- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- uleFone Power
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
Többszörösen egyedi vétel… Ott indult, hogy nyertem az ebay-en egy aukciót egy Fender Yosemite Jazz Bass pickup setre. Ez két egy tekercses hangszedő, amit úgy hirdetett a német, hogy az egyik nem megy a kettőből. Megnyertem 15k-ért (boltban 40-50k között van a pár), itthon persze simán javítottam a szakadtat, jó lett a passzív pickup set. Aztán volt olcsón egy Fender Modern Player JB. Ez a kínai Fender. 2 évig gyártatott ott Kínában a Fender, de akkora bukás volt a sorozat, hogy vége is lett 2 év után és átmentek Japánba. A fát amcsiból vitték, szóval van benne fantázia, viszont okkal nem jó a híre a kínainak. A két kínai humbuki, amivel gyárilag szerelve van ugyanis, hát nem a minőség csúcsa. De volt nekem ez a set és ezzel egyből upgrade-eltem is a Fendert és ha már hangszedő csere, akkor elektronika is? Körülnéztem és akkor éppen volt használtan eladó egy hibátlan Sire V7 Vintage elektronika 2016-os, tehát 1 generációs. Ezt építettem be a hangszedőkkel. A srác Sadowsky-ra cserélte és eladta a gyáriját. Az is nagyon jó és azt lehet kapni külön a hangszer nélkül is, csak az 70 rongy. Annyit (nekem) nem ért ez a gondolatkísérlet. Hangban nagyon érdemes upgradelni a kínai Fendert, csak a rengeteg apróság miatt azért munkás. A kínai pickguard furatait újra kellett fúrni egyel nagyobbal, mert nem volt pontos, hiába 10 lyukas. Ahogy a széle találkozik a Sire lemezzel van 2mm fent, ami szépséghiba. A gyári kapcsolót ki kell forrasztani, mert a Fender gyári kimarásába másképpen nem fér bele az aktív elektronika. Nekem dilim, hogy a Fender gyári állapota visszaállítható legyen, a gyári kimarásokat nem kezdem faragni, ennyire nem gányolok, viszont a Modern Player hiába passziv gyárilag van egy másik zseb a fában, mert az oldalára tették a jack aljzatot és oda be tudtam költözni az akkuval meg a többi sallanggal. Szóval most a Fenderen van Vintage helyen a hídhoz közelebb a hátsó hangszedő a V9-en meg a standard helyen. Mindkettő egy dög. Itt tartok, látszik, hogy a gyári humbukinál mennyivel keskenyebb a single coil, oda még vagy be kell faragni egy bolti 600Ft-os pickup-tetőt, vagy bent nyomtatok 3D nyomtatóval. Utóbbi lesz inkább, csak a Blenderrel mindig szívok, nem vagyok benne profi, a topicja meg hótton van itt. Valamit biztos mást használnak a népek, vagy csak ennyire kevesen nyomtatnak. Mondjuk nekem sincs itthon, csak melóban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Router gondok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos autók - motorok
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- További aktív témák...
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
ekkold