- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
totron #58323 üzenetére
Pusztán óvatosság.
A jelenlegi helyén az erősítő felett nincs meg az előírt minimális szellőzési magasság.
15 cm-t javasolnak, de nálam csak 7-8 cm van felette (nem tudom máshova helyezni sajnos).
Eddig még nem volt gondom a túlmelegedéssel, de jobb az óvatosság.
Tulajdonképpen nem pontos a megfogalmazásom, mert nem plussz hűtésről van szó, hanem csak a meleg levegő eltávozására "segítek rá" a ventilátorokkal kívülről.A korábbi erősítőm hűtését is elősegítettem már a tetejére helyezett ventilátorral, szintén óvatosságból.
Csakhogy azt kézzel kapcsoltam ki-be, de az nem túl elegáns és kényelmes megoldás.
A mostani erősítőmnek viszont van trigger kimenete, ezért gondoltam azt felhasználni a ventilátorok bekapcsolására.Tehát létezik olyan relé, ami a fenti kritériumoknak megfelel?
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Mielőtt felteszem a kérdésemet, előrebocsátom, hogy nem értek az elektronikához, tehát nézzétek el nekem, valamit nem szakszerűen foglamazok meg.
A megoldandó feladat a következő:
Házimozi erősítőmet szeretném hűteni 2 db 12V-os ventilátorral. Az erősítőnek van ugyan egy 12V-os trigger kimenete, de a leírás szerint ez max. 50 mA-rel terhelhető, ezért gondoltam, hogy a ventilátorokat egy egyszerű 12V-os külső tárpól hajtanám meg.
Viszont azt szeretném elérni, hogy ezek a ventilátorok az erősítővel együtt kapcsoljanak be.Ezért arra gondoltam, hogy a trigger kimenet egy relét vezérelne és ez a relé kapcsolná a 2 db ventilátort.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e ilyen relé aminek a vezérlő oldalán az áramfelvétel max. (12V) 0,05 A, a kapcsolt oldalán pedig szintén 12 Voltot kellene kapcsolnia, nagyjából 1A max. áramerősséggel.
Ha létezik ilyen relé, akkor az mechanikus legyen, vagy valamilyen szilárdtest relé is megfelel hozzá?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honda topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest