- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
kapcs-ford #6823 üzenetére
ezek szerint az 5V ág kondijai voltak. én mondjuk a 12V ág 16V kondijait is cserélném, ezen ne múljon
plusz cserélni a két kondit, ami a 15W ellenáálat alatt van, képen alsó saroknál, és a képen fent jobbra az ellenállattól egy kondi neki van támasztva egy melegedő TO220 tokos eszközhöz, azt is érdemes nézni
-
atesss
addikt
válasz
kapcs-ford #6819 üzenetére
""MOD: biker már megfejtette, hogy ez 1uF és nem 0,1uF; inkább én is átírtam, nehogy innen nézd rosszul.""
Basszus, erre meg rosszul írtam.
Elnézést. -
atesss
addikt
válasz
kapcs-ford #6819 üzenetére
Hát ezzel sajnos sehogy.
Max. valami mérőáramkörrel, de az bonyolult, nem éri meg szarakodni vele.
De biker szerint nem az a gond, úgyhogy nézz körül mi lehet még rossz. Most akkor van még olyan kondi, ami helyett kissebb van bent ? Mert akkor először azt kéne ugyanolyanra cserélni. Aztán ha nem megy úgy se, meg lehet nézni esetleg ezt a kondit is.
De amire te kifolyásra gyanakodsz (egy ilyen kondi szerintem eleve nem tud "kifolyni"), az nem műgyanta esetleg (akár kicsit megpörkölődve) ? Vagy valami más alkatrészről ráfolyt valami ? -
atesss
addikt
válasz
kapcs-ford #6812 üzenetére
Ezekszerint mégiscsak az én régi rossz leírásomat olvastad...
biker már leírta, hogy nem 1uF, hanem 0,1uF, azért van ott a pont.
De nézd meg még a #6797-et és a #6802-et, azt írta, hogy ezek a kondik nem szoktak elromlani.
"Hogyan mérjek rá a multival? " a kondenzátor mérőrészbe kell beledugni (ha tud ilyet a multimétered, de mostanában már az egész egyszerűek is tudni szokták), de mivel a lábtávolsága eléggé nagy, kellhet hozzá egy kis vezetékdarab is.
Viszont megnézem mindjárt pl. az enyémmel meddig lehetne mérni kapacitást.
A francba ezzel az automatikus méréshatárváltással, ezért nincs ráírva, és elő kell bányászni a leírását...MOD: meg is van, az enyémmel 200uF-ig lehet mérni, úgyhogy a 0,1uF-ot biztosan mind tudja.
-
atesss
addikt
válasz
kapcs-ford #6796 üzenetére
Ez 0,1uF 275V AC. MOD: biker-től
Ez elvileg egy nem polarizált tömbkondenzátor lenne.
De inkább várj meg mást is, aki jobban ért hozzá."mintha kicsit égve lenne" hát szerintem ha az alapszinére gondolsz, akkor az lehethogy ilyen volt, nem ? Vagy van a valahol rajta egy sötétebb rész ?
De ha 0,1uF, annyit talán még ki tudsz mérni multiméterrel is, hogy mennyi is valójában.Érdekes helyen van az 1,5Ohm 15W-os ellenállás.
Meg egy ilyet amúgy 15W-on (ha tényleg annyin menne, bár kétlem) eléggé hűteni is kéne ám bordával !MOD: biker már megfejtette, hogy ez 1uF és nem 0,1uF; inkább én is átírtam, nehogy innen nézd rosszul.
-
biker
nagyúr
válasz
kapcs-ford #6796 üzenetére
ez a kondi 1000% hogy jó, 0,1uF 275V, sose megy az ilyen tönkre
-
biker
nagyúr
válasz
kapcs-ford #6791 üzenetére
igen, a halványabb, remegő kijelző mutatja, hogy nem tudja a hullámos egyenfeszt kisímítani. jobb lenne 2200uF 10 vagy 16V kondi bele, ha 6,3-as nincsen
"szokásos" hibájuk az ilyen cuccoknak
-
biker
nagyúr
válasz
kapcs-ford #6788 üzenetére
végülis lehet. a nagyobb fesz tűrés nem baj, a kisebb kapacitás márinkább
hol van ez a kondi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged