Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- Huawei P8 - nekik nem 8
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaccss
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A Hanhnos 1,1A-es NYÁK trafó kb. 3×4,5×5 cm-es, a 80-as évekbeli kb. 5×5×6 cm-es. Nagyobb, nehezebb, több anyagos, de akkor is. Az se lehet hogy eleve 8V-ost csináltak régen, mert 10,8V az üresjárati, meg 10,5V a félterhelés fesz.
A 80-as évekbeli gép belső kialakítása, működése olyan, amit leírtam a 6, 9, stb. V-okkal, nem tudok mit tenni, azokhoz 10,5-11V-os AC kell, max. 1A. A gép nagy része sima 5VDC-vel megy.
Csináltam a géphez és az 5+12V-ot igénylő tartozékhoz sima 1 kimenetes 5VDC 5A + sima 9V 1A trafós tápot is, a 12V-ot fix 12V-os step up konverterrel csináltam, 5V ment a bemenetére.
Az újabb tápom már rendes 5+12V 2kimenetes táp a megfelelő Amperekkel, meg külön trafó, de úgy látszik nincs jobb az 1,1A-esnél, 11,5V üresjárati fesz, a 11V körüli feszesek túl nagy Amperesek, írtam. A trafó 2-3e Ft-ba kerülhet. Nem akarok a trafó 2 kimenetébe sorosan ellenállást kötni (pláne nem a műterhelés mellé), mert itt még jobban változik a feszcsökkenés a terheléssel, elég a műterhelés, ez csak a kb. 0,5V-os feszcsökkentés miatt kell, nem kell halálos pontosság. A 0,2 és 0,5A terhelés között kb. 0,5V feszváltozás van.
A toroid trafó lényegét tudtam, amit linkeltél, csak nem írtam le érthetően. -
darvinya
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Toroid közepébe vaskalicka s kész az asszinkron motor.
(nagy vonalakban)
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- iPhone topik
- Ettől lesz más a tévézés? Teszten a OneTV SoundBox
- Gaming notebook topik
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lexus, Toyota topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Mesterséges intelligencia topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(nagy vonalakban)
ekkold