- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
pilóta #11805 üzenetére
Én megpróbálnám a 230 V-on a szabályozást: régen nagy divat volt a tirisztoros fényerő szabályozás. (Energiapazarló az izzószálat alacsonyabb hőmérsékletre hevíteni.)
Ezekre legalább 60 W-os izzót kellett kötni. A trafóval parallel kötnék egy 60 W-os izzót.
Jobban fog zümmögni a trafó a "kockás" váltóáram miatt, de szerintem kibírja.
Potméteres (tekerős) fényerő szabályozót javaslok -
Lompos48
nagyúr
válasz
pilóta #11810 üzenetére
hová kell tenni azt a tranzisztort, és milyet...
Nem baj. Valószínű adnak a kithez kapcsolási rajzot, azt majd lefotózod és kiteszed a "faliújságra". Hamar fogsz válazt kapni a megoldásra (akár tőlem is). Most azért nem okoskodok tovább, mert nem egyértelmű, hogy milyen a kapcsolás, amit kapsz. Ezért ne csüggedj.
Egy bútorlapon lesz vízszintesen felszerelve a vágószál (0,25-ös titán bevonatos)...
OK. Ha a szál nem nyúlik meg akkor, mikor felhevíted, vagy akkor még tudsz rajta feszíteni, akkor semmi gond. Nekem ez az egyedüli kérdőjelem.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
pilóta #11808 üzenetére
Jónak jó, de a 3A-hez kell egy külső teljesítménytranzisztor. Az LM317 csak 1A-t tud. Kisfeszültségű kimenet esetén hűtőborda is kell(het) rá. A plusz tranzisztor esetén pláne arra kell!
Van ellenben egy kérdésem: ha hosszában akarsz vágni, nem félsz attól, hogy nem lesz a vágásnyom annyira sík, hogy festhesd? Mekkora méretre gondoltál?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
pilóta #11806 üzenetére
A laptop táp még elmenne valahogy, de nehéz lesz arra a 3-4 amperre potenciómétert találni.
Nézz körül a kit-ben árult tápegységek után a neten, hátha adják összeszerelve is. A kitben benne van minden, beleértve a nyomtatott áramkört is. A "legrosszabb" esetben forrasztgatni kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Asus rog g751y elkelt
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest