Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Szép ez a számítás, de valójában ilyet szinte soha nem csinálnak lineáris tápnál. Pl. nekem a 30V 5A-es lineáris labortápom pont teljesen passzív hűtéses, mert kb. 5 voltonként van a trafó szekunder ága leágaztatva és mondjuk 2-7V az extra feszültség amit el kell fűteni.
Komolyabb megoldásoknál meg tippem szerint valami buck konverter van az elején megint, hogy ne kelljen elfűteni az egészet.A lineárisan szabályozható tippem szerint az a megoldás ahol van 1 durva meg egy finom szabályzó és mindkettő lineáris (egységnyi fordulatra egységnyi fesz./áram vált.). Az igazi megoldás rotary encoderekkel lehetne, hogy a finomnak sosincs vége (azaz sosem kell a durvához visszamenni mert a finom eléri a végét). Ilyet megfizethetőben nem láttam.
DonThomasino
Ennél a 6075 nem jobb lenne interface szinten? -
DonThomasino
veterán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Akkor már ketten vagyunk.
Ezt néztem ki. [link]
Igazából nem tudom, hogy ez most tényleg líneáris vagy csak valami humbuk ez a
"lineárisan szabályozható"
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Path of Exile (ARPG)
- Crypto Trade
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold