- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Sziasztok!
2M Ft-ot kellene átmozgatni egy egyik családtag Rafis számlájáról az én Rafis számlámra. Kicsit bele vagyok ebbe kavarodva. Hogy kell ezt jól csinálni? Gondolom nekem kell indítani (hiszen kérelem)? És ez jogszabályilag nekem, mint fogadó félnek ingyenes. De mi a helyzet a küldő féllel? Neki ez pénzbe kerül? Ha igen, akkor maga a kérelemnek van díja, vagy az átküldendő összeg függvénye? Vagy hogy van ez?
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz
Peterhappy #40518 üzenetére
04.26-án vontam vissza, mert jelezte az ügyintéző, hogy van nyilatkozatom. Amit eleve nem is értek, mert Gold 2.0 csomagom volt, és mindig is ingyen vettem fel nagyobb összegű kp-t, így miért is tettem volna nyilatkozatot
De ilyet biztos, hogy nem mondtak nekem, hogy csak 06.01. után ingyenes
Kérdés, hogy tudok-e tenni bármit?
Van értelme pl. az ügyintézőt felhívni?! Vagy panaszt írni? -
st6969
őstag
Sziasztok!
Rafi prémium banking számlacsomag: tisztán emlékszem, az ügyintéző kiemelte, hogy 2x ingyenes a kp felvétel havonta. Ha a 150eFt-os nyilatkozatot visszavonom (megtettem), akkor valami 6 vagy 800ezerFt-ig/alkalom. Ráadásul bármilyen aatm-ből (sajátból vettem le).Tegnap előtt levettem 300ezret. Ma meg jön az sms, hogy közel 2000Ft volt a díja
Járt már valaki így? Vagy ezt később jóváírjákVagy van valami rohadt kisbetűs, amiről nem szóltak?
-
st6969
őstag
Na, végre voltam bent személyesen hétfőn, mivel másképp nem lehetett megoldani a Gold 2.0 --> Premium banking váltást (online átszerződési lehetőséget törölték az utolsó szakaszban). És ha már ott voltam, rákérdeztem erre a bankkártya díj kiszámlázásra (közben megnéztem, és tavaly is kiszámlázták, csak ráfelejtettem). Hát az ügyintéző lesütött szemekkel jelezte, hogy tudja, mi a baj...nekem a Gold 2.0-hoz már rég nem ez a kártya (verticard) kellene, hogy legyen, hanem Start okoskártya. Lejáratkor ezt kellett volna, hogy küldjenek, de nálam "valami beragadt"
Na mindegy, mondom, akkor most már váltsuk át, így időarányosan legalább az idei kártyadíj majdnem teljesen jóvá is íródott, miután a verticard-ot megszüntette. Csakhogy most nincs kártyám, mert a számlacsomag 24 órán belül aktiválódik (azaz ma, mert a hétfő 16:00 az már "kedd"). Pont most hívtak is, meg is rendeltem, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi idő a postázás... -
st6969
őstag
válasz
sifarr #39930 üzenetére
Valóban. Jelezte is, hogy ellenőrizte, és mehet a Prémium banking Plus. Megnéztem a hirdetményt, és lehet, hogy átsiklottam valami felett, de miért is kellene nekem a Plus? 2,5M költés vs. 1,5M a bankkártya ingyenességhez, cserébe semmilyen előnyt nem látok. Szerintem elég nekem a "sima" Prémium banking. Vagy valamit nem látok?
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #39275 üzenetére
Na, erre is megvan a válasz (Raiffeisen Gold 2.0 -> prémium banking váltás). Egy jó ideje (az ügyintéző szerint az utolsó szakaszban) már nem engedik az online váltást. Kizárólag személyesen, bankfiókban (na ez az, amit nem akartam volna, nincs is a városban, ahol élek).
De most mondom a poént: azt mondja az ügyintéző, hogy hiába lennék a fizetésem alapján jogosult a prémium csomagra, van egy olyan feltétel is, hogy adott hó 19-ig (!) be kell érkeznie a fizetésnek.Ezt ő is furának tartja, és azt mondta, utánajár, nem lehetne-e ezt megoldani "valahogy", mert minden másban megfelelek. Én hó végén kapom 27-31. között általában.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Raiffeisen Gold 2.0-ban tudja esetleg valaki, hogy a kártyadíj nullázásnak mi a feltétele? Én úgy tudtam, "csak" költeni kell (nem tudom, pontosan mennyit évente, de mivel csak ezt használom, így gyanítom, hogy megvan a limit). Illetve, honnan indul az év? Naptári év?
Ma beterhelték a kártyadíjatHogy tudnám kinyomozni, hogy jogos-e? Köszi
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Rafi Gold 2.0-ból Prémium számlára váltott át valaki mostanában, online?
A felmondólevélben az van, hogy lépjek be a myraiffeisen portálra, és ott lesz egy dedikált menüpont prémium számlacsomag váltás néven.
Vak vagyok, vagy ezek a nyomik ki sem tették (vagy már levették) ezt a menüpontot? Eszemben sincs emiatt a bankfiókba (egy másik városba) "befáradni"... -
st6969
őstag
válasz
axioma #38559 üzenetére
"en inkabb hagytam hogy megszuntessek"
Nekem ilyen opciót nem kínáltak fel, nem szüntetik meg, hanem átraknak egy másik (nem kedvező) csomagba. Meg csak akkor szüntetik, ha én ezt külön indítványozom. Ha nem csinálok semmit, azt úgy veszik, hogy jó lesz nekem a Mindennapok 2.0 (nem lesz jó...).Van esetleg itt valaki, akinek Raiffeisen Prémium banking számlacsomagja van, de előfordul olyan hónap, hogy a Prémium banking plusz csomagban elvárt jövedelem is megvan?
-
st6969
őstag
Én nem látom pl. a diákszámlánál, hogy mi az alsó korhatár (pl. 14 éves nyithat-e)?
Illetve, az ajánlásért járó 10-10k jár-e?
Másik oldalon a promóció feltételeinél rögzítik pl., hogy a meghívó és a meghívott fél 18. évét be kell, hogy töltse a jóváíráshoz. Ezek szerint a Diákszámlánál nem? -
st6969
őstag
Nézem a Rafi Prémium banking számla kondícióit, ezt írja:
És mi van akkor, ha mondjuk évente 2x eléri a Prémium banking plus-nál meghatározott összeget (pl. féléves és év végi bónusz úgy alakulna...)?? Akkor beterhelik a számlavezetési díjat?
Vagy valamit nagyon félre értek?
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #37914 üzenetére
Na, hát akkor ennyi...Megjött a "várva várt" térti vevényes levél, amiben vastagon szedve, külön sorban, kiemelve, aláhúzva, hogy a bank a számlacsomagomat 2 hónapos határidővel felmondja.
Azt hittem, évekig fogják húzni (mint anno a K&H a 0-st), de nem, 2024. júniusában hívtak fel, hogy ki fogják vezetni. Azóta volt 2 vagy 3 email, és most a tértivevényes.
Érdekes viszont, hogy automatikusan a Mindennapok 2.0-ba tesznek át, miközben teljesítem a feltételeket a kisebb prémiumhoz -
st6969
őstag
Jogos
Ha a Revolut feltöltés is számít, akkor meglehet (bár szerintem amúgy is, mivel kb. mindent kártyával fizetek).
Azért kattogok most megint ezen, mert nem akarok abba belefutni, hogy ha ők mondják fel hamarabb, akkor valami miatt ne legyek majd jogosult a Prémium banking csomagra, és magamat szívassam, hogy kivárok -
st6969
őstag
válasz
pictigjis #37835 üzenetére
Én emailt kaptam, ezzel a szöveggel:
"A Bank termékstruktúrájának megújítását és üzletpolitikai célú átszervezését követően minden Prémium ügyfelét az új termékstruktúra keretében kívánja kiszolgálni.
Kérjük, hogy legkésőbb 2025. január 31-ig váltson a saját jövedelmi-vagyoni helyzetéhez legjobban illeszkedő új bankszámláink egyikére.
Az új számlára könnyen és díjmentesen, szerződésmódosítást követően tud váltani bármelyik bankfiókunkban vagy személyes tanácsadója segítségével.
Számlaszáma bankszámla díjcsomag váltás esetén sem változik, rendszeres átutalásai és csoportos beszedési megbízásai fennmaradnak. A jelenlegi számlájához kapcsolódó szolgáltatásokat és pénzügyi termékeket a számlaváltást követően is változatlanul igénybe veheti.
Kérjük az átszerződés előtt ismerje meg a Premium Banking Kondíciós Listát és Lakossági Üzletszabályzatot, valamint az aláírandó Keretszerződés módosítás mintáját.
Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a fenti határidőig nem kerül sor a szerződésmódosításra, úgy a Bank üzletpolitikai megfontolásból a jelenlegi bankszámla keretszerződését, illetve a Bankkal kötött Premium Banking szolgáltatások nyújtásáról szóló szerződéskiegészítését két hónapos felmondási idővel egyoldalúan megszüntetheti
"
Akkor ez után még van egy lépés, amikor a tértivevényes levelet kapom, ugye?
Elég lesz akkor intézni az átváltást?
Eddig menekülni akartam innen, de mióta van Google Pay, van minden, ami nekem kell.A Prémium banking új számlacsomag csak annyiban tér el, hogy 1M Ft-ig ingyenes az utalás, egyéb negatív változás nincs, ugye, vagy benéztem valamit? Köszönöm.
-
st6969
őstag
válasz
hodostamas #37516 üzenetére
Hát az még tényleg nincs
De az NFC fizetés működik (ma tesztelve 2x), én már kis dolgoknak is tudok örülni -
st6969
őstag
What?
Brékinkg
Megjött a Google Pay a Rafira??? Mégsem kell kukáznom a számlát? Döbbenet
24. órában jött
Bocsánat, ha 'vótmá -
st6969
őstag
Sziasztok!
Raiffeisen Gold 2.0 bezárásra felkészülve: néztem én is az Erste Privilégium Bankmonitoros akciót. Látom, hogy 3 év ingyenességet hirdetnek. Az tudható, hogy utána mi lesz fizetős (bevallom, nem volt még időm a kisbetűsbe belemélyedni)? Van más egyéb, amiben rosszabb, mint a Gold 2.0?
Vagy, lehet, hogy érdemes inkább a Raiffeisennél maradni (ott lényegében "csak" a korlátlan ingyenes átutalás szűnik meg, komolyabb összegeket meg úgysem utalok gyakran, meg amúgy is ott a fizetési kérelem, az meg ingyenes)?
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
válasz
pvt.peter #35706 üzenetére
"Rafinál fizetős"
Biztos? Régebben tényleg az volt, de most azt írják, dec. 31-ig akciósan ingyenes az applikációban. Én is dilemmáztam ezen, mert nem konkrétan a Gold 2.0-ra vonatkozóan írja (valószínűleg rossz helyen kerestem). Itt a fórumtárs válasza. Én most át akarom állítani, majd jelzem, hogy vont-e le (bár, lehet, hogy csak hó végén fogom látni?!).
-
st6969
őstag
válasz
kopeter1982 #35653 üzenetére
"Jelenlegi hirdetmények szerint myRaiffeisen mobilapp-ban nagy kegyesen 2024.12.31-ig ingyenes, amúgy 477 Ft lenne."
Ez nem csak az új csomagokra vonatkozik (amire a Gold 2.0-át is le akarják váltani)?
Konkrétan a Gold 2.0-ához tartozó limit díjat én nem találtam. -
st6969
őstag
Sziasztok,
egy cikkben olvastam, hogy szeptembertől (?) ingyenesen elérhetővé kell tenni a napi limit módosítást. Pontosan nem emlékszem a cikk részleteire, remélem nem értettem félre valamit...
A kérdés: Raiffeisen Gold 2.0 csomagra vajon ez vonatkozik? Mert ha az alkalmazásban rámegyek, ott még írja, hogy a vonatkozó díjak a kondíciós lista szerint (a kondíciós listában a Gold 2.0 csomagra vonatkozóan többszöri nekifutásra sem találtam meg, de lehet, hogy rossz pdf-et néztem...).
DKJ vásárlás miatt emelnék arra az időre a kereten, de ha nem muszáj, nem fizetném ki a módosítás díját 2x (oda-vissza). Az utalás lenne a másik opció, de az éves kártyadíj kedvezmény miatt a vásárlást preferálnám.
Köszönöm -
st6969
őstag
válasz
axioma #34820 üzenetére
Kb. 200eFt/hó az elvásárlandó. A pénzeimben (szerencsére
) jelentős tartalék van, ellenben pénzügyileg zokni vagyok, így kifejezetten érdekelne, mit értesz az alatt, hogy "diszkont kincstarjegy, jokor veve 15 nap mulva hozamostul"?
A Rafi számlára kapott fizetés egy részéből vegyek DKJ-t és azt 15 nap múlva utaljam ki a Gránit számlára? Ha igen, ez szimpatikusan hangzik, de honnan tudni, hogy mikor van "jókor"?
Köszönöm -
st6969
őstag
Sziasztok!
Végül nyitottam Gránit Sztár számlát 2 okból: natív telefonos Google Pay fizetés, valamint a nyitási bónusz
Én is Gold 2.0 ügyfél vagyok, és túl vagyok a beijesztési telefonhíváson. És most "várom" a váltást. Viszont itt nincs Google Pay fizetés, Curve-ön keresztül meg meguntam, hogy minden 5. tranzakciómat elutasítja és duplán vonja.
A kérdésem, hogy mivel a Rafinál van elvárt kártya használat, hogyan tudnám ezt figyelembe véve a napi vásárláshoz szükséges összeget átmozgatni a Gránithoz? A fizetési kérelem nem jó, mert azt nem kártyás vásárlásnak veszi a Rafi.
Revolut van, szerintem az oda feltöltést azt kártyás vásárlásnak veszi(?), de onnan ingyenesen mehet a Gránithoz? Ha igen, nem dob ki miatta a Revolut algoritmusa? Gyakran használom netes vásárláshoz, külföldi vásárláshoz és pénzváltásra, szóval van history-m. De ez a rész inkább Revolut topicba való, így OFF-ba teszem -
st6969
őstag
Na, hát engem most hívtak. Kedves volt amúgy, nem olyan nyomulós. Kérte, hogy menjek be, mert új számlacsomag lesz, az enyémet pedig kivezetik, na meg be is mutatkozna (10 év alatt kb. ő a 3.... számlanyitás óta nem voltam bent, mert minek...ennek kb. 10 éve). Mondtam udvariasan, hogy köszönöm, de nem élnék a lehetőséggel. Kérdi, az a baj, hogy be kell jönni, mert applikáción keresztül is tudok váltani? (akkor meg mi a f.szért akar berángatni???)
Mondom, nem az a baj, hanem én váltani nem szeretnék (egyáltalán nem lepődött meg, éreztem a hangján). Erre ő: szinte ugyanaz az új is. Mondom igen, de az utalás... Ő: hát igen, az maximalizálva lesz 1MFt-ban. Én: hát ez az. Ő: miért, gyakran utalok ennél többet? (Nyilván pontosan tudja, hogy nem, hiszen látja a tranzakcióimat, hogy az elmúlt 10 évben volt egy lakásvásárlás, meg egy felújítás, meg talán 1-2 eset, ami meghaladta ezt a limitet...de olyankor ez igenis jól jött). Mert hogy a tranzakciós illeték 10ezerFt-ban maximalizálva van, és ekkora összegű utalásnál ez talán nem okozna gondot. Na, itt annyira nem éreztem komfortosan magam, mert tulajdonképpen igaza van.
Kérdezte még, hogy emailt kaptam-e, és hogy volt-e benne határidő. Mondom igen, és igen, de csak az volt írva, hogy ezt követően a bank felmondHATJA, és én ezt megvárnám.
Azzal váltunk el, hogy ok, rendben, akkor kivárhatok, ha úgy döntök, de biztos, hogy fogok kapni levelet, és akkor újra telefonálnia fog...
Itt kicsit bánom, hogy nem dobtam be, hogy "nem gond, ha felmond a bank, akkor megyek a Gránithoz"...Már nem azért, mintha ez meghatná őket, hanem azért, mert szerintem ennek a beszélgetésnek a végén a nevem mellett a "felmondható, nem fog váltani" checkbox-ba került a pipa, nem pedig az "inkább marad a Gold 2.0-ban".
És valószínűleg, igaza is lesz, de csak azért, mert nem akarok a váltással nyűglődni.
Meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest