- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
Kicsit felhozom ezt a topikot, mert hasonló problémám van nekem is.
Konkrétan UDMA 4-et tudó VIA chipsetes S370 alaplapban van egy 60 GB-os Maxtor vinyo, ami max UDMA 5-öt tud. -> Tehát UDMA-4-ben kéne mennie elméletileg. Az oprendszer WinXP sp2.A probléma konkrétan az, hogy a vinyó Multiword-2 módban megy. Próbáltam eltávolatani az ide csatornát, meg magát a lemezmeghajtót is az eszközkezelőben, de mikor a win újraindul, és mindent feltelepített megint ugyanúgy Többszavas DMA módban megy tovább
A furcsa az, hogy a másodlagos csatornán van egy LG CD író, ami szó nélkül megy UDMA-2-ben, épp abban, amit az író max tud.
A win-t nemrég telepítettem újra, és akkor UDMA-4-ben ment a vinyó is, aztán miközben a felhasználói programokat telepítettem, mintha kiírt volna jobb alul olyat a rendszer, hogy sok crc hiba miatt vissza veszi a meghajtó sebességét. Akkor ezzel nem foglalkoztam, mert siettem, de most a mindennapi használat során elég tetü volt a gép, és utánna néztem mi lehet az oka, így jutottam a DMA beállításig.
A konkrét kérdésem az, hogy a registriben hol lehet manuálisan megadni, hogy melyik eszköz milyen módban menjen? Vagy bármi más módon rávenni a vinyót, hogy legalább UDMA-2-ben menjen.
Egyelőre ennyit találtam hozzá: [L]http://support.microsoft.com/kb/817472/hu[/L] (lap alja), de ez csak annyit csinál, hogy a crc hibák számlálóját időnként nullázza.
Egyébként a szülők gépéről van szó, ezért csak később tudom kipróbálni, de ötleteket szívesen veszek. A kábelt is cserélem majd próbaképp of course
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- World of Tanks - MMO
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autós topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Kompakt, megbízható és szuperolcsó Dell Latitude 3180!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest