- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #46712 üzenetére
Oké, megvan a megoldás.
Tehát, ha az egyik lemez (samsung) MBR particiós táblát használ, a másik pedig (kingston) GPT-t, akkor a fentiekkel találkozhatunk (sőt, az egyiket a GPT miatt term. UEFI-vel, a másikat win7 miatt Legacy módban telepítettem). Esetemben, azon lemez (samsung) melyet olyannyira féltek, hogy még a gépből is ki volt szerelve telepítéskor, a kingston meghajtóra telepített easeUS progival beszerelés után meglestem a partícióját (bármelyik rendszerről meg lehet nézni).
Ekkor szembesültem azzal, hogy a kingston meghajtót is újra kell telepítsem GPT-ről MBR-re (win10).
Így a fenti bios-beállításokkal már tökéletesen működik, beállítom a boot-sorrendet és azzal indul a renszer mit beállítok. Ha másik ritkábban használt lemezt akarnám indítani, akkor F9 a bootmenü. -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #46707 üzenetére
Itt javítanom kell magam, rossz a leírásom a hibaképről.
Tulajdonképpen az alap probléma az az, hogy nem a samsungról indul a rajta lévő rendszer, hanem a kingstonról.
Ezt csak a képen is láthatóan úgy tudnám elérni ha az uefi-t tiltom és legacy-ben állitom be a boot-sorrendet viszont le se szarja és továbbra is a kingstonról bootol
kiemelt rész helyett: ekkor nem hajlandó a kingston-ról boot-olni még akkor sem, ha direktben boot menüben indítanám el.Amit szeretnék: alapesetben a samsungról induljon a win7 és ha a kingston-t win10-zel indítanám, akkor boot menüben ráváltok.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
PitLee #46710 üzenetére
Nem tudom, már teljes káoszban vagyok
A kingston -ra win10 UEFI-vel, de az UEFI boot order-nél nem mutatja. Ha letiltom az UEFI boot order-t akkor ez nem indul el, csakis a win7 a samsung meghajtóról.
Ha a legacy boot ordert tiltom le, akkor meg a kingston meghajtó nem indul, csak a samsung, de menűben itt mindkettőt muatja.Amit te mondasz arra: ha két külön SSD drive van a gépben és van egy boot sorrendem, ami van ez tény, akkor az első, felismert meghajtóról fog boot-olni. Nem kérdezi meg a második boot-olási sorrendben megadott és felismert meghajtót, hogy rajta van-e rendszer.
Vagy én valamit nagyon benézek?
-
gordonfreemN
addikt
válasz
PitLee #46708 üzenetére
Szia. Köszi hogy irtál.
Igen abban az esetben ha egy meghajtón lenne a két rendszer.
De itt két külön meghajtó van és a boot sorrend lesz a mérvadó.
Amit a legacy módban még enged is csak tojik rá, hiaba teszem előre a samsungot (ezen win7 de nem tudom hogyan lett telepitve de nem tudom törölni mert fontos infók programok vannak rajta viszont a beállitások a bios-ban igy voltak mint a képeken)
Uefi-ben meg nincs kingston pedig rufus-szal GPT UEFI módban csináltam win10-ből telepitö pendrive-ot és UEFI telepitést inditottam -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #46706 üzenetére
Tulajdonképpen az alap probléma az az, hogy nem a samsungról indul a rajta lévő rendszer, hanem a kingstonról.
Ezt csak a képen is láthatóan úgy tudnám elérni ha az uefi-t tiltom és legacy-ben állitom be a boot-sorrendet viszont le se szarja és továbbra is a kingstonról bootol -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #46700 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Lallerboy85 #46703 üzenetére
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
HP 840G3.
Adott egy noti amiben egy m.2 SSD ami GPT-re formázva és rajta win7.
Ugyanebben egy SATA SSD GPT-re formázva, rajta wi 10.
A BIOS advenced menü -> boot options menüben alul két info:
UEFI boot order
Legacy boot order
Az m.2 SSD-t látni mindkettőben
A SATA SSD-t csak a legacy fül alatt.
Mit lehet tennem, hogy a SATA SSD is UEFI legyen?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Brave
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- YouTube
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- eBay
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest