Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
válasz
zoli669 #45592 üzenetére
Végül egy nevetségesen egyszerű megoldás született. Az Intel chipset drivert kellett felrakni. Igazából azt nem tudom, hogy került ez le, vagy milyen frissítés hagyta helyben.
Ezt megelőzően még frissítettem ugyan az Intel Management Engine-t is, de az (önmagában) nem használt.
Most viszont rendben leáll, újraindul, hibernál a gép. -
wetomi
aktív tag
válasz
zoli669 #45592 üzenetére
Én is intel driverben gondolkoztam, mert emlékeim szerint ott volt a frissítési listában vagy a grafikus meghajtó, vagy a chipset driver és nagy bátran még hagytam is frissülni.
Így, hogy írtad a konkrét sp66228 csomagot, rákerestem és már megtaláltam ezt az oldalt, amit tegnap néztem is, csak elsiklottam a részletek felett mert pavilion és win 10 van az elején. Szóval ennek mentén próbálkozok majd tovább. Köszönöm az ötletet.
A gépet időközben lent hagytam testvéremnek, de távolról belépve lehet még mókolni. -
wetomi
aktív tag
Sziasztok! Hozzám került saját (családon belüli) felhasználásra a régi céges 8460p Elitebookom.
Elvileg a gyári 64 bites Win7 Pro SP1 került fel rá, aztán én még frissítettem rajta egyet amit feldobott a win update 2-3 napja, pár programot még felraktam és az optika helyére bekerült egy második hdd a rendszer ssd mellé.
A problémám az, hogy az alvó üzemmódból és hibernálásból nem ébred fel a rendszer se egér, se billentyűzet, se más gomb megnyomására. Leállításkor, vagy újraindításkor a windows és a merevlemez leáll, de alacsony fordulaton még tovább forog a ventilátor. Csak a bekapcsoló gombot hosszan nyomva áll le. Ugyan ez van a hibernáláskor és alváskor is.
A biosban kikapcsoltam azt az opciót, hogy mindig menjen a ventilátor, ha töltőn van a gép, de nem változott semmi.A HP támogatási oldalát és a google-t is nézegettem már, de az a néhány ötlet eddig nem segített eddig.
Biost frissítettem a korábbi f.50-ről az utolsó f.64-re. Nem volt változás.
paraméterek nagyvonalakban: i5 2520, HD 3000 (9.17.10.4229), 8 GB ram,128 GB SSD + 500 GB optibay, fullos felszereltség: wifi, BT, GPS, mobilnet, csak ujjlenyomat érzékelő nincs benne
Van valamilyen ötletetek mi lehet a probléma? Szoftveres gondra tippelek, mert előtte két évig használtam a gépet és hibátlan volt a céges rendszerrel.
A segítséget előre is köszönöm!
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lassan 4 éves 4510s ProBook a családban, ami a napokban került alapos kitakarításra. A szétszedés-összerakás óta azonban a touchpad nem működik megfelelően, a gép bekapcsolása után pár percig működik, majd "kikapcsol" nem érzékel semmit. A gépet újraindítva megint működik pár percig, majd utána ismét semmi. Minden újraindításkor ez játszódik le.
Eddig nem volt vele probléma, a karbantartást pedig egy jó barátom végezte, akiben és akinek a munkájában megbízok. Szoftveresen nem nyúlt a géphez, nem frissített. Ugyan az az első telepítésű 32 bites Win 7 van fent, mint korábban.
Átnéztem már itt a fórumot és más hasonló jellegű hibákat egy driver frissítés megoldott, amit most ki is próbáltunk, de nem sikerült. Az alapból fent lévő Synaptics driver frissítő funkciójával sem javult meg, majd a HP oldalán kerestem az eddiginél frissebb verziót, ami még mindig elég régi, [link] de ezt pedig már futtatni sem engedte, arra panaszkodván, hogy nem win 32-es program. Pedig a HP oldalán is eleve így lett választva, 32 bites win-hez...Van-e valakinek hasonló hibával tapasztalata, netán ötlete a megoldásra? A segítséget előre is köszönöm!
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
valakinek van tapasztalata HP Probook 4510S laptoppal?
C2D T5870, ATI HD 4330, 4GB DDR2
melegedés, fogyasztás, akksis üzemidő meg bármi hasznos infó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 -i 7 1370P/16GB/256GB SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 i7 1185G7 / 32GB RAM / 512GB SSD - új gyári alkatrészekkel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged