Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android szakmai topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Aktív témák
-
doc
nagyúr
komolyan nem erzed, hogy milyen nevetseges vagy? osszefoglalom az altalad eddig elmondottakat:
"nem ertek az OOP-hoz, nem ismerem, de akkor is szar, semmi ujat nem hoz, tulbonyolit mindent, eroforrast pazarol, parasztvakitas az egesz, mondhattok barmit akkor is igy van es kesz"
az meg mar elhangzott, hogy a PLC nagyon mas vilag, mint a PC, nyilvan nem is "celpontja" az OOP -nak
irj programokat PC-re, mondjuk osszetettebbeket, ahol egyszerre sok dolgot kell csinalnod/kezelned. en is "sima" C-vel kezdtem, elveztem a strukturaltsagot/prodecuralitast a BASIC meg tarsai utan, de idovel nagyon nehez volt kezdben tartani egy-egy nagyobb kódot, mikor minden kis változáshoz egy rakás helyen kellett beletúrnom a kódba, aztán nyomozni hogy mi maradt ki, amitől még mindig nem jó...
az OOP nagyon kényelmes megoldást kínál ezekre a helyzetekre, remekül módosítható, átlátható, és ha valami kész van, akkor azt szépen elrakod, mint egy konzervdobozt, és nem kell beletúrni, csak elolvasni a dobozt, hogy hogyan kell használni és kész
elvileg persze ugyanezt meg lehet csinálni a hagyományos módszerekkel is, de az én tapasztalatom azt mutatja, hogy a sokkal nyögvenyelősebb.
aztán vannak olyan területek/nyelvek ahol az ember eleve nem tud mást csinálni, mint használni az OOP-t, pl. Java, ActionScript3, stb
megszokás után az ember soha nem szokik le róla
arról nem beszélve hogy milyen szép egy OO program. tudom, ez baromi szubjektív, de nekem akkor is sokkal jobban bejön egy Enemy.selfKill() mint egy Kill(Enemy)
vagy hogy hatmillió különféle objektumod mindegyikének mondhatod hogy "show" meg "hide" vagy "moveTo", nem kell külön függvényeket csinálni az összes típusra, mondjuk ShowBullet(), ShowShip(), ShowEnemy(), stb... persze itt is kihasználhatod hogy többféle típusú paraméterrel megírod ugyanazt a függvényt, de akkor is sokkal több meló, meg hogy elővegyük a vesszőparipádat: sokkal több felesleges erőforrás (ram, stb) elpazarlása
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H110M i5 6600K 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 PLUS CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 7600X / 32GB DDR5 / RTX 4060 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest