- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Más kérdés, talán kicsit off. Mi a legolcsóbb megoldás egy régi 1080p-s TV megokosítására? Raspberry? Esetleg vannak erre már külön media boxok? Méretre minél kisebb lenne a jó, a router ott van mellette, rá lehet kötni kábellel. Netflixet akarnak nézni vele.
-
inf3rno
nagyúr
No megnéztem közben, úgy tűnik, hogy a legtöbbnél csak elforgatják a kártyák síkját, és vízszintes helyett függőlegesen állnak, és úgy már nincs útban az alaplap nekik. Van olyan ház, amiben van riser kártya is eleve, de venni is lehet. Mondjuk az előbbi jobb, mert akkor tuti nem valami megbízhatatlan riser lesz benne, bár nem tudom, hogy ezeknek van e valami buktatójuk, nem tűnnek egy komoly elektronikának, az alaplap végzi a munka nagy részét. Kösz a segítséget! Azt hiszem választ kaptam mindenre!
-
inf3rno
nagyúr
Köszi, így már értem.
A riser úgy tudtam arra van, hogy szétszedi az egy x16 slotba menő lane-eket 2x8-ra, esetleg 4x4-re, az alaplapnak viszont ezt támogatnia kell, különben nem fog működni. Szóval nem vili hogy érted, hogy egy slotba csak egy kártyát tudok rakni, de gondolom itt egy riser kártyára gondolsz, és egy riser kártyához pedig 2-4db másik kártyát tudok csatlakoztatni attól függően, hogy hogyan osztja szét. Szalagkábelesre gondoltam, de nem világos, hogy hogyan megy ezeknél az elrendezés, mármint amit rákötök mondjuk hálózati kártyát a szalagra, azt utána hol rögzítem a házban. Lehet csak rá kéne keresnem videora, azon már látnám is.
-
inf3rno
nagyúr
Hát gondoltam itt is kis gépekről van szó, úgyhogy biztosan van olyan itt, akinek tapasztalata van velük. A másik, hogy a HTPC házakra dobja csak ki a kereső az olyanokat, amik tetszenek, ha ITX-re keresek, akkor kidobja az összes ATX házat is, mert szinte mindegyikbe lehet kisebb lapot is tenni.
Leginkább abban van zavar nálam, hogy miben más egy ilyen ITX-hez való táp, mint egy sima ATX táp? Csak a méretei mások, vagy valami speciális tudása van?
A másik, amit nem értek, hogyha beteszek riser kártyát egy PCIE x16 slotba, akkor még marad e elég hely az alaplap és a kártyák között, hogy bedugdossam a riserről lejövő vezetékeket? Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy igen, amikor ki van számolva, hogyha a lapba dugom, akkor pont jó helyen legyen.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Útba tudna valaki igazítani, hogy tápot hogyan érdemes nézni ezekhez a gépekhez? Nem kimondottan HTPC lesz, de szeretnék ITX alapon csinálni 10 gigabites routert, valószínűleg egy Ryzen lesz benne, és ezek a 100W alatti paneltápok nem hiszem, hogy kihajtanák. Láttam valami olyasmit is, hogy külső táp ITX házhoz, de nagyon idegen nekem még ez a kompakt téma, ATX-hez szoktam, itt viszont szeretném annyira kicsire megcsinálni, amennyire lehet. A terv az, hogy bifurkáció lesz vagy dual portos SFP+-al és dual portos RJ45-el, tehát 2 kártyával 2x8 vagy 2db 1 portos SFP+-al és 2db 1 portos RJ45-el, tehát 4 kártyával 4x4, esetleg a kettő valamilyen ötvözete 3 kártyával. Igazából az olcsóbb ITX-eknél csak 2x8-at találtam eddig, szóval bár jobb szeretnék 4x4-et, a kényszer nagy úr, és csak ezért nem fizetnék dupla árat. Valamilyen álló keskenyebb házra gondoltam, a fektetett vagy kocka annyira nem tetszik, bár kétségkívül stabilabbak. Ami viszont érdekelne, hogy 4 kártyát hogyan lehet elhelyezni riserrel egy ilyen kis házban, és hogy ezek mellé még hogyan fér be egy rendes 300W körüli táp, illetve, hogy a tápokból milyet tudtok ajánlani? Gondolom nagyon sok buktatója van a dolognak, azért inkább itt kérdezek, minthogy berohanjak nyitott szájjal a fa erdőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65QN95A NEO Q-LED SMART CSÚCSKATEGÓRIA TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q70BAT) 190CM 4K Q-LED SMART PRÉMIUM ! akció
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest