- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
pinnacle #158 üzenetére
Nekem tetszik a telefon, de nem igazán nyűgözött le. Ami nem feltétlenül a telefon hibája.
Amikor megrendeltem, akkor az lebegett a szemem előtt, hogy a 4 coll és a 800x480-as felbontás következtében biztosan hatékonyabban lehet majd gépelni rajta, mint az Y200-on, ami ebből a szempontból egy katasztrófa (nálam ez kardinális kérdés, ugyanis sokat levelezek és jegyzetelek), de egy "használható" méretű készüléket szerettem volna (értsd: kisebbet, mint egy 5 coll körüli tepsi).
Aztán a nyomkodás közben rá kellett jönnöm, hogy bár ezen a készüléken ugyanolyan jól tudok gépelni, mint a tepsi méretű eszközökön, mégis összességében kicsi számomra a kijelző. Nem felbontásra, nem DPI/PPI szempontból, hanem abszolút értékben.
Az 5-5,3 collos tepsik után (odatettem az asszony H7100-a mellé
) játéktelefonnak tűnik, viszont a telefontokba, amit az övemen hordok, már pont nem fér bele.
Úgyhogy arra jutottam, inkább visszatérek a 4,7-5,3 collos kategóriába nézni valamit. (Ahogyan teszem azt már hónapok óta, de az MT6577 SoC-cal szerelt kínai modellek csak nem akarnak olcsóbbá válni...
)
Szóval nem a telefonnal van baj, hanem velem.
-
b0bcat
addikt
Az MA cikkből:
"Az egészben az az igazán örömteli, hogy IPS-LCD panelt használtak fel, így nem csak a betekintési szög tökéletes, de a színekre és a fényerőre sem lehet egy rossz szavunk sem, még napfényben is olvasható marad minden."
-
b0bcat
addikt
Nekem tegnap estére megemberelte magát az akku. Mondjuk a fényerőt kb. 25%-ra állítottam, valamint az energiatakarékos izét is bekapcsoltam. De végre normális szintű merülést produkált netezéssel.
(Ráadásul tegnap estétől ma reggelig a kijelzés szerint semmit nem merült. Maradt 67%-on. De nekem nincs benne SIM kártya, és a wifi-t sem szoktam bekapcsolva tartani, ha nem használom éppen.)
Mint korábban is írtam, az Y200 gyári töltője 1 amperes.
-
b0bcat
addikt
Nekem időközben "észhez tért" az akkum.
Egy órája netezek, és a szerintem normális(abb)nak tekinthető 15%-os esést produkált az akku.
-
b0bcat
addikt
"Esetleg viszont Te nem érzed úgy, hogy mintha a Blade kijelzője egy fokkal jobban siklott volna?"
Ezt írtam én is korábban. Nem annyira "sikamlós" a képernyő, mint amihez hozzá vagyok szokva. Igaz, a Samu táblagépemen kívül minden eszközömön mindig is fólia volt, tehát a puszta képernyőt sosem tapiztam.
Az akku töretlenül 84%-on áll. Reggel óta.
-
b0bcat
addikt
Reggel óta 84%-on áll az akkum. Lehet, hogy csak nagyobb léptékben tudja kijelezni az akku időt?
-
b0bcat
addikt
Nem baj a kisebb töltő, csak furcsa, amikor az Y200 1400-as akkujához 1 amperest adtak, itt meg nagyobb akkuhoz kisebb ("lassabb") töltőt adnak. Bajnak nem baj. Az akkunak majdhogynem mindegy, hogy fél vagy egy amperrel töltődik. A 4 amperes töltést is ki kellene ugyanis zokszó nélkül bírnia.
pinnacle: Mert szerinted jobban feltöltené az akkut a másik töltővel?
Nálam ez a 2G/3G kérdés nem játszik, mert repülő módban van.
-
b0bcat
addikt
Nem hagy nyugodni ez az akku dolog, ezért mérést végeztem: fél fényerőn, wifi-vel netezve lejátszottam teljes képernyőn ugyanazt a 17 perces TeCső videót az Y200-on és az Y300-on. Az eredmény: az előbbi 4, míg az utóbbi 7%-ot esett ennyi idő alatt. Ja, és nem melegedett a hátulja. Tehát simán lehet, hogy a kezemtől melegedett át korábban.
Őszintén szólva nem tudom, mit gondoljak. Vagy nekem vannak túl nagy igényeim, vagy az eddigi készülékeim bírták jobban akkuval, vagy tényleg ez a készülék jobban merül, mint kellene neki.
Az eddigiek alapján kb. 4-4,5 órát lehet egyhuzamban netezni vele. (Ezt arra alapozom, hogy első nekifutásra 40 perc alatt 15%-ot esett az akku, ma reggel pedig 20 perc alatt 8-at, tehát nagyjából azonos ütemben merül bekapcsolt wifivel.) Ez az én fogalmaim szerint nem igazán jó érték. Az aTAB5-öm (5 coll, 2800 mAh) 6-7 órát tudott. A Samu G Tab 2 tablet-em (7 coll, 4000 mAh) is 6-7 órát bír folyamatosan netezve.
Ha valaki lenne kedves hasonló mérést végezni az ő Y300-án, az segítene kideríteni, hogy ez a merülési ütem normális-e. (Sajnos az, hogy "egész nap nyomkodtam és csak ennyi meg annyi százalékot merült reggel óta" nem elég precíz megfogalmazás, ugyanis az "egész napos nyomkodás" mindenkinek mást jelent. Példának okáért az Y200-at 2 nap alatt is le tudom meríteni "aktív használattal", de 8 napot is bírt már, amikor szinte csak telefonként használtam.) Amúgy alvó állapotban - tehát amikor a képernyő ki van kapcsolva - egyáltalán nem látszik, hogy valami szívná az akkut.
Na, jól van, abbahagyom a picsogást, és várom a többiek visszajelzéseit az akkuidőről.
-
b0bcat
addikt
Viszont most nézem, hogy 13 perc alatt hirtelen esett 5%-ot az akku!
Ennyire sokat fogyasztana a wifi?!
Szerk.: Újraindítottam, és most feljebb ugrott 2%-ot. Viszont úgy tesz, mintha most húztam volna le a töltőről (gondolok itt a bekapcsolva töltött idő jelzésére). És megint mintha melegedne a hátulja. Milyen appot ajánlotok, amivel meg tudom nézni, hogy min pörög a proci?
-
b0bcat
addikt
Na, most 6 óra alatt, kikapcsolt wifivel, repülő módban 1%-ot esett az akku.
A gyári töltője pedig valóban 550 mA-es, ami minimum furcsa.
-
b0bcat
addikt
Teljes prociterhelés mellett lenne szabad csak ilyen ütemben merülnie. Holnap kipróbálom majd SIM kártyával is.
-
b0bcat
addikt
De azért a furcsaságokat is leírom:
1) Az első bekapcsoláskor - amikor még töltőn volt, de már feltöltött - nem indult el. Kétszer boot-olt, majd megállt a T logónál. Csak az akku ki-be segített.
2) Most 40 perc alatt 15 százalékot merült a kezemben. Ez teljesen érthetetlen. Mondjuk meleg is volt a hátlapja, de nem tudom, min pöröghetett a proci.
Az vajon okozhatta ezt, hogy nem tettem bele SIM kártyát? Az akkumulátor menüben azt mutatta, hogy az antenna elég nagy százalékban fogyasztott... Lehet, hogy a hálózatot kereste?
-
b0bcat
addikt
Továbbiak:
- gumírozott-szerű oldala van -> kényelmes és stabil a fogása
- sokkal pontosabb a bevitel (gépelés) még álló módban is, mint az Y200-on
- furcsa, hogy nincs külön alkalmazások menü
- a képernyő felülete kicsit kevésbé csúszós az ideálisnál -
b0bcat
addikt
Két fontos adat:
- szabad RAM: 200+ MB
- AnTuTu v3.3: 6300+A kijelző szerintem IPS. Gyönyörű.
-
b0bcat
addikt
Ja, és csináltam egy képet is róla:
Y300 vs. Y200
-
b0bcat
addikt
Na, már töltőn van a cucc.
(Az Y200 1 amperes töltőjén.
)
Amik hirtelen eszembe jutnak:
- van értesítő LED
- van headset hozzá (amit az Y200-hoz nem adtak)
- élőben sokkal komolyabb és szebb a készülék, mint képen
- elsőrangú a minőségérzet
- eddig csak a logót láttam a képernyőn, de az nagyon szépen jelent meg (látszik, hogy 16M színű) -
b0bcat
addikt
"Mondjuk ez azért inkorrekt, mert pont arra találták ki, hogy akinek nincs lehetősége kipróbálni a telefont vásárlás előtt, az vissza tudja küldeni, nem is beszélve pl. a pixelhibáról."
Azért a hibás termékeket ne vegyük egy kalap alá a Telenor törvénysértő internetes kereskedelmével! Bár ha mindenhez így állnak hozzá, akkor ezzel (hibás termékek javítása ill. cseréje) kapcsolatban sincsenek illúzióim...
szerk.: Akkor pereld be őket!
-
b0bcat
addikt
Nincs. 3 napos cseregarancia van, ha hibás a termék. Ilyenkor az eladó nem hivatkozhat arra, hogy szervizbe kell vinned (bevizsgálásra), hanem azonnal ugyanabból a termékből másikat kell adnia, vagy hasonló tudású másik modellt kell felajánlania (amit nem vagy köteles elfogadni), illetve ezek hiányában a pénzt vissza kell, hogy adja (és nem vásároltathatja le). Sajnos ezzel a kereskedők sincsenek mindig tisztában (vagy nagyon is tisztában vannak, de nem szeretik betartani).
-
b0bcat
addikt
Tisztázzunk pár dolgot!
1. Az IPS is TFT. (Tehát a "TFT-LCD" megfogalmazás nem zárja ki, hogy az a TFT kijelző IPS technológiát használ.)
2. A gsmarena.com-on az 1730 mAh-s akkus változatot IPS-nek írják. A T-s elméletileg ez a változat.
3. Én még nem hallottam 16 millió színű nem IPS TFT kijelzőről. (De ez nem perdöntő bizonyíték.)
Nemsokára kiderül, legalábbis nyilván össze fogom vetni a kijelzőt az otthon található eszközeink (Y200, Samu G Tab 2, Feiteng H7100) képernyőivel.
Ez a Telenor-os dolog, hogy náluk "nem lehet" visszavinni 8 napon belül, igen érdekes, ugyanis törvény írja elő, hogy netes vásárlás esetén 8 munkanapon belül indoklás nélkül el lehet állni a vásárlástól.
-
b0bcat
addikt
Már nálam van a csomag, de amíg nincs időm foglalkozni vele, addig ki sem bontom. (Mikor lesz már este 8?!
)
Biztosat én sem fogok tudni a kijelzővel kapcsolatban mondani, hiszen nem vagyok szakavatott a témában, de nem hinném, hogy "sima" TFT-vel hoznák itt forgalomba, amikor Kínában a belpiacos Huawei modellek is tudtommal IPS-sel készülnek.
Amire én a leginkább kíváncsi vagyok, az a szabad RAM mennyisége. Este kiderül. Ha kellően lelkes leszek, akkor a Logout-ra írok majd valami részletes szösszenetet róla. (Még nem ért ide a kenőpénz...
)
-
b0bcat
addikt
Remélem, még ma megkeres a Huawei vagy a T, hogy megkenjenek...
Amúgy tudtátok, hogy a Huawei helyes kiejtése "vavej"?
(Valójában nem szimpla "v", hanem a "w"-nek megfelelő angol hangzó, de azt nehéz magyarul leírni fonetikusan.
)
Még valami: tegnap este nézegettem tokokat az íbéjen, és észrevettem, hogy bár a készüléken van vaku LED ("zseblámpa", ahogy a manuálban írják
), a tokokon nincs kivágás ott!
-
b0bcat
addikt
"...a magyar tesztek egyenlőre még nem szivárognak"
Persze, hogy nincsenek tesztek, amikor most kezdték itthon forgalmazni.
Én elméletileg már ma délután át fogom tudni venni az enyémet. Vagy este. Meglátjuk.
Remélem, jobb lesz benne a fényképező rész, mint a kevésbé neves kínai készülékekben, mert azok elég gázak (az olcsóbb fajták). Meg ami azt illeti, az Y200-nak is csak a kijelzőn szépek a képei, PC monitoron nézve festmény-szerűek sajnos.
-
b0bcat
addikt
Én a mai napig használom az Y200-at (tavaly nyár óta). Nagyon elégedett vagyok vele.
Gyors, stabil (talán 3x fagyott le ennyi idő alatt összesen), az én igényeimet a kis kijelzőt leszámítva teljesen kielégíti. Ez utóbbi viszont annyira fájó pont számomra, hogy hónapok óta legalább 4 collos utánpótlást keresek, és már majdnem Kínából rendeltem Dual SIM-es készüléket, de akkor - tegnap délelőtt - megláttam ezt, és azonnal eldöntöttem, hogy kell nekem...
(Érdekes, hogy hónapok óta nem jártam a T-Mobile oldalán, és pont tegnap vetődtem oda, amikor megjelent a készülék a kínálatban.
)
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest