerával.
Kérdésem. Huawei Y3 II vagy Huawei Y5 (Y560) alkalmasabb erre?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
törölt tag
Örülök, hogy az első "topiknyitásom" - ezek szerint - értelmes lett.
Annak ellenére, hogy az Y széria nem a csúcsmodelleknek ad otthont, még megérdemelnek egy külön témát, hisz a középkategória örvend a legnagyobb népszerűségnek, főleg az árkategória miatt.
(#5) Peltár:
"Az ikonok és a felső menü méretét még nem tudtam nagyobbra állítani, ami gond."
Menj a kezdőképernyőre, tartsd az ujjad egy üres területen. Alul megjelenik négy kis ikon: háttérkép, minialkalmazások, átmenetek, beállítások. Itt az utolsót, a beállításokat válaszd. Ott lesz, hogy Főképernyő elrendezése, koppints rá. Ezután tudod állítani az elrendezést.
Nem tudom, hogy pont erre gondoltál-e, de hátha sikerült segítenem"...az is hogyan lehetne majd letörölni a felesleges, nem használt programokat, úgy, hogy ezt ne vegye zokon a készülék."
Ehhez root jogosultság kell, ha jól tudom. Viszont az alap Gameloftos játekokat tudod törölni, valamint a Legjobb alk. mappában lévő appokat is.
-
Peltár
aktív tag
válasz
Lalikiraly #4 üzenetére
Sziasztok!
Jó ötlet a Y topic! Az alábbihoz nem találtam semmi fórumot!!
Y5 Prime, (2018) DS 2MB 16GB DRA-L21 8.1 EMUI 8.0 (na ebben a megnevezésben minden benne van. Y300 után ami még szintén megvan, (Rádió, MP3, Kirándulás) ez egy olcsó, tartalék telefon számomra amíg a fő telefonom betegeskedik. Nem akartam most pénzt kiadni (mert nincs) Y6-ra vagy P9 Lite-ra.
Ezen Android 8.1 van, főzött ROM-ban már használtam, ezért választottam ezt. + azért mert gondoltam a nagy kijelzőt jobban látom. Nos ez csak részben igaz. Az ikonok és a felső menü méretét még nem tudtam nagyobbra állítani, ami gond, + az is hogyan lehetne majd letörölni a felesleges, nem használt programokat, úgy, hogy ezt ne vegye zokon a készülék. De ha már olcsón megkaptam és elhoztam, majd beletanulok.
Pláne ha majd lesz rá időm is. Ha ez a fórum is olyan sikeres lesz mint a Y300 volt akkor már megérte létrehozni. (Igen itt az összes Y együtt legyen olyan sikeres)Nekem már volt negatív tapasztalatom, de még 1x majd megnézem hogy előjön e , addig nem borzolom a kedélyeket. A lényeg hogy tudjátok hogyan lehet csökkentett módban indítani a "Y" -ket.
-
Jó döntés volt a topic megnyitása.
Mint az előzőekben írtam, nekem ma, holnap érkezik meg az Y6 2018-as. Megpróbálok írni róla egy jellemzést.
-
janeszgol
félisten
Nekem az Y300 az egyik örök kedvencem. Imádom. De jó lesz a topic és van is értelme. Egy évben megjelenik X mennyiségű Y, Y mennyiségű Lite, Lite... izé, Z mennyiségű P/Mate, szóval ezeknek is lehetne topicja, mert ezek általában minden évben ugyan abban a kategóriában jönnek világra. És ha valaki egy ár kategóriából választ, mindig ugyan ott fog kilyukadni.
Bár árban nagyon közel van az Y6 2018 és a P9 Lite 2016/Mini. Én a kettő közül az utóbbit venném.
-
Kíváncsi leszek, menni fog -e ez a topik, mert simán lehetne jó ötlet másutt is, csak hozzáállás és választás kérdése! Én például három Samsung topikot szoktam olvasni mostanában gyakran, de egyet is elég lenne, ha volna egy 'Samsung A szériás mobilok topikja'. Viszont minthogy tesztek jönnek a telókról, általában az válik az adott teló topikjává. Ez is logikus, ez is használható, de a Te megoldásod számomra kényelmesebb lenne kicsivel.
Hogy ON is legyek: egyszer használtam egy Y300-at rövid ideig; jelenleg is működőképes, de a kijelzője pókhálósra van törve, és egy beázás miatt csak töltőről üzemképes hosszabb távon, mert ahogy bekapcsol a képernyőzár, a mobil kikapcsol.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem találtam még topikot a Huawei Y szériás mobiljainak, így úgy gondoltam, hogy most megnyitok egy ilyen topikot én magam. Főként a 2018-as széria tulajdonosait "várjuk/várom" ide, de régebbi modellek tulajdonosai is nyugodtan jöhetnek.
»A topik célja, hogy az Y szériás mobilokkal kapcsolatban beszélgessünk: kérdezzünk, fontos információkat osszunk meg egymással, stb.
»Fontos, hogy ne OFF-oljuk szét a topikot, és kerüljük a személyeskedést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- S21(128/8) dobozával tokkal
- 1,5 hónapos Honor 200, 12/512gb, Fekete, közel 2 év garanciával, eladó!
- Google Pixel 9 Pro 128gb, 1év garancia, független, makulátlan, sok kiegészítővel.
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A15 4/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest