Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DyDAND

friss újonc

A teszt alapján eléggé visszás a kép, ezért - ha megengeditek - szeretném megosztani a saját tapasztalataimat.
    Én a kezdetektől (bő 2 éve) használom a WATCH D-t (az elsőt, most váltottam a D2-re).
    Minden tiszteletem a szerzőé, de pár pontosítást, kiegészítést engedjen meg:
    - a Watch D2 itthon is hivatalosan orvosi eszköz minősítést kapott, ezért lehet elszámolni egészségbiztosítási számlára. Ezt a titulust az előd azért nem kapta meg, mert hivatalosan itthon nem került forgalomba. Az EU azonban már az elsőt is ennek misősítette. Egészen pontosan a vérnyomásmérése - előírt módon történő mérés esetén - a kalibrált orvosi eszközökhöz képest nem térhet el +- tekintetben 3 Hgmm-nél nagyobb mértékben, és ennek meg is felel, ergo pontos.
    - Mérés. A szerző nagyon sokszor kitért a jó méréshez elengedhetetlen testtartásra, ami klassz dolog, de egyszer sem olvastam azt, hogy a nyugalmi vérnyomás méréséhez az is elő van írva az óránál, hogy ülő pozícióban a mérés előtt el kell tölteni 3-4 percet nyugodtan, csöndben. Ha beszélsz, jár a lábad, gesztikulálsz a mérés előtti percekben, a mérés nem lesz pontos.
    - A vérnyomásmérő mendzsetta (ami a szíj alatt helyezkedik el) nem örök életű. Rendszeres mérés esetén másfél évente cserélni kell, ezt jelzi is az óra. Nem nagy összeg, eredetit lehet rendelni 17 ropi körüli árban, a csere is egyszerű.
    - Hab a tortán, hogy riaszt, ha bármi gond van (vérnyomás, pulzus, szív, légzés stb.), éjszaka, alvás közben is!

Nem egy-két hétig, vagy hónapig használtam, több, mint két éve naponta minimum kétszer mérem a vérnyomásom vele, és minimum hetente készítek EKG-t, amit átküldök a dokimnak. Hja, 50 felett már ilyenek is bele kell férjenek a mindennapokba, az élvezetek mellett :DD
    Még egy dolog: a cikkben azt írták nem lehet használni fürdéshez vagy zuhanyzáshoz. Nos, bő két éve bírja a napi zuhanyt, plusz évente kétszer utazok ki szörfözni, és ott sem veszem le. Termálvízbe viszont nem szabad vinni. Ami zuhanyzás után kellemetlen az az, hogy a vérnyomásmérő mandzsettát burkoló szövet is csupa víz lesz, és "tocsog" az ember csuklóján. A jó hír, hogy nyáron azért hamar megszárad :D
    Ami miatt D2-re váltottam: az első nem tudja az artériás érfalmerevséget nézni, és az alvási légzéstudatosság is csak a D2-ben van benne (valaki kérdezte a kommentelők között, hogy az apnoét figyeli-e. A válasz: igen)

Rendszeresen túrázom, arra is tökéletes, nagyon jó elemzéseket csinál, a VO2Max-ot és Aerob edzésstresszt is pöpecül mutatja, ahogy a regenerálódási időt és a további terhelhetőséget is. Párosítani lehet a többi között Komoot-tal (én azt használom vele), nagyon jó elemzéseket csinál. Persze ebben a tekintetben nem egy Garmin, de nem is ezért vettem :)

Ja, a 8 napot simán bírja a napi többszöri vérnyomásméréssel, és aktív használat mellett.

Elnézést a hosszabb kommentért, de remélem tudtam tisztázni pár dolgot a tapsztalataimmal. :)

Új hozzászólás Aktív témák