Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DyDAND
friss újonc
A teszt alapján eléggé visszás a kép, ezért - ha megengeditek - szeretném megosztani a saját tapasztalataimat.
Én a kezdetektől (bő 2 éve) használom a WATCH D-t (az elsőt, most váltottam a D2-re).
Minden tiszteletem a szerzőé, de pár pontosítást, kiegészítést engedjen meg:
- a Watch D2 itthon is hivatalosan orvosi eszköz minősítést kapott, ezért lehet elszámolni egészségbiztosítási számlára. Ezt a titulust az előd azért nem kapta meg, mert hivatalosan itthon nem került forgalomba. Az EU azonban már az elsőt is ennek misősítette. Egészen pontosan a vérnyomásmérése - előírt módon történő mérés esetén - a kalibrált orvosi eszközökhöz képest nem térhet el +- tekintetben 3 Hgmm-nél nagyobb mértékben, és ennek meg is felel, ergo pontos.
- Mérés. A szerző nagyon sokszor kitért a jó méréshez elengedhetetlen testtartásra, ami klassz dolog, de egyszer sem olvastam azt, hogy a nyugalmi vérnyomás méréséhez az is elő van írva az óránál, hogy ülő pozícióban a mérés előtt el kell tölteni 3-4 percet nyugodtan, csöndben. Ha beszélsz, jár a lábad, gesztikulálsz a mérés előtti percekben, a mérés nem lesz pontos.
- A vérnyomásmérő mendzsetta (ami a szíj alatt helyezkedik el) nem örök életű. Rendszeres mérés esetén másfél évente cserélni kell, ezt jelzi is az óra. Nem nagy összeg, eredetit lehet rendelni 17 ropi körüli árban, a csere is egyszerű.
- Hab a tortán, hogy riaszt, ha bármi gond van (vérnyomás, pulzus, szív, légzés stb.), éjszaka, alvás közben is!Nem egy-két hétig, vagy hónapig használtam, több, mint két éve naponta minimum kétszer mérem a vérnyomásom vele, és minimum hetente készítek EKG-t, amit átküldök a dokimnak. Hja, 50 felett már ilyenek is bele kell férjenek a mindennapokba, az élvezetek mellett
Még egy dolog: a cikkben azt írták nem lehet használni fürdéshez vagy zuhanyzáshoz. Nos, bő két éve bírja a napi zuhanyt, plusz évente kétszer utazok ki szörfözni, és ott sem veszem le. Termálvízbe viszont nem szabad vinni. Ami zuhanyzás után kellemetlen az az, hogy a vérnyomásmérő mandzsettát burkoló szövet is csupa víz lesz, és "tocsog" az ember csuklóján. A jó hír, hogy nyáron azért hamar megszárad
Ami miatt D2-re váltottam: az első nem tudja az artériás érfalmerevséget nézni, és az alvási légzéstudatosság is csak a D2-ben van benne (valaki kérdezte a kommentelők között, hogy az apnoét figyeli-e. A válasz: igen)Rendszeresen túrázom, arra is tökéletes, nagyon jó elemzéseket csinál, a VO2Max-ot és Aerob edzésstresszt is pöpecül mutatja, ahogy a regenerálódási időt és a további terhelhetőséget is. Párosítani lehet a többi között Komoot-tal (én azt használom vele), nagyon jó elemzéseket csinál. Persze ebben a tekintetben nem egy Garmin, de nem is ezért vettem
Ja, a 8 napot simán bírja a napi többszöri vérnyomásméréssel, és aktív használat mellett.
Elnézést a hosszabb kommentért, de remélem tudtam tisztázni pár dolgot a tapsztalataimmal.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kipróbáltuk a Huawei vérnyomásmérős okosóráját – nem tökéletes.
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- iPad topik
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Apple Watch 6 44mm Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4104
- Apple Watch 10,Jetblack, 46mm, + Midnight Loop, új, 1 év apple garancia
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Se 2, ( 2022 ) Starlight , 40mm, karcmentes, Gps
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest