-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PHM
addikt
válasz
Fustfujo #58948 üzenetére
A következőt javaslom:
Veszel/csináltatsz 2db, kb 48mm hosszú, 12...14mm átmérőjű
műanyag rudat. Ezek egyik végébe fúrsz ízlés szerinti mélységben
M3-as, vagy M4-es menetet. A kifúrt menetekbe behajtasz 1-1 csavart,
amelyeknek a feje alá beszorítod a korábban beszerzett piros,
illetve kék, vagy fekete vezeték megcsupaszított végét.
A kék vezetékhez süllyesztett fejű csavart használj nagy külső
átmérőjű alátéttel.
Így lesz 2db elem helyettesítőd vezetékkel.
Ezeket kell az elemtartó 2 szélső rekeszébe rakni, persze megfelelő
pozícióban. A képeden a bal szélső rekeszben felül legyen a piros,
a jobb szélső rekeszben pedig a kék, szintén felül.
Így lesz egy elem pótlód, s már csak a 2 vezetékvéget kell összehozni
az adapter csatlakozójával. Ehhez nem kell nagy szakértelem,
biztosan találsz olyat a környezetedben, aki meg tudja oldani.
Ha a készülék legalább 1-2 napig működik elemről, a 400 mA-es táp
bőven elég lesz hozzá. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Fustfujo #58963 üzenetére
Sorba vannak kötve. Téged mindössze a fotó szerinti 2 szélső pozíciónak a felső kontaktusa érdekel.
Ha össze tudsz gépészkedni két, az elem méreteinek megfelelő fémhengert, akkor egyszerűen ahhoz szorítod, csavarozod stb (ha nem tudsz 2 forrasztást összehozni) a szálakat. Balfelső a plusz, jobbfelső a mínusz. Kihozod a 2 szálat és ahhoz kötsz egy 9V-os hálózati adaptert, vagy amilyen tápfeszforrást gondoltál.
Fatipliből is elképzelhető, ha a végébe csavart csavarokkal rögzíted a drótokat.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Attól még, hogy egymás mellett vannak, lehetne akár vegyes vagy párhuzamos kötésben is. Például egy nagyobb áramot igénylő szerkezetnél. Csak épp valószínűbb a soros.
A biztosra menő meggyőződést én nem úgy gondoltam, hogy egymás mellett van és kész. Lehet szemrevételezni az átkötések lépcsőjét, lehet mérni feszültséget.
...linkelj már be kérlek nekem egy olyat, amit a 6 db AA elemhez te jónak tartasz.
Azt sem lehet tudni, mihez kellene, távolról nem tudom megmérni az áramfelvételét sem. Találgatni lehet legfeljebb, hiszen az AA-elemek sem terhelhetők akármeddig. De az is elképzelhető, hogy épp elég neki a 400 mA és akkor már nem is kell tovább keresni.
Ha rajtam múlna, valószínűleg fognék egy kéznél lévő 12 V / 1A dugasztápot, a feszültségcsökkentéshez való step down modul vagy diódák mehetnek az elemtartó rekeszbe és el van intézve.
Ha nem vagy járatos, akkor valóban célszerű inkább szakemberhez fordulni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Van itt olyan, aki csinálna nekem egy ilyen bepattinthatós változatot?
Több megoldás is lehetséges. Talán jó lenne egy fotó arról, ahogy az elemek a készülékbe vannak helyezve. Az ellenben biztos, hogy legalább 2 szál drótnak ki kell jönnie a készülékből. Ezt a villamosság (fizika) követeli meg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Fustfujo #58946 üzenetére
Legalábbis jobb híján csak a feszültséget lehet mérni, ami nem valódi töltöttségmérés (vagy normál elem esetén cellaállapot), de mégis valamit jelez.
Feltételeztem, hogy a cellák sorba vannak kötve, mivel általában így szokott lenni, de arról is meg lehet győződni.
400 mA attól függ, hogy mihez kell, a linkelt eszköz 9 V-os elem pótlására lett kitalálva, ami eleve kisebb áramokra használatos, mint az AA méretű elemek.
Bepattintható csatlakozást nem láttam még készen, leggyakoribb házilagos módja ennek a forrasztás. Persze úgy, hogy ne olvadjon meg a műanyag. Vagy például szétszedni és belül ráforrasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged